מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב וריכוזרוברט24/11/2010
ד"ר שלום..
אני סטודנט בן 26, ההשיגים שלי בלימודים נמוכים מאוד, איבחון נירולוגי ואבחון פסיכוליגי שעשיתי בתקופה האחרונה נאמר לי שאני סובל מהפרעות קשב מתונה, בעיות בזיכרות לטווח הקצר, אבל בסה"כ אני מוגדר כאדם נורמטיבי עם ידע כללי נרחב.
בנוסף לזה נאמר לי שכנראה הבעיה שלי היא לא הבעיית קשב, אלה הבעיות האישיות שאני סוחב איתי כבר שנים... אני נורא מופנם ושקט,זכרונות לא טובים משרות קרבי בצבא, אני ביישן, חסר ביטחון, רגיש, מצבי רוח לא טובים, הערכה עצמית שלי מאוד נמוכה, אני מוותר על הרבה דברים כי אני מרגיש שאני לא מספיק טוב...
כל זה כמו כדור שלג שמלווה אותי עוד מהבית ספר היסודי.. וכמובן שיש לזה גם השפעה על הלימודים כי גם שם בלי לשים לב אני מוותר לעצמי מראש למרות שאני ממש משתדל , אך לצערי לא רואים תוצאות.. וזה מתסכל.
הפסיכולוג שאיבחן אותי המליץ לי על טיפול בהיפנוזה.. הוא חושב שטיפול כזה יכול אולי לעזור לי לצאת מהמעגל האין סופי הזה שמלווה אותי כולכך הרבה שנים ומתסכל אותי נורא..
הדימוי העצמי הנמוך שלי כולכך חזק אצלי וזה גורם לי לחשוב שכבר אין דרך לצאת מהמעגל האין סופי הזה..
אני כבר עייף מחיפוש אחרי דרכים להתמודד עם הבעיה ולכן אני קצת סקפטי לגבי טיפול בהיפנוזה...
השאלה שלי האם היפנוזה יכולה לעזור לי להשתחרר מלפחות חלק מהדברים שציינתי?... ואולי בעזרת זה גם לשפר את איכות החיים וכמובן גם את ההישגים בלימודים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אברהם הירשפלד25/11/2010ב"ה
רוברט נכבד;
הבעת את בעייתך באופן רהוט.
תשובתי, הרבה יותר קצרה;
אכן טיפול היפנוטי בידיים אמונות של פסיכולוג מנוסה ומורשה להיפנוט, משפר את סיכוייך לחולל שינוי בעולמך ולצאת ממעגל הקסמים....
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות קשב וריכוז - תגובה
אירית כהן25/11/2010שלום רוברט,
1. כיוון שאתה מציין פער בין מאמצים שאתה משקיע לבין הישגים לימודיים - רצוי להשלים את התמונה ולערוך גם אבחון דידאקטי כדי לברר אם יש בעייה מהסוג המוגדר כלקות למידה, ואז אפשר גם לשפר אצלך דרכי למידה, וגם לתת לך התאמות בהיבחנות.
2. הדגש בעבודה הטיפולית לשינוי אישיותי אינו דווקא היפנוזה, אך היפנוזה יכולה להיות משולבת. אני מסכימה עם ד"ר הירשפלד שהכתובת היא פסיכולוג [רצוי כזה שגם מנוסה בתחום של לקויות למידה וידע לקרוא את האבחונים שלך, בנוסף להיותו מורשה להיפנוט].
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז
רוברט25/11/2010קודם כל תודה על התשובות המהירות...
לפני כמה חודשיים סיימתי סידרת פגישות עם בחורה שמתמחה בהפרעות קשב וריכוז..הפגישות שלי איתה באמת עזרו לי להבין את הבעיות שלי ולמה לא הולך לי בלימודים... הפגישות איתה באמת עזרו לי להבין את הבעיה שלי אבל באיזשהו שלב הרגשתי שהטיפול תקוע ולא רואים תוצאות טובות ולכן החלטתי להפסיק( לא קל לממן טיפול כזה)
היא טוענת שיש לי בעייה של מוסכות דעת יחסית גבוהה שפוגעת בי בזמן הלימודים ובהבנה.. בנוסף לזה היא הזכירה שגם הנושא הריגשי שהוא כנראה הבעיה המרכזית שלי שאיתה אני צריך למצוא דרך להתמודד.. היא בטוח שאחרי שנמצא דרך לשים את הדברים האלה מאחורי לא תהיה לי בעיה ללמוד ולהראות תוצאות טובות, כי בסה"כ אני בחור עם הרבה ידע.
הנורולוג שבדק אותי נתן לי מרשם לריטלין אבל זה לא עזר.. משם המשכתי לקונצרטה אבל כתוצאה של תופעות לוואי לא טובות אני מתחיל בקרוב לקחת אדרל.
אולי הכדור הזה יעזור לי לעשות את השינוי(הכול תחת פיקוח כמובן)
נתנו לה הקלות בלימודים אבל זה לא באמת עוזר כי זה לא נוגע בשורש הבעיה שהיא הוויתור העצמי וההרגשה של החוסר מסוגלות..
בעיקבות המלצה של הפסיכולוג שבדק אותי, קבעתי פגישה הכרות עם פסיכולוגית שעוסקת גם בהיפנוט.. היא חושבת שהיפנוזה משולבת עם טיפול פסיכולוגי יכול מאוד לעזור לי ..
אני באמת מקווה שהטיפול יעזור לשנות קצת את המצב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז - תגובה
אירית כהן25/11/2010בעניין התרופות : כשיש גם דיכאון או דכדוך יש באמת להקפיד איזה סוג של 'תואם-ריטאלין' נוטלים. תבדוק עם הפסיכיאטר המטפל האם כדור שנקרא 'סטרטרה' יכול להתאים לך.
אני מניחה שפנית לפסיכולוגית שמורשה להיפנוט [אם אינך יודע - מותר לך לשאול אותה..]
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות קשב וריכוז
רוברט25/11/2010בהתחלה ניסיתי את הריטלין אך לא הרגשתי בשינוי ולכן הומלץ לי לעבור לקונצרטה.. אני עדיין לוקח קונצרטה ויש שינוי מסויים אבל זה עדיין לא זה.. מה גם שהקונצרטה גורמת לי להרגשה כללית לא משהו, חוסר שינה ותאבון בזמן השפעת התרופה(12 שעות) וזה משבש לי את מהלך היום.
החלטתי לנסות את האדרל אחרי התייעצות עם רופא... אופן הפעולה של הכדור הוא טיפה שונה מאופן פעולת הריטלין ותופעות לוואי כמעט ואין.. בנוסף למרשם רופא צריך גם אישור ממשרד הבריאות כי אין יבוא סדיר בארץ לאדרל...
יש רק מפיץ מורשה אחד בארץ שיכול לספק את התרופה.. מה גם שהמחיר שלה פשוט אסטרונימי!
בנוגע לפסיכולוגית.. אחרי בירור קצר שעשיתי עוד לפני שיצרתי איתה קשר.. יש לה רישיון לעסוק בהיפנוזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאותה בעיה
דני01/12/2010יש לי את אותה הבעיה. אודה לך אים תוכל לעדכן אותי בקשר להשפעת
ההיפנוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)