מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ידיים רדומות בשינהבת 6520/10/2010
דר' שלום!
אני מקווה שאני בפורום הנכון (כי עיינתי קצת בגוגל).
אני בת 42, עובדת עבודה משרדית בת 8 שעות.
למעט בעיה בתת פעילות בלוטת התריס, ואנמיה קלה, לא ידועה לי בעיה רפואית נוספת.
בכל אופן - למעלה מ - 3 חודשים כל לילה באופן קבוע,
נרדמות לי כפות הידיים בשינה, ותחושת התרדמת הזו מגיעה בזמן האחרון
גם עד מעט מתחת למרפק הידיים.
אין ספק שהבעיה מטרידה אותי, ומעבר לכך שאין אני יודעת עד כמה
היא בעיה חמורה (או לא), זה גורם לי להפסקות שינה רבות במהלך כל לילה,
אני מוצאת את עצמי מס' רב פעמים בלילה מנערת את הידיים
כדי להרגיש שהתרדמת כבר מאחריי, לא תמיד אני מגיעה לתוצאה של
להביא את הידיים למצב הרגיל לפני התרדמת, לפעמים אף שאני מנערת
את הידיים, עדין מרגישה כמו זרמים בכפות הידיים (מעין תחושת עקיצה), , כאילו תחושה שאין דם שזורם בידיים.
שאלותי הם:
א. האם יש קשר כלשהו לתופעה הנ"ל, ולסימן על בעיה בהיווצרות עורקים
שאולי גורמים לחוסר זרימה של דם במהלך השינה?
(הורי מטופלים במיקרופיברין, ולכן חשבתי שיש קשר כלשהו).
ב. האם חוסר פעילות ספורטיבית יכולה לגרום לבעיה הנ"ל.
(אם אתמיד בהליכה יום יומית זה ישפר את המצב?)
ג. מה עצתך עבורי בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיים רדומות בשינה - תגובה
ד''ר אבי גדות21/10/2010הסימפטומים לא נשמעים כנגרמים מהצרות בכלי הדם.
יש לפנות לנוירולוג לבירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרהשואלת20/10/2010
שלום,
אני בת 21 , בריאה בדרך כלל. ובשנה האחרונה קורה לי משהו מאוד מאוד מוזר וקשה לי מאוד לשים את האצבע ולהסביר מה זה.
בכל פעם שאני נשארת ערה עד מאוחר, כשאני כבר מתחילה להיות ממש עייפה, מתחיל לי כאב ראש נוראי ומוזר( זה לא מרגיש כאב כמו של כאב ראש סטנדרטי), ואז כשאני הולכת לישון ועוצמת את העיניים אני מרגישה כמו מעין לחץ בראש וכאילו הראש עובד פול טיים.. ואז מגיע הדבר הכי מפחיד, אני מרגישה כאילו כאילו הלב מפסיק לפעום, כאילו הכל עובד איטי יותר, אבל באופן קיצוני.. אבל הראש עדיין מרגיש כאילו אני רצה מרתון.
העניין הוא שזה לא קורה לי כשאני הולכת לישון מיד כשאני עייפה.. אלא רק שאני כבר ממש עייפה והשעה מאוחרת.
באמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות, מעולם לא שמעתי על תופעה כה מוזרה.
האם התופעה מוכרת לכם? תוכלו להמליץ לי על בדיקה מסוימת? האם זה נראה כמו בעיה נוירולוגית ?
חשוב לציין שלפני כ- 4 שנים התחילה לי תופעה מוזרה, שקרתה פעם בכמה זמן, ממש לא כל יום.. לפעמים כשהייתי הולכת לישון אז ממש שניה אחרי שהייתי נרדמת הייתה קופצת לי הרגל פעם אחת (כמו רפלקס) ואז הייתי מתעוררת.. זה לא קרה לי כבר שנתיים ואז זה קרה שוב.. ואז שוב לא חזר תקופה מסוימת.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה - תגובה
ד''ר אבי גדות21/10/2010קפיצה של גפה סמוך מאוד להרדמות הינה תופעה נפוצה ונורמאלית בד"כ.
לעניין כאבי הראש יש לפנות לנוירולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת במוחמשה20/10/2010
האם אנצפליטיס גורם לחרשות ולעיוורון,ותוך כמה זמן נכנסים לתרדמת,ממצב של חרשות ועיוורון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת במוח - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010אנצפליטיס בד"כ אינה גורמת לחרשות ועיוורון כסימפטומים יחידים.
יש סוגים רבים ומהלכים שונים של אנצפליטיס ואחד אינו דומה למשנהו ולכן לא ניתן לתת תשובה לגבי קצב התפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידות בגוףשרי19/10/2010
שלום , אני בת 29 וכבר כמה ימים שאני הולכת לישון אז יש לי רעידות בישבן ממה זה נובע?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעידות בגוף - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010לא ניתן לענות על שאלתך ללא היסטוריה רפואית ובדיקה.
אם התופעה נמשכת ואינה קשורה להתכווצות שרירים כתוצאה ממאמץ יש לפנות לנוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח וסיבוכיםאתי19/10/2010
בת 34 ביום א עברתי ניתוח להוצאת גוש מהחזה,ניתוח פשוט וקל..כשהתעוררתי מההרדמה לא הצלחתי לפתוח עיניים,אחכ היו לי כאבי תופת בצוואר,כאילו שברו לי אותו,ולא הרגשתי את הרגליים.לאחר כמה שעות בהתאוששות העבירו אותי לאישפוז בכירוגיה.למחרת יכלתי להזיז רגליים וללכת,אך איני מצליחה לעמוד על רגל שמאל/ולהפעיל לחץ ,אני גוררת אותה.
זה מלחיץ ומעצבן אותי.
איני מבינה מה קרה לי ?והאם זה יעבור,כי הייתי בסדר ופתאם אני מוגבלת?
נתנו לי מסטינון 60 מג ל 3 פעמים ביום,לא נראה לי שזה מועיל לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח וסיבוכים - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010מסטינון נותנים בד"כ במחלת מיאסטניה. הסיפור אינו מלא וחסרים פרטים ולכן קשה להתייחס.
אם מדובר בתימומה שהוצאה יתכן ומיאסטניה תוחמר לאחר ניתוח.
יש להמשיך מעקב אצל נוירולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב גב הקורן לרגלאני19/10/2010
שלום. בן 32. סובל כ-3 שנים מכאב גב הקורן לרגל שמאל. ממצאים קליניים - פרית דיסק L5. טיפולים שמרניים, לרבות זריקות אפידורל (קורטיזון) לא עזרו. לאחרונה ביצעתי צריבת דיסק (קובלציה) - ללא שיפור.
שאלתי - האם תחום הנוירולוגיה יודע לטפל בבעיות מסוג זה וכיצד? כלומר - האם לפנות לנוירולוג/נוירוכירוג (עד כה טופלתי ע"י אורטופדים ומנתח עמ"ש מתחום האורטופדיה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב הקורן לרגל - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010ניתוחי גב הינם בתחום אורטופדים/נוירוכרורגים.
טיפולים שמרניים כוללים תרופות, פיזיותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת לחץ וכאב בראשליאת19/10/2010
שלום רב,
אני 7 חודשים אחרי לידה שעברה בלידה קיסרית , מאז סובלת מתופעות שונות של כאבים ברגליים ותחושות נוירולוגיות של שריפה , עיקצוצים חום וקור.... ניבדקתי ע"י נוירולוג ונישלחתי לבדיקת mri מח ועמוד שידרה. mri מח יצא תקין ו mri עמוד שדרה הראה שיש בלט דיסק בעמוד השדרה מה שכנראה מסביר את הכאבים ברגליים....עברתי תקופה מאוד לחוצה לאחרונה עם כל המתח מהבדיקות וחוסר הוודאות. בימים האחרונים אני מרגישה תחושה של לחץ בראש וברקות מעל העיניים לפעמים תחושה מעט מסוחררת וכבדה באזור, עם הקרנה לאוזניים ולצוואר ורגישות בעין אחת שהיום בבוקר קמתי הרגשתי כאב מתחת לעין שכאב בנגיעה ובמיצמוץ. אין לי מושג למה לשייך תופעה כזו ולמי לפנות. עברתי כבר אין ספור בדיקות ואני די מיואשת ואובדת עצות... האם סביר להניח שזה כתוצאה מהמתח שעברתי לאחרונה? האם יש צורך בבדיקה נוירולוגית נוספת כי שתי בדיקות הmri שעברתי יצאו תקינות. ובכלל באופן כללי האם הבדיקות שבצעתי שוללות בעיה נוירולוגית? למי היית ממליץ לי לפנות במידה ותחושות אלו ממשיכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושת לחץ וכאב בראש - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010לנוירולוג.
התלונות רבות ומגוונות ולא ניתן לענות ברצינות ללא בדיקה ומעבר על הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת מסוג דיזינס.י.19/10/2010
מזה כ-7 שנים אני סובל מאי יציבות,כאשר תוצאות הבדיקות היו תקינות,למעט בלט דיסק בחוליות: C-5-6,C6-7.התופעה מוחמרת בעיקר בעונות המעבר.לדעת האורטופד אין לממצאים אלו קשר עם הסחרחורת,למרות שאני חש כי אזור זה תפוס,ופיזיותרפיה מקלה על המצב לטווח הקצר.
רציתי לברר האם לחץ על העצב במקומות אלו יכול לגרום לסחרחות מהסוג שציינתי (תחושה של שיכרות/חוסר ריכוז/איבוד הכרה רגעי) ? וכמו כן כיצד יש לטפל (מנסיוני הפיזיוטרפיסתים מאוד חוששים לטפל).
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת מסוג דיזינס. - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010איני רואה קשר בין הממצאים בעמו"ש צוואיר כפי שציינת לסחרחורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק סטרוגטורלימומנטו18/10/2010
נשלחתי לבצע בדיקת חלון עצם כדי לשלול נזק סטרוגטורלי ברצוני לדעת מהיא בדיקה זו וכיצד מתבצעת ומהו נזק סטרוגטורלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק סטרוגטורלי - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010יתכן וכוונתך לנזק סטורקטוראלי שהינו נזק מבני.
באשר לשאר השאלה איני מבין.
מדוע נשלחת לבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי כתיבהמיכל18/10/2010
שלום לרופאים,
מאז היותי ילדה אני מתקשה בכתיבה,מבחינה פיזית כמובן.
כשאני מתחילה לכתוב קיים רעד קל שמאוד מקשה עליי בכתיבה.
חשוב לי לציין כי אבי גם הוא סובל מקושי זה.
אין לי בעיית דיסגרפיה, מאחר שאינני מתבלבלת בכתיבת סדר האותיות וכדומה.
מה יכול להיות האבחון לכך ומה הטיפול?
אני בת 30.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי כתיבה - תגובה
ד''ר אבי גדות22/10/2010יש להבדק ע"י נוירולוג על מנת לקבל אבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת חרדה שנובעת מסיבות פזיולוגיותאילן17/10/2010
למכותב שלום
אני סובל מחרדה חברתית שדי משבשת לי תחיים.
הטיפולים שציעו לי אז לא מזמן שהיתי חיל היו בעיקר תורופת אנטי דיכאוניות ממשפחת SSRI וגם תרופות להרגעה ממשפחת הבזואינים משהו כזה לא ממש עזרו ויותר סבלתי מתופעות לואי
קראתי ספרים בתחום היתי מאוד עמום שאף כמעט לא בודקים לעמוק את הסיבה להפרעה וישר נותנים תרופות שונות מאחר שגורמים שונים יכולים לגרום להפרעה כמו הרעלת כספית או מתכות כבדות אחרות עיכול גרוע של גלוטין וקזאין תפיקוד לא תקין בבלוטת התריס או בעיות עיכול חוסר תזונתיים וזה רק קצה המזלג קראתי על שיטות שונות כמו הפסיכאטרייה אורתו מלוקלרית וכו, השאלה התבקשת איפה אני יכול למצוא רופא שמתמחה בתחום הרפואה התפקודית שיכול לבדוק לעומק את הסיבה להפרעה? או שאפשר לפנות לנירולוג עם הבעייה מאחר שפסיכאטר כמעט לא מאבחן על ידי בדיקות שונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת חרדה שנובעת מסיבות פזיולוגיות - תגובה
ד''ר אבי גדות21/10/2010הפרעץ חרדה היא אכן בתחום הפסיכיאטריה ולא הנוירולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר שינהמאיה17/10/2010
בתקופה האחרונה אני חשה כאבי ראש קשים ,לא תמיד אך בעיקר לאחר שינה קלה- שעה- שעתיים [לא שינה של לילה שלם]לכאב לוקח שעות רבות לעזוב שום משכך כאבים לא עוזר. על איזה תופעות כאב כזה יכול להצביע? אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה- מאיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר שינה - תגובה
ד''ר אבי גדות19/10/2010לא ניתן לענות בצורה רצינית על שאלתך ללא פרטים נוספים ובדיקה.
ממליץ לפנות לרופא המשפחה לבירור ועפ"י צורך לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורות וטשטוששני.א.17/10/2010
שלום רב ,
אני בת 31 סובלת מתת תריסיות מטופלת באלטרוקסין אמא לילדה אחת.
בחודשיים האחרונים אני סובלת מסחרחורות חולשה וטשטוש חזקים, בד"כ כשאני מתרוממת מישיבה או שכיבה משתדלת לעשות זאת בשלבים, אך פעמים רבות כשאני קמה וגם כשאני עומדת ועושה תנועה חדה אני חשה בסחחורת חזקה ואני רואה אפור בעיניים כמו "שלג של טלוויזיה" והשמיעה הולכת ונעלמת,ולפעמים אני חייבת יש לשבת
כי אני ממש מאבדת שיווי משקל ולוקח לי מספר דקות לחזור לעצמיץ
מבדיקות הדם שלי עולה שהכל בסדר , שאלתי היא:
מה יכול לגרום למצב זה וכיצד אפשר לפתור את זה ? האם יש בדיקות נוספות שעלי לבצע?
תודה מראש
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורות וטשטוש - תגובה
ד''ר אבי גדות19/10/2010יש לבדוק האם יש שינוי לחץ דם בין שכיבה לעמידה ע"י בדיקת לחץ דם בשכיבה ובעמידה עפ"י פרוטוקול פשוט המוכר ודאי לרופא המשפחה.
ניתן לבצע בדיקת TILT שבודקת זאת בצורה מדוייקת יותר.
אם תוצאות אלה תקינות יש להמשיך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבחני16/10/2010
רציתי לשאול בקשר להיתכווצות שרירים מהיריכים ומטה מה הסיבה ואיך לטפל ברגע של כאבים חזקים מאוד... תודה חני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להשלים
חני16/10/2010שאני בת 63, וכרותת בלוטת התריס מטופלת בכדורים...תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רב - תגובה
ד''ר אבי גדות19/10/2010צריך לראות מה הסיבה להתכווצויות השרירים ובהתאם להחליט על טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבולטההדר16/10/2010
בת 28, נמצאת במעקב אמבולטורי עקב תהליך בירור למיאליטיס וכ-10 חודשים שאני סובלת מנימול בכל צד שמאל של הגוף שלעיתים קרובות מחמיר.
עקב החמרה במצב, הגעתי למיון לבדיקה ע"י נוירולוגית אשר הציעה תחילה אשפוז למשך 5 ימים לצורך קבלת סטרואידים. יחדיו החלטנו שזה לא רצוי בשלב זה שכן הנני מתפקדת. מכיון ואני עדיין סובלת מהנימול ולעיתים תכופות זה מתגבר, הנוירולוגית נתנה לי מרשם ל 30 מ"ג סימבולטה למשך חודש. היא ציינה כי הכדורים עובדים על מערכת העצבים ההיקפית ובכך מקלים על הכאב. עשיתי מחקר קטן באינטרנט וגיליתי כי נותנים את הכדורים האלו גם למי שסובל מסכרת, אי שליטה במתן שתן ודיכאון. כמו כן, צויין כי מכיוון וכדורים אלו מתערבים בפעילות המוחית, קשה מאוד להפסיק את השימוש...
אודה לכם באם תוכלו להבהיר יותר לגבי השימוש בתרופה, השפעותיה ולבסוף, הפסקתה.
בנוסף, האם ישנה דרך אחרת לטיפול בנימול ו\או בכאבים (חוץ מסטרואידים ומסימבולטה)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבלטה
ד''ר מאיר קסטנבאום16/10/2010סימבטלה היא תרופה שניתנת לכאבים נוירופתים , כלומר ממקור עצבי.
במידה והנימול אל כואב אין הכרח לטפל בו.
לגבי טיפול בסטרואידים, זהו טיפול מקובל במצבים של מיאליטיס חריפה או בחולים עם טרשת נפוצה בזמן התקף חריף.
מומלץ להמשיך מעקב נוירולוג מטפל בקהילה לצורך קביעת צורך בהדמיה עדכנית (עמוד שדרה או מוח) והחלטה על צורך בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)