מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול בהיפנוזה על מנת להפחית חרדות ופחדים.שלומי כהן28/02/2017
ערב טוב ושלום רב למנהלי פורום היפנוזה.
ערב טוב ושלום רב לכם.
אני אף פעם לא הייתי בפורום הזה ומקווה שזה בסדר..רציתי לשאול לגבי היפנוזה...
יש לי פסיכולוג שרוצה ומעוניין לעזור לי בהתמודדות עם פחדים שמנהלים אותי בחיים כך הוא אומר...לא איזה משהו קיצוני.....אבל הוא רוצה לעזור לי באמצעות היפנוזה אומנם לא ישר בהתחלה...
אלא לאט לאט.בהתחלה שיחות ולאט לאט דימיון מודרך,הרפייה,ורק בסוף התהליך....נעשה היפנוזה...
וזה תהליך שאנחנו נעשה..
ואני קצת מפחד....אני לא יודע מה זה היפנוזה ולא מבין בזה..ורציתי לשאול יש לזה תופעות לוואי??זה יכול לעזור???זה מסוכן???
איך מתנהל ההיפנוזה..הפסיכולוג אמר לי שאני בשליטה כל הזמן בהיפנוזה ואני יכול להפסיק מתי שבא לי....וזה מדמה מצב כמו שאנחנו ישנים בלילה אבל המור ער לגמרי...
בכל מקרה אני אשמח קצת לחוות דעת..והסבר קצת על ההיפנוזה.
אני רוצה לאחל שיהיה המשך ערב טוב ונעים.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהיפנוזה להפחתת חרדות
אירית כהן28/02/2017שלום שלומי,
קצת קשה לתת לך בכתב במסגרת הפורום הרצאה והסבר על היפנוזה... הייתי מבחינה ולא קושרת בין היפנוזה ודמיון מודרך... ובעיקר, חשוב שהתהליך ייעשה ע"י איש מקצוע מורשה להיפנוט מטעם משרד הבריאות הישראלי.
אני מניחה שאם הפסיכולוג שלך הציע לך היפנוזה הרי הוא גם מורשה מטעם משרד הבריאות הישראלי להפנט. בכל אופן אתה יכול לבדוק זאת איתו, ולמעשה אפילו רצוי שתעשה זאת.
בהצלחה,
הרגש בטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לטיפול בהיפנוזה
שלומי כהן28/02/2017שלום רב אירית כהן.
שלום רב לך..רק רציתי להגיד שהפסיכולוג הוא לא בדיוק פסיכולוג..הוא כן....הוא פסיכלוג מטעם ביה"ח מירושלים ויש לו הוסטל במבשרת ציון...
הוא מנהל פנימייה...
והוא גם פסיכולוג.......בכל אופן..רציתי לשאול שוב..לפני תחילת הטיפול שאני אשאל ואבדוק איתו האם יש לו רישיון לעסוק בהיפנוזה??
ובסדר שאת לא יכולה דרך האתר..אבל יש לזה סכנות..תופעות לוואי בכללי??כי שוב אני קצת מפחד מזה.
מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב טוב/לילה טוב.
שלומי כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה
ד``ר אברהם הירשפלד01/03/2017ב"ה
שלומי נכבד;
כדי להבין קצת יותר אודות ההיפנוזה והסיכונים קרא בבקשה
באתר משרד הבריאות ובאתר של האגודה הישראלית תמצא את רשימת המורשים מטעם משרד הבריאות לטיפול בעזרת היפנוזה.
מקווה שבפרטים אלו תמצא תשובות לתהיותיך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בהיפנוזה להפחתת חרדות
אירית כהן01/03/2017שוב שלום שלומי,
כל "תרופה" וכל טיפול יכולים לעשות נפלאות במקרים אחדים, ולהיות לחלוטין בלתי מתאימים במקרים אחרים. זה נכון גם לגבי טיפול בהיפנוזה. [יש גם לומר שתחת הכותרת 'טיפול בהיפנוזה' יש שיטות ואופני התנהלות שונים, שיש להתאימם עבור כל מטופל.]
לפני תכנון טיפול יש לעשות אבחנה נכונה, וזה צריך להיעשות ע"י פסיכולוג קליני או פסיכיאטר. וכדי לשקול התאמת טיפול בהיפנוזה, הכתובת היא פסיכולוג קליני או פסיכיאטר שגם מורשים להיפנוט. אם המטפל עליו אתה מדבר הוא אחד מאלה אזי הוא הכתובת הנכונה להעריך מצבך ולשקול התאמת הטיפול עבורך. אתה בהחלט יכול לשאול אותו מהו בדיוק מקצועו, מומחיותו והרשאותיו, איש מקצוע רציני יתייחס לשאלות אלו באופן חיובי. יש גם אתה של משרד הבריאות שבו ניתן לבדוק מהן ההתמחויות וההרשאות של כל מי שמצי שירותיו לציבור.
הרגש בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות...
אירית כהן01/03/2017הכוונה היא לאתר של משרד הבריאות בו ניתן לבדוק מהן ההתמחויות וההרשאות של כל מי שמציע שירותיו לציבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חזרה לטיפול בהיפנוזה
שלומי כהן01/03/2017שלום צהריים טובים אירית כהן ולפורום שלכם.
אהה רציתי רק לומר ומקווה שזה בסדר....הפסיכולוג שלי אמר שהוא רוצה להוציא ממני פחדים שמנהלים אותי ותוקעים אותי בחיים כך הוא אומר...
ואני אומר יש לי כמה פחדים ודברים כמו בנאדם נורמלי ורגיל....אני סה"כ בנאדם רגיל לחלוטין..הוא אומר שיש לי פחדים שהם יותר מדי מאנשים מאחרים..קיצוניים ביחסים לאנשים אחרים...
והוא רוצה לעשות לי את ההפינוזה בעזרת השימוש בירידה במעלית..והבנתי שזה אחת הדרכים לעשות את זה..ואני דיברתי איתו על זה כי אני בנאדם רגיל לחלוטין..אני לא מפחד ממעליות,או מדרגות או לא יודע ממה..אני כשאר אני נמצא בבתי מלון אני עולה במעליות מלא פעמים.....
והתווכחתי איתו למה צריך לעשות את השימוש במעלית..לבנאדם שלא מפחד מעלייה/ירידה במעלית..
אני קצת מפחד מההיפנוזה......ועוד לא הסכמתי לטיפול שהוא הציע לי..אתמול שנפגשנו.....
ומה יכולים שלא להתעורר מזה??
ושוב אני רגיל לחלוטין אני רק בשוע שעבר חגגתי יום הולדת 24...סיימתי 12שנות לימוד,תעודת בגרות מלאה...
מחכה לתשובה ואני רוצה לאחל שיהיה לך ולכם המשך יום טוב ונעים.
שלומי כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיום הדיון
אירית כהן01/03/2017לייעוץ בפורום יש מגבלות, שלומי. אני מקווה שהתגובות שנתנו לך ד"ר הירשפלד ואני תעזורנה לך בהמשך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)