התקף לב

רוצה לדעת על התקף לב? לרשותך מאמרים מקצועיים, חדשות מהעולם והכל בנושאי התקף לב. באפשרותך לפנות גם בפורום או לקבוע תור עם רופא מומחה בתחום ...
התקף לב, או בשמו הידוע בעולם הרפואה "אוטם שריר הלב", הינו מצב בו נגרם נזק לשריר הלב עקב חסימה של אחד או כמה מהעורקים המזינים את שריר הלב ב"דם עורקי", העשיר בחמצן. בשל חסימה זו עובר אחד האזורים בלב שלא קיבל אספקת דם תהליך של נמק, ובהמשך נוצרת בו צלקת. התקף לב הוא השלב האחרון והסופי בתהליך הטרשתי של העורקים הכליליים.

מדוע נגרם התקף לב?


הסיבה הראשית להיווצרות התקף לב, ברוב המוחלט של המקרים, היא קריש דם החוסם את העורק שאמור היה להוביל דם מחומצן אל הלב. הקריש נוצר באזור בעורק בו הצטברו חומרים שומניים רבים מתחת לרפידה הפנימית של דופן העורק, בדרך כלל על רקע של טרשת עורקים שהתפתחה באזור. חסימה זו גורמת, על פי רוב, לסתימה מלאה ופתאומית של העורק ובסופו של תהליך להתהוות התקף לב.

סימנים של התקף לב


הסימן העיקרי של התקף לב הינו לחץ בחזה האורך בדרך כלל מעל חצי שעה. במקרים רבים הכאב מקרין מהחזה לכתפיים, לצוואר, לגב, לידיים, ללסתות או לבטן. הכאב עלול להיות מלוּוה בקוצר נשימה, דפיקות לב מוגברות, זיעה, בחילה, הקאה, סחרחורת, לעיתים איבוד הכרה ותחושה כללית רעה מאוד. כשאדם חש כאב כפי שתואר במשך למעלה מחמש דקות, עליו להזעיק מיד עזרה.

התקף לב טיפול


לאחר התקף לב, לרשות אנשי הרפואה עומד חלון זמן קצר מאד בו ניתן לפתוח את החסימה בעורק, לעצור את התקדמות הנמק ולהציל את חיי החולה. טיפול כזה יכול להקטין באופן משמעותי את מידת הנזק לשריר הלב, להגדיל במידה ניכרת את סיכויי החולה להישאר בחיים ולשפר מאד את סיכוייו להרגיש טוב במשך שנים רבות לאחר מכן.

מהו הטיפול בהתקף לב שמקבלים בבית מהצוות הרפואי שהוזעק?


אם לחולה יש לחץ דם נמוך, הוא מקבל תרופות להעלאת לחץ דם. אם לחולה לחץ דם גבוה, הוא מקבל תרופות להורדה. אם הוא סובל מסיבוכים של התקף לב כגון, עודף נוזלים, הקאות ועוד, הצוות הרפואי יכול לטפל בהכל במקום, החל ממתן נוזלים וכלה בהשתלת קוצב לב או חיבור לקוצב חיצוני, כדי שהחולה יוכל להגיע לבית החולים בחיים.

מהו הטיפול בהתקף לב שמקבלים בבית החולים?


כשהחולה מגיע לבית החולים, במקרה הצורך הוא מוכנס לצינתור. כמו כן, הוא מקבל טיפול תרופתי המורכב מאספירין שמדלל את הדם ויכול למנוע היווצרות קרישי דם, כדורים שמחזקים את השפעת האספירין, מרחיבים כלי דם ומקטינים את העומס על הלב, משככי כאבים ועוד.

פעולת הצינתור היא יעילה ואפקטיבית לטיפול בהתקפי לב רק אם היא מתבצעת בזמן קצר מאוד בן כמה שעות מעת אירע התקף הלב. צינתור טיפולי (אנגיופלסטיקה קורונרית) הוא הליך רפואי שמיועד לפתוח חסימות והצרויות שהתפתחו בעורקים הכליליים. הוא מתבצע בחדר צינתורים בהרדמה מקומית ובהכרה מלאה, ובמהלכו מוחדרת לגוף המטופל צינורית דקה עם בלון בקצה, שבאמצעותה פותח הקרדיולוג את החסימות. מדובר בפרוצדורה שגרתית ושכיחה מאוד, שהביאה לשינוי דרמטי בקליניקה הטיפולית ברפואת לב. במחקרים נקבע כי אם הצינתור מבוצע בזמן - הוא מציל חיים ומונע נזק לשריר הלב.

כיצד ניתן למנוע התקף לב?


מכיוון שחלק ממקרי התקף הלב נגרמים כתוצאה מהשמנה ועישון, מומלץ להמעיט באכילת מזונות משמינים, להימנע מעישון ולהקפיד על אורח חיים בריא הכולל ביצוע פעילות גופנית באופן קבוע. כמו כן, ידיעה על מחלות לב תורשתיות עשויה למנוע מצב בו התקף לב מופיע "לפתע", בלי שידוע לחולה דבר על הגנטיקה המשפחתית. זאת ועוד, חשוב מאוד לשמור על רגיעה, במחקרים נמצא כי לחץ ומתח עלולים לזעזע את הלב ולגרום לפגיעה קשה בתפקודו. פעמים רבות הטריגר השכיח ביותר להתקף לב הוא כעס או התפרצות רגשות שליליים. מחקר אחד, למשל, שנערך על ידי משרד הבריאות והבטיחות הבריטי על עובדי בית חולים, מצא כי לחץ ממושך בעבודה הוא יותר גרוע ללב מהשמנה של 20 ק"ג או הזדקנות של 30 שנים.

לאחר התקף לב


לאחר התקף לב יש לאתר את גורמי הסיכון ולטפל בהם וזאת כדי להימנע מהתקף לב חוזר. לאחר התקף לב יש להימנע מעישון, להוריד במשקל, להפחית בצריכת שומן רווי ומזון רב קלוריות, להפחית את כמות המלח ולהקפיד על פעילות גופנית סדירה. בנוסף, יש להקפיד על טיפול תרופתי קבוע שהוכח כמונע התקפיי לב ואירועים מוחיים, כולל טיפול קבוע באספירין וכדומה, תרופות מקבוצת הסטטינים, תרופות להורדת לחץ דם וכדומה.

התקף לב חוזר


למרות ההצלחה המיידית בדרך כלל וייצוב החולה לאחר התקף לב ראשון, על פי נתוני האיגוד הקרדיולוגי בישראל אצל כ-10% מהעוברים התקף לב, העורק נסגר שוב ויכול להתרחש התקף לב חוזר (reinfarction). סקר בינלאומי רחב היקף שמימנה חברת סאנופי-אוונטיס כלל גם את ישראל ועקב אחרי עשרות אלפי חולי לב ומצא כי אחד מכל שבעה שלקו בהתקף לב או שבץ מוחי לקו בהתקף חוזר וקטלני בתוך שנה בלבד מיום האירוע הראשון.

מיקום וסוג התקף הלב


קיימים מספר סוגי התקף לב: התקף לב קדמי - שמערב את העורק הקדמי הגדול. התקף לב זה הוא החמור ביותר ובמקרה זה חלק גדול מאוד מהדופן הקדמית של החדר השמאלי יפגע ורוב הסיכויים שהנזק ללב יהיה גדול. התקף לב צדדי - שבו מעורב העורק העוקף או אחד מענפיו. לרוב זהו לא התקף לב גדול במיוחד כיוון שאצל רוב האוכלוסייה העורק העוקף יחסית קטן (בעוד הימני הוא הגדול יותר). התקף לב תחתון וימני - המערב לרוב את העורק הימני. ממדי התקף הלב תלויים בגודל העורק אצל האדם. כאשר העורק הימני נחסם במוצא שלו (פרוקסימאלית), בנוסף לדופן התחתון של החדר השמאלי יפגע גם החדר הימני, המקבל דם מענפים של העורק הימני בלבד - למצב זה קוראים אוטם תחתון וימני. כאשר החסימה דיסטלית וממוקמת מעבר למוצא הענפים המספקים דם לחדר הימני, התקף הלב יהיה רק "תחתון" בחדר השמאלי.

התקף לב שמיקומו לא ברור מוגדר כאשר כל הבדיקות והתסמינים מכוונים לאבחנה של אוטם אך בבדיקות ההדמיה השונות ובאקג לא מופיעים שינויים טיפוסיים לאוטם בטריטוריה מוגדרת של הלב. התקף לב חודר ולא חודר - כאשר הספקת הדם לאזור האוטם פוסקת לחלוטין לזה קוראים התקף לב "חודר", כלומר חודר את כל עובי הדופן. בעוד שכאשר הספקת הדם פוסקת באופן חלקי או כאשר יש "גלגל הצלה" בצורת הספקת דם מעורק אחר, זהו אוטם לא חודר.

התקף לב בקרב נשים


על פי הערכה, כ-30,000 נשים מאושפזות מדי שנה בשל מחלות לב בישראל. מחלת לב וכלי דם בנשים גורמות בין היתר להתקף לב, אי ספיקת לב, מוות פתאומי, שבץ מוחי ופגיעה קשה באספקת דם לשאר חלקי הגוף והגפיים. למרות שהתקף לב הוא מאוד נפוץ בקרב נשים רבות מהנשים אינן מודעות לעובדה זו ועל פי מחקרים נשים פוחדות הרבה יותר מסרטן השד מאשר מהתקף לב.

אומנם גברים בגיל צעיר לוקים יותר בהתקף לב מאשר נשים בגיל צעיר - ברוב המחקרים הקרדיולוגיים על מחלות לב, נמצא שהיחס בין גברים לנשים הוא בין שניים עד שלושה גברים חולים שעברו התקף לב לאישה אחת חולה. אולם בגיל המבוגר (65 ויותר) היחס מתאזן, ויותר נשים חולות ואף מתות ממחלות לב שונות מאשר גברים. לפי סקר של האיגוד הקרדיולוגי בישראל, בקרב נשים הגיל הממוצע להתקף לב ראשון הוא סביב גיל 70, שמונה עד עשר שנים מאוחר יותר מהממוצע בגברים. נתון מעניין נוסף הוא כי בשנים האחרונות התברר שמחלת סוכרת מסוכנת יותר לנשים - מחקרים מדווחים על שיעורי תחלואה ותמותה גבוהים יותר עקב התקף לב בקרב חולות סוכרת למול חולי סוכרת. נראה כי עצם קיום הסוכרת מכפיל כשלעצמו את הסיכון של נשים ללקות במחלות לב, למול גברים.

הביטוי הראשון של מחלת לב בקרב נשים הוא בדרך כלל תעוקת חזה, שהיא תסמונת שביטויה כאב, לחץ או אי נוחות בחזה, הנמשכים מספר דקות (כ-5-15 דקות). לעומת זאת הביטוי הראשון של מחלת לב בגברים הוא בדרך כלל התקף לב או מוות פתאומי. מחקרים מראים כי נשים חוות סימפטומים של התקף לב בשונה מגברים. לנשים יש יותר סימפטומים המוגדרים כבלתי טיפוסיים או לא-קלאסיים להתקף לב כמו עייפות, בחילה, קוצר נשימה וכאבים בבטן, בלסת ובגב העליון ולא במרכז החזה. כמו כן, נשים יותר מהגברים לוקות בהתקף לב שקט, כלומר – התקף לב שלא קדם לו כל סימפטום שהוא. במחקר שנערך בארה"ב, נמצא כי 43% מהנשים שחוו התקף לב, לא דיווחו כלל על כאבים בחזה אלא על תסמינים אחרים. היעדר הכאבים בחזה הוא, ככל הנראה, אחת הסיבות לכך שנשים מתעכבות בדרך לקבלת טיפול רפואי בזמן התקף לב יותר מגברים.


הפרעות קצב הלב, הפרעות לב

בפורום זה תוכלו להתייעץ עם המומחים על נושאים כמו אבלציה, קוצב לב, פרפור חדרים, פרפור פרוזדורים, השתלת קוצב לב, צרור פעימות, דופק במנוחה ועוד
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
 
  • שעון אפל ווטש לבדיקת א.ק.ג
    עמרי
    11/07/2019

    שלום ד״ר רוזן,

    מדוע לדעתך לא ניתן להשתמש בשירות בארץ?
    האם אתה חושב שבקרוב זה יותר?
    למה משרד הבריאות חוסם בן אדם פשוט מלבצע בדיקה כזו במכשיר פרטי שהוא קנה?
    בתודה מראש

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    11/07/2019

    שלום רב,
    אני לא יודע אם אפל טרחו בכלל להגיש בקשה לאישור במדינה קטנה כישראל... לכן אני לא יודע אם אכן משרד הבריאות ״לא אישר״... אפל לא ישחררו את האופציה הזאת אלה אם יש אישורים של הרשויות הרגולטוריות בכל מקום שהם מוכרים את המוצר. האם הם הגישו בקשות בעל מדינות העולם? קשה לי להאמין... אם יש לך מידע שאכן הבקשה הוגשה ולא אושרה, יש לי כמה השארות לגבי למה לא אושרה, אבל לא נראה לי שיש טעם לדון ב״אם ואם״...

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעות קצב ללא סינוס
    ציקי
    10/07/2019

    מזה שבוע יש לי קצב של105 פעימות באקג נאתר לי שיש בעיה בעליה השמאלית. ואין סינוס.
    קבעו לי תור להיפוך. היום במדידה ביתית הדופק ירד ל65
    האם תוצאה כזו מעידה על חזרה לסינוס. ועלי לבטל או שיש דבר כז
    ה 65 פעימות ללא סינוס?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    11/07/2019

    עניתי למעלה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בהמשך לשאלתי בעיניין נטילת נוגדי קרישה
    אריה
    08/07/2019

    שלום שוב,
    בהמשך לשאלתי הקודמת, האםאחרי ה צריבה לרפרוף,
    אוכל להפסיק ליטול טמבוקור[50] כפי שאני נוטל מאז האירוע שהיה?
    והאם אוכל שלא לקחת כל נוגד קרישה שהוא, כי לא יהיה צורך בכך?

    תודה שוב

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    11/07/2019

    בהחלט ניתן לשקול הפסקת טיפול נגד הפרעות קצב לב. לגבי נוגדי קרישה, במידה ומדובר בצריבה של רפרוף פרוזדורים טיפוסי אפשר לשקול זאת אבל זו החלטה לא פשוטה שצריך לקבל בדיון מקיף עם הרופא שלך אחרי שמקבלים נתונים נוספים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דחוף! תוצאות אקו לב
    לילך
    10/07/2019

    שלום אודה לקבלת אבחנתכם לגבי ממצאי אקו לב הבאים של בעלי:
    חדר שמאל בגודל תקין.
    דפנותיו בעובי תקין.
    התכווצותו הגלובלית תקינה
    מוערך כ 55% LVEF
    חדר ימין בגודל ותפקוד תקין.
    עליה שמאלית מורחבת במידה קלה.
    עליה ימנית מורחבת במידה קלה.
    האאורטה העולה אינה מורחבת.
    שורש האאורטה מורחב - 42 מ"מ
    קשת האאורטה ברוחב תקין.
    . MVP עלי המסתם המיטרלי מעובים. אין עדות ל
    אי ספיקה מיטרלית בדרגה קלה.
    מסתם אאורטלי תלת עלי תקין.
    אי ספיקה אאורטלית בדרגה מזערית.
    מסתם טריקוספידלי תקין.
    בקוטר תקין. (IVC) וריד נבוב תחתון
    לא נראה תפליט פריקרדיאלי.
    סיכום:
    התכווצות תקינה של חדר שמאל
    הרחבה קלה של שתי העליות
    אאורטה עולה מורחבת - 42 מ"מ
    דלף מיטרלי קל

    אציין כי לפני כשנה התגלה לבעלי (אדם בריא כבן 35) פרפור פרוזדורים.
    לאחר שעבר היפוך חשמלי באוגוסט בשנה שעברה הקצב סינוס נשמר תקין עד לפני חודש בו במסגרת אקג רגיל נכתב כי קצב פעימות לב הוא 90.
    הוא צפוי לעבור גם הולטר 24 שבוע הבא.
    אשמח לתשובתכם לגבי ממצאי האקו
    תודה לילך!

    הערה נוספת- גם בממצאי האקו משנה שעברה שורש האאורטה עמד על 42 מ"מ.
    בבדיקת אקו אקראית שעשה בשנת 2011 שהייתה תקינה שורש היה 40 מ"מ

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    11/07/2019

    כתבתי לך תגובה במייל

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעות קצב ללא סינוס
    ציקי
    10/07/2019

    מזה שבוע יש לי קצב של105 פעימות באקג נאתר לי שיש בעיה בעליה השמאלית. ואין סינוס.
    קבעו לי תור להיפוך. היום במדידה ביתית הדופק ירד ל65
    האם תוצאה כזו מעידה על חזרה לסינוס. ועלי לבטל או שיש דבר כז
    ה 65 פעימות ללא סינוס?
    תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    11/07/2019

    אני מנחש לפי התיאור שלך שמדובר בפרפור פרוזדורים אבל כמובן צריך לראות אק״ג. דופק של 65 יכול להיות סינוס אבל שוב, רק עם אק״ג אפשר לקבוע זאת. הייתי ממליץ לגשת למרפאת הקופה שלך לעשות אק״ג. אם אכן סינוס, אין צורך בהיפוך. בכל מקרה, מאוד ממליץ להיבדק ע״י מומחה הפרעות קצב לב לצורך החלטות על המשך טיפול. ועוד לפניכן, להחליט ילד עם הרופא המטפל אם יש צורך בטיפול ב״מדללי דם״ למנוע את הסיכון העיקרי של הפרפור ההתקפי שהינו ארועים מוחיים.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • לחץ דם לא מאוזן
    לימור
    02/07/2019

    על מנת לבצע איסוף שתן למטהנפרינים וקטכולאמינים עליי להפסיק ליטול את התרופה קרדילוק שאני לוקחת 5 מ"ג כל בוקר.
    אמורה להפסיק לגמרי 72 שעות . איך אני אמורה לעשות זאת בהדרגתיות?
    אני בת 45 .

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    03/07/2019

    היי לימור, ניתן פשוט להפסיק. את לבטח תרגישי דפיקות לב ב-24/48 שעות הראשונות אבל אין מניעה מהפסקת תרופות מסוג זה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דילמה אישית בדבר נטילת נוגד קרישה
    אריה
    26/06/2019


    שלום רב,
    כמעט בן 60,ברקע, י.ל.ד. מטופל בטריטייס
    ליפיטור,קרדילוג,וטמבוקור
    שנים שאני נוטל מיקרופירין 75 ,בהוראת רופא,כרגע אין סכרת,
    יש לי היצרות קרוטיס 25%צד אחד, וכעת החלה התעבות בצד השני,[כניסת אינטימה]
    אין לי מושג למה, יש לי כאבי ראש לאורך רוב היום,בימים האחרונים,
    ב2015 היה לי אירוע של רפרוף עליות,מאז אני עם טמבוקור וקרדילוג
    ולא שינו לי מאומה בעיניין מדלל הדם,
    כך שנישארתי עם מיקרופירין
    השבוע הרופא התקשר ואמר לי כי עבר על הפרטים, ואני בקבוצת גורמי סיכון,וכי ירצה להעביר אותי לתרופה אחרת,שאני לא זוכר את שמה, בכל מקרה, זה לא קומדין,ולא פרדקסה'איזו שהיא תרופה נוגדת קרישה,
    הייתי מופתע ולא שאלתי שאלות
    אך עם השעות כשבדקתי את עיניין התרופות,
    נחרדתי, אני מאוד חושש שתרופה נוגדת קרישה, תחשוף אותי לסכנת דמם, אפילו מוחי או חמור אחר,
    ואני דיי אחשוש לקחת אותה,
    כרגע הרופא אמר ששלח בקשה לאישור,
    אני אובד עצות, לא יודע מה לעשות,
    אנא, אשמח לשמוע את מה שתרצה לומר לי,
    תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    03/07/2019

    במטופל עם רקע של פרפור/רפרוף ויל״ד + היצרות קרוטיד ישנה המלצה גורפת לטיפול בנוגדי קרישה למניעת ארועים מוחיים. החשש שלך מובן אבל דווקא בעידן של היום, אין לך סיבה לחשוש יותר מדי. התרופות החדשות כולל פרדקסה, אליקוויס וקסרלטו הינן בטוחות מאוד מבחינת הסיכון לדמם ויעילות לפחות כמו קומדין למניעת ארועים מוחיים (וגם מאוד נוחות לשימוש, ללא צורך בבדיקות דם, התאמת דיאטה וכו׳). אם הארוע היחיד שהיה היה רפרוף, ויש תיעוד שלו, אז אני מאוד ממליץ להתייעץ איתי או עם מומחה אחר להפרעות קצב לב לשקילה של ביצוע צנתור פשוט יחסית לצריבה שיכולה לטפל בעניין אחת ולתמיד ובמקרים מסויימים אפילו לייתר את הצורך בנוגדי קרישה (רק אם מדובר ב״רפרוף טיפוסי״ ולא היה תיעוד של הפרעות קצב אחרות).

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • נזק ללב עקב מצב נפשי קבוע?
    מורן
    18/06/2019

    שלום, אני בת 24 ורציתי לשאול מספר שאלות-
    מאז שאני ילדה אני חיה בהתקפי חרדה (נהיה גרוע מגיל 12 עד היום) כל יציאה מהבית מלווה בעלייה אוטומטית של הלחץ דם ודופק מהיר.
    אני מדברת על מצב יומיומי, קבוע ובלתי נשלט, הרבה מעבר ליכולות שלי.
    השאלה שלי היא: האם יכול להיגרם לי נזק ללב לאחר כל השנים האלה?
    הסיבה לשאלה הזו היא מכיוון שבחודשים האחרונים, מידי פעם יש לי תחושה מוזרה ( כמה פעמים בשבוע, או לפעמים בכלל לא)
    של מן דקירה באיזור הלב (או בלי) ואני מרגישה שהיד השמאלית שלי מעט חלשה ומעט אי נוחות בכף היד השמאלית (מן רצון לעסות אותה כל הזמן) ויש לי מן הבעה לא רצונית של הגבה (כביכול של כעס) בצד השמאלי (כן טכנית נשמע כמו סמפטומים כמעט של שבץ) אבל זה ברמה יחסית נמוכה ועובר לאחר רבע שעה/ 20 דקות.

    שאלה נוספת-
    מגיל צעיר מאוד גם כן וספציפית בקיץ, שאני קמה משינה יש לי דופק גבוה.. וזה עובר לאחר כמה דקות מדוע?

    תודה רבה!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    03/07/2019

    בגדול, סטרסט פיזי או נפשי בגילך הצעיר לא אמור לגרום ל״פגיעה בלב״. ועדיין כאבים בחזה או חולשת יד, זה לא משהו ש״מתעלמים״ ממנו! ממליץ לגשת לרופא המטפל לצורך בדיקות לעניין.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פיענוח הולטר - האם המצב מסוכן ?
    נופר
    19/06/2019

    שלום,
    אני בת 27 , בריאה ללא היסטורייה של מחלות לב בבית.
    לפני כחודש ככל הנראה קיבלתי התקף חרדה ראשון בחיי.
    הרגשתי את כל הגוף קופץ לי, כאבים ולחץ בחזה ולאחר מכן עקב הלחץ הדופק הגיע גם ל150.
    בצעתי בידקתי אקג, אקו ובדיקת מאמץ - הכל יצא תקין.
    אני לא סובלת מדופק מהיר אלא רק לאחרונה מאז שהתחילו התקפי החרדה אני מדי פעם נלחצת אבל מרגיעה את עצמי.
    בדיקת הולטר הראתה 54-149 מהירות ממוצעת 70 , צרור קצר של NSVT 5 פעימות במהירות 170 ארגומטריה תקינה 10 מטס 8 דקות.
    אציין שלא הרגשתי את זה בכלל ולא הרגשתי משהו כזה עד היום , רק מדי פעם הדופק קצת עולה כשאני נלחצת לכמה דק בודדות (לא 150) הרופא המליץ ישר כדורים - קרדילוק , הלכתי לחוות דעת נוספת שבה הרופא ציין שהכל בסדר ולפי שאר הבדיקות אני תקינה.

    אשמח לשמוע חוות דעת נוספת
    והאם אני צריכה להיות בלחץ?

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    22/06/2019

    ראשית, לא להיות בלחץ... זה רק מעלה סיכוי להתקפי חרדה ודופק מואץ. על פניו, לאור הבדיקות התקינות שתיארת, את לא נמצאת בסיכון מוגבר לבעיות קשות כגון חלילה דום לה או התקף לב. במצבים כאלה, הסיבה העיקרית לטפל בתרופות היא אם את לא מרגישה טוב ודפיקות הלב מפריעות לך.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מיואש ומבוהל , הפרעת קצב לא מובנת
    גוי
    08/06/2019

    שלום פרופסור
    בן 37 מעשן בריא לא נטל תרופות , כמה שבועיים אני מתלונן על הרגשה של פרפור בלב , של 2או 3 שניות הרגשה של 3 או 4 פעימות אחת בתוך השניה כאילו הלב דופק על סתם ומפרפר, הרגשה של סחרור חנק בגרון כאבים בחזה , עשיתי אגג השבוע תקין לא מצאו כלום , שלח אותי לאקו גם תקין לפני 3 חודשיים בדיקת מאמץ שגרתית גם תקין , היום בעבודה שלי הייתי במאמץ גבוה ועצבני בעבודה הרגשתי את הדופק על 200 דפיקות לא יכלתי לעמוד על הרגליים כמעט התעלפתי , לקחתי כדור לוריוון חצי כדור וזה עזר לי , אבל נשארתי עם כאבי רגליים וידיים מהתופעה, הלכתי לבית חולים קצב סינוס 64 ולא מצאו כלום , אמרו לי שזה יכול להיות פרפור פרוזדורים, שתי ההפרעות האלה גורמים לי לא לישון בלילה , לציין שהייתי מטופל כמה שנים בכדורים נגד חרדה והם העלימו לי את כל התופעות האלה , אחרי 10 שנים החלטתי שאני מפסיד הכל לאחר הפסקה של חצי שנה חזרו לי כל ההפרעות בקצב הלב בצורה עוד יותר קשה ,
    בנתיים ממתין לבדיקת הולטר שצריך לעשות , ב2004 עשיתי הולטר והיה לי אקסטרא סיסטולה ו pr מקוצר 0.11
    האם אני עובר פרפור פרוזדורים דר , ? האם אני בכיוון להפרעה קצב מסוכנת , פרפור פרוזדורים מופיע לכמה שניות בודדות ונעלם ? הדופק לא עולה פשוט הרגשה של 4 או 5 פעימות במכה אחת,
    סליחה על אורך ההודעה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • למה לא עונים לשאלה שלי דר?

    גוי
    09/06/2019

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תגובה

    דר' גיא רוזן
    09/06/2019

    קודם כל, התלונות שאתה מתאר לא מתאימות לפרפור, אלא יותר לפעימות מוקדמות (אקסטרה-סיסטולי). אפילו אם נניח שהיה לך פרפור, במקרה של בחור צעיר ללא מחלות רקע (אני יוצא מנקודת הנחה שאין לך מחלות כרוניות), הסיכון האמיתי של פרפור (סיכון לארועים מוחיים) שואף לאפס באנשים שמוך. בקיצור, מהתיאור שמסרת לא נראה שיש לך מה לדאוג, הטיפול בחרדה יכול לעזור. ובכל מקרה כדאי להיבדק ע״י קרדיולוג שיוודא על בסיס התיק הרפואי שלך שאכן כך הדבר.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
