פוביה מדקירות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה מדקירות
    נגה
    19/06/2013

שלום רב,
    אני סובלת מפוביה מדקירות מכל סוג שהוא, בערך מאז שאני זוכרת את עצמי.
    במשך השנים נאלצתי לעשות בדיקות דם וחיסונים מתוך חובה כזו או אחרת, אם מלחץ של הוריי בגיל צעיר, או מחיסונים בצבא... אבל ככל שהתבגרתי, כך היה קשה יותר להשתלט על זה.
    תמיד האמנתי שכשאני אתבגר זה יתמתן. אבל קרה בדיוק ההיפך.
    אני מפחדת גם מהכאב עצמו של הדקירה, אבל גם מזה שמשהו ישתבש והמחט תתקע בפנים, הוריד שלי יתפוצץ ויקרע ועוד. אבל זה בעיקר מהכאב של הדקירה עצמה. אני פחות רגישה לסוגי כאב אחרים שאינם פולשניים (אני עושה שעווה למשל).
    כרגע אני במצב שלא עשיתי אף בדיקת דם במשך למעלה מ3 שנים. כאשר אני חוששת משלל מחלות אפשריות (עקב עייפות כרונית, הופעת שטפי דם בקלות, כאבי ראש), שניתנות לאבחון רק על-ידי בדיקת דם.
    אני לא מסוגלת להביא עצמי לחדר האחות אפילו.
    האם ניתן לטפל בהיפנוזה?
    ואם כן, למי פונים? (אפשר דרך קופ"ח?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה מדקירות

הוספת תגובה

• פוביה מדקירות - תגובה

ד``ר אברהם הירשפלד
    19/06/2013

ב"ה
    נגה נכבדה;
    אכן היפנוזה יכולה לשמש ככלי טיפולי לפוביה ממנה את סובלת.
    באתר משרד הבריאות יש רשימת מהפנטים מורשים מכל רחבי הארץ.
    בנוג לקופות החולים - עלייך לבדוק עם כל קופה וקופה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחודרנות

אירית כהן
    19/06/2013

נוגה, אוסיף לתגובתו של עמיתי ד"ר הירשפלד שרצוי שהמאבחן/מטפל אליו תפני יהיה מתחום בריאות הנפש - פסיכיאטר או פסיכולוג קליני.
    ייתכן שההגדרה הנכונה לבעייתך היא פחד מחודרנות [ולא פוביה מדקירות]. כאבי הראש, העייפות הכרונית והפחד מחודרנות עשויים להיות חלק מעניין אחד, שמן הסתם יש לו ביטויים נוספים אחרים בהתנהגותך או 'סימפטומים' נוספים.
    בהצלחה, הרגישי בטוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו