סובל מחרדה חברתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובל מחרדה חברתית
    אביחי
    11/05/2013

שלום
    לאחר שיחה עם פסיכולוגית (בטלפון) היא אבחנה שאני סובל מחרדה חברתית והמליצה לי על טיפול cbt ורציתי לשאול איזה טיפול הוא יותר מומלץ ואפקטיבי היפנוזה או טיפול cbt?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובל מחרדה חברתית

הוספת תגובה

• אבחנה ותכנית-טיפול בטלפון??

אירית כהן
    11/05/2013

אבחנה מקצועית רצינית נעשית בפגישה פרטנית עם איש מקצוע - פסיכולוג קליני או פסיכיאטר - ולא בשיחה טלפונית. [אציין גם ש'חרדה חברתית' היא אבחנה פופולארית כיום, וניתנת בקלות רבה מדי.. בכל אופן, לא מאבחנים בטלפון].

התאמת הטיפול היא פונקציה של עוד גורמים, למשל אישיות המטופל ומרכיבים נוספים בהפרעה שלו. גם בעניין זה, איזה טיפול מתאים לך יותר, תוכל להתייעץ בפגישה פרטנית. חשוב גם לשים לב מיהו המטפל, שיהיה מיומן באבחון וטיפול נפשי [פסיכולוג קליני או פסיכיאטר].

בהצלחה, הרגש בטוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע למי לפנות?

אביחי
    12/05/2013

שלום
    את האמת שהייתי מוכל לקבל את האבחנה שלה למרות שהיא הייתה בטלפון, בגלל שהבעיה שלי היא נורא ספציפית וגם נראתה לי הגיונית.
    הבעיה שלי היא שאני לא מסוגל לגשת לבחורות, ברגע שאני מנסה אני מרגיש שהגוף שלי ''קופא'' ואני לא מצליח לזוז גם במצבים שאני רואה שהבחורה כן רוצה שאני אגש אליה.
    אני גם לא יודע למי לפנות כי כל המטפלים שפניתי אליהם מטפלים באופן דינאמי ולא מתמחים בcbt או בהיפנוזה ולכן הם המליצו לי על הטיפול הדינאמי למרות שהוא עלול להימשך זמן רב.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוף מעשה במחשבה תחילה

אירית כהן
    12/05/2013

אביחי,
    אבחון מקצועי ואחראי אינו מתמקד בסימפטום ספציפי ["דוקטור. יש לי חום גבוה.." , "דוקטור, כואב לי הראש"] אלא יש להבין את הסימפטום על הרקע הכללי של הפונה. יכולות להיות אלף ואחת סיבות לחום-גבוה או לכאבי-ראש, לא היית רוצה שיבררו אותן לפני שמתחילים לתת לך תרופות אלו או אחרות?? כשמדובר במצוקה נפשית או התנהגותית יש להבין את הרקע של הפונה.. האישיות.. ההתנהגות הכללית.

ההמלצה שלי היא לפנות בשלב ראשון לפסיכולוג קליני כדי להבין מהו הרקע לבעייה.
    מכיוון שנשמע שאתה מעוניין בהיפנוזה - מצא בגוגל את האגודה הישראלית להיפנוזה, התקשר ובקש המלצה לפסיכולוג קליני שגם עוסק בהיפנוט באיזור מגוריך.
    איני יודעת מראש מהו 'אורך הטיפול' הנדרש, או מה יחשוב פסיכולוג אחראי, גם אם הוא עוסק בהיפנוזה, על התאמתה עבורך. [אגב, בתוך העבודה בהיפנוזה קיימות גישות שונות, חלקן אפילו 'נוגעות' ב CBT - זה עדיין לא אומר שזה מה שמתאים לך. לפסיכולוג קליני מיומן יש את היכולת לעסוק באבחון נכון ובהתאמת הגישה עבורך].

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו