פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות דיבור
    מיכל
    28/10/2010

דר' שלום רב,

אני פונה בהקשר לאח שלי הסובל מסכיזופרניה, בן 24. כבר מספר חודשים הוא סובל מבעיות דיבור המתבטאות בקושי לפתוח את הפה לגמרי בשעה שמדבר, וזה נשמע ונראה כאילו הלסת ושריריה תפוסים. הפסיכיאטר אמר שזה נובע מהכדורים שלקח בעבר - INVEGA. היום הוא לוקח את ה"לפונקס"..

הפסיכיאטר שלו הפנה אותו לנוירולוג לגבי הבעיה, אך לא נשמע בטוח כלל שהנוירולוג יתן מענה לבעיה שיש לו..

באיזו דרך/ערוץ ניתן לטפל בבעיה מהסוג הזה ??
    לאן עלי לפנות?

בבקשה עזרתך !

תודה רבה רבה, מיכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות דיבור

הוספת תגובה

• בעיות דיבור - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/10/2010

לתרופות הפסיכיאטריות רבות קיימות תופעות לוואי מוטוריות ביהם תנועות לא רצוניות ודיסטוניה(הפרעת תנועה המאופיינת בכיווץ שריר בודד או קבוצת שרירים באופן לא רצוני, אשר גורמות לעיוות). חלק מתועות הלוואי האלה הפיכות בעקבות הפסקת התרופה . לעיתים התופעה לא הפיכה.
    לפונקס היא תרופה אנטיפסיכוטית שגורמת לפחות תופעות לוואי מוטוריות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי יד דומיננטית
    אמא
    28/10/2010

שלום,
    ביתי, בת 17, לפני שנה וחצי שינתה את ידה הדומיננטית, מיד ימין ליד שמאל. העניין החל כתרגול תמים והשתרש. שאלתי - האם טמונה בכך סכנה כלשהי ואם כן מהי? האם עליה לחזור ולתפקד ביד ימין? אודה על תשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי יד דומיננטית

הוספת תגובה

• שינוי יד דומיננטית - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    30/10/2010

בד"כ יד דומיננטית נקבעת בילדות ולא מתחלפת.
    במיעוט האנשים אין יד דומיננטית אלא מבצעים לסירוגין פעולות בשתי הידיים.
    מה שיש לודא ששינוי היד בה היא מבצעת פעולות לא נובע כתוצאה מחולשה /הפרעה יכולת המוטורית ביד והאם קיימות תלונות אחרות או דברים נוספים שהשתנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסיקו להביא תרופה שנורא עוזרת לי ו
    ל
    27/10/2010

ואני מאוד הייתי רוצה לדעת איך אפשר להשיג אותה בלי מרשם
    פירצטם
    (נוטרופיל/נורמבריין)
    תודה

הוספת תגובה

• הפסיקו להביא תרופה שנורא עוזרת לי ו - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    27/10/2010

התרופה דורשת מרשם רופא.
    במידה ונטלת בעבר ניתן לפנות לרופא המשפחה לקבלת מרשם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחצתי הוספת הודעה במקום תגובה

ל
    28/10/2010

אנא קרא את ההודעה תחת הכותרת-תודה ו.... שמופיעה מעל הודעה של מישהו בשם אייל. אולי אני אעתיק אותה לכאן ושלח עוד תגובה בשביל שיהיה רצף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו... הדבקתי כאן בשביל הרצף...

ל
    28/10/2010

נטלתי את התרופה הזאת בעבר . רשם לי אותה לראשונה נוירולוג שהלכתי אליו באופן פרטי(ד"ר לרמן)והוא רשם את זה כרוני .לאמא שלי יש כנראה את המרשם אצלה והוא מלפני 10 שנים ויכול להיות שהוא מרופא אחר כי לרמן הוא נוירולוג ילדים. השארתי לה עכשיו הודעה במזכירה. הבעיה היא שגם אם יהיה לי מרשם תקף, אני לא יודעת איפה לקנות את התרופה. החומר שממלאים איתו את הקפסולות חסר כנראה. איך אני יכולה לדעת אם יש אותו ואיפה? אולי אתה כנוירולוג יודע אם יש אותו בארץ או בחו"ל? יש לאמא שלי דוד שפעם היה משיג לנו את התרופה הזאת בשוויץ. הוא גר בברזיל ויש לו בנים נשואים בארץ והוא מאוד אוהב אותי. יש לי דמעות כי נזכרתי בסבתא שלי ז"ל. טוב נסחפתי כי זה לא קשור. האם יכול להיות שבבית מרקחת שסיפק את זה פעם בתל אביב זה קיים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת
    אורי
    26/10/2010

שלום כבר שלושה שבועות אני סובל מסחרחורות במשך כל היום מהרגע שאני קם
    וכאב ראש חלש בצידי הראש בדיקות דם תקינות וגם ראיה תקינה אקג תקין כמו כן אני מרגיש חולשה כללית רעה ועייפות כל הזמן אני מצליח לשמור על תפקוד נורמלי אבל סובל מה עוד יכולות להיות הסיבות להרגשה הזאת ? אני בן 27 בריא בדרך כלל תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סחרחורת

הוספת תגובה

• סחרחורת - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    27/10/2010

קיימות סיבות רבות לכאבי ראש וסחרחורת , ביניהם בעיות נוירולוגיות או אף אוזן גרון.
    קיית חשיבות להגדרת הסימפטומים האם הסימפטומים הם של סחרחורת סיבובית או חוסר יציבות, האם תלוי תנוחה.
    מומלץ לפנות לנוירולוג ורופא אא"ג לבדיקה והחלטה על צורך בהמשך בדיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקצוצים בפנים ובקרקפת
    גל
    26/10/2010

אני בת 35. לפני כחודשיים הרגשתי עקצוצים בחלקי הפנים/נימול/ חוסר תחושה לעיתים. זה התפשט גם לקרקפת ולאזניים. נבדקתי ע"י נוירולוג ואורטופד. עשיתי CT ונמצאה פריצת דיסק בחוליות C4-5. הרופאים טוענים שהעקצוצים לא נובעים מזה. טופלתי באילטרולט להקלה על העקצוצים ועכשיו, לאחר סיום הטיפול - שוב חזרו כל התופעות שהיו לי. אני אובדת עצות - לאיזה רופא לפנות אם זה לא נוירולוגי ולא אורטופדי? אנא עזרו לי. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עקצוצים בפנים ובקרקפת

הוספת תגובה

• עקצוצים בפנים ובקרקפת - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    27/10/2010

לא נראהכי פריצת דיסק צוארית תבטא בנימול בפנים אך אין הדבר אומר שלא מדובר בבעיה נוירולוגית.
    מומלץ לפנות לנוירולוג לבדיקה ושקילת הדמיה מוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעידות
    נ
    26/10/2010

שלום ד״ר,
    אני בן 30,לפני ארבעה חודשים אובחן אצלי סרקואידוזיס (בעקבות צילום חזה שהראה תסנין ריאתי ובלוטות מוגדלות).
    אני מטופל כרגע בסטרואידים (פרדניזון,התחלתי ב 40 מ״ג וכרגע אני על 5 מ״ג).
    בשלושה חודשים האחרונים סובל רבות מסחרחורות.
    בנוסף,מרגיש רעידות בעיקר בחלק העליון של הגוף ובעיקר בשעות הערב (הרעידות בגוף החלו ממש לפני שאובחנה המחלה וכמעט כל יום).
    הופניתי ע"י רופא א.א.ג לבדיקת שמיעה ו -BERA - בבדיקת BERA נרשם כי באחת האוזניים גלים I,III,V הופיעו בזמני חיביון ארוכים מהנורמה.בנוסף,יש ירידה בשמיעה באוזן הנ"ל.

האם הרעידות קשורות לסטרואידים? האם יש צורך להבדק אצל נירולוג? האם יש קשר בין הסחרחורות לרעידות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    רעידות

הוספת תגובה

• רעידות - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    27/10/2010

יש צורך בקבלת אנמנזה לגבי מאפייני הרעד- כולל האם מופיע במנוחה או בפעולה, האם סימטרי או יותר בצד מסוים, האם מלווה ופעות נוספות כגון איטיות מוטורית, נוקשות.
    ישנם סיבות רבות לרעד בגפיים.
    גם לסרקואידוזיס יכולים להיות ביטויים במעכת העצבים המרכזית.
    מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג לצורך הערכה והחלטה על צורך בהמשך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכאבי ראש נקודתיים בצד שמאל, פיענוח MRI
    רון
    25/10/2010

אני כבן 32 וסובל קרוב לחצי שנה מכאבי ראש נקודתיים בצד שמאל בעיקר בזמן מאמץ. לעיתים אני מרגיש מאין תחוש נימול בפנים ועיקצוצים. לאחר ביקורים חוזרים אצל נוירולוג
    הופנתי ל- MRI. בעקבות הממצאים המפורטים מטה, האם יש מצב שאני סובל מטרשת נפוצה?

הבדיקה בוצעה ברצף: GET2, FLAIR, T2, T1, דיפוזיה, ולאחר הזרקת ח.נ.

ממצאים:

חדרי המוח בגודל תקין.
    מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדולים.
    מודגמים מוקדים בודדים כ-3 ממצאים היפראינטנסים קטנים בסדרת FLAIR ו- T2 בחומר הלבן,
    בצנטרום סמיאובלה משמאל.
    אין עדות לבצקת מוחית, דימום או תהליך תופס מקום.
    לאחר הזרקת חומר ניגוד אין עדות להאדרה פתולוגית.
    מודגמת צביעה תקינה של הסינוסים הורידיים התוך מוחיים.

לסיכום: בדיקת המוח תקינה פרט לממצאים בודדים קטנים היפראינטנסים
    בסדרות FLAIR T2, ממצאים אלו אינם ספציפים.

הוספת תגובה

• פיענוח MRI - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    25/10/2010

לצורך אבחנת טרשת נפוצה יש צורך בפיזור התקפים בזמן (לפחות 2 התקפים קליניים) ובמקום (מאפיינים הדמייתיים מסוימים9
    נכון להיום לא ניתן להגדיר שאתה סובל מטרשת נפוצה אולם מומלץ לשוב לנוירולוג שהפנה לבדי'קה לקבלת הסבר והחלטה על צורך בביצוע בדיקות נוספות (למשל פוטנציאלים מעוררים, ניקור מותני).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה
    אורלי
    25/10/2010

שלום!
    אני בת 18 ויש לי מיגרנה כ7 שנים.
    שבוע שעבר אכלתי פסטה שהתברר לי לאחר שהייתה לי מיגרנה 4 פעמים בשבוע כי הייתה בה גבינה צהובה מוקרמת. שאלתי היא כמה זמן לאחר שאכלתי את הגבינה תגיע המיגרנה (יום, יומיים או יותר)? , והאם מגבינה צהובה שאכלתי באופן חד פעמי יכולה להופיע מיגרנה 4 פעמים בשבוע?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנה - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    25/10/2010

בחלק קטן מהאנשים הסובלים ממיגרנה קיימים מאכלים שעלולים לעורר התקפי מיגרנות.
    בין המאכלים גבינה, יין ושוקולד.
    במידה ואת רואה שכל פעם בקביעות לאחר אכילת גבינה צהובה מופיעים התקפים של מיגרנה מומלץ להימנע ממאכל זה.
    במידה ואין אצלך קשר בין אכילת המזון למיגרנות אין סיבה להימנע מאכילת מזון זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת לחץ בראש
    תומר
    25/10/2010

שלום
    כ-3 חודשים שאני סובל מכאבי ראש, הכאבים משתנים ובעיקר מופיעים כלחץ ודפיקות בעיקר באיזור בעורף ובצידי הראש.
    היתי אצל נוירולוג והוא הפנה אותי לבדיקת CT ראש והמליץ שאם אני מרגיש הקלה עדיף שלא אלך כי מדובר בתהליך שמלווה בקרינה מרובה ורוב הסיכויים שהמצב שלי נובע מלחץ נפשי, בינתיים לא הלכתי לבדיקה אך כאבי הראש ותחושת הלחץ בראש ממשיכים.
    רציתי להתייעץ מה לעשות ? האם לגשת לבדיקה או ששלושה חודשים זה לא הרבה ועדיף לחכות ולראות האם זה יעבור ?
    אציין שלפני כן לא סבלתי מכאבי ראש חריגים או מתחושת לחץ בראש, חלק מהתופעות שליוו אותי בתקופה זאת היו סחרחורות, כאבי צוואר וכאבי בחלקים שונים בראש.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת לחץ בראש

הוספת תגובה

• תחושת לחץ בראש - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    25/10/2010

במידה ולא סבלת בעבר מכאבי ראש ומזה 3 חודשים תדירות כאבי ראש גבוהה עם מאפיינים שלא היו בעבר מומלץ לבצע הדמיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה?
    יעל
    24/10/2010

בת 34 ,סובלת ממיגרנות+אאורה מזה 5 שנים,לא נוטלת גלולות (שהחמירו מאוד את התקפי המיגרנה).
    כיום, 4 חודשים אחרי לידה ,כאשר בהריון ובמשכב הלידה טופלתי בקלקסן על רקע הפלות חוזרות (ללא ממצא של קרישיות יתר).
    מזה מספר שבועות כאבי ראש חדים וקצרים מלווים בהבזקי אור (כמו אאורה) אך ללא התפתחות מיגרנה. היום, בעת נהיגה במסלול מוכר היטב היו מספר שניות שבהן חוויתי קושי בהתמצאות - לא זיהיתי היכן אני נמצאת ולאן אני אמורה להמשיך.
    האם הדברים נראים קשורים זה לזה? האם יש מקום להמשך בירור (ואם כן-האם הכתובת היא נוירולוג)?

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה?

הוספת תגובה

• מיגרנה? - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

מכייון שהתופעות שהופיעו בשבועות האחרונים וגם התופעה של חוסר התמאות אינם מוכרים לך מהעבר אני ממליץ לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה והחלטה על הצורך בביצוע הדמיה מוחית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאב ראש
    תהל
    24/10/2010

שלום רב,

לאחרונה כבר שבוע ימים אני מרגישה סוג של תחושה בראש בצד ימין למעלה כאילו כמו הרדמות. זה לא כאב אבל זו תחושה שכל הזמן בא לך לגעת בראש.

רופא המשפחה אמר לי שאני מרגישה כך עקב בעיות עמוד שדרה שיש לי.

האם יש מה לדאוג? לעשות בדיקות?
    אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כאב ראש

הוספת תגובה

• כאב ראש - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

במידה ומדובר בכאב ראש חדש ולא מוכר מהעבר והתופעות ממשיכות להופיע ואף להחמיר מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג.
    יש חשיבות לתופעות מלוות כגון חום, הקאות, שינוי במצב הכרה, רגישות לאור או רעד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה לא מובנת
    גלית שלומוביץ
    24/10/2010

שלום. שמי גלית ואני בת 40. מזה חודש אני חשה תחושות שאני לא יודעת להסבירן ואני מודאגת מאוד מאוד (אני כבר לא בטוחה שזה לא סוג של חרדה שפשוט השתלטה עלי).
    זה התחיל כתחושות של נימול קל בפנים בעיקר בלחי שמאל לכיוון האוזן וקצת בזוית הפה(הכל זה בצד שמאל). למרות פחד נוראי אזרתי אומץ ופניתי למיון שם נערכו לי בדיקות דם כלליות ומקיפות ובדיקה של נוירולוג שאמר שאינו רואה כל בעיה מדאיגה ואפילו לא ממליץ להפנותי לבדיקות הדמיה. יש לציין גם שאני סובלת מערכי לחץ דם גבוהים המטופלים בתרופות אך לא מאוזנים וכן ממחסור רציני של ויטמין D (כך נתגלה בבדיקות דם).
    בכל מקרה התחושות לא עוזבות אותי. אני חשה מעין כבדות בעורף (ללא כאב בכלל) סתם תחושת חוסר נוחות, וביומיים האחרונים זה מקרין לי לשוק שמאל+כף רגל וקצת ליד שמאל.
    כמו כן אין לי תודה לאל סחרחורות אבל מעין תחושת ריחוף קלה כנראה מאיזה לחץ של מערכת עצבים בצוואר.
    שאלותי הן: האם יש לי מה לדאוג ולהמשיך בירור? האם יכול להיות קשר לשינויים ניווניים בעמוד שידרה צווארי (שנראה לי שהכל מתחיל אצלי משם).
    האם סימני טרשת נפוצה (למרות שהנוירולוג אמר לי שהוא חותם לי שזה לא זה)?
    האם אירוע מוחי?
    אני מתה מפחד ורוצה לדעת מה יש לי.
    מבקשת תשובה בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה לא מובנת

הוספת תגובה

• תחושה לא מובנת - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

את מתארת מספר תופעות ביניהם נימול בפנים, חור נוחות ביד ורגל שמאל.
    מכיוון שהתלונות ממשיכות להתפתח מומלץ לשוב לבדיקת נוירולוג לצורך קבלת אנמנזה וביצוע בדיקה ובהתאם להחליט על צורך בהדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ במצח
    ליאת
    24/10/2010

שלום לדקטור
    אני סובל כשנתיים מלחץ במצח לאחורנה החלטי לבדוק ממה זה נובע הלכתי לנירולוג ולאף אוזן גורן הרופא של האף אוזן גרון שלל את הלחצים במצח אפילו שאמרתי לו שסבלתי מסינוסטיז ואלרגיה קשה לאבק והנירולוג שלח אותי לסיטי מאורות הפניים שם הבדיקה הייתה טובה ולא היה ממצאים חרגים ושחזרתי לרופא נירולוג אחר הוא שלך אותי לסיטי פנים מצח וגם שם היה אותו תוצאות ולפי מה שנירא להם אז הם חשבו שזה לחץ מהחיים והביאו לי כדור להרגעה בזמן לחץ ואיני מבין מה זה קשור כי בדרך כלל הסיבה שמתחיל לי הכאביים זה אחרי שאני עושה מקווה או אחרי מקלחת או מזגן שפוגע לי בראש או מאורר וכדומה
    מה הדקטור מציע לעשות ואך קשור כדור בשם אלטרולט לדברים האלה

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ במצח

הוספת תגובה

• לחץ במצח - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

לצורך אפיון כאב הראש יש צורך בקבלת אנמנזה מפורטת וביצוע בדיקה נוירולוגית יסודית.
    CT מוח תקין שולל פתולוגיות רבות.
    אלטרולט הוא כדור שנמצא בשימוש לטיפול בכאבי ראש מסוג tension type , שהם כאבי ראש שמושפעים גם ממתח שרירי, לעיתים גם עקב סטרס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי וסקולרי
    עדי
    24/10/2010

שלום לכם.

לזוגתי היה לפני כ שנתיים ו 9 חודשים ארוע מוחי - דמם בגזע המוח,כנראה כתוצאה ממכה שהיא חטפה. אין לה שום נזק

היא לא לוקחת כדורים והיא בסדר גמור.

מה הסיכוי שדבר כזה יחזור ? היא לא מעשנת ואף שומרת על משקל תקין.

האם ככל שהזמן עובר וככל שעוברות השנים הסיכוי הוא קטן וקטן ?

אני טיפוס מאוד חרדתי אנא עזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה
    ארוע מוחי וסקולרי

הוספת תגובה

• ארוע מוחי וסקולרי - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

במידה והדימום נגרם כתוצאה מחבלה ולא עקב יתר לחץ דם , הפרעת קרישה או נטייה אחרת לדימום אז הסיכוי לארוע נוסף הוא נמוך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• US
    דניאל
    24/10/2010

שלום, אני בת 30. עברתי לפני כ שנתיים PE ובהמשך TIA חולף.
    בירור שערכתי סביב האירוע נמצא גם PFO. אני מטופלת בקומדין על בסיס קבוע בשל קרשיות יתר הומוזיגוטית לפקטור II.
    בנוסף אני סובלת בכולסטרול גבוהה, מטופלת מגיל 23!! בתרופות. כעת אני על קרסטור 40 איזיטרול 10. ולאחרונה הצלחתי לרדת לערכי LDL-100.
    לפני כשנתיים בערך עשו לי בדיקת IMT0 להערכת רבדים טרשתיים.
    עובי IMT בעורק התרדמה המשותף:
    ימין- ממוצע 0.53מ"מ מקסימאלי 0.66 מ"מ
    שמאל- ממצוע 0.58מ"מ מקסימאלי 0.80 מ"מ.
    הבדיקה הייתה תקינה.
    שבוע שעבר נשלחתי לבצע US קורוטיס

ימין: 84 ס"מ/שניה שמאל: 85 ס"מ/שניה DIST CC
    ימין: 76 ס"מ/שניה שמאל: 54 ס"מ/שניה EC
    ימין: 57 ס"מ/שניה שמאל: 47 ס"מ/שניה ICA PROX
    ימין: 85 ס"מ/שניה שמאל: 69 ס"מ/שניה ICA DIS
    האם יש הבדל בין הבדיקות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    US

הוספת תגובה

• US - תגובה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/10/2010

שתי הבדיקות מטרתם להעריך האם קיימת הפרעה בזרימת הדם בעורקי הקרוטיד, האם קיימים רבדים טרשתיים או היצרות משמעותית עקב תרומבוס.
    הבדיקות אינם זהות אך מטרתם להעריך סיכון עתידי להתפתחות ארועים מוחיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה