מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכה בראשיפה22/12/2010
בת 35 בריאה, פעילה, ואפילו ממש דינמית, מתמטיקאית,ובעלת זיכרון טוב מאוד.
לפני כחודש קיבלתי מכה חזקה בצידו הימני והאחורי של הראש והרגשתי ממש חבלה. אני אדם בריא וחזק, ולא ראיתי לנכון לגשת לקבל טיפול וגם לא היה דימום חיצוני.
מיד אחר כך נכנסתי לישון לאיזה 3 שעות, ומאז שקמתי ועד היום אני מרגישה שנפגע משהו בתודעה שלי,- כאילו שאני ישנה גם כשאני ערה. וכשאני ישנה אני "שוקעת" כל כך עמוק, שלפעמים מנסים להעיר אותי, אני שומעת אותם, אבל לא מסוגלת להתעורר.
אני כאילו "מהופנטת". בקושי הולכת, לא מרגישה צורך לאכול, קשה לי להתמצא, לא מצליחה להתרכז ולבצע פעולות פשוטות כמו חישוב פעולת כפל, חשיבה מורכבת, נהיגה. וכל היום ממש מתאמצת להישאר עירנית.
6 ימים לאחר המכה, נוירולוגית בדקה אותי ואמרה שאין שיתוקים או בעיות חיצוניות. (מסיבות שלא אפרט כאן, אין באפשרותי לבצע בדיקות הדמיה כגון CT או MRI ).
אני סובלת מאוד, והסובבים אותי סובלים איתי, וזה כבר מחמיר מיום ליום, ה"עירפול" ההכרתי הזה.
השאלה-
האם זה יעבור? או שבגלל השינה מיד לאחר המכה הראש "שקע" בתרדמת מסוימת?
האם יש סוג של בדיקות דם שמאבחנות חוסר בחומרים במוח שאחראים על התחום הקוגניטיבי?
אודה לך על תשובתך המפורטת,
יפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכה בראש - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010יפה שלום,
פגיעת ראש קלה יכולה בהחלט לגרום לבעיות לא קטנות בתפקוד גם אם "אין סימנים נוירולוגיים בולטים" ואפילו אם אין ממצאים בהדמיה (CT או MRI).
אין בדיקת דם, הבדיקה שיכולה לעזור בהערכת נזק מבני למוח - זה MRI.
אני לא יכול לענות על שאלתך "האם זה יעבור?".
אם המצב מחמיר אני ממליץ להיבדק במסגרת שמתמצאת בשיקום פגיעת ראש (מרפאות שיקום מוחי במרכזי שיקום). תוצאות הבדיקה יכולות לכוון ולתת תשובות.
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפצוף מתמשךיעל22/12/2010
שלום וברכה
האמת? לא ידעתי למי לפנות והאם הפורום הוא הפורום הנכון אבל אני אנסה.
מזה כחדשיים אני שומעת צפצוף ארוך מתמשך שלא מפסיק הדומה לרעש של שנאי או רכיב חשמלי כלשהוא.
אני מתגוררת בישוב קטן באיזור מישור אדומים, ניסיתי להבין מהיכן נובע הרעש.
אף אחד חוץ ממני ומבני הקטן לא שומעים את הצפצוף הזה. זה שהבן שלי שומע גורם לי לחשוב שאולי לא ממש השתגעתי...:-)
ניסיתי הפסקת חשמל מרכזית בבית, והצפצוף ממשיך.
היו הפסקות חשמל בכל הישוב (בזמן הרוחות והגשמים לפני כשבועיים) הצפצוף המשיך גם בזמן הפסקות החשמל.
אין לי מושג מהיכן הוא נובע.
כשאני סוגרת את כל התריסים והחלונות בבית אני ממשיכה לשמוע אותו יותר טוב אפילו.
כשאני נכנסת לרכב באיזור הבית שלי , אני שומעת אותו.
כשאני יוצאת מהאיזור מהשכונה אינני שומעת את הצפצוף.
היום פתאום אני שומעת את זה גם בעבודה .
הדבר משגע אותי, מטריד, אינני יכולה להירדם , האם זה משהוא נוירולוגי, פסיכולוגי פסיכוסומטי?
כיצד ניתן לבדוק האם זה משהוא חיצוני שבאמת מרעיש?
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפצוף מתמשך - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010אני יכול להמליץ רק על בדיקת אף אוזן גרון ובדיקת שמיעה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעט שנויים אסכמיים כרונייםרחלי21/12/2010
נשלחתי לבדיקת MRI
הבדיקה נועדה לבדוק תהליך תת עורי במצח שנמצא תקין
מה שמטריד אותי הוא המשפט הבא שנכתב באופן אגבי :
מעט שנויים אסכמיים כרוניים (במוח) דו צדדי
אני בת 63 האם מדובר בהסתיידות . כרגע אני לא מרגישה שום שינוי
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעט שנויים אסכמיים כרוניים - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010שלום רב,
אם את לא מרגישה שום בעיה, לא סובלת ממחלות כמו יתר לחץ דם, סוכרת, מחלת לב כרונית, אז אין הרבה משמעות לממצא.
אם יש לך אחד ממחלות הנ"ל, חשוב לאזן אותם.
תמשיכי להרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לפיענוח של הפיענוח...חיפושית21/12/2010
התור לנירולוג בעוד כמה ימים, אבל הדאגה והסקרנות הורגות אותי.
אבי עבר CT ראש בשל סימנים של דמנציה, וזה הסיכום:
"ללא ממצא פתולוגי פרט למוקד לקונרי קטן משמאל היכול להתאים לוירכוב".
למה התכוון המשורר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לפיענוח של הפיענוח... - תגובה
אני בכול זה ממליץ להמתין בסבלנות לבדיקה של נוירולוג.
בדיקת CT ראש חשובה, אך אנו חייבים להתייחס לסימנים קליניים של החולה. בלי בדיקת החולה בהרבה מקרים אין משמעות לממצאים הדמיתיים.
בהצלחה בבדיקה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי רעידותמיכל21/12/2010
בזה כשלושה חודשים בעלי (בן 60+) סובל מהתקפי רעד בגוף ולעיתים ברגליים בלבד, הרגשת מחנק (מתאר זאת כגוש בגרון) ולעיתים ההתקף מלווה בתחושת "שריפה" בכף הרגל. בכל פעם כשאנו מגיעים למיון, הבדיקות נמצאות תקינות. ההתקפים חזרו בערך 5 פעמים במהלך התקופה בד"כ בבית בזמן מנוחה ורגיעה יחסית. הוא לא סובל מבעיות בריאותיות בד"כ, לא מעשן, בעל כושר גופני מצוין ובדיקות אצל קרדיאולוג לא מצאו דבר. הועלה חשד להתקפי חרדה (קיבל לוריוואן), אך אני מעוניינת לדעת האם יתכן כי יש בסיס נוירולוגי להתקפים אלו והאם כדאי להבדק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי רעידות - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010מיכל שלום,
בהחלט כדאי להבדק אצל נוירולוג (לא במיון).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליריקה לכאב גבאני21/12/2010
שלום. בן 30. סובל 3 שנים מכאב גב עם הקרנה לרגל. כל הטיפולים, לרבות קובלציה, לא עזרו. נוירוכירוג שבדק אותי המליץ לי לקחת ליריקה על מנת לטפל בכאב העצבי. שאלותיי:
1. האם התרופה מרפאה את העצבים או שרק משככת כאב ?
2. האם ישנם סיכונים ובמה התרופה פוגעת. למשל ישנם משככי כאבים שעזרו לי אך הבנתי שפוגעים קשה בכבד ומכיון שאני צעיר שימוש קבוע, באתופן 600 למשל, עלול להביא לכך שבגיל 40-50 "ילך" לי הכבד. (ולכן לא לוקח יותר אטופן).
האם שימוש בליריקה לאורך שנים עלול לפגוע באיברים שונים או שזו תרופה בטוחה יחסית?
3. האם ניתן להפסיק להשתמש בבת אחת או שצריך להוריד מינון לאט לאט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה לכאב גב - תגובה
ליריקה - תרופה יחסית יעילה ובטוחה. היא לא מרפאה, רק משככת כאבים. בזמן שהגב פחות כואב כדאי לשפר את תנועתיות הגב, לחזק שרירים הרלוונטיים. הייתי יחד עם טיפול בליריקה פונה לפיזיותרפיסת שמתמחה בטיפול בגב. גם טיפולים משלימים יכולים לעזור. אני לא ממליץ על שימוש באף תרופה לאורך שנים, גם לא בליריקה, רק לתקופה בלבד.
תרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרהנגה20/12/2010
שלום,
אני בת 23 סטודנטית להנדסה. לפני כשנתיים אובחנתי כסובלת מבעיית קשב עם דגש על שליפת מידע מזכרון הצהרתי וכן הקצאת קשב לטווח ארוך.
עד לא ממזמן דיברתי בעברית רהוטה ללא שגיאות כתיב ובקיצור..הייתי בעלת תודעה גבוהה לשפה.
בזמן האחרון, אני נתקלת במצבים רבים בהם אני כותבת בשגיאות כתיב צורמות לעין ומיד מתקנת. כמו כן, עושה הרבה שגיאות של הבחנה בין זכר לנקבה במהלך הדיבור ונוטה להפוך אותיות במשפט.
רציתי לדעת מדוע זה קורה? אני שוב מדגישה..זה מעולם לא קרה לי!
האם יש קשר להפרעת הקשב? או שהיכולות הקוגניטיביות שלי מתדלדלות..?
עזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה מוזרה - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010נגה שלום,
אין לי תשובה טובה.
זה בהחלט יכול להיות על רקע של הפרעות קשב. כשאדם עם הפרעות קשב מתאמץ יותר מידי מבחינה קוגניטיבית, למשל כותב הרבה ולומד הרבה שעות ביום, זה יכול לגרום לעייפות ולפגוע באיכות הפעילות, כולל לריבוי השגיאות.
תנסי לנוח, להוריד את הקצב... אם התופעה לא נעלמת, כדאי לפנות לאבחון של קלינאית תקשורת או לאבחון נוירופסיכולוגי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין והשמנהרעות20/12/2010
אני בת 38 ומזה שנה נוטלת אספירין במינון 100 מ"ג באופן יומיומי, לאחר המלצת נוירולוג. מאז נטילת האספירין העלתי במשקלי כ-10 ק"ג (שוקלת כיום 70 ק"ג) , למרות שתזונתי לא השתנתה וכן גם תדירות הפעילות האירובית שאני עושה.(2 או 3 פעמים בשבוע)
יצויין שגם לפני חצי שנה נטלתי במשך חודש קורטיזון במינון של 60 או 80 מ"ג (הכל בגלל וסקוליטיס מוחי, ותופעות אחרות) הכדורים לא הועילו והפסקתי אותם.
שאלות:
1. האם יש קשר בין אספירין להשמנה ?
2. האם יכול להיות קשר בין הקורטיזון שנטלתי לפני חצי שנה לעלייה במשקל, ואחרי כמה זמן חולפת התופעה (התנפחתי גם בפנים ובבטן).
3. האם יש כדור אחר שאני יכולה ליטול במקום האספירין, (לאחרונה התחילו לי גם צרבות נוראיות).
תודה מראש,
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין והשמנה - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010רעות שלום,
לא ידוע לי על קשר בין אספירין ועליה במשקל.
קורטיזון כן יכול לגרום לעליה במשקל ולהתנפחות. התופעה צריכה להעלם תוך חצי שנה, אך התהליך יכול לקחת גם יותר זמן. חוץ מזה, כשהמשקל עלה לא תמיד קל להורידו.
אני ממליץ להתייעץ שוב אם נוירולוג לגבי טיפול תרופתי.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבעדי20/12/2010
פעם בכמה חודשים קורה לי שאני קם באמצע השינה עם תופעות של זרמים בראש וכאילו תחושה שתכף אני הולך להתעלף לרוב מה שמציל אותי זה שאני פשוט שופך על הראש מים קרים ולאחר כמה דקות העניין נרגע פחות או יותר
,זה קרה לי גם בימים שעבדתי שעות רבות מול מחשב האם יש קשר בין שני הדברים?נב איזה בדיקה מומלץ לעשו לראוץ אם יש בעיה והאם על פניו זה יכו להיות משהו חמור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב - תגובה
אייל קליין20/12/2010עדי שלום
בעיות צוואריות נפוצות מאוד בקרב אנשים המבלים שעות רבות מול המחשב. הדבר יכול להתבטא גם בתנוחות ממושכות אחרות כגון שכיבה. אני מציע להתחיל את הבירור הראשוני אצל רופא אורטופד.
בברכה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבי עבר שבץ מוחי אבקש עזרתכםטלי19/12/2010
אבי משותק כבר חודש בפלג הגוף הימני שלו.
אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה אוכל לעזור לו ע"מ לייעל/לזרז את הליך שיקומו.אני יודעת ששיקום מאירוע מוחי יכול לקחת זמן רב מאוד אך ארצה לדעת כל מה שבכוכי לעזור לו.
בדיבור,ציור,תזוזות וכד'.
נ.ב-שמעתי שיש דבר כזה ציורי תקשורת או משהו בסגנון היכן אוכל להשיג כאלו.
מצפה לתשובה בהקדם
תודה מראש
טלי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי עבר שבץ מוחי אבקש עזרתכם - תגובה
אייל קליין20/12/2010טלי היקרה,
רצונך לעזור לאביך מובן וברור. לא ציינת האם הוא נמצא כעת במסגרת שיקומית או לא. אם כן אני מציע לפנות לצוות המטפל לעצות מסוג זה ואם לא אז לפנות לפיזיותרפיסט שיבצע הערכה דקדקנית וייתן מערך תרגול פרטני. נפגעי שבץ נבדלים זה מזה והתרגול הניתן הינו אישי על פי יכולתו ומצבו של כל אדם ואדם ולכן לא ניתן לתת עצות תרגול דרך פורום זה. לגבי פניה לדיסיפלינות שונות - אנא וודאי שאת פונה לאנשי מקצוע מוכרים בתחום.
בהצלחה, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ללא רקע!!! מיואשתsima18/12/2010
שלום,
אני בת 24, כבר שנה וחצי סולת כאב בירך שמאל ובגב תחתון.
אני סטודנטית עובדת במעבדות.
עשיתי סריקה של המון בדיקות, צילומים וטיפולים:
עשיתי בירור ריאמטולוגי (מקיף בדיקות דם, וצילום MRI), אורטופידי (מקיף, CT, מיפוי עצמות, MRI), ניורולוגי (בדיקה נוירולוגית בסיסית ללא בדיקות מקיפות), אפילו בדיקת קולונסקופיה לשלילת מחלת באוול.
נשיתי תרופות נוגדי כאב, ותרופות אנטי-אינפלמטוריות כמו איתופן ואורקוקסיה (נראה לי). עשיתי טיפולי פיזוטרפיה והידרוטרפיה.
כל הרופאים מתפלאים שבגילי יש לי כאב נוראי כזה, ללא כל רקע טראומטי.
עד היום לא נמצא כלום!!!!... אני לא בן אדם שמחפש צרות או צומת לב, אני סובלת מהכאב לבד ולא מתלוננת, אך הכאב משפיע על חיי, החיים שלי ממש השתנו לרעה בגלל הכאב.
שאלתי היא, האם יש צורך בהמשך טיפול נוירולוגי?
אילו כיוונים אחרים אפשר לחשוב עליהם? כל מה שיעלה לכם בראש יכול לעזור לי, אני ממש מיואשת.
תודה מראש,
סימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ללא רקע!!! מיואשת - תגובה
אייל קליין20/12/2010לסיהמ המיואשת
ליבי איתך. כאשר הרופאים מתקשים להגיע לאבחנה ברורה יש לכך צד טוב וצד פחות פחות טוב. מצד אחד רוב הסיכויים שאין משהו חמור ומצד שני זה מקשה על הטיפול. כתבת שביצעת מספר רב של בדיקות אבחנתיות אך לא ציינת ממצאים כלשהם ולכן אני מניח כי הכל היה תקין. לכאבים כרוניים ישנה השפעה רבה מאוד על מערכת העצבית דבר הגורם לכך שהכאבים נמשכים גם לאחר שהגורם נעלם (למשל, פריצת דיסק ישנה). הטיפול בכאב ובייחוד כאב כרוני הינו טיפול מולטי-דיסיפלינרי. ניתן למרפאת כאב להמשך בירור וניסיון לטיפול תרופתי נוסף ובמקביל לחזור שוב לטיפול פיזיותרפיה בכדי לנסות למצוא מזור לבעייתך.
מקווה שזה עוזר, אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבא שלא מוכן להקשיבSharon17/12/2010
שלום רב,
אבא שלי עבר אירוע מוחי קל בגזע המוח. הוא מטופל (לאחר האירוע) בתרופת "פליווקס".
הבעיה היא, שהוא אינו מוכן להבין שהוא עלול לקבל אירוע נוסף ואף חמור יותר.
הוא טוען שהוא הבריא ואינו זקוק לתשומת לב גבוהה. טענתו "האירוע היה מינורי ועכשיו אני בריא לחלוטין!".
אני חושב, שהוא צריך לשמור על עיירנות גבוהה ולעקוב אחר סימנים "מחשידים".
מה אני צריך להגיד לו עוד?
תודה מראש,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא שלא מוכן להקשיב - תגובה
אייל קליין20/12/2010שרון הי
אני מסכים מאוד עם דברייך. אביך נמצא בקבוצת סיכון מעצם זה שהוא עבר ארוע מוחי גם אם היה קל (וזאת מעבר למחלות רקע שונות שייתכן ויש לו, לא ציינת). עליו להקפיד על הטיפול התרפותי שהוכח כמונע ארועים חוזרים וכמציל חיים. איני מכיר את אביך ולכן איני יודע באיזה גישה לפנות אליו אך חשוב ביותר כי הוא יפנים את חשיבות נטילת התרופות.
אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בכף יד ורגל שמאלענבל15/12/2010
שלום,
מזה כשנה אני מרגישה תחושה מציקה במפרק יד שמאל ובמפרק כף רגל שמאל, לעיתים גם במפרק יד ימין, ולעיתים זה מלווה בחולשה.
לאיזה רופא עלי עלי לפנות להתייעצות? ניורולוג? כירורג? אורתופד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה בכף יד ורגל שמאל - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010נוירולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר יולי תרגר שלוםגדעכ14/12/2010
שלום,
אני בכיתה י"ב במגמת מדעי הרפואה ומדעי הבריאות.
יש לנו פרויקט של 5 יחידות לימוד על מטופל עם בעיה ניורולוגית והייתי שמחה אם הייתם יכולים לענות לי על השאלות הבאות
איזה דרכי מניעה חדשניים לשבץ מוחי המקובלים בארץ ובעולם?
והאם יש טיפול חדשני המקובל לטיפול בנפגעי CVA בארץ ובעולם?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יולי תרגר שלום - תגובה
אני כמובן יכול לכתוב לך על טיפול מניעתי וטיפולים חדשניים בחולי CVA, אך למה שלא תכנסי לאינטרנט ותקראי? יש הרבה מאוד דברים מעניינים בתחום, הרבה מאוד גם כתוב לגולשים וע"י גולשים בשפה פשוטה וידידותית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות בלתי רצוניות של הפהלאה פוקס12/12/2010
לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להורדת מנינגיומה גדולה מאוד כשהיה ידועה, שהשורש נשר, בגלל שנמצא במפגש של 2 האונות של המוח.כעבור שנה וחצי, נתגלה זיהום. בניתוח נוסף, הוצעה שקית מוגלה. רק כעבור 1/2שנה בוצעה הניתוח הפלסטי, לסגירת הגוגולת, בגלל שהחידק לא זוהה, והמתינו לראות שהמקום נקי. בMRI נמצא, בנוסף לצמיחה משורש הגידול, יש עוד 2 גידולים נוספים. בספטמבר השנה טופלו 2 גידולים בראדיוכירורגיה. הגידול השלישי טרם טופל, בגלל הקרבה ונמצא במעקב, עד להמשך טיפול,
מזה כמה חודשים, אני סובלת של תנועת בלתי רצוניות של הפה, בצורת לעיסה מתמדת. זה התחיל, לפני הרדיו כירורגיכירורגיה, אך גם אחרי זה נמשך. לעיצת המנתח שלי, פניתי לנוירולוג, אך כאשר אמר לי, שתרופה שיכולה להפסיק את התופעה, תפגע לי בזיכרון, כמובן שויתרתי, כי זה הדבר החשוב ביותר שעוד נשר לי, בהתחב שאני סובלת גם מאוטיאוארטרוזיס, עם ספיינל סטינוזיס ומתנידת, בעזרת הליכון.
חץ מזה, אני מרגישה נהדר, ועוסקת בספורט לפי יכולתי. אודה לכם אם תוכלו ליעץ לי להפחתת התנועות של הפה שמאוד מפריות לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת תגובה
לאה פוקס17/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)