האם לפני טיפול היפנוטי צריך בדיקה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לפני טיפול היפנוטי צריך בדיקה?
    סקרן
    16/04/2011

אני סובל מחרדות.

פניתי ללאחרונה טיפול בהיפנוזה.
    נאמר לי שיש לבדוק את מהות ההפרעה- על ידי פסיכיאטר מומחה, לפני הטיפול ההיפנוטי..
    אני די מבולבל כי במדור שלכם לכל בעיה יש פיתרון היפנוטי...
    אולם לפי מה שהסבירו לו הטיפול ההיפנוטי הוא טכניקה טיפולית בלבד ואין הוא בבחינת בדיקה למהות הקושי.
    נאמר לי שחרדות יכולות לבוא ממקום של שגעון ואולי הפרעות במבנה האישות ואולי טראומה וגם סיבות אחרות. ואיש מקצוע המורשה להפנט אינו בהכרח בר סמכה לבצע את ההבדלה. ויתרה בזאת לפעמים צריך שילוב בשיחות או תרופות. ולכן המטפל ראוי וחשוב שיבין בכלים אילו.
    העניין מתנגש כמובן בפורום זה בו מציע איש מקצוע שהוא רופא משפחה שעובד באורטופדיה טיפולים בתחום הנפשי כאשר אין הוא בכלל מורשה לכך. ואולי אני טועה.

בתודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך בדיקה לפני טיפול - אך ע"י מי?

אירית כהן
    16/04/2011

אתחיל מהסוף: לא לכל בעייה יש פתרון בהיפנוזה, ובתגובותי השונות אני משתדלת להדגיש זאת, משתדלת גם להציע פתרונות או דרכי פעולה שונים עפ"י הבנתי המקצועית.

בחרדות אמור לטפל איש מקצוע מתחום בריאות הנפש - רופא מומחה בפסיכיאטריה [פסיכיאטר] או פסיכולוג קליני. הם המומחים לאבחן הפרעות חרדה ולטפל בהן. אם הפסיכיאטר/פסיכולוג קליני גם מורשה להיפנוט הוא עשוי להציע לשלב בטיפול גם היפנוזה.

רופא שמומחיותו שונה - דהיינו: אורתופד.. רופא משפחה.. רופא מרדים.. וכו' וכו' - אינם מוסמכים לטפל בהפרעת חרדה, עם או בלי היפנוזה. רופא משפחה אמור להפנות את הסובלים מחרדה המגיעים אליו אל מטפל מתחום בריאות הנפש.
    התערבותם של רופאי משפחה או אורתופד היא בבעיות הקשורות למקצועם [רפואת משפחה.. אורתופדיה..], ואם הם מורשים להיפנוט הם יכולים להציע התערבות המפנוטית. גם בתחומים אלו יש להיפנוזה מה להציע..

חג שמח!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו