מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כלום לא עוזר, אולי היפנוזה תעזור?מיקי05/06/2011
שלום ד"ר,
בת 26,מאובחנת כסובלת מהפרעה דו קוטבית, אני מטופלת תרופתית בנוגדי דכאון ומיצבי מצברוח, וכן נמצאת בטיפול פסיכולוגי קבוע של פעמיים בשבוע. בסך הכל מצבי יציב, אני לומדת באוניברסיטה, עובדת, מנהלת זוגיות בריאה, וכבר אפשר לומר ש"למדתי" לחיות עם המחלה ולזהות את הסימנים המקדימים לאפיזודה המתקרבת...
יש רק בעיה אחת ששנים של טיפול נפשי ותרופתי לא מצליחים לפתור- אני סובלת מדרמטילומאניה (מהמשפחה של טריכוטילומאניה, רק שאני אוכלת את העור שלי ולא את השיער...). זה מתבטא באכילה כפייתית של העור סביב הציפורניים עד זוב דם, זה נראה רע, נפוח ואדמומי, דלקתי וכואב, אני מתביישת בזה, וזה מפריע לי בתפקוד היומיומי ברמה של למשל אני לא יכולה לשטוף כלים או לסחוט לימון כי זה פשוט ממש כואב לי, בדברים קטנים כאלה....היות והתופעה היא חלק מהקשת של הפרעות כפייתיות הפסיכיאטר שלי כבר ניסה לטפל בבעיה באין ספור תרופות מכל משפחה אפשרית של נוגדי דכאון שאמורים לטפל גם בתופעות חרדה אך ללא הועיל. ניסיתי כל תרופה אפשרית, וכל מינון אפשרי, וכרגע האופציה היחידה שהפסיכיאטר שלי מציע לי היא לקבל תרופה נוספת, ריספרדל, המשמשת כתרופה אני פסיכוטית בדרך כלל אך במינונים נמוכים עשויה להרגיע את החרדה הגורמת לבעיית האכילה הכפייתית של העור.
אני כבר לא רוצה לקחת עוד תרופות, זה נראה לי מוגזם, אני מיואשת אבל חייבת למצוא כיוון חדש. רציתי לדעת האם היפנוזה עשויה לסייע להפרעה שכזו? האם יצא לך לטפל באנשים שסבלו מהפרעה כמו שלי או דומה? מה מידת היעילות של טיפול היפנוטי במקרים כאלה? יש לציין שאני אוכלת את האצבעות שלי מאז שאני ילדה, זה פעולה כבר ממש לא נישלטת אני בכלל לא שמה לב שאני עושה את זה, זה כבר חלק ממני, זה בכלל כבר לא קשור לכמה אני במתח או בחרדה, אלא זה תמיד שם מלווה אותי...אני חייבת עזרה אני לא יכולה לחיות עם זה יותר!!!!!
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "כלום לא עוזר" - לא מדוייק
אירית כהן05/06/2011שלום מיקי,
את מתארת תמונה סבוכה - שבכל זאת מטופלת כיום לא רע: את מתפקדת, עובדת, לומדת, חיה בזוגיות בריאה. ניראה אם כן שהפסיכיאטר והפסיכולוג/ית עושים עבודה כלל לא רעה... לכן רצוי להתייעץ איתם לגבי כל התערבות נוספת בכלל, והתערבות בהיפנוזה בפרט.
מבלי שאני מכירה אותך, ובאופן כללי לגמרי , אוכל לומר רק כי בתמונה מהסוג שאת מתארת כלל לא בטוח שהיפנוזה מתאימה. [ולמיטב נסיוני רספרידל אמנם עשוי לעזור].
ייתכן שכדאי לבקש שיערכו לך אבחון פסיכו-דיאגנוסטי [אם לא נעשה אבחון כזה לאחרונה]. האבחון יבהיר יותר את האבחנה והרקע לקסיסת העור, יעזור בהחלטה לגבי השינויים בטיפול תרופתי ועשוי גם לכוון את המשך הטיפול הפסיכולוגי.
הרגישי בטוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)