מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפנוזה לכאבי ראש כרונייםאבי07/01/2013
שלום למטפלים.
לפני כארבע וחצי שנים חוותי מתח נפשי שנמשך כשנה. בעת המתח התחילו להופיע אצלי כאבי ראש שהלכו והתחזקו באותה השנה. בדיעבד התברר לי שכאבי הראש נגרמו משרירים שונים שהלכו ונתפסו. הכאבים הגיעו לרמה שהרגשתי כאילו הנפש עצמה חסומה. לא היה דימיון, רגשות, יצרים, דיבור עצמי וכד'.
לאחר שגורם הלחץ נוטרל, השרירים התחילו להשתחרר. מאז ועד היום הם משתחררים, לאט לאט, כאב הראש הולך ופוחת, והיכולות הנפשיות והשכליות מתעצמות.
הבדיקות הרגילות מצאו כמובן שהכול תקין. ניסיתי טיפולים משלימים רבים - דיקור, טווינא, כירופרקטיקה, תזונה ועוד.
המעסה ש"עובדת" עליי עכשיו, אומרת שהשרירים לא משתחררים כנראה בגלל גורם רגשי שלא השתחרר מאז.
הדבר שמפריע עדיין היא חסימה חלקית של יכולות נפשיות ושכליות.
מנסיונכם, האם אפשר במצב כזה לבצע היפנוזה? אני יודע שהנפש נמצאת היכן שהוא בפנים, אך לי עצמי קשה להגיע אליה (במדיטציה למשל).
אם כן, האם השחרור הנפשי שהיפנוזה יכולה לעשות, יכול לגרום לשחרור מהיר יותר של השרירים (וממילא לפריחתה של הנפש החסומה)?
מקווה שהבנתם,
תבורכו,
אבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה לכאבי ראש כרוניים - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד07/01/2013ב"ה
אבי נכבד;
אתה משתמש בשפה שלך שהיא אינה שפה מקצועית ואינה מביע דברים מדוייקים.
מיקום הנפש למשל...
בעיקרון אתה כנראה סובל מכאבי אש כרוניים ללא הסבר רפואי מספק.
אכן ייתכן ויש מקור נפשי מובהק לתלונותיך.
טיפול בעזרת היפנוזה ע"י מטפל מורשה ומוסמך אכן יוכל לעזור לך במידה והטיפול יצליח...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה לכאבי ראש כרוניים - תגובה
אירית כהן07/01/2013שלום אבי,
אני מבינה שתלונתך כרגע אינה נוגעת דווקא או בעיקר לכאבי הראש הכרוניים. אלא, אתה מתלונן על שינוי מסויים שאתה עצמך חש בתפקודך, כדבריך שינוי ב'יכולות נפשיות ושכליות'. [האם גם אחרים בסביבתך - משפחה, מקום עבודה וכו' - חשים באותו שינוי שהתחולל בך?].
אתה מציין שהבדיקות הרפואיות לא מצאו גורם פיזיולוגי-גופני למצבים המפריעים לך, ושעד כה טיפלת בעצמך באמצעות טיפולים משלימים. האם פנית למומחים בתחום הנפשי [פסיכיאטר/פסיכולוג קליני] כדי לטפל באותו מתח נפשי ולברר את אותו שינוי שאתה חווה? - ניראה לי שזו הכתובת הראשונית, עם או בלי היפנוזה..
הרגש בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)