מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוביה ממקים וOCDרוית27/10/2010
שלום רב,
בת 32, יש לי פוביה חזקה ממקקים. אני רועדת בכל גופי כאשר אני רואה מקק. מתחילה לבכות ולא מצליחה להתמודד.מפחדת להרוג אותו ולא משנה באיזו דרך. לא נרדמת בלילות ומחפשת כל הזמן מקקים בבית לפני שאני נכנסת לישון.
מאוד הייתי רוצה לטפל בזה בהקדם האפשרי.
בעיה נוספת, יש לי או.סי.די בבדיקת של דלתות, האם סגרתי ועוד...
האם טיפול בהיפנוזה יכול לעזור?
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוביה ממקקים וOCD - תגובה
אירית כהן27/10/2010שלום אלה,
ייתכן שהעיסוק שלך במקקים הוא חלק מתסמונת OCD שלדברייך יש לך. האם האבחנה של OCD נעשתה ע"י איש מקצוע [פסיכיאטר או פסיכולוג קליני] ?
בכל אופן הם הכתובת לאבחון ולטיפול, אם עדיין לא פנית. ואם את כבר בטיפול אצל פסיכיאטר/פסיכולוג קליני התייעצי עם המטפל שלך האם היפנוזה מתאימה לך.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתגובה לתשובתך
אלה28/10/2010ראשית, תודה רבה על תשובתך ושימת הלב לפרטים.
לשאלתך, הייתי בטיפול קצרצר (שני טיפולים כי לא היה צורך ביותר) אצל פסיכולגית וזה היה מזמן.
אובחנתי על ידה, בוודאות, כאחת שסובלת מתסמונת OCD.
כזכור לי, אני חושבת שהיא נתנה לי טלפון של פסיכיאטר בכדי להתחיל טיפול תרופתי.
מתביישת להודות שלא עשיתי עם זה כלום. לא תקין מבחינתי ואף חוסר אחריות מצידי.
אין לי אפילו תשובה למה הנחתי לזה.
כיום, כאשר מצבי מחמיר בשתיי הבעיות, גם ב-או.סי.די וגם עניין המקקים שהוא אפילו יותר קיצוני, אני מתעניינת יותר יותר בטיפול בהיפנוזה, אז מאוד הייתי רוצה לנסות את הכיוון הזה.אינני מבינה כ"כ בנושא אך זה נראה מפתה, זה נראה מאוד נקודתי ומהיר.
שאלתי היא, האם ללכת שוב לפסיכולוגית ולשלם שוב עבור טיפול, רק בכדי לשאול האם מתאימה לי היפנוזה?
אם זה המצב, אעשה זאת.
שוב, המון תודה:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה נכונה קודם לטיפול..
אירית כהן28/10/2010שלום אלה,
העיסוק במקקים במקרה שלך אינו 'פוביה' נפרדת אלא חלק מתסמונת רחבה יותר, יש להבין את התמונה כולה לפני שנוקטים בטיפול בהיפנוזה. אני בהחלט סבורה שיש קודם צורך באבחנה וטיפול קונבציונליים [שייעשו ע"י פסיכיאטר/פסיכולוג קליני]. ושתי פגישות עם פסיכולוגית אינן 'טיפולים פסיכולוגיים', אפילו לא טיפול אחד..
לא עבור כל אחד, ולא בכל הפרעה ומצב, טיפול בהיפנוזה הוא התשובה הנכונה.
כל טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב. בעניין העלויות הכספיות..
אירית כהן28/10/2010אלה,
בכל אחת מקופות החולים יש שירותי בריאות הנפש ללא תוספת עלות.
בנוסף, לרוב הקופות יש רשימת פסיכולוגים קליניים פרטיים שעובדים עם חברי הקופה בעלות מופחתת.
טפלי בעצמך!
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוביה ממקים וOCD - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד28/10/2010ב"ה
אלה נכבדה;
ג'וקופוביה הינה חרדה המתאימה מאוד עקרונית לטיפול יעיל ומהיר בעזרת היפנוזה.
לשמחתי גם ב - OCD יש מקום להיעזר בכלי הטיפולי המיוחד הזה - היפנוזה.
בכל מקרה הטיפול מופנה לאדם ולא לבעייתו... כך שבמהלך הטיפול קיימת תקווה לשינויים לטובה במגוון בעיות שיש לפונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה. בהחלט אשקול זאת.
אלה28/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)