היפנוזה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפנוזה
    רון
    24/09/2015

היי אני מתעניין בהיפנוזה, וקראתי הרבה ספרים על דרכים להיפנוט, היפנוזה עצמית ובכללי היפנוזה
    אבל יש לי כמה שאלות שעדיין לא נענו
    אם אפשר לענות לי עליהן אני אשמח
    1. פעם ראיתי תוכנית שבה אחד האנשים סבל מפחד טיסה, הוא הלך למהפנט, והמהפנט נתן לו מילים שמכניסות אותו לטרנס, שבו הוא מרגיש רגוע ומעורפל, אז השאלה מתחלקת לכמה חלקים
    א. האם הטרנס הזה הוא מצב היפנוטי? או שהוא פשוט מצב שבו הוא מכניס את המטופל להרגשה מסוימת?
    ב. האם הכנסה מידית למצב היפנוטי על ידי מילים שניתנו בידי מהפנט בזמן היפנוזה אפשרית? (לדוגמה בזמן היפנוזה קלאסית מהפנט הגדיר שהמטופל יכנס למצב היפנוטי כאשר ישמע צמד מילים מסוים, ואז כאשר ישמע יכנס למצב של נינוחות להשאות כלומר היפנוזה מידית)
    ג. האם אפשר להגדיר מצב שונה מהיפנוזה (או, מתוגבר על ידי היפנוזה אם יש צורך) שבו המטופל נכנס למצב אחר? (לדוגמה, נגיד ומטופל רוצה להיכנס למצב שבו הוא הופך להיות אנטיסוציאלי ((לדוגמה))) כלומר מצב שבו ההתנהגות שלו משתנה, האם אפשר להגדיר בזמן היפנוזה מילים שיכניסו אותו למצב המידי הזה?
    ד. האם יש חשיבות לכך שמטפל יתן את המילים האלו? שהמטפל יגדיר אותן? או שאני יכול לחשוב על צמד מילים, להיכנס להיפנוזה ולהגדיר אותן כמפתח לכניסה לאחד המצבים המתוארים ב-ב', ובג'
    ד.א במצב בו ד' מתקיים, ויש לי צמד מילים שאני החלטתי עליהן, אני אוכל להגיד אותן ולהיכנס למצב היפנוטי, וכמובן לצאת ממנו לבד? או שיש איזשהו catch בסיטואציה כזאת?
    ה. האם התהליך הזה פרקטי? האם אפשר להיכנס ולצאת לאחד מהמצבים שמתוארים
    בסעיפים כמה פעמים ביום? בלי שהמצבים לא יאבדו מאיכותם? והכי חשוב, במידה והגדרתי מילים כאלו, או שהוגדרתי בידי מטפל, האם אני יכול לבטל את השפעתן בsession אחד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה

הוספת תגובה

• הוספה

רון
    24/09/2015

2. קראתי בספר על טכניקה שבה, לא בנאדם אחר מכניס את ההשאות והן לא מוכנות מראש, אלא כאשר האדם בהיפנוזה, הוא נותן את ההשאות לעצמו, הוא אומר אותן בראש שלו והן מתקבלות.
    2.א היא האם המצב הזה אפשרי?
    2.ב האם אפשר וכדאי לתת למוח לשוטט ולתת השאות לעצמו? (הרי שבמצב היפנוטי היכולת הקוגנטיבית יורדת והופכים להיות אסוציאטיביים, אז אולי לא כדאי לתת את הכוח הזה בידי מוח משוטט)
    2.א נגיד וכן נכנסתי למצב הזה ואני מאמין ביכולת שלי לשלוט במחשבות, האם ההשאות באמת יתקבלו? אולי בגלל החשיבה המאולצת המוח יצא מהמצב ההיפנוטי?
    2.ב שיטוטים שהם לא רצויים, קראתי על בנאדם שבטעות בזמן היפנוזה אמר לעצמו בראש שיש לו סרטן, בין אם ההשאה הזאת תתקבל או לא, זאת מחשבה לא רצויה, האם במצב של היפנוט עצמי ובמצב של היפנוט עצמי חופשי (המצב המתואר ב2) בפרט יש אפשרות להגדיר בדיקה לפני העברת ההשאות? (כלומר, במצב ההיפנוטי, אאסוף את כל המידע שאני רוצה להכניס להשאות, ואבנה אותן בעצמי, ואגדיר את ההשאות החופשיות והמחשבות החופשיות כחסרות משמעות, לדוגמה, במצב ההיפנוטי חשבתי על השינויים שהייתי רוצה להעביר, ובו זמנית חשבתי מחשבה מאוד לא רצויה, אבל, הגדרתי לפני החשיבה הזאת את התבנית שבה ההשאות מתקבלות, "רק השאות שאני מודיע שאני מאשר אותן יתקבלו, וכל מחשבה משוטטת תיפסל" כך לאחר החשיבה הארוכה אגיד "אני מאשר את זה שאני אפסיק לעשן" ובסיום ההיפנוזה רק ההשאה הזאת תתקבל)
    3.השאלה הזאת קצת לא הגיונית, מאחר ואני אמור לדעת את התשובה אם כתבתי את כל זה, אבל אשאל בכל זאת ליתר ביטחון, כמו שאמרתי אני מכיר 3 דרכים להיכנס להיפנוזה, שעמום, בלבול ושוק, לפי דייב אלמן שעמום היא הדרך היחידה להכניס בנאדם להיפנוזה (פה גם אפשר להתייחס לשאלה מספר 1, האם כניסה מידית אפשרית בלי קשר לשעמום בלבול או שוק, אלא על ידי מילים שהוגדרו בזמן היפנוזה), השאלה שלי היא האם כל מה שכתבתי נכון
    4. יציאה מוחלטת מהיפנוזה, קראתי על מקרה שבו בנאדם לא עשה את היציאה בצורה מושלמת ולכן נתקע במצב של נינוחות להשאות, השאלה שלי היא מה צריך לעשות בשביל להפוך את היציאה למושלמת?
    5. הדובדבן שבקצפת, שינוי אישיות מוחלט, בהיפנוזה (שנעשית בעיקר על במה, כי, מי ירצה את השינוים האלה בחיים?) ידועה האפשרות להחלפת האישיות או המודע, אנשים שקיבלו על עצמם את הדמות שניתנה בזמן ההיפנוזה, בין אם זה להפוך לחיה או לגרסה מוקדמת יותר שלהם, יש פה שינוי, שיכול להיות אפקטיבי ומהנה, השאלה אם הוא באמת אפשרי ופרקטי לזמן ארוך, השאלה שלי היא כזאת, בהנחה שיש כוונה להפוך לדמות מוכרת, (נגיד, לאבא של המטופל), מה צריך להגיד בזמן טיפול בשביל שזה יקרה? והאם זה אפשרי כמובן
    מצטער על ה"חפירה" אבל כמו שבטח ידוע פה היפנוזה היא לא משחק, וההשפעות שלה יכולות להיות קשות בראש לא טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפנוזה - תגובה

ד``ר אברהם הירשפלד
    24/09/2015

ב"ה
    רון נכבד;
    מהסוף להתחלה.
    לאדם פסיכוטי או עם נטייה לכך היפנוזה יכולה להיות מסוכנת ולא מומלצת כטיפול ראשוני; אלא אם כן, נעשית בידי פסיכיאטר מורשה להיפנוט אחרי שיקול דעת מעמיק.
    בקשר לשאר שאלותיך.
    ההיפנוזה אינה משחק.
    בישראל יש חוק ברור!
    יכול להפנט רק מורשה לכך ע"י משרד הבריאות הישראלי ולמטרות טיפוליות מוגדרות.
    שאלותיך הם יותר מתחום האי רצינות ואני מנוע מלענות ולפרט.
    בהצלחה - חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו