מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דיוקסין ופגיעה במוחניר11/12/2010
האם חשיפה כלשהי (גם הקטנה ביותר) לדיוקסין יכולה לגרום נזק למוח או לירידת האינטלגנציה?
(בלי קשר לזה שהוא נחשב כמסרטן ופוגעה במערכת החיסונית).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - ליריקה וכאבי ראשרועי11/12/2010
שלום ותודה מראש,הניורולוג נתן לי ליריקה כטיפול לכאבי ראש כרוניים של שלוש שנים,,אחרי שבועיים החלטנו שזה לא מתאים וכבר חמישה ימים מזה שהפסקתי אני עם כאבי ראש שמשתקים אותי ולא נותנים לי לזוז...כאבים שלא הכרתי,יש מצב שזה כתוצאה מהפסקת הכדור.?יום למחרת שהפסקתי ועד היום (5 ימים)התחילו לי כאבי ראש משתקים...(כל הבדיקות ב"ה תקינות בקשר לכאבי ראש)..עכשיו הוא רוצה שאנסה אלטרול אבל אני מפחד אחרי הכאבי ראש הללו...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה וכאבי ראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010הפסקת ליריקה לא גורמת לכאבי ראש . לדעתי עליך לפנות לרופא המטפל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח EEG לבן 7 ימיםאפרת11/12/2010
אשמח לקבל חוות דעת האם ה EEG תקין. יש לי תור רק בסוף החודש:
"התרשים בוצע בשינה עם גירוי הבהובי אור
1. פעילות הרקע רציפה מכילה טווחי דלתא כללית וסימטרית ומעליה פעילות מהירה יותר מעל החיבורים הקדמיים ומרכזיים.
התפרקות בודדה פעילות כללית חדה עם היפוך פאזה פרונטלי מימין.
ללא ביטוי קליני בזמן רישומה.
2. ללא שינוי בזמן הבהובי אור.
לסיכום:
תרשים EEG בשינה עם גירוי PHOTIC
פעילות רקע תקינה לגיל
התפרקות פעילות חדה בודדה עם היפוך פאזה פרונטלי ימני"
האם מדובר בפרכוס בודד או שהכל תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח EEG לבן 7 ימים - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010יש ארוע אחד ב EEG שטיבו לא ברור יש צורך ביעוץ של הנוירולוג על מנת לקשר בין הקליניקה והממצא ב EEG . יתכן ויהיה צורך לחזור על התרשים מחדש על מנת להחליט. התוצאה היא לא חד משמעית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הסיכונים שבחניקה?לילי10/12/2010
האם מחסור בחמצן או בדם למח פוגע בו גם אם לא מאבדים הכרה אלא מגיעים רק להרגשה של סיחרור והיי, אולי אפילו קצת "שחור בעיניים"?
ואם כן, איך זה פוגע?
זה גורם למוות של תאים במח ברמה משמעותית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהם הסיכונים שבחניקה? - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010בדכ אם אין איבוד הכרה משמעותי אין נזק למוח . הפנזק הוא חולף ולא משאיר סימנים בתאי המוח אם לא היה איבוד הכרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני סובלתnana10/12/2010
אני מתקופה ארוכה מרגישה בסחרחורת וחולשה בכל הגוף ואני מנסה להשתחרר מזה אך לשווא. אני לא מרגישה במנוחה גופנית בכלל, עשיתי יותר מפעם בדיקות דם לכל דבר אפילו CT לראש אין לי כלום ןטני ממש אין לי חשק להנות משום דבר אנא תמליצו לי מה לעשות וחוץ מזה כאבי בטן כמעט כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני סובלת - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010עליך לברר אצל רופא . יתכן ויש צורך בבדיקות דם יותר מעמיקות . בכל מקרה אם הכל תקין כל הבדיקות כולל רמות ויטמינים ברזל בדם וכו יש צורך ביועץ פסיכולוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפות רגליםאביבה09/12/2010
שלום
אבי בן 78 , מזה כחודשיים הפסיק ללכת בשל כאב עצום בכפות הרגלים.
נעשו הבדיקות הבאות : CT מוח,מותני וטוריאלי .emg .
האבחנה הייתה פגיעה בעצבים הפריפרים (אובחן ע"י הemg)
לפני כ3 שבועות הותחל שימוש ב Smbalta 30mg.
אשר גרם להטבה קטנה- הוא דורך וצועד כ 2-3 מטרים והנפיחות בכפות הרגלים פחתה.
כעת הומלץ להעלות את המינון ל 60mg.
ברקע : קוצב לב, החלפת מסתם, צינתורים רבים, יל"ד, אי ספיקת כליות.
לדעתו של הרופא זה נובע בשל קרטנין גבוה - נע סביב 350-380.(אין סכרת)
נפרולוג שוקל להתחיל דיאליזה, אני די חוששת מכך משום שהכליות שלו באותו המצב מזה מספר שנים. האם יכולה להיות סיבה נוספת לכאב זה ?
ומהו הטיפול המומלץ על ידך ?
לחילופין אודה לך באם תוכל לקשר אותי עם חומר רקע.
בתודה ובברכה,
אביבה נאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפות רגלים - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010נפיחות ברגלים לא קשורה לענין הפגיעה העצבית ויש לברר מדוע יש לו נפיחות ברגלים האם על רקע בעית כליות או בעית לב .
פגיעה נוירופטית ברגלים בדכ גורמת לכאבים שריפה נימלול וסימבלטה זה טיפול טוב . אבל היא לא גורמת לחוסר הליכה .
לדעתי אם אביך אינו מסוגל ללכת יש לחפש סיבות נוספות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקווהפורין 4נעמה07/12/2010
בת 28, עד לפני שנה בריאה בד"כ. מתפקדת ביומיום (עובדת ולומדת), מעשנת כ-5 סיגריות ביום אם בכלל, נמצאת במעקב אמבולטורי עקב כך שכ-11 חודשים שאני סובלת מנימול בכל צד שמאל של הגוף (כולל פנים) שלעיתים קרובות מחמיר עד לכדי כאבים בפרקים, כולל פריחה (בבטן, גב ובישבן)שהייתה למשך 3 חודשים רצופים וכל פעם שינתה צורה, כאבים בבטן תחתונה בצד שמאל וקושי במתן שתן. בהתחלה אושפזתי למשך שבועיים. מאז אני רק עוברת אין סוף בדיקות... בנוסף, לפני כשבועיים "איבדתי" את הראיה בעין שמאל למס' דקות (קרה פעמיים בהפרש של כמה ימים) - הלכתי לרופאת עיניים שהרחיבה את האישונים שלי ואמרה כי הכל בסדר. בפעמיים שביצעתי MRI צווארי (בהפרש של חצי שנה האחד מהשני) נמצאו 2 נוקדים בגובה C1. מכיוון שלא הייתה התפתחות הוחלט שזה מיאליטיס. תוצאות בדיקות עד כה: AB2 גבולי, זמני חביון ארוכים וחריגים במסלול הראיה השמאלי, אקווהפורין 4 גבולי, אורודינמיקה - תקין, בדיקה ראומטולוגית - תקינה, בדיקה גניקולוגית - תקינה.
ביום חמישי הקרוב אעשה שוב MRI, הפעם למוח לצורך בדיקת איסכמיה ו/או מוקדי דלקת חדשים.
שאלותיי הן:
1. איך בן אדם בריא וצעיר מגיע פתאום למצב כזה? מה הם הגורמים - האם גנטיקה או תזונה או האם זה משהו אחר?
2. איך ניתן לטפל בכאבים ו/או לשפר את איכות החיים?
3. מהם הערכים לבדיקת אקווהפורין 4? מה נחשב לגבולי ומה זה אומר בדיוק?
לתשובותיכם אודה,
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקווהפורין 4 - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010את עוברת ברור לטרשת נפוצה ואכן האבחנה עדין לא בטוחה . את צריכה לעשות מרי מוח וגם בדיקת נוזל שדרה על מנת להוציא נוזל . יש מחלה דומה לטרשת נפוצה שפוגעת רק בחוט השדרה והנוגדנים אקופורין שנלקחו הן לצורה זו של המחלה . איני יודעת את ערכי הנורמה והם צריכים להשלח עם התשובה של המעבדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרם בראשאבי06/12/2010
שלום, בן 28. בריא בד"כ. לעיתים חש זרם של חצי שניה בתוך הראש כ-3 ס"מ מעל אוזן שמאל. השערה מה זה יכול להיות? האם יש מקום לדאגה? האם לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרם בראש - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010יש צורך לפנות לרופא אבל יכולה להיות שמדובר בדלקת עצבית מקומית ואין מקום לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אטרופיה קלה של הוורמיסרון04/12/2010
שלום רב
אני בת 27
לפני חצי שנה חולשה קשה ביד שמאל, נשלחתי ל MRI של חוט שדרה צווארי
התקבלו התוצאות ובו נרשם אטרופיה קלה של הוורמיס. אני יודעת מה זה וורמיס ומה זה אטרופיה אך לא מצליחה להבין את ההשלכות והאם יש לבדוק עוד.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אטרופיה קלה של הוורמיס - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010אטרופיה קלה של הורמיס הוא ממצא אקראי ויתכן ונולדת כך . אבל מצד שני גם יכול להיות שיש קשר לחולשה שלך ביד עליך להתיעץ עם נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבעיית קשב וריכוזעידן03/12/2010
אני אתחיל ואומר שאני לא יודע אם אכן מדובר בהפרעת קשב או במשהו אחר..
אבל הבעיה הזו שמלווה אותי כל חיי(26 שנים), או לפחות מאז שאני זוכר..
התחושה שלי היא שאני תמיד רדום, אני לא מרגיש חי.. אני מרגיש כאילו אני עובר את החיים בסוג של חלום בהקיץ..
בעבר טופלתי בריטלין למשך זמן מה וזה עזר לי עם הלימודים, או יותר נכון הפך את הלימודים לקלים.. כיום אני לומד באוניברסיטה ומצליח למרות שאיני לוקח ריטלין..
אבל בכל מה שקשור לתחושה הזאת ולחוסר החיות הזאת שאני חש הריטלין לא ממש שינה הרבה..
ניסיתי במשך זמן מה לחפש איזה שהיא תופעה שתסביר את מה שאני חש.. אולי אנמיה, אולי דיכאון... אבל בסופו של דבר אני לא חושב שזהו אף אחד מאלה...
עוד משהו מוזר ששמתי לב אליו, הוא שבזמן שאני שותה כמות נכבדת של אלכוהול אני כן מרגיש חי ומחובר לעצמי למרות השיכרות..
עוד מקרה שאני מרגיש חי ומחובר לעצמי זה בזמן שיש לי חום, מוזר לא?..
בעבר חשבתי שאולי זה קשור לעובדה שאלכוהול מרחיב את כלי הדם ומדלל את הדם במוח... (אין לי מושג בנוירולוגיה, זה סתם רעיון סתמי)
זהו... אני מרגיש שאולי כדי שאני אוותר ולא אנסה יותר לשפר את אייכות חיי ואחיה עם העובדה שאני לא מרגיש מחובר לעצמי, חי ומרוכז...
אבל לפני זה, אם זה אומר לך משהו כניורולוג הייתי מאוד מאוד שמח לשמוע על זה..
בתודה עידן :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרויות
אסי03/12/2010אני לא רופא, אבל נשמע שאתה לוקה ב-דיסתימיה. גש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לבעיית קשב וריכוז - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010לגבי ריטלין עליך לעבור אבחון להפרעת קשב וריכוז .
לגבי התחשות האחרות שלך לדעתי מדובר בבעיה נפשית ועליך לפנות לשיחות לפסיכולוג לברור הענין לעומק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, יד ספסטיתאורי שולץ02/12/2010
שלום דר.
הנני סטודנט בבאר שבע להנדסת מכונות במגמה ביורפואית.
אני עושה פרוייקט שעוסק בנושא של יד ספסטית שהבנתי שקורה במקרה של טונוס גבוהה.
(שיד נעולה במצב מעלה בעצם צמודה לחזה או לכתף).
השאלה שלי היא:
1) מה אחוז מטופלי השבץ מוחי שסובלים מהתופעה הזו?
2) כאשר היד נעולה, מה הכח שהיא נעולה בו? האם זה בשיא הכוח או כוח שניתן להתגבר עליו בקלות יחסית?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו?
אורי שולץ05/12/2010אני מבין שהפורום נפתח פה ליופי.
אולי לא מהסגל הבכיר, מישהו ממשתמשי הפורום יכול לעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה, יד ספסטית - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010יד ספסטית מופיעה אצל רוב החולים שעוברים ארוע מוחי וכשהיא ספסטית היא גם נחלשת . לא ניתן להתגבר על הספסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה פשוט צריך ללכת לבית אבות ,תבין.
מיה25/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהעינב01/12/2010
שלום רב,
שמי עינב ואני בת 25, אני סובלת מדלקות בפרקים במשך מספר שנים וממיגרנות עוצמתיות מבחינת כאב ומשך הכאב,בנוסף יש בעיה עם בלוטת התריס, הבעיה איננה ברורה לחלוטין. נוירולוגית שלחה אותי לצילום, צירפתי את התוצאות, תוכלו בבקשה להסביר לי אותם?
תודה מראש,
עינב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
ד``ר רונית גלעד12/12/2010עליך לעבור ברור מקיף לגבי בעית הפרקים שלך אם קימת מחלה של פרקים ברקע היא יכולה להשפיע על המוח ולגרום לסתימות קטנות של כלי דם ואז התמונה במרי מתאימה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכה בעצם אגן אחורית לבעיות מעיים?שרית30/11/2010
לפני כ 4 חודשים חטפתי מכה בעצם הזנב ומאז התחילו לי בעיות בבטן תחושת זרמים בגב ובישבן ואי שליטה על סוגרים, אני מרגישה שעצב לוחץ לי באזור עצם אגן ומעל לעצם הזנב האורטופד הפנה אותי למיפוי עצמות ורנטגן וזה יצא תקין, מאז המכה גם אי יציבות ברגליים ודחיפות במתן שתן והגברת פעילות מעיים מה אפשר לעשות? איזה בדיקות? אני נואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף תחושת שריפה בעצם אגן אחורית
שרית30/11/2010בשכיבה על הגב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריחותאביב30/11/2010
שלום שמי אביב בן 22 מחולון אני בריא....עושה יום יום כושר גופני ....יש לי בעיה שאני לא יודע למה היא קשורה...זה אולי יישמע מוזר אך אני מאוד נגעל מריח של גברים וזה מגיע למצב שאני נמנע מלשבת ליד גברים באוטובוס ובעוד מצבים... אני רוצה לציין שאני לא לוקה בנפשי ואני ממש מרגיש שהריח שלהם נכנס לתוך חלל האף והפה שלי ולוקח לו זמן עד שהוא יוצא....אני כבר ביררתי אצל פסיכולוג ופסיכיאטר אך אין להם מושג ואמרו לי לברר בנוירולוגיה...לכן אני שואל אותך אם יש לך מושג מה זה יכול להיות ולמי אני צריך לפנות...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד משהו
אביב30/11/2010שכחתי לציין שיש לי ocd (מחשבות אובססיביות) וחרדה חברתית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תגובה?
אביב16/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בבקשה תגובה? - תגובה
ד''ר יולי טרגר22/12/2010אני כן חושב שהתופעה קשורה לתחום פסיכולוגי-פסיכיאטרי ולא לנוירולוגיה.
לפחות אין לי הסבר מקצועי לתופעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים ושאלה נוספתאבריק27/11/2010
ד"ר שלום רב,
1. מחר אני אמורה לבקר אצל רופא שיניים (לראשונה לאחר אבחון טרשת נפוצה), האם עליי ליטול משהו מיוחד טרם הטיפול או פשוט ליידע את הרופא בזמן הביקור?
2. האם התרופה האוראלית גילינה אכן אמורה להיות פורצת דרך כפי שמבטחים המאמרים? (הלוואי, הלוואי).
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול שיניים ושאלה נוספת - תגובה
ד``ר רונית גלעד28/11/2010אין בעיה עם טיפולי שיניים לגבי טרשת נפוצה
גילניה היא ל א פורצת דרך אך היא התרופה הראשונה בנתנת בכדורים . וגם הצלחתה היא כמעט פי 2 למניעה של התקפים בטרשת לעומת האינטרפרנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)