מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום,ענבר24/08/2010
שמי ענבר. אני סובלת מהפרעת אכילה כבר 5 שנים. הייתי בולימית בעבר, טופלתי בכדורים פסיכיאטריים ובטיפול פסיכולוגי, אך לצערי הבולמוסים וההתמכרות לאוכל נשארה.
רציתי לדעת אם ניתן לטפל בהתמכרות לאוכל דרך היפנוזה ? האם זה אפשרי וישנה הבטחה להצלחה מירבית ? שאני אחזור להיות אדם נורמלי בכל מה שנוגע לאוכל ? או שהאימרה "פעם מכור תמיד מכור" תהייה עימי עד סוף ימי חיי ?
יש לציין שאני הולכת לקבוצת תמיכה של מכורים אנונימיים לאוכל. הפיתרון שהם מציעים הוא רוחני. הייתי במצב של הימנעות מאכילה כזאת 7 חודשים, אך כעת אני חזרתי לסורי ואני כבר חודש נמצאת במצב נוראי. האם ישנה דרך אחרת, בנוסף לרוחניות ? או להימנעות ? ההימנעות שהם מציעים היא דיי קיצונית- להימנע מקמח לבן וסוכרים. חשבתי לעצמי אם אוכל להיות פעם אדם נורמלי וכן לאכול דברי מאכל אלה מבלי להיגרר לבולמוסי ענק. מצבי הגרוע בנוגע לאוכל ולהרגלי האכילה שלי משפיע על כל תחומי חיי.
אשמח לתשובה.
יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 'הפרעת-אכילה' V 'הרגלי-אכילה'
אירית כהן24/08/2010שלום ענבר,
אני מודה לך על שאלתך, שמאפשרת [בהמשך לשאלה הקודמת שעלתה, בעניין 'גמילה ממתוקים'] להבחין בין 'הפרעות-אכילה' כגון בולימיה או אנורקסיה - לבין 'הרגלי אכילה נכונים'.
בולימיה ואנורקסיה הן הפרעות פסיכיאטריות, ומצריכות טיפול פסיכולוגי משולב לעתים בטיפול תרופתי, ולעתים גם בטיפול משפחתי. [אני לא משוכנעת שהקבוצות ה'אנונימיות' הן התשובה במקרים אלו... היפנוזה יכולה במקרים אלו להיות משולבת אם המטפל הוא פסיכיאטר או פסיכולוג שמבין בהפרעות אכילה]. מרפאות להפרעות-אכילה של הקופות הן תכופות הכתובת הנכונה.
הבעייה המרכזית בהפרעות אלו אינה 'הרגלי-אכילה' אלא בעיות אחרות , כגון זהות.. דימוי עצמי..דימוי גוף.. תפיסת-מציאות.
הצורך לסגל לעצמנו הרגלי אכילה נכונים היא נושא אחר, שלאו דווקא מצריך התערבות פסיכיאטרית.
ובהמשך לשאלתך: לא, לא נגזר עלייך להיות חולה כל חייך.
אך איני בטוחה ש'מתמכרים אנונימיים' זו התשובה הנכונה.
מנסיוני התשובה יכולה להיות טיפול פסיכולוגי משולב בתרופתי, אצל פסיכולוג קליני ופסיכיאטר שמבינים בהפרעות-אכילה,ויש ביניהם קשר-עבודה טובים [לאו דווקא כאלו שעוסקים בהיפנוזה].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
ענבר24/08/2010תודה רבה על התגובה.
ברצוני לשאול, מדוע הינך שוללת את קבוצת האנונימיים ? בקבוצה הזאת הרווחתי חיים במשך 7 חודשים שלמים. זה לא מובן מאליו בכלל. יש לציין שהייתי בטיפול שנתיים וחצי וזה לא נחל שום תוצאה (פרט לתוצאה שהתרוקן ארנקם של הוריי).
אכן אני מסכימה שיש לי בעית דימוי עצמי וגוף קשה וגם תפיסת מציאות.
אך הפיתרון של הטיפול הפסיכולוגי אינו מציע פיתרון מעשי. זה רק "לטחון מים" ולא מגיעים לשום פיתרון, לפחות זה מה שאני הרגשתי כשהייתי בטיפול וזה היה לפני שנתיים.
וגם איזו הצלחה מבטיחים לי בטיפול הפסיכולוגי ? ישנם אחוזים גבוהים של הצלחה ?
אני לא יודעת מה לעשות והיכן למצוא את התשובה.
אני רק יודעת שאני סובלת וקשה לי ואשמח לחזור לשפיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משולב, והתמדה
אירית כהן24/08/2010שוב שלום, ענבר,
לא שללתי באופן גורף, העליתי תהייה אם אמנם קבוצת-נגמלים-אנונימיים מספקת תשובות לבעיות של דימוי גוף, תפיסת מציאות וכו'. כלומר לבעיות-הרקע לסימפטום שהוא הפרעת-האכילה.
אבל אם את חשה שקבוצה זו תרמה לך משהו לתפקוד תקין- זה חשוב לא פחות מה'תהיות' שלי.. המשיכי איתה.
אך ליד קבוצה כזו יש לשלב טיפול-פסיכולוגי, תוך ושיתוף פעולה בין פסיכיאטר ופסיכולוג, מנסיוני עבודת הצוות של המטפלים חשובה מאוד בהפרעות אלו.
צר לי שאת חשה מאוכזבת כ"כ מהטיפול הפסיכולוגי, בעניין זה דעתי ונסיוני כמטפלת שונים משלך.
ונדרשת אמנם התמדה, כמו בכל מיני עניינים אחרים בחיינו..
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)