מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בצמחונות באמצעות היפנוזה?קרן11/04/2014
אני כיום בת 30. מאז גיל 12 אני צמחונית- לא מבחירה, אלא פשוט כי בשר מגעיל אותי. (הייתה איזו תקרית בגיל הזה שבעקבותיה הפסקתי לחלוטין לאכול בשר, אבל עוד לפני כן הייתי אוכלת לעיתים רחוקות בלבד). אני גם לא אוכלת דגים, ובכלל, יש הרבה מאכלים שמגעילים אותי, ואני גם לא מסוגלת לאכול אוכל שאנשים אחרים הכינו (חוץ מאנשים ספציפיים-אמא שלי, בעלי וכו'), או לאכול מהפה של אנשים אחרים (אפילו של בעלי).
כל ההתנהלות הזו שלי סביב אוכל מאוד מקשה עלי בחיים. אני מרגישה שהיא קשורה למשהו לא מודע.
האם ניתן לטפל בבעיה שלי באמצעות היפנוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצמחונות באמצעות היפנוזה? - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד11/04/2014ב״ה
קרן נכבדה;
אכן את מתארת מכלול של תלונות שהמשותף להם הוא כנראה הדחף האוראלי.
זה מצריך בערור מעמיק יותר וטיפול בהתאם.
אכן טיפול בעזרת היפנוזה אכן יכול לענות על הצרכים שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחונות אינה 'הפרעה' ואינה הבעייה.
אירית כהן11/04/2014שלום קרן,
את מתארת הפרעה בתפקוד, שהחלה בתחילת גיל ההתבגרות, ויש להניח שיש לה ביטויים נוספים בחייך, גם אם מוקד ההפרעה ניראה סביב אוכל. אם מדובר בסוג של הפרעת אכילה - להפרעות אלו יש בד"כ ביטויים נוספים באישיות ובתפקוד. [הקביעה התיאורטית שמדובר "בדחף האורלי'' אינה מקדמת לשום מקום..]
ייתכן שאת מוטרדת כרגע במיוחד, עקב החגים והארוחות-המשפחתיות שבפתח, ומחפשת 'פתרון קסם' מיידי. לגבי ההתנהלות בארוחות החג - בקשי מראש ממשפחתך הקרובה שלא 'יציקו' לך בעת הארוחות, ותאכלי רק מה וכמה שבא לך.
ואחרי החג.. הדבר הנכון לעשות הוא לא לחפש פתרונות-בזק אלא לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש ע"מ לעשות הערכה ואבחנה נכונה [פסיכיאטר ו/או פסיכולוג קליני] . היפנוזה? לא לכל אדם ולא לכל הפרעה היפנוזה מתאימה. וגם אם ניתן או מתאים לשלב היפנוזה, זה צריך להיות כחלק מטיפול פסיכולוגי ולהיעשות בידי איש מקצוע שעוסק בטיפול נפשי [וגם מורשה להיפנוט].
את יכולה לחפש איש מקצוע מתאים באיזור מגורייך, בעזרת גוגל או פני לאגודה הישראלית להיפנוזה ע"מ שיעזרו לך לאתר מטפל מתאים.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)