שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    אריאל
    03/12/2008

ב"ה

שלום שמי אריאל ויש לי מספר שאלות...

אני רוצה לעבור טיפול בהיפנוזה בנוגע למחסום נפשי מסויים ויש שאלה שמציקה לי ומפריע לי בנוגע ליעילות של ההיפנוזה ..נוצרו אצלי ספקות ואני חושש שהספקות עלולות לחסום את האמון שלי בטיפול ויגרמו לי לחסום את עצמי מלקבל ולהגיב לטיפול בהיפנוזה ..אשמח אם ד"ר אברהם הירשפלד יענה לי על השאלה..

1) במאי 2008 פורסמה בידיעות אחרונות כתבה שבה טוען הפסיכולוג פרופ יעקב רופא שע"פ איסוף מחקרים שבדק שאין דבר כזה תת מודע.. פרופ יעקב רופא טוען שהתת מודע פשוט לא קיים..והוא טוען שגם מנגנון ההדחקה של פרויד גם כן לא קיים..איך דבריו מסתדרים עם ההיפנוזה שכן נאמר שההיפנוזה מטפלת ב"תת מודע" ואם התת מודע לא קיים (לדברי פרופ יעקב רופא) אז באיזה רובד של הנפש היפנוזה בדיוק מטפלת???

אצפה לתגובה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• קיום תת מודע

ד``ר אברהם הירשפלד
    04/12/2008

ב"ה
    אריאל;
    אתה מטריד עצמך יותר מדי בתורת הנסתר.
    אין נושא בעולם שאין לו שוללים.
    יש הכחשת אלוקי, הכחשת שואה ועוד ועוד...
    תתעסק עם הקיים, עם היש.
    תתעמק במקורות בהבנת ההיפנוזה עד כמה שאפשר.
    תפקידו של המטפל בין השאר הינו בעזרה ביצירת האימון ההדדי ואז בטיפול אין חסימות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו