מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב ראש, סחרחורת, הרגשת שיכרותעמית01/11/2010
שלום,
אני סובל מכאבי ראש כבר 3 שנים, (בן 38)
זה הכל החל אחרי שחזרנו משייט של שבוע, מה שהחל כהבחנה של ורטיגו
נמשך מספר חודשים, זה התחיל כחוסר יציבות, הרגשה כמו ללכת על גלים.
לאחר מספר חודשים עברתי בדיקות רבות שלא העלו שום מימצאים:
הבדיקות כללו, בדיקת שמיעה, אוזניים, בדיקת עיניים, שדה ראיה מורחב,
אולטרה סאונד של גלגל העין וMRI של המח.
בMRI מצאו שיש לי ציסטה ארכנואידית, וכל ניורוכירורג ששאלתי אמר לי שזה בתחום השונות הנורמלית
ושזה משהו שלא קשור לכאבי ראש ושזה משהו שיש להרבה אנשים וזאת לא הבעיה.
בדיקה של נוירולוגית גם לא העלתה שום ממצא חריג
כיום אחרי שלוש שנים, אני לוקח כדורים של סיפרלקס ואלפרוקס, יש תקופות שזה מפריע לי מאוד ויש תקופות יותר טובות. אני ממש לא יודע עם זאת בעיה שנובעת מחרדה!!
אני במצב שאני כבר לא יודע למי לפנות.
מה שאני מרגיש זה כאבי ראש, סחרחורת והרגשה של חוסר יציבות(זה יותר טוב ממה שהיה לפני שלוש שנים),אבל עדיין מפריע, לפעמים ההרגשה היא כאילו שתיתי אלכוהול או תחושה כמו בצום או אחרי שמעשנים סיגריה כשלא אוכלים.
זה לא מפריע לי לישון או כשאני נוהג, ואני לא ממש עייף (אולי רק בכשאני לוקח כדורים)
אני לא ממש יודע כבר מה לעשות, מה יכולה להיות הבעיה???
אשמח לדעת האם למשהו יש בעיה דומה ומה אפשר לעשות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש, סחרחורת, הרגשת שיכרות - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי פנים רדומותשמעון01/11/2010
שלום,
לפני כשבועיים התעוררתי בבוקר עם חצי פנים רדומות צד ימין . לא היה שום סימפטום לזה לפני .
הלכתי לדיקור סיני בהתייעצות עם קופת חולים ונירולוג ונכון להרגע אני לא מרגיש שיפור משמעותי .
רציתי לדעת ממה זה נובע .. אני בן 18 ובריא מאוד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצי פנים רדומות - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010מאחר וכבר פנית לנוירולוג בגין התלונה אני מציע להתיעץ עימו. באופן כללי, נימול חדש המופיע במחצית הפנים או הגוף מחייב פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםדן01/11/2010
שלום רב !
אני בן 36 ומזה זמן אני סובל מכאבים באיוזר החזה (לא לב) , לאחרונה הכאבים התפשטו לאיזור הידים , כאבים לא אקוטיים אבל מורגשים וגורמים לאי נוחות , בנוסף יש לי מידי פעם חולשה ביד שמלווה בכאב קל והרגשת נימלול פנימי באיוזר החלק הפנימי של החזה עד הראש . קצת מלחיץ ! מה זה יכול להיות ו? מה אני אמור לעשות , בנוסף היום שטפתי את רגלי עם מים רגילים בטמפרטורה של מים פושרים והרגליים שרפו לי במשך חצי שעה כאילו ששטפתי עם איזה חומר ניקוי או משהו .\
תודה מראש,
דן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010אני מציע לפנות לבדיקת רופא על מנת שיתרשם ישירות מהתלונות ויבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה נוירולוגיתמשה01/11/2010
האם יש מחלה נוירולוגית,שכוללת עיוורון+חרשות ועדיין להיות בהכרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה נוירולוגית - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010יש תסמונות גנטיות הכוללות עיורון וחירשות כגון תסמונת אשר ואחרות. ישנם גם מצבים נרכשים העלולים לגרום לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEGנועה31/10/2010
שלום ד"ר.
אני בת 37,לפני שנתיים עברתי התקף של ורטיגו.מרגישה קצת חוסר יציבות עד עכשיו.
MRIתקין.
סיכום EEG בערנות:
תרשים חורג מהתקין בשל אי סדירות והאטה של פעילות הרקע המעורבת עם התפרצויות קצרות של גל בינוני וחד הבולט יותר מימין.
האם זה תוצאה של ורטיגו,האם אני צריכה לקבל טיפול כולשהו לשיפור המצב
,האם בכלל זה יכול להשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010הEEG יכול להתאים למספר אבחנות. יש לגשת בהקדם עם התוצאות לרופא המטפל. קרוב לודאי שיהיה גם צורך לבצע בדיקת הדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחיראזי31/10/2010
אבי בן 75 קבל שבץ מוחי אתמול בבוקר. לפני 4 שנים הייתה לו אנורזמה , יש לו לחץ דם גבוהה . אתמול היו לו בעיות מוטוריות והיה משותק בכל חלקו הימני של הגוף, לא היו לו בעיות בתקשורת ובזיהוי . היום בבוקר התעורר עם יכולת להניע את הצד המשותק אבל הוא פשוט איבד את הזיהוי וההתמצאות שלו . לא מזהה אף אחד מדבר שוטף אבל עם תוכן ללא משמעות . מרגיש במצוקה ומודע לכך שהוא לא זוכר כלום הוא היה רגיל להיות עצמאי לכן הוא בוכה הרבה במיוחד שמנסים לשאול אותו ולשוחח איתו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה
ראזי31/10/2010עכשיו אחרי 48 שעות רוצים לשחרר אותו מבית חולים. אז מה הן הסיכויים שיחזור לתפקד כרגיל או שיחזור לו הזיכרון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010לא ניתן להעריך את מצבו או לחזות את הצפי לעתיד מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית ולעבור על בדיקות ההדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים קופצים ועודבופון31/10/2010
יש לי קפיצות שרירים בכל הגוף מזה תקופה של חצי שנה
כאשר אני עושה שריר ביד ומשחרר אני מרגיש כאילו השריר לא משתחרר אלא עדיין מתוח ואף לעיתים הוא מתחיל לקפוץ. בנוסף, יש לי כאבים בידיים צריבות
עברתי לפני 3 חודשים EMG שיצא תקין לחלוטין לדברי הנוירולוג.
אבל מאז אני מרגיש שיש לי דלדול של שריר ביד ימין ואף ירידה בכוח השריר ובסבולת שלו הכופפי ידיים.
מה הכיוון אילו מחלות צריך לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רקע רפואי
גל02/11/2010בן 35 ללא מחלות
אקו לב תקין
מאמץ תקין
CT תקין
דופלר צווארי - תקין
בדיקות דם - תקין כולסטרול קצת גבוהה 170 אבל HDL שלי 58
מבצע ספורט בצורה תדירה שוחה קילומטר 4 פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההודעה נשלחה לא מהמחשב שלי ולא שמתי
גל02/11/2010לב שמדובר בשם משתמש אחר, השם הוא גל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי ctרונה31/10/2010
האם זה מסוכן לעבור בדיקת ct אחרי חצי שנה? הרופא שלח אותי לבדיקת ct angio
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי ct - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010בדיקת CT כרוכה בקרינת רנטגן ולכן לא מומלץ לבצעה לעיתים תכופות . ההחלטה לגבי היחס תועלת-סיכון נתונה ידי הרופא המטפל. בדיקת MRI איננה כרוכה בקרינה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים באזור של הפניםחח31/10/2010
לסירוגין הלחצים מתבטאים באזור השיניים העליונות ימין או שמאל
או באזור הרקה הימנית או השמאלית
ולרוב באיזורי העיניים ששם יש לחץ בעינים קושי גדול לפקס אותם וכשהקושי נעלם
מתחיל לחץ באזור הרקה הימנית או השמאלית או באזור השיניים
מיואשת
הבעייה היא בעיקר הקושי לפקס את העיניים
כאילו זרימת הדם מגיעה רק לצד אחד של הפנים
מה דעתך ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף...
חח31/10/2010רציתי להוסיף שבעבר סבלתי ממיגרנות קלות ברקה השמאלית
בערך כל שבוע או כל חודש
וגם מה נוירולוג יכול להועיל לי במידה ומדובר בסטרס
כי אני עושה הרבה דברים בשביל להשתחרר, לא עוזר הרבה אבל מנסה...
כדורים לא באים בחשבון עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף... - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010כאבים באיזור הפנים עלולים לנבוע ממקור פה ולסת או ממקור נוירולוגי. אני מציע לפנות לרופא לשם בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר של מערכת העצבים?לירון31/10/2010
שלום.אני בן 28 ומזה כ-4 שנים שיש לי תופעה של רעד לא רצוני של השרירים אשר מופיע כל פעם באיבר אחר בגוף ומתרחש באופן יום יומי, מן גירוי יתר.
בדיקות דם אשר חזרו על עצמן מספר פעמים והיו מורחבות מאוד לא מצאו כל ממצא חריג.
בדיקות אצל נוירולוגית לא העלו דבר כולל בדיקות EMG(נשללה נוירופתיה) ו- EEG
(נשללה אפילפסיה ומיוקולונוס).
בכל זאת,התופעה מתרחשת למרות שאין לי כל מחלה פיזית ואיני מקבל תרופות.
הכל החל מצריכה של תוספי מזון במינונים גבוהים אך לא חדל למרות הפסקתם:
חומצה אמינית GABA
קומפלקס ויטמיני B במינון 100 מ"ג
התוספים נלקחו לשיפור מצב הרוח והשינה.
אודה על חוות דעת הרופא במסגרת הניתן בפורום.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר של מערכת העצבים? - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010יש צורך להתבונן ישירות ברעד שתיארת וכן לבצע בדיקה נוירולוגית לשם קביעת האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה אנטיכולינרגיתא.30/10/2010
שלום,
לטיפול בשלפוחית שתן רגיזה קיבלתי וסיקייר שהיא תרופה אנטיכולינרגית.
מה שקרה הוא , שהתרופה מטפלת גם בכאבים שיש לי משחיקת סחוס במפרק הירך.
האם זה הגיוני ?
מדובר בכאבים שהם בין השאר כאבי מתח שרירים שנובעים מהבעיה במפרק.
מדובר גם בכאבי גב על רקע שרירי כנראה, חוסר איזון באגן הנובע מהבעיה בירך.
אודה לכם על כל הסבר. כמו כן ברצוני לשאול אם ניתן לקחת תרופה אנטיכולינרגית
במשך זמן ארוך. אני בת 60. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה אנטיכולינרגית - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010אינני נוהגים להמליץ על תרופות למקרים פרטניים בפורום, לגבי המשך הטיפול עליך להתיעץ עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחרארוע מוחי האים המצב יכול להחמירשלי29/10/2010
שלום רב,
לפני כחודש אימי נפלה פעמיים ביום אחד ללא איבוד הכרה ולא חשדנוו שקרה משהוא כי היא היתה בהכרה מלאה והמשיכה כרגיל. למחרת נפלה שוב במטבח וקיבלה מכה במצח מהשיש התקשתה להזיז את הרגליים ללא איבוד הכרה.
בבית חולים איבחנו כמה ארועים מוחיים קטנים נעשה פעמיים CT שיצא תקין ,דיברה ותקשרה היו לה כאבים ביד ורגל צד שמאל וקושי להזיזם אבל עם מעט עזרה יכלה לרדת מהמיטה ולהתהלך מעט.
ביום שלישי של הארוע התחילה להיות אפטית עם קושי בדיבור ,קושי בזיהוי אנשים וזיכרון לטווך קצר והדיבור שנפגעו.
כיום אמי כ-3 שבועות במרכז שיקומי. מרימה את היידיים והרגליים בקלות כשיושבת בכיסא גלגלים אך יש החמרה ביציבות לא יכולה לעמוד לא יכולה להחזיק סכו"ם ,הדיבור לא משתפר בקושי אפשר להבין בנוסף כל כמה זמן יש לה רעד בידיים ורגליים ועייפות מתמשכת, לא מודעת למצבה .
לפני האירוע אימי היתה פעילה מאד וסבלה רק מסכרת תורשתית כ-30 שנה היתה מטופלת בדיאטה חריפה וכדור ביום ,בבוקר של האירוע הסוכר היה 210 .לחץ דם בדרך כלל תקין כלסטרול 220 ..
שאלתי האים זה נורמלי שלאחר 3 שבועות של פיזיוטרפיה , ריפוי בעיסוק אין שיפור והמצב אך מחמיר , חוץ מזיכרון לטווך קצר שמשתפר ומזהה את האנשים.הקרובים לה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחרארוע מוחי האים המצב יכול להחמיר - תגובה
ד''ר מאיר קסטנבאום30/10/2010לפי תיאורך אימך עברה מספר ארועים מוחיים שככל הנראה גרמו להחמרה במצבה.
במידה ומצבה ממשיך להחמיר למרות שהייה בשיקום יש לשלול ארועים מוחיים נוספים שעלולים לגרום להחמרה ולטפל בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאים לאחר אירוע מוחי המצב יכול להחמ
שלי30/10/2010האים אתה ממליץ להעביר את אימי לאישפוז בבית חולים או אפשר במסגרת שיקומי לטפל בבעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצר חשמלימיקי29/10/2010
שלום,
אנסה לקצר ככל שאוכל.
עברתי ניתוח פרולקטינומה לפני מס' חודשים. ביצעתי mri לביקורת והכל תקין.
אני מטופל ע"י אנדוקרינולוג במקביל. כרגע צורך חצי כדור של פרנידזון 5 מ"ג ביום.
מזה כחודשיים אני מרגיש סחרחורות (לאט לאט משתפר ביצעתי eng בגדול תקין) וכחודשיים ימים אני מרגיש בקדמת הראש הרגשה של "קצר חשמלי".
ביקרתי לפני חודש אצל נוירולוגית שבדקה אותי ושללה טרשת וכדומה.
להערכתה:
1. מדובר בהולכה עצבית מוגברת. האם מוכר לכם? מה זה?
2. הציעה לי להשתמש בתרופות הרגעה/חרדה וללכת הרבה ברגל על מנת "לעזור" לנוירונים.
בנוסף אני מרגיש חוסר שקט, אני לא רגוע. האם יש קשר בין סוג הניתוח פרולקטינומה (הורמונים) לבין ההרגשה שציינתי?
לא זכור לי הרגשה כזו מלפני הניתוח.
האם נתיקלתם בתופעות כאלו של אנשים שעברו ניתוח דומה לשלי?
אשמח להתייחסותכם,
תודה
יאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצר חשמלי - תגובה
ד''ר מאיר קסטנבאום30/10/2010מומלץ לשאול את המנתח שטיפל בך האם תופעה זאת מוכרת לו לאחר ניתוחים דומים.
לא ברור לי האם התופעה שאתה מרגיש (זרמים) גורמת לכאבים.
במידה ואין תופעות נוספות והבדיקה הנוירולוגית תקינה ניתן לנסות טיפול תרופתי להקלת ההפרעה (במידה וגורמת לכאבים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצר חשמלי
קובי30/10/2010התופעה של "קצר חשמלי" אינה גורמת לכאב אלא רק להרגשה לא נעימה של שניה כאשר יש הרגשה כאילו נוגעים בשקע פתוח...מקווה שהבנת את הרגשתי. ברור שהייתי מעדיף למוע אותה.
איזו סוג תרופות מתאימות לתופעה כזו?
המנתח אמר לי כי כל תופעה הגיונית - אלו הם תופעות לוואי אחרי ניתוח. כל אדם שונה מאחר אך ברגע שבדיקת mri תקינה כל מה שנותר הוא לתת לגוף להחלים.
דר', לא ענית לי האם אתה מכיר את התופעה מנסיונך של "הולכה עצבית מוגברת" כפי שאמר לי הניורולוג? מה זה בדיוק?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצר חשמלי - תגובה
ד''ר איתן אוריאל02/11/2010בודאי שאינני יכול להוסיף על אבחנה של נוירולוגית שבדקה אותך והתרשמה מבעיתך ישירות. לגבי הקשר לניתוח עליך להתיעץ עם הנוירוכירורג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחדוד29/10/2010
חמי עבר אירוע מוחי ועבר ניתוח להוצאת בצקת מגזע המוח עכשיו אחרי שבוע יש נפיחות בראש שלא היה קודם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוח - תגובה
ד''ר מאיר קסטנבאום30/10/2010מה שאלתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!!!!אירנה28/10/2010
שלום רב,
לפני כשבועיים התחלתי להרגיש "הרדמות קלה" ביד ימין. התופעה מלוות בכאב עמום, חולשה עד רפיון של כף היד - אני מצליחה לפתוח ולסגור את כף היד אך מרגישה שעושה זאת במאמץ קשה מהרגיל. בתחילה הרגשתי זאת במשך כמה דקות וזה עבר. אך לאחרונה התחיל לחזור עד לרמה שזה מציק לי לסירוגין במשך כמה שעות ביום.
היום לראשונה התחלתי להרגיש גם תגובה ביד השניה ואפילו בפנים, בשפתיים תחושה מוזרה. לא הייתי מגדירה את זה כהרדמות אך זה בפירוש רפיון. בידיים זה יכול לנוע החל מאצבעות וכלה במפרקים.
בדיקת EMG יצא תקינה.
האם אני בסדר?
בתודה מראש על ההתייחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדימות
ד''ר מאיר קסטנבאום30/10/2010תופעה של רדימות/חולשה חדשה ביד ובפנים דורשת בירור.
קיימת חשיבות לצורת ההפועה של התלונות (פתאומית או הדרגתית), האזורים המעורביםף האם התופעות קבועות או מופיעות לסירוגין, האם קושרות למאמץ, האם יש גורמי סיכון למחלות כלי דם.
מומלץ לפנות לבדיקת נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת מידע להודעה מ29.10
אירנה01/11/2010תחושת הרידום (נימול) מופיעה כל פעם באיזור אחר על יד ימין. התופעה הינה פתאומית אך כמה שניות לפניכן האני מרגישה שהיד מתקשה. זה לא קשור גם למאמץ. ההתקפים די דומים - היד מתקשה, נחלשת, מופיעים קמצ עיקצוצים וכאב עמום פנימי. זה קורה גם ביד שמאל אך לא מתפשט מעבר לכף היד.ביד ימין זה יכול להגיע כמעט עד הכתף. חשוב לציין שהתופעה אינה עוברת לאורך שעות.
לאחרונה התחלתי גם להרגיש עיקצוצים בכפות הרגליים, למרות שאיני מרגישה תחושה של נימול או הרדמות שם.
על הפנים השפתיים וחלק מהלחי אני מרגישה כמו אחרי זריקת אלחוש לטיפול בשיניים רק הרבה יותר חלש.
לעיתים אני מרגישה כאבים חלשים כמו דקירות בעמוד השדרה, ממש במרכז הגב (או שאני כבר משכנעת את עצמי שזה קורה על מנת להימנע מהמחשב האמיתית שמטרידה אותי שמדובר בגיידול בראש).
אבי עבר לפני כשנה וחצי ניתוח להסרת גידול, שהתגלה לאחר תלונות על נימול בפנים וידיים.
ממש אודה לך אם תוכל לתת לי איבחונים אפשריים (משהו להיאחז בו עד שאגיע לבירור ניורולוגי בשבוע הבא) למה זה יכול להיות. האם לגלולה למניעת הריון יש קשר לכך?
האם ייתכן שזו בעיה בעמוד השדרה, למרות שהתופעה קשורה גם לפנים?
בתודה מראש
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)