מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזרה לחלוםשני12/03/2014
שלום
יש לי חלום שחלמתי לפני מס' שנים
אני זוכרת אותו (גם כתבתי אותו במחברת)
חסר לי פיענוח סופי שלו
אני תוהה, האם בהיפנוזה ניתן לחזור לאותו רגע לחלום
ממש כביכול לחלום שוב את אותו חלום ודרך זה לקבל פרטים נוספים
שאולי שכחתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לחלום?
אירית כהן12/03/2014שלום שני,
חלום הוא חלק מחיי החולם בעת שחלם אותו, תכופות יש בו מסר ביחס לעניינים המעסיקים את החולם [במודע או שלא במודע] באותה תקופה. ולכן , לא ניתן לחזור 'לאותו חלום' שחלמת לפני מספר שנים, הרי את כיום במקום וזמן אחרים..
חלום הוא חלק מחיי החולם בעת שחלם אותו וגם בעת שהוא מביא אותו לדיון [למשל במסגרת טיפול פסיכולוגי,לא פעם אנו עובדים בטפול עם חלומות של המטופל]. ולכן המונח 'פיענוח סופי' הוא קצת מטעה. ייתכנו פיענוחים שונים, שכולם יהיו נכונים, ויהיו רלוונטיים לחולם באותה עת.
אוסיף עוד כי הבנת המשמעות או המסר של חלום יכולה להיעשות ע"י איש מקצוע - אך ורק יחד עם החולם עצמו, שהרי לכל חולם יש שפת חלומות ייחודית לו. [במסגרת טיפול בהיפנוזה אנו לעתים 'מחזירים' מטופל לחלום לא כדי לשחזרו אלא דווקא כדי לשנות את מהלך החלום.. כאשר זה יכול להיות לטובת המטופל].
כיוון שאותו חלום מטריד או מעניין אותך למרות שחלפו מספר שנים, ייתכן שתיהני מתקופת מה של פגישות עם פסיכולוג [כן/או לאו דווקא מורשה להיפנוט,] תוכלי לעסוק בחלום זה וגם בחלומות עכשוויים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)