טיפול בהיפנוזה בהתמכרות לפורנו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהיפנוזה בהתמכרות לפורנו
    יוסי
    17/05/2013

שלום

ברצוני לדעת האם ניתן לטפל באמצעות היפנוזה בהתמכרות לפורנו ומה סיכווי ההצלחה.

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בהיפנוזה בהתמכרות לפורנו - תגובה

ד``ר אברהם הירשפלד
    17/05/2013

ב״ה
    יוסי נכבד:
    אתה רוצה להיגמל??
    פנה לטיפול פסיכולוגי. אם הפסיכולוג מהפנט מורשה ומנוסה, אזי ההיפנוזה יכולה לייעל ולקצר את הטיפול.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר הירשפלד

יוסי
    17/05/2013

מהות העניין הוא שיש ED פסיכולוגי. אין דיאגנוזה ע"י איש מקצוע מפני שאנשי המקצוע מחפשים את הבעיה הפתולוגית ולא מוצאים, כנראה בגלל שלא קיימת.

כאשר ציינתי את הפורנו - אנשי המקצוע המליצו להפסיק עם זה, אבל אני לא מסוגל לעשות את זה, כי כנראה שזה באמת הגיע לשלב של התמכרות, לכן אני פונה אלייך פה.

אני לא רואה איך זה שונה מהתמכרות לעישון טבק לדוגמה, ומדוע אני צריך לפנות לפסיכולוג קליני או פסיכיאטר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לד"ר הירשפלד - תגובה

ד``ר אברהם הירשפלד
    19/05/2013

ב"ה

יוסי נכבד;

אכן בכל התמכרות יש עדיפות לשיתוף פסיכולוג בטיפול.
    כפי שהבהרתי - פסיכולוג מהפנט - עדיף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגדרת הבעייה ע"י איש מקצוע

אירית כהן
    17/05/2013

שלום יוסי,
    ראשית יש להגדיר נכון את הבעייה ממנה סובל הפונה [אתה, או מישהו אחר] ע"י איש מקצוע. יש לברר אם אמנם מדובר בכלל בהתמכרות, ובהתמכרות לפורנו בפרט. ואם כן - האם זו התמכרות ראשנית או משנית.. ועוד שאלות שקשורות להתנהגות המפריעה, ממנה רוצים להיגמל או שאותה רוצים לשנות.
    הגורם המתאים לאבחנת-הבעייה הוא בד"כ פסיכולוג, רצוי קליני. או פסיכיאטר. הגדרה נכונה של הבעייה + הערכת אישיותו של הפונה ע"י איש-המקצוע יתוו גם את דרכי הפתרון המתאימות.
    כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום הגב' כהן

יוסי
    17/05/2013

מעניין שמספר פוסטים למטה יש גברת שרוצה להגמל מעישון, אבל לא מפנים אותה לפסיכולוג קליני ו/או פסיכיאטר ע"מ לקבוע התמכרות ראשנית / משנית - ממליצים טיפול מיידי בהיפנוזה.

מדוע יש שוני כזה? בגלל שזה לא עישון אלא פורנו? נושא שלא נעים לדבר עליו?
    סוג של טאבו?
    אולי יש כאן אי הבנה מסוימת?
    אני לא ילד בן 12 , אני גבר בן 34, מהנדס בהייטק בעל תואר שני, וגרוש טרי בעקבות הבעיה הזאת, שהורסת לי את החיים ושאני לא מסוגל לפתור באופן עצמי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת פורנו

אירית כהן
    18/05/2013

שלום יוסי,
    הטאבו הויקטוריאני על מיניות [לצורותיה השונות] כבר מזמן לא קיים בחברה שלנו, ולא זו הסיבה שהמלצתי לפנות לאבחנה ע"י איש מקצוע.
    תינוקות אינם נולדים עם צורך טבעי לעשן סיגריות. מיניות, לעומת זאת, היא דחף מולד. אפשר לגמול אדם מעישון סיגריות ולא יאונה לו רע.. לעומת זאת כשמדובר בדחף המיני הנושא בו יש לטפל הוא כיצד הדחף הזה מתועל להתנהגות שמטרתה להשיג סיפוק-מיני.
    כשמדובר בצריכת-פורנו [אם באופן סביל כגון צפייה בסרטים, אם בהשתתפות פעילה] יש לשקול גורמים רבים. למשל,
    - נורמות [שיכולות להשתנות מסביבה לסביבה ומאדם לאדם. פער גדול בנורמות יכול גם הוא להפריע לזוגיות].
    - יכולת לאינטימיות: האם האדם 'מוגבל' ביכולת שלו להשיג סיפוק בקשרים אינטימיים ונאלץ להסתפק בפורנו - כלומר, האם יש בעייה ביכולת שלו ליהנות מאינטימיות ומיחסי-הזוגיות?
    - הפרעה במבנה האישיות - האם דחפים אחרים, כגון תוקפנות, השתלטו על ההתנהגות המינית? או, האם קיימת הפרעה אובססיבית [שזה לא בדיוק 'התמכרות']?

במסגרת הפורום לא ניתן לעשות אבחנה של המצב, ובלי אבחנה נכונה גם לא ניתן להמליץ על דרך הטיפול. אני מקווה שדברי לעיל מסייעים במשהו, וממליצה לפנות לייעוץ פרטני אצל פסיכולוג קליני/פסיכיאטר.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת פורנו

אירית כהן
    18/05/2013

שלום יוסי,
    הטאבו הויקטוריאני על מיניות [לצורותיה השונות] כבר מזמן לא 'פעיל' בחברה המודרנית, ולא בגלל שיקולי-טאבו המלצתי לפנות לאבחנה ע"י איש מקצוע.
    תינוקות אינם נולדים עם צורך טבעי לעשן סיגריות. מיניות, לעומת זאת, היא דחף מולד. אפשר לגמול אדם מעישון סיגריות ולא יאונה לו רע.. לעומת זאת כשמדובר בדחף המיני הנושא בו יש לטפל הוא כיצד הדחף הזה מתועל להתנהגות שמטרתה להשיג סיפוק-מיני.
    כשמדובר בצריכת-פורנו [אם באופן סביל כגון צפייה בסרטים, אם בהשתתפות פעילה] יש לשקול גורמים רבים. למשל,
    - נורמות [שיכולות להשתנות מסביבה לסביבה ומאדם לאדם. פער גדול בנורמות יכול גם הוא להפריע לזוגיות].
    - יכולת לאינטימיות: האם האדם 'מוגבל' ביכולת שלו להשיג סיפוק בקשרים אינטימיים ונאלץ להסתפק בפורנו - כלומר, האם יש בעייה ביכולת ליהנות מאינטימיות ומיחסי-הזוגיות?
    - הפרעה במבנה האישיות - האם דחפים אחרים, כגון תוקפנות, השתלטו על ההתנהגות המינית? או, האם קיימת הפרעה אובססיבית [שזה לא בדיוק 'התמכרות']? או, האם קיימת הפרעה בסיסית במנגנוני 'רעב' ו'שובע' ויש צורך בגירויים עזים במיוחד כדי שהדחף המיני יתעורר ו/או יסופק?

במסגרת הפורום לא ניתן לעשות אבחנה של המצב, ובלי אבחנה נכונה גם לא ניתן להמליץ על דרך הטיפול. אני מקווה שדברי לעיל מסייעים במשהו, וממליצה לפנות לייעוץ פרטני אצל פסיכולוג קליני/פסיכיאטר.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו