פוביה ממקים וOCD

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פוביה ממקים וOCD
    רוית
    27/10/2010

שלום רב,
    בת 32, יש לי פוביה חזקה ממקקים. אני רועדת בכל גופי כאשר אני רואה מקק. מתחילה לבכות ולא מצליחה להתמודד.מפחדת להרוג אותו ולא משנה באיזו דרך. לא נרדמת בלילות ומחפשת כל הזמן מקקים בבית לפני שאני נכנסת לישון.
    מאוד הייתי רוצה לטפל בזה בהקדם האפשרי.
    בעיה נוספת, יש לי או.סי.די בבדיקת של דלתות, האם סגרתי ועוד...
    האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור?
    רב תודות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פוביה ממקים וOCD

הוספת תגובה

• פוביה ממקקים וOCD - תגובה

אירית כהן
    27/10/2010

שלום אלה,
    ייתכן שהעיסוק שלך במקקים הוא חלק מתסמונת OCD שלדברייך יש לך. האם האבחנה של OCD נעשתה ע"י איש מקצוע [פסיכיאטר או פסיכולוג קליני] ?
    בכל אופן הם הכתובת לאבחון ולטיפול, אם עדיין לא פנית. ואם את כבר בטיפול אצל פסיכיאטר/פסיכולוג קליני התייעצי עם המטפל שלך האם היפנוזה מתאימה לך.

כל טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתשובתך

אלה
    28/10/2010

ראשית, תודה רבה על תשובתך ושימת הלב לפרטים.
    לשאלתך, הייתי בטיפול קצרצר (שני טיפולים כי לא היה צורך ביותר) אצל פסיכולגית וזה היה מזמן.
    אובחנתי על ידה, בוודאות, כאחת שסובלת מתסמונת OCD.
    כזכור לי, אני חושבת שהיא נתנה לי טלפון של פסיכיאטר בכדי להתחיל טיפול תרופתי.
    מתביישת להודות שלא עשיתי עם זה כלום. לא תקין מבחינתי ואף חוסר אחריות מצידי.
    אין לי אפילו תשובה למה הנחתי לזה.
    כיום, כאשר מצבי מחמיר בשתיי הבעיות, גם ב-או.סי.די וגם עניין המקקים שהוא אפילו יותר קיצוני, אני מתעניינת יותר יותר בטיפול בהיפנוזה, אז מאוד הייתי רוצה לנסות את הכיוון הזה.אינני מבינה כ"כ בנושא אך זה נראה מפתה, זה נראה מאוד נקודתי ומהיר.
    שאלתי היא, האם ללכת שוב לפסיכולוגית ולשלם שוב עבור טיפול, רק בכדי לשאול האם מתאימה לי היפנוזה?
    אם זה המצב, אעשה זאת.
    שוב, המון תודה:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה נכונה קודם לטיפול..

אירית כהן
    28/10/2010

שלום אלה,
    העיסוק במקקים במקרה שלך אינו 'פוביה' נפרדת אלא חלק מתסמונת רחבה יותר, יש להבין את התמונה כולה לפני שנוקטים בטיפול בהיפנוזה. אני בהחלט סבורה שיש קודם צורך באבחנה וטיפול קונבציונליים [שייעשו ע"י פסיכיאטר/פסיכולוג קליני]. ושתי פגישות עם פסיכולוגית אינן 'טיפולים פסיכולוגיים', אפילו לא טיפול אחד..
    לא עבור כל אחד, ולא בכל הפרעה ומצב, טיפול בהיפנוזה הוא התשובה הנכונה.

כל טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נ.ב. בעניין העלויות הכספיות..

אירית כהן
    28/10/2010

אלה,
    בכל אחת מקופות החולים יש שירותי בריאות הנפש ללא תוספת עלות.
    בנוסף, לרוב הקופות יש רשימת פסיכולוגים קליניים פרטיים שעובדים עם חברי הקופה בעלות מופחתת.
    טפלי בעצמך!

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה ממקים וOCD - תגובה

ד``ר אברהם הירשפלד
    28/10/2010

ב"ה
    אלה נכבדה;
    ג'וקופוביה הינה חרדה המתאימה מאוד עקרונית לטיפול יעיל ומהיר בעזרת היפנוזה.
    לשמחתי גם ב - OCD יש מקום להיעזר בכלי הטיפולי המיוחד הזה - היפנוזה.
    בכל מקרה הטיפול מופנה לאדם ולא לבעייתו... כך שבמהלך הטיפול קיימת תקווה לשינויים לטובה במגוון בעיות שיש לפונה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה. בהחלט אשקול זאת.

אלה
    28/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו