מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מספר שאלותדניאל17/11/2009
1 האם מהפנט מיומן יכול להפנט כול אחד?
2- האם ניתן להפנט מישהו כנגד רצונו?
3- האם אלו שעשויים להתהפנט הם רק אנשים סוגיסטבילים ברמה גבוהה?
4- האם קרה לך שלא הצלחת להפנט מישהו וגם כשהוא היה פתוח לדבר ורצה זאת מאוד?5 - האם ניתן להפנט אנשים סקפטיים שאינם מאמינים בהיפנוזה כלל או כלל? 6 - האם יש חוק איסור היפנוזה לצורכי בידור בישראל? ואם כן מדוע נמרוד הראל בלא מעט מתוכניותיו בערוץ 10 משתמש בהיפנוזה בידורית טהורה, למרות שיש איסור על היפנוזה לצורכי בידור וללא רישיון? נמרוד הראל משתמש בהיפנוזה טהורה בתוכניותיו, ובשביל להתחמק מהחוק הוא קורא לילד בשמות אחרים- כגון FTH לכאורה שיטת שליטה מוחית שהוא המציא- או דימיון מודרך סוגיסטיות וכו' שבעצם נועדו לכסות את התחת שלו מהחוק סליחה על הביטוי . מדוע בעצם נמרוד הראל לא נותן על כך את הדין, שהריי כול איש מקצוע העוסק בהיפנוזה יכול להבחין מיד שנמרוד הראל משתמש משיטות הלקוחות מעולם היפנוזה ותו לא... ועוד משהו קטן: אם מהפנט יכול להפנט מהופנט רק עם רשותו, אז מה בעצם הופך את ההיפנוזה להיפנוזה? הריי באותו מידה ניתן גם לבקש רשות מהבן אדם לעקוב אחר ההוראות שאתן לו, ובמידה והוא יסכים- אז אגיד לו לשקוע לשינה ולהירגע כמובן שהוא יעשה זאת! אז איפה בעצם ההיפנוזה? זה סך הכול משחקי תפקידים ושיתוף פעולה- מה בעצם מבדיל את ההיפנוזה מבקשה? איפה עומד הגבול בין היפנוזה לציווי פקודות על הבן אדם בהסכמתו? הריי כול אחד יכול לעשות זאת במידה והאדם משתף פעולה- אז למה בעצם צריך ללמוד את התחום? אשמח לתשובות תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות מגוונות
ד``ר אברהם הירשפלד17/11/2009ב"ה
1. כן. כל אדם בר תקשורת יכול להתהפנט.
2. לא. אם יתהפנט... זה היה רצונו האמיתי.
3. לא. אבל סוגסטיביליות גבוהה עוזרת להתהפנט.
4. לא.
5. כן. העיקר שישתפו פעולה גם אם אינם מאמינים.
6. יש חוק ברור האוסר היפנוזה בידורית. אכן, גם בעיני נמרוד הראל מהפנט. הוועדה המייעצת להיפנוזה שליד משרד הבריאות יושבת על המדוכה ונותנת דעתה על כך. השאלות הינן משפטיות ואיני מומחה למשפט.
בהערת הסיום אתה מבקש ממני להסביר את כל ההיפנוזה על רגל אחת.
אכן יש צורך בהסכמת המתהפנט. ממש צריך את חתימתו.
המהפנט המנוסה מפעיל טכניקות. המטרה אינה ציות. הכלים אינם ציווי. זהו תהליך מורכב המתפתח לאט או מהר לפי הטכניקה ומושגות בו תופעות ומצבים לחלוטין שונים מעירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה ברשותך
דניאל17/11/2009ואם אפשר ברשותך עוד שאלה קטנה: עכשיו ברור לי שבלתי אפשרי להפנט אדם כנגד רצונו, אך מה לגבי להפנט אדם ללא ידיעתו- האם זה אפשרי? אני מאוד מודה לך על התגובה הקודמת, עזרת לי מאוד להבין! תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוט ללא ידיעה
ד``ר אברהם הירשפלד18/11/2009ב"ה
דניאל יקר;
כמעט ואין הבדל. אפשר טכנית להפנט אדם מבלי שהוא יודע שזו המטרה... ממש אסור. לא מוסרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה והפרעות נפשיות
אחד שסובל19/11/2009מספר פסיכיאטרים בכירים שהתייעצתי איתם אמרו לי שטיפול בהיפנוזה מסוכן כאשר יש הפרעות נפשיות. הם נימקו זאת בכך, שאני אאבד את השליטה העצמית שלי, דבר שיגרום רק להחרפת המצב, ואף שאני עלול להכנס מזה למצב פסיכוטי. זה מצד אחד.
מצד שני לאחר חיפושים בגוגל בנושא ההיפנוזה, קראתי שלהיפנוזה יש מיתוסים רבים, ושאין אובדן שליטה כלל, אלא ההיפך: המהופנט נמצא בשליטה מלאה. זה נורא מבלבל. איך אפשר לדעת למי להאמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה ומחלות נפש
ד``ר אברהם הירשפלד19/11/2009ב"ה
בוודאי שאתה צריך להאמין לאנשי המקצוע הפסיכיאטריים.
אכן העמדה הרשמית בישראל הינה שלחולים במחלות נפש מסויימות ולאנשים בעלי "אישיות גבולית" ההיפנוזה יכולה להוות סכנה ולא מומלץ לטפל בהם בעזרת היפנוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפנוזה
אלמונית07/12/2009אני בת 44 ..מגיל 18 אני עובדת וגידלתי 2 ילדים ..אני אם חד הורית. ילדיי עזבו את הקן..ומאז אני לא עובדת..בדיכאונות.ואז התחילו לחזור אליי החלומות שהם לא חלומות הם בעצם מציאות..התעללות מינית דיי ארוכה מגיל 9 עד 18..כל השנים רצתי עבדתי הדחקתי הכל היום הכל צף לי..מרגישה שמיציתי כל היום במיטה ..לא מצליחה לאסוף את עצמי ..לא פניתי לשום מקום .וגם לא מסוגלת ..לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהvהיפנוזה
אלמונית14/12/2009למה לא עונים לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
ד``ר אברהם הירשפלד15/12/2009ב"ה
רצוי ראשית לעבור אבחון פסיכולוגי טוב.
בהמשך, במידת הצורך, היפנוזה יכולה לסייע בתהליך הטיפולי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)