מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת נימול או גרד בראש מעצבן ביותריואל אוריאל29/12/2010
כבר תקופה ארוכה שאני סובל מתחושת גרד באיזור הראש בעצם זה לא גרד מרגיש כאילו מטיילים על הראש וזה קורה לרב במצב ישיבה כשאני שם את היד על הראש זה מפסיק יש לציין שזה לא כואב אבל מטריד אותי יש לי בעיה בעמוד השדרה הצווארי ואני מטופל באופן רציף האים זה יכול לקרות מחשיפה של העצב כי באולטרא רואים שהעצב יצא טיפה החוצה יש לי גם לפעמים טיקים ברגליים ועקצוצים בכפות הרגליים בהתחלה חשבו שיש לי סבוריאה על הקרקפת קיבלתי טיפול עם קרמים וזה לא עזר אני אובד עיצות מה עליי לעשות כדי לאבחן את הגורם לנימול או גרד בראש קשה לי לתאר את מה שאני מרגיש אשמח לתשובה מהירה האים עליי לפנות לניורולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול או גרד בראש מעצבן ביותר - תגובה
אייל קליין02/01/2011אני מציע לפנות תחילה לאורטופד כדי לברר אם מקור הסימפטומים בעמוד השדרה הצווארי ובמידת הצורך לקבל הפניה לפיזיותרפיה לטיפול בנושא.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טשטוש ראיהלימור29/12/2010
ד"ר שלום
אתמול למשך מס שניות ראיתי טשטוש שהיה נראה כמו ניצוצות בעיניים או יהלומים לא יודעת לתאר את זה בעין אחת עין שמאל אציין שלפני יומיים הייתי אצל רופא עיניים בגלל מעקב אחרי לכלוכים שאני רואה בעיניים כולל הרחבת אישונים לחץ תוך עיני ומה שעושים בד"כ אצל רופא העיניים .
היום בבוקר ממש בקימה צלצל הפלאפון ולקח לי שניה עד שראיתי חלק ישר מהתעוררות המסך בנייד נמרח לי קצת וגם מה שהיה בחדר אך ממש לשניה עד שהסתדר וזה ישר שהתעוררתי
האם זה מצריך מימני משהו נוסף ?
אני בת 36 אציין שלפני חצי שנה הייתי בייעוץ נירופתומולוגי והכול היה תקין לא היו המלצות מיוחדות. לפני 3 שנים MRI ובירור מקיף נירולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טשטוש ראיה - תגובה
ד''ר יולי טרגר30/12/2010שלום לימור,
אם התופעה חלפה ולא תחזור לא הייתי נכנס ללחץ ולבירורים נוספים.
אם זה יופיע שוב, כדאי להתייעץ עם רופא עיניים שלך.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב פתאומיטלי28/12/2010
שלום רב
הייתי רוצה לשאול דעתכם בנושא כאב ראש. כמה פעמים ביום אני מרגישה כאב פתאומי וחזק בנקודה מסוימת בראש . הכאב חולף אחרי כמה שניות.
על מה הדבר יכול להעיד , ועם נדרש ביקור לרופא נוירולוג?
בתודה מראש
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב פתאומי - תגובה
אייל קליין28/12/2010שלום טלי
לכאבי ראש ישנם מקורות וסיבות שונים ורבים. הייתי מתחיל את הבירור אצל אורטופד
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת נימולהדס27/12/2010
מה זה כשיש מפעם לפעם ברגל ימין, ביד ימין ומתחת לעין ימין תחושת נימול/דגדוגים וזה חולף מעצמו במשך חודשים?
בברכה ובתודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת נימול - תגובה
אייל קליין28/12/2010ישנן סיבות רבות לתחושות כאלה אני מציע לפות לנוירולוג לבירור העניין
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבבקשה!!!!לירון27/12/2010
אני בת 24 ומזה כחודשיים סובלת מכאבי ראש נוראיים ומדי פעם לחץ תוך עיני בצד שמאל, הכאבי ראש החלו לאחר טיפול פיזוטרפיה בלסת הייתי בביקור נוסף אצל הפיזוטרפיסט הוא טוען שהמפרקים והצוואר בסדר. חשוב לציין לא סבלתי בעבר מכאבי ראש אלו כאבים שמשפיעים עליי בהתנהלות היומיומית .
הכאב נמצא לרוב בצד שמאל סוג כאב של פעימות תקתוק בתוך הראש ולפעמים כאב לוחץ הכאבים מעירים אותי מהשינה .
מה זה יכול להיות ?
אני ממש בהיסטריה שלא יאבחנו את הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבבקשה!!!! - תגובה
אייל קליין28/12/2010עינת שלום
ישנם כאבי ראש מסוגים שונים וממקורות שונים. מכיוון שהכאבים שלך נמשכים כבר זמן ממושך ומהווים מטרד תפקודי אני ממליץ לפנות לאורטופד ו/או לנוירולוג לבירור מעמיק יותר. בד בבד ולאור זה שהכאבים החלו לאחר טיפול פיזיותרפי מנואלי ייתכן והפתרון גם הוא נמצא בידי הפיזיותרפיסט.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש לאחר קיום יחסי מיןמשה27/12/2010
אתמול לאחר קיום יחסי מין היה לי כאב ראש חד מאזור המצח ועד לאמצע הראש.
ממה יכול לבוע הכאב זה פעם ראשונה שזה קורה לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש חזק לאחר יחסי מין
משה02/01/2011אפשר בבקשה לקבל תשובה.
תןדה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש לאחר קיום יחסי מין
נעמה בראל02/01/2011מבקש תשובה לגבי שאלתי לאחר קיום יחסי מין קבלתי כאב ראש חזק מהצוואר לכיוון הקודקוד אנא תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש לאחר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר רונית גלעד07/01/2011תופעה זו מוכרת ויכולה לקרות ללא משמעות חולנית אבל אם זה קרה פעם ראשונה בחיים והתופעה לא מוכרת לך מהעבר יש לפנות לנוירולוג להמשך ברור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
משה04/01/2011מצפה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Encephalitisאורנה26/12/2010
שלום,
לפני כחצי שנה חליתי ב- Encephalitis
אושפזתי למשך שבועיים במחלקה הנוירולוגית ולאחר מכן חודש נוסף בשיקום.
בעת המחלה היתה לי בצקת שבבדיקת MRI לאחר 3 חודשים נמצא שנעלמה.
בעקבות הדלקת נפגעתי מבחינה מוטורית וכן אי יכולת להטיל שתן עקב פגיעה בעמוד השדרה. מבחינה קוגניטיבית אין שום בעיה.
למזלי, חזרתי לתפקוד מלא מבחינה מוטורית, אני הולכת ומתפקדת ללא עזרים, נותנת שתן אך יש בעיה של דחיפות ותכיפות ואי יכולת להתאפק. (מטופלת מול אורולוג)
היום, מתעוררת כל בוקר עם כאבים ברגליים שחולפים לאחר מספר דקות, בנוסף לאחר ישיבה ממושכת בקושי מצליחה לעמוד על הרגליים אך כאמור, חולף תוך שניות.
שאלותי:
האם הכאבים יחלפו בשלב כלשהו או שעליי לחיות איתם?
מאחר ולא ידוע מה גרם לדלקת, ממה עלי להזהר? האם ניתן היה למנוע?
האם יכול לחזור?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Encephalitis - תגובה
ד''ר יולי טרגר27/12/2010שלום אורנה,
לאחר מחלה קשה ותהליך שיקומי ארוך הרבה חולים מתלוננים על עייפות וכאבים ברגליים. באופן יחסי את מאמצת את הרגליים הרבה יותר בהשוואה למצב לפני המחלה וזה גורם לעייפות וכאבי שרירים. התופעה ברוב המקרים הולכת ומשתפרת עם הזמן. מאוד חשוב לחזור בהדרגה לפעילות כללית ולהתחיל להיכנס גם לתוכנית הדרגתית של פעילות גופנית מתונה.
באופן כללי אם לא ידוע מה גרם לדלקת לא ניתן להגדיר דרכי מניעה ולתת המלצות מדויקות ממה להיזהר.
תחזרי בהדרגה למסלול החיים שלך ותמשיכי קדימה... נקווה שכל הצרות הבריאותיות שלך מאחוריך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEncephalitis
אורנה28/12/2010תודה רבה על תשובתך
גם אני מקווה שכל הבעיות מאחורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש נוראיים!!!!לירון26/12/2010
שלום, לפני חודשיים עברתי פיזוטרפיה בלסת , יום למחרת הפיזוטרפיה החלו כאבים בראשי בצד שמאל ובעין שמאל כאבים נוראיים בלתי נסבלים הכאבים נמשכים שעות כמעט ללא הפוגה , חשוב לציין קודם לכן לא סבלתי מכאבי ראש , הכאבים החלו ישירות יום למחרת הפיזוטרפיה , שאלתי מה יכול להיגרם בעקבות טיפול פיזוטרפיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש נוראיים!!!! - תגובה
אייל קליין26/12/2010עינת שלום
בהנחה שעברת טיפול מנואלי למפרק הלסת בהחלט ייתכן כי נוצר גירוי של הרקמות בתוך או סביב המפרק בעקבות הטיפול (רצועות, דיסק, סחוס וכו). סביר להניח כי לא נגרם נזק כלשהו למפרק בעקבות הטיפול. הכאבים בהחלט יכולים להיות מוקרנים לכיוון הראש העין והאוזן. אני מציע להעלות את העניין בפני הפיזיותרפיסט המטפל ואם הכאבים אינם חולפים לחזור לרופא המטפל להמשך בירור
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות סיטי
לירון26/12/2010דבר נוסף ששחכתי לציין בפנייך עשיתי צילום סיטי ללסת ובתוצאות רשום
בעמדת פה פתוח : בחתכים קורונליים קיימת סטייה לצד דו צדדית . האם זה תקין?
תודה רבה על תגובתך הקודמת ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד הפנימי של ירך ימיןאודי26/12/2010
שלום,
יש לי כאבים בצד הפנימי של רגל ימין, יותר בחלק הירך הקרוב לברך, נראה כמו כאב שריר .
התחיל לפני שבוע לאחר רכיבת אופניים, אך ממשיך ומתעצם. מהחיפוש באינטרנט אני מבין שעלי ללכת לאורתופד. מה דעתך? האם ישנו כיוון בדיקה נוסף? עלי לציין שאני כבר עכשו נמצא תחת אופטלגין, עדיין עוזר, אך לא מבטל את הכאב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד הפנימי של ירך ימין - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/12/2010אכן יש צורך לפנות לאורטופד וגם לבצע בדיקת EMG
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן26/12/2010
שלום,
אני בת 22, כחודש סובלת מסחרחורות ועירפול בראש שלעיתים מחריף למצב של הרגשה של כמעט התעלפות. בדיקות דם, צילום גולגולת+צוואר, בדיקת עיניים, צילום ct מח-הכל תקין.ניורולוג נתן לי בטיסטין 16 מ"ג (2 כדורים ליום) ואיבחן אצלי 'ורטיגו'.
כבר שבוע אני לוקחת את הכדורים וזה לא(!) עוזר לי וממש קשה לי לקיים אורח חיים תקין עם התחושות האלה.
-מה זה ורטיגו? ממה זה נובע? האם הכדור מטפל בבעייה סופית?
-יש לי בעייה עם פעולת בליעה של כדורים על כן אני טיפה מפוררת את הכדור בפה ואז בולעת-יתכן ובגלל זה אין לו השפעה?
-יתכן ויש לי בעיה במוח אפילו שהct תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר רונית גלעד26/12/2010ורטיגו הכונה לסחרחורות סיבובית . אם הסחרחורות שלך מופיעות בעיקר בשינוי תנוחה עליך לפנות לפיזיוטרפיה לסחרחורות . אם הסחרחורות אינן סיבובית וזו רק הרגשת תנועה כמו לשוט באניה או רעידת אדמה אז מדובר בבעיה או חסור דם ירידה בלחץ דם או מצב של מתח נפשי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולחסויה24/12/2010
היי,
אני בת שבע עשרה וחצי בכיתה יב' וסובלת מנימול בידיים וברגל באופן תמידי לאחרונה,יש לי כאבי צוואר עזים וגם כאבי גפיים וכאבי ראש.
האם יכול להיות שיש קשר ללחץ המטורף של תקופת המבחנים שאני נמצאת בה, יש לציין שאני ילדה מאוד מאוד מאוד לחוצה, חשוב לי להצליח בלימודים וציון שלא נראה לי גורם לי להרבה לחצים ,עצבים וחרדה ,דברים שממש מפריעים לי ברמת היום יום ...
כל הכאבים האלה החלו בו זמנית במקביל עם תחילת תקופת הלימודים והמבחנים .
האם יש קשר?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול - תגובה
אייל קליין25/12/2010דנה שלום
בהחלט ייתכן כי הלחץ בו את נמצאת ביחד ישיבה ממושכת אל שולחן הלימודים יוצרים עומס על הצוואר וחגורת הכתפיים וגורמים לסימפטומים אותם תיארת. נסי לעשות יותר הפסקות יזומות במהלך שעות הלימוד הארוכות על מנת להימנע ממצבים סטטיים ממושכים, לעשות פעילות גופנית, אכלי טוב ודאגי לשנות שינה מספיקות ואם הדברים נמשכים גם בתקופות פחות לחוצות יש לפנות לרופא (אורטופד בתור התחלה) להמשך בירור.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמצן למוח:)24/12/2010
היי, רציתי לדעת אם ייתכן כי בעיות נשימה שנגרמות מבצקות ייגרמו לחוסר חמצן במוח עד כדי מוות של תאי מוח?או שהגזמתי וגם צימצום של נפח נשימה יביא חמצן לכל המוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמצן למוח - תגובה
אייל קליין24/12/2010בגדול כל עוד זרימת הדם תקינה המוח יקבל את כמות החמצן הדרושה לו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחידנה23/12/2010
אבא שלי עבר אירוע מוחי CVA לפני שחודשייםץכרגע הוא בשיקום בבית חולים.
הוא מתלונן כל הזמן על כך שהיד שלו נרדמת.האם זוהי תופעה לאחר אירוע מוחי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי - תגובה
אייל קליין24/12/2010דנה שלום
ארוע מוחי יכול להתבטא בדרכים רבות בכללן פגיעה מוטורית, תחושתית, קוגניטיבית, פגיעה בשפה ועוד. בהחלט ייתכן כי הרדמות היד הינה ביטוי של הפגיעה התחושתית עקב הארוע. לא מן הנמנע כי מדובר בבעיה על רקע אורטופדי (עמוד השדרה הצווארי) שמקבלת כעת ביטוי ומן הראוי להעלות את העניין בפני הצוות המטפל ולהעריך את מקור הסימפטום.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת פעימותאני23/12/2010
שלום רב. בן 33 בריא. חש במין תחושה של פעימות באיזור השוקיים ובטן תחתונה (בין הפופיק לפין). התחושה היא תמידית וגוברת בעת שכיבה. תחושה של כאילו מרגיש את הדופק באתם איזורים. ממש כאילו הדופק פועם (או משהו כזה). כמו-כן כפות רגליים קרות מאוד. חש לעיתים קור גם בשוקיים.
השערה מה יכול להיות? מה כדאי לבדוק? (בדיקות אורולוגיות מקיפות תקינות, MRI עמש תקין).
האם נתקלתם בתופעה כזו של "פעימות" באיזור הנ"ל? לאיזה תחום כדאי לפנות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת פעימות - תגובה
אייל קליין24/12/2010רופא כלי דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי, גיל 33, לפענוח תשובת MRIמיכאל22/12/2010
שלום,
אני בן 33,
עברתי אירוע מוחי לפני כחודש שהתאפיין בכאב ראש קצר וחזק בצד שמאל וכעבור זמן קצר שיתוק פלג גוף ימין ווסר יכולת דיבור מוחלטת.
כאבור שעתיים התופעה חלפה אך חזרה אחרי עוד 4 שעות.
בוצע CT ANGIO ללא תוצאות חריגות ובהמשך MRI.
אני מבקש לפרש את תוצאות הMRI-
תהליך האדרתי מאורך המתאים בעיקר לאוטם תת-חריף מאוחר קטן באיזור גרעיני הבסיס משמאל.
לא הודגם אפרט מסה.
אין רואים סימני כיארי או הידרוצפלוס.
בתודה מראש.
מיכאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ מוחי, גיל 33, לפענוח תשובת MRI - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010מיכאל שלום,
על פי הסימנים שציינת ועל פי בדיקת MRI מדובר באירוע מוחי איסכמי (קריש דם בעורק המוח התיכון השמאלי).
אם עדין נשארו לך סימנים נוירולוגיים כדאי לבדוק האם אתה זקוק לטיפול שיקומי.
כדאי גם להתייעץ עם רופא המטפל או עם רופא נוירולוג לגבי טיפול מניעתי מתאים (כדי לא לפתח אירוע מוחי חוזר)
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)