מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ביפנוזה להעלמת כעסיםסימה27/02/2011
השאלה היא האם ניתן להתנקות מכעסים שמנהלים את חיי ומשתקים אותי עי היפנוזה וגם תחושות דחיה שבהבנה שלי אולי אפילו נולדתי איתם .אלו דברים שמנהלים את חיי ולמרות טיפול פסיכולוגי ממושך ,נשארים הגורמים האלה כעמוד שדרה בחיי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בכעסים
אירית כהן27/02/2011שלום סימה,
אני לא יודעת אם צריך דווקא 'להתנקות' מכעסים או 'להעלים' אותם, אולי צריך ללמוד לשלוט בהם.. ללמוד לבטאם בדרך תואמת..
היפנוזה היא כלי-עזר יעיל בטיפול, אך לא 'מטה-קסם'. היא אמנם יכולה לעתים לזרז תהליכים - מאידך לא לכל אחד ולא בכל נושא זהו הטיפול המומלץ. כיוון שאת בטיפול פסיכולוגי התייעצי עם המטפל/ת שלך האם השימוש בהיפנוזה - בצד הטיפול הנוכחי שלך - יכול להועיל לך.
קחי בחשבון שתהליכי שינוי של התנהגויות שמלוות אותנו מילדות - אורכים זמן. ואם אמנם מדובר בנטייה 'מלידה' - דהיינו נטייה משפחתית גנטית - נדרש לעתים שילוב של טיפול תרופתי בצד הטיפול הפסיכולוגי, ולעתים רצוי לעשות הערכה מחודשת של האבחנה. כדאי שתשוחחי על התסכול שאת חווה עם הפסיכולוג המטפל
הרגישי בטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול בכעסים
סימה27/02/2011תודה על התשובה
חשוב לי לציין שאני כבר לא בטיפול , מיציתי את הדרך הזו , גם טיפול תרופתי לא הועיל לי ואינני מעוניינת בו. לכן חשבתי למצוא דרך אחרת וחשבתי שהיפנוזה תהיה אפשרות טובה ומועילה . האם לדעתך יש סיכוי להטבה עי היפנוזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך טיפול בכעסים - תגובה
אירית כהן27/02/2011סימה,
היפנוזה כאמור אינה 'שרביט קסם'. היא גם לא 'ברירת מחדל' רק משום שהתייאשת מטיפול אחר. ואולי גם התייאשת מהר מדי, או התייאשת שלא בצדק. ייתכן שהפתיל הקצר שגורם לך ל'כעסים' פעל גם ביחסך לטיפול..
אין לי כל אפשרות לדעת האם היפנוזה מתאימה לך ולבעייתך, עלייך לברר זאת בפגישה פרטנית עם פסיכולוג קליני או פסיכיאטר שגם מורשים להיפנוט. חפשי לך מטפל כזה באיזור מגורייך באמצעות האגודה הישראלית להיפנוזה או אתר משרד הבריאות, דרך גוגל. [ייתכן שגם המטפלים הקודמים שלך - הפסיכולוג שטיפל בך או הפסיכיאטר שרשם לך את התרופות - יוכלו לחוות דעתם בשאלה האם זהו טיפול מתאים לך].
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)