היפנוזה בילדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפנוזה בילדים
    יפעת
    26/05/2011

בני בן ה-7 ילד פיקח מאוד מטופל במשך שנה אצל פסיכולוגית ילדים. הפסיכולוגית אבחנה אותו כבעל חרדה חברתית. החרדה באה לידי ביטוי כאשר מגיע למקומות חדשים/מוכרים הכוללים קבוצה של ילדים וצריך להשתלב בה. לדוגמא, כניסה לכיתה א' היתה מלווה בבכי, בריחה מהכיתה, התפרצויות זעם וכו. התקופה היתה מעל חודש אך היא עברה. כיום יש לו התפרצויות זעם בעיקר בבית הכוללות השלכת חפצים . הפיכת החדר או הבית וכו'. ההתנהגות היא בלתי צפויה וחסרת פורפורציה למקרה שקרה לו באותו רגע. בעבר טופל אצל תרפיסטית באומנות, פזיותרפינ נוירו התפתחותית וכיום אצל פסיכולוגית . אני לא רואה שיפור בבית כלל. וגם כאשר יוצאים : להצגה, לחברים , לטיולים הוא תמיד בוכה ורוצה לחזור הביתה.
    קראתי מספר מאמרים כי טיפול בהיפנוזה אצל ילדים הוא יעל מאוד ואפילו לא מצריך טיפולים רבים. האם נכון ומאים לילד בגיל 7?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפנוזה בילדים

הוספת תגובה

• היפנוזה בילדים? ראשית,אבחנה נכונה.

אירית כהן
    26/05/2011

שלום יפעת,
    מה שאת מתארת לא נשמע לי מאפיין דווקא 'חרדה חברתית', או למיצער, ה'כותרת' הזו [חרדה חברתית] אינה מתארת נכון את כל התמונה. ייתכן שהצעד הראשון הנדרש הוא אבחנה כוללת נכונה, אולי גם ע"י אבחון פסיכודיאגנוסטי ואבחון נוירופסיכולוגי.
    בנוסף, אצל ילדים בגיל זה פועלת תכופות גם הדרכת-הורים טובה.

בעיקרון טיפול בהיפנוזה יכול לעזור לחלק מהילדים [ולחלק לא.. כך גם לגבי מבוגרים].
    הפנטזיה לגבי היפנוזה, שמדובר באיזה מכשיר-קסם, היא פנטזיה נחמדה.. בכל אופן אין כל מניעה לאחר שתהיה אבחנה כוללת מלאה לגבי בנך לפנות לפסיכולוג שגם מורשה להיפנוט.
    התייעצי גם עם הפסיכולוגית שמטפלת כיום בבנך, שאלי אותה אם לדעתה זהו טיפול שעשוי לעזור לו.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! שאלה נוספת

יפעת
    26/05/2011

ראשית, תודה רבה על התגובה.
    האם יש מקום ללכת לאיבחון הפרעת קשב וריכוז? מישהי המליצה לי לפנות למכון אניגמה בטענה שגם הפרעה בהתנהגות יכולה להצביע על הפרעת קשב אפילו שעל פניו לידל אין בעיה של ריכוז (למשל הכנת שעורי בית, צפייה בטלויזיה, משחק ארוך כמו שחמט וכדו')

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים?

אירית כהן
    26/05/2011

אני מציעה, יפעת, שבכל תהליך האבחון ואח"כ בהחלטות על טיפול מתאים - תיעזרי באיש מקצוע !! ולא תנסי לעשות זאת לבד או להסתמך על 'טיפים' מהצד. גם הפסיכולוגית שכיום מטפלת בבנך [אני מניחה שהיא פסיכולוגית קלינית או חינוכית] יכולה בתור התחלה לעזור לך בכך ולכוון אותך.
    אני מנועה מלהמליץ על מכון זה או אחר. בכל אופן ניראה לי שבמקום לבדוק כל 'השערה' בנפרד [למשל השערה של בעיית קשב] רצוי למצוא פסיכולוג שיכול לערוך אבחון רב תחומי , כלומר אבחון פסיכו-דיאגנוסטי + נוירופסיכולוגי, פסיכולוג שגם יידע להתייחס נכון לאנמנזה [קורות חייו של ילדך, יחסי המשפחה וכו']. וכפי שכבר אמרתי, הדרכת הורים היא חלק חשוב כשמדובר בטיפול בילד בן 7.

אני מקווה שתצליחי למצוא כתובת שתוכלי לסמוך ולהסתמך עליה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו