מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפנוזה לכאבי רגליים והפרעות שינהנחמה אביעד25/10/2010
שלום רב.
האם היפנוזה יכולה לעזור כאשר יש כאבי כרוניים ונדודי שינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה וכאב/היפנוזה והפרעות שינה
אירית כהן25/10/2010שלום רונית,
כרכת בשאלה אחת שני עניינים שונים שבדרך כלל אין ביניהם קשר.
לכאב יש תפקיד: להודיע לנו שמשהו לא בסדר. לכן לא מומלץ להיפטר ממנו - לא בעזרת משככי-כאבים ולא בעזרת היפנוזה - לפני שננקטו הבדיקות והייעוצים והטיפולים הרפואיים אצל המומחה המתאים - אורתופד.. נוירולוג.. מומחה לכלי-דם.. רצוי להתייעץ ראשית עם רופא המשפחה שיפנה אותך למומחה המתאים.
עם זאת, בחוויית הכאב יש גם מרכיב פסיכולוגי, והיפנוזה אכן יעילה מאוד בטיפול בכאב כרוני. אולם רצוי שיישמר קשר של המטפל-בהיפנוזה עם הרופא המטפל בבעייה שגורמת לכאבים.
אשר להפרעות שינה - גם כאן יש לברר ראשית מהו הרקע. הפרעות שינה תיתכנה מסיבות שונות ובעוצמות חומרה שונות. ייתכן על רקע הפרעה נפשית כלשהי.. תקופת לחץ אישי.. חוסר בחומר שנקרא מלטונין.. ועוד סיבות אפשריות [אם מישהו לא ישן בגלל כאבי רגליים - אז צריך לטפל בסיבת כאבי הרגליים וכו' וכו' וכו'..].
לאחר שהרקע לקשיי השינה ברור - הגישה הטיפולית בהיפנוזה גם כן תתברר. ואז, כן, היפנוזה יכולה בהחלט להיות יעילה בטיפול.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת
נחמה אביעד25/10/2010תודה על התשובה המקיפה. לצערי הרב רופא המשפחה טוען שאני צריכה ללכת ואני מתה מכאבים ומצליחה ללכת ממש קצת. CRP אצלי הוא קצת גבוה ויש נוכחות של דלקת אך לא מוצאים ממה. רופא המשפחה ממליץ לי לקחת בטרן ובאמת שאני לוקחת תרופה זו יש הקלה. אך התרופה מסוכנת לתפקודי כליות ואי אפשר לקחת אותה כל הזמן. הוא גם נתן לי כדורי שינה. לכן אני תולה תקווה בהיפנוזה כי לא מוצאים את הסיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חוזרת - תגובה
אירית כהן25/10/2010טיפול בהיפנוזה לא יאתר את הסיבה לכאב.. אך עשוי בהחלט לעזור בהתמודדות עם הכאב, ובמידה וטיפול זה מתאים לך הוא יחסוך את תופעות הלוואי הכרוכות בשימוש ממושך בתרופות [נגד כאבים, ולשינה].
אני ממליצה שתתקשרי לאגודה הישראלית להיפנוזה, הסבירי את המצב ובקשי המלצה למטפל-בהיפנוזה באיזור מגורייך. המטפל המתאים הוא פסיכולוג רפואי או רופא [שכמובן מורשה להיפנוט]. אם תתקשי למצוא שם פתרון התקשרי אלי טלפונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נחמה אביעד26/10/2010באמת תודה מכל הלב. אני אנסה להתקשר לאגודה הישראלית להיפנוזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפנוזה לכאבי רגליים והפרעות שינה - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד26/10/2010ב"ה
רונית נכבדה;
היפנוזה יכולה לשמש כלי טיפולי יעיל מאוד לכאבים כרוניים (וגם אקוטיים בתנאים מסויימים) וכן להפרעות שינה.
כמובן - אחרי בירור רפואי מקיף ומקובל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)