פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש עזים+חום
    ישי
    27/11/2010

שלום ,
    לאחרונה אני סובל מכאבי ראש עזים בכל הראש לא רק בצד אחד,
    מלווה בחום בדכ בסביבות ה 38+
    בדכ החום עולה לקראת הלילה\ערב ואני פשוט לא יכול מתענה וכמעט לא יכול להרדם.
    למרות שאני לוקח אופטלגין 500MG ,אפילו פעמיים בלילה.
    בשעות הבוקר החום יורד אבל כאבי הראש נמשכים ,זה כאב חזק ולפעמים פועם לפעמים פשוט חד. ביומיים האחרונים זה גם מלווה בבחילות וההקאות ואיבוד תאבון.
    כל העניין התחיל לפני בערך שבועיים שבמשך 3 ימים היו לי כאבי ראש וחום ביום ה3 הייתי במיון
    ורשמו לי אנטיביוטיקה ל 7 ימים לוירוס
    רוקסוטרומיצין. הכל הפסיק אבל אחרי כמה ימים זה חזר יותר גרוע.

מה זה יכול ליהיות?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש עזים+חום

הוספת תגובה

• כאבי ראש עזים+חום - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

עליך לעבור ברור משמעותי במסגרת טיפול יום או אשפוז לא יתכן להסתבוב עם חום במשך שבועיים ולא יודעים מה הסיבה לחום . כאבי ראש הם משניים למחלה כנראה שקיימת אצלך . נא להתיעץ בדחיפות עם רופא משפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיפרסונליזציה או אפילפסיה
    זאב
    27/11/2010

שלום אני בן 39
    לפני שנה עברתי אירוע מוחי מסוג apla
    קורה לי לפעמים שיש לי הרגשה של ניתוקים
    זה היה לי גם לפני האירוע מוחי.אני לא יודע אם זה בגלל לחץ .קראתי שזה יכול להיות גם אפילפסיה או דיפרסונילזציה,אני קצת מבולבל
    עשיתי בעבר בדיקת EEG שיצא תקינה
    מה את חושבת?
    תודה

הוספת תגובה

• דיפרסונליזציה או אפילפסיה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

הארועים שאתה עובר לא ברורים לי יכול להיות גם אפילפסיה וגם משהו נפשי אם הארועים קורים לעיתים דחופות יש לבצע וידאו EEG על מנת לתעד אותם בזמן אמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סחרחורת לא סיבובית לילדה בת 19
    אהובה
    25/11/2010

בתי סובלת כבר שנה וחצי מסחרחורת לא סיבובית ותחושה של אי שיווי משקל. כל הבדיקות יצאו תקינות, התחושות מפריעות לה לתפקד בחיי יום יום. היא בת 19 כרגע,
    כמו שציינתי כל הבדיקות הן תקינות, בדיקות דם , אקו לב, בדיקת ברה, לחץ דם, בבדיקות MRI נמצא תסמונת כיארי 1 . אצל כל הנוירולוגים ונויכוכירורגים שהיינו, כולם אמרו שהתופעות שהילדה חשה הן לא מכיארי, ( בכיארי, התופעות צריכות להתלוות עם עוד משהו, כמו קושי בנשימה או קושי בבליעה, ועוד...) בתי סובלת רק מתחושת סחרחורת לא סיבובית ואי שיווי משקל . כמעט כל הרופאים שייכו את התופעה כתופעה פסיכוסומטית, הכול קרה בזמן המבחני בגרות והילדה היתה לחוצה. אנחנו מנסים כבר שנה וחצי להוציא את הילדה מהמצב הזה, למרות שהיא מרגישה טוב יותר מאשר בתחילת האירועים, אך עדיין התופעות מפריעות מאד. מטופלת בטיפול פסיכולוגי קוגנקטיבי, בהתחלה ניסינו תרופות נגד חרדה , שעשו יותר גרוע, אז הפסקנו. האם תופעות האלה יכולים להיות באמת נפשיים כתוצאה מהתחץ? כמה זמן זה לוקח עד שהתופעות האלו עוברות לגמרי. יש לציין שבתי החסירה כמעט כל השנה של כיתה י"ב. כרגע משלימה בגרויות ורוצה להתנדב לשירות לאומי. האם יש תופעות נוירולוגיות כאלה בלתי מוסברות? האם התופעה הזאת אמורה לעבור? תודה מראש על התשובה.

הוספת תגובה

• סחרחורת לא סיבובית לילדה בת 19 - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

התופעות יכולות להיות מלחץ אך לפני כן הייתי מבצעת מרי מוח וכן בדיקת ENG שהיא בדיקה מיוחדת לסחרחורות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה בעקבות זרמים ברגליים
    משה
    25/11/2010

לפני 5 שנים נפצעתי בתאונה ונגרם לי שבר בטרפזיום בכף יד שמאל, שבר של רסיס עצם בלטרל קורטקס של קלקנאוס וקרע של גיד פרונאוס ברביס. עברתי ניתוח לפני כ - 3 חודשים לתפירת הגיד ולתיקון שבר של רסיס עצם בלטרל קורטקס של קלקנאוס. חודשיים לאחר הניתוח, ללא יכולת תנועה התחלתי להרגיש זרמים בשתי הרגליים ונשלחתי לבדיקות הללו, התוצאות :

VEP - חביון גל P100, תקין דו צדדית כולל אמפליטורה

BERA - הבדיקה בוצעה בעוצמת גירוי 80dbhl + מיסוך האוזן הנגדית. תקינה דו - צדדית, זמן ההולכה במסילות השמע בגזע מח בגבולות הנורמה דו צדדית.

SEP - מדיאני יד ימין - חביון גל N5 פריפרי תקין, חביון גל N9 פריפרי תקין בגירוי יד ימין מאורך במידה קלה מאוד, חביון גל N13 צווארי מאורך במידה קלה וחביון גל N20קורטיקאלי תקין יד שמאל - תקין.

אולנרלי - חביון N4 פריפרי תקין דו צדדית, חביון גל N9 מהברכיאל פלקסוס מאורך במידה קלה דן צדדית, חביון גל N13 צווארי מאורך במידה קלה דו צדדית, חביון גל N20 קורטיקאלי מאורך במידה מינימלית בגירוי יד ימין ובמידה קלה קורטיקאלי.

טיביאלי - חביון גל P37 קורטיקאלי מאורך במידה קלה דו צצדית.

פרוניאלי - חביון גל P37 מאורך דו צדדית.

ברצוני לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקות הללו, האם יש מחלה שממנה אני סובל, והאם יש קשר בין פציעתי לתוצאות הבדיקות?

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה בעקבות זרמים ברגליים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

הבדיקות הללו אינן ספציפיות וקשה לי להתיחס אליהן מה שמענין אותי זה בדיקת EMG לגפיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    עדן
    24/11/2010

לפני 8 שנים מיממשתי עם האצבע מאחורי האזון ימין והרגשתי סוג של גוש וכשלחצתי עליו עם האצבע הוא זז, אומנם לא הרגשתי כאבים או סוג של לחץ כלשהו. הלכתי לרופא והוא לא הרגיש כלום. עכשיו, לפני כמה ימים, מיממשתי שוב באותו המקום ואני עדיין מרגישה את הגוש והוא עדיין זז כשאני לוחצת עליו ולפעמים כשאני עושה פעילות ספורטיבית בחוץ בגלל הרוח אני מרגישה סוג של לחץ על האוזן וכאבים שחולפים אחרי כמה דקות.
    לפני שאני הולכת לרופא שוב, האם יש לי ממה לחשוש? האם זה גידול? ואם זה אכן גידול הוא יכול להיות בגוף כל כך הרבה שנים ולהתפתח בעתיד או שזה סוג של ציסטה?? אני נורא מפחדת ואני אשמח לשמוע דעה נוספת לפני שאני פונה לרופא ומבצעת בדיקות
    אני גם צריכה לציין שמגיל מאוד קטן אני סובלת ממיגרנות במיוחד בהשפעת מזג אוויר והייתי אצל נוירולוג שעשה לי בדיקה נוירולוגית והכל היה תקין
    אשמח לשמוע דעה לגבי הבעיה שהגדרתי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

את צריכה להבדק עי כירורג קרוב לודאי מדובר בגוש שומני ללא משמעות חולנית אך יש לעקוב אחריו אצל רופא קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית שינה אצל אימי
    יוכי
    24/11/2010

שלום לך
    אימי בת 75 לפני כ5 שנים עברה כריטה חלקית של בלוטת התריס לפני כשנתיים התחילו לה בעיות בהרדמות עלי לציין שבדיקות מעבדה תקינות כולל בלוטת התריס למרות שהיא מטופלת בטירוקסין אין כדור שינה שהיא לא ניסתה יש יום שהיא מצליחה להרדם ויומיים לא ובימים שהיא לא ישנה זה פשוט הופך לגהנום לטענתה היא:"יש משהוא שמחזיק אותי ערה ואני לא מצליחה להרדם" האם יש איזה שהיא בדיקת דם שיכולה להראות על חסך כלשהוא בגוף האם יש לך תשובה לבעיה הזו אנכנו ממש עובדי עצות אודה לך אם תעזרי לי
    יוכי

לקביעת תור
    סגירה
    בעית שינה אצל אימי

הוספת תגובה

• בעית שינה אצל אימי - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

הייתי ממליצה לה לנסות טיפול במלטונין טבעי שניתן להשיג בבתי רמקחת פרטיים .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא חלק
    חן
    24/11/2010

בן 25 אחרי צבא כתומך לחימה, אסטמה קלה שפגה, עושה ספורט ,עובד ולומד לימודי הנדסאי שנה שלישית בעיות עם הזיכרון ,
    סיפטומים:
    הזיכרון חלש
    חוש ריח לא מלא, אבל רוב הזמן (מתוך 24 שעות חמש דקות צץ ריח פה ושם) 365 יום בשנה!
    חשיבה לא קלה לא רציפה עייפות במוח ...לא חלק
    ***לפעמים למשך שניות בודדות צצות מחשבות מעוותות ...לא משהו שקל להסביר מאין חרדות
    (שגורמות לי להבין איך אנשים מגיעים לבתי משוגעים) הדבר הזה מפחיד אותי מאוד.
    מבקש לדעת אם יש משהו מוכר שאפשר לאבחן
    תןדה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא חלק

הוספת תגובה

• לא חלק - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

קשה להתרשם מהתאורים שלך . אך אתה חייב להבדק עי נוירולוג ופסכיאטר לפי שקול הנוירולוג ולבצע גם כמה בדיקות דם פשוטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בצד שמאול מתחת לצלע
    מירי
    23/11/2010

שלום רב

ישנה בעיה שמציקה לי כבר חודשים רבים עם תופעה שבאה וחולפת, לפני כמה חודשים התחיל לכאוב לי צד שמאל (אני חושבת שהיו גם בחילות) מתחת לצלע , כאשר אני נוגעת באזור אני מרגישה מן גיד או משהו אחר זז, לאחר בירורים רבים ואולטרסאונד בטן רופאת משפחה חשבה שזה עצב שתפוס ושלחה אותי לנוירולוג שנתן תרופות שבהתחלה לא עזרו ולאחר מכן הרגשתי שיפור, לאחר מכן זה נרגע והיתי מרגישה את הכאבים לעתים בלילה עד שאתמול בעבר היו לי בחילות והיום הכאבים בצד שוב מאוד חזקים, אני נואשת כי אולי האיבחון אינו נכון ואיך בעצם אני יכולה לגלות מה יש לי??

תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בצד שמאול מתחת לצלע

הוספת תגובה

• מקפיצה בבקשה...

מירי
    28/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל עם קופקסון
    אבריק
    21/11/2010

שלום ד"ר, לראשונה מאז אבחון המחלה החלטתי לטוס לחו"ל (אני טסה לאמסטרדם!!). הבעיה היא איך לכל השדים והרוחות אני אמורה לאפסן את הקופקסון? האם אני אמורה לטוס עם מקרר? ציידנית? האם אני חייבת להיות צמודה למקרר כל הזמן?(אמור להיות ממש קר בהולנוד אבל במלון מן הסתם יהיה חמים). האם עם גילניה נסבול גם כן מאותה הצרה?

לתשובתך המהירה אודה (אני נוסעת בעוד כמה ימים).

לקביעת תור
    סגירה
    נסיעה לחו"ל עם קופקסון

הוספת תגובה

• נו באמת

ניתאי
    24/11/2010

ההודעות שלך מריחות מפרסומת. אנא ממך, פרסומאית תרופות, עזבי אותנו במנוחה או תני לנו אינפורמציה אמיתית לגבי הטיפול אותו את מקדמת, כמו למשל ההשפעות ארוכות הטווח שלו.

נסיעה טובה לאמסטרדם,
    אחד שבאמת מטופל בקופקסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסיעה לחו"ל עם קופקסון - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

תתיעצי עם אחות של קופקסון בכל מקרה לוקחים צידנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי עיניים רקות והקרנה לשיניים
    ממננ
    18/11/2010

שלום הייתי אצל נירולוג והסברתי לו שיש לי קושי רב לפקס את העיינים עם כאב גדול
    בשתי העיניים ברקה הימנית והקרנה לשיינים הסברתי לו גם שסבלתי ממיגרנות בעבר
    ועכשיו הם פסקו לי אך התופעות שצייינתי לעייל החלו להופיע
    הבעייה היא שהוא לא התייחס ברצינות לבעייתי ושלח אותי לct מוח רק אם אני רוצה לא דרש בפה מלא
    וצילום us של של הצוואר לבדוק זרימת דם לראש עקב פגיעה קלה שהייתה לי בצוואר לפני זמן לא רב

שאלותיי:

1מה הus יכול להראות והאם הצוואר יכול להיות המקור לכאביי
    2האם מתח וכעסים יום יומיים יכולים להיות סיבה ?
    3האם b12נמוך יכול להיות הסיבה (קשור במערכת העצבים)?

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

ממננ
    19/11/2010

מה הסיטי מח יכול להראות או לשלול לאור התופעות שציינתי
    והאם הus דופלר לא מספיק בינתיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• us עינייים

ממננ
    27/11/2010

כמו כן האם לא נכון לאור תלונותי לעשות us של העיניים
    ורק לאחר מכן סי טי ראש
    דבר שהוא אפילו לא המליץ
    לא ממהרת לעשות סי טי ראש
    האם ניוראופטולמולוג יכול לשלוח לus עיניים לפני הפנייה לסיטי ראש
    הדופלר צוואר יצא תקין
    האם אפשר ללכת להתייעצות נוספת עם נירואופטלומולוג כי היחס של הנירולוג
    היה לא טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי עיניים רקות והקרנה לשיניים - תגובה

ד``ר רונית גלעד
    28/11/2010

סיטי מוח רק יעזור לשלול סיבות אחרות לכאבים שלך . התופעות בהחלט יכולות להיות קשורות למתח ועצבנות בתנאי כמובן שעברת בדיקות עיניים ואאג והכל תקין .
    כדאי לעשות את הבדיקות שהמליצו לך על מנת לשלול סיבות ארחות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זכרון
    רונית
    15/11/2010

שלום ד"ר,
    אני בת 43 וסובלת מבעיית שכחה מהותית בחצי שנה האחרונה של פעולות שביצעתי ושל מידע שנמסר לי בבאופן הולך ומתגבר. ביעוץ קוגנטיבי - הומלץ בירור והפנייה ל-MRI.

תוצאת MRI -
    בדיקה בוצעה בטכניקת MRI מוח ללא ועם חומר ניגוד, FLAIR, T1, T2, דיפוזיה, FFE-T2, T1 עם חומר, FFE-T1 עם חומר ניגוד.

קליניקה : בעיות בזכרון.

מודגמים מוקדי סיגנל מוגבר לאורך הקופסית הפנימית דו צדדית, נמשך לתוך BRAIN-STEM דו צדדית.
    במוקדים האלה קיים סיגנל מוגבר בדיפוזיה, אך ללא ריסטריקציה לפי מפת ADC. אין אפקט מסה.
    אין האדרה חריגה.
    חדרים וחריצים סימטריים.
    FLOW VOID עורקי תוך קרניאלי בגדר הנורמה.
    הדגמה תקינה של ארובות העיניים.
    התעבות רירית קלה בסינוס המקסילרי הימני.

לסיכום :
    הדגמה תקינה של המוח למעט מוקדי סיגנל מוגבר לאורך הטרקט הפירמידלי.
    ניתן לראות את הסימן הזה ב-MOTOR-NEURON DISEASE אך לפי הקליניקה אינו תואם.
    יתכן ומדובר בווריאציה מהנורמה.
    מומלצת בדיקת מעקב.

מה אומרת תוצאת הבדיקה ? התור לנוירולוג בעוד זמן רב ואשמח לעזרתך.
    תודה,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זכרון

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון - המלצה

אייל
    16/11/2010

רונית שלום רב,
    ידוע לי כי במרכז לרפואה היפרברית וצלילה בבית חולים אלישע בחיפה מטופלים חולים עם בעיות כתוצאה מפגיעות מוחיות, הם מטפלים גם בנושאים שך איבודי זיכרון,שווה לך לדעתי לפנות למחלקה ולשאול, הטיפול אינו נמצא אומנם בסל השירותים אך אין לך מה להפסיד

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרדמת ודום לב
    רות
    14/11/2010

שלום רב,

בעלי בן 36 סובל מפרפור פרוזדורים ומטופל תרופתית.

לפני 3 שבועות קיבל דום לב ועבר החייאה. מאז הוא נמצא בתרדמת.

לאחר שבועיים החל להזיז ידיים, רגליים, ראש ונראה כי נמצא תמיד באי שקט.

הוא מונשם ועליו לעבור גמילה נשימתית (כרגע מקבל 8 יחדיות -התחיל מ 12 יחידות)

בשבוע האחרון החל לפקוח עיניים כל יום, החל להסתכל מסביב ולבחון את החדר בו הוא נמצא. שמנו לב שהוא גם עוקב אחר האחיות בבית החולים.

כשמדברים איתו על הבן שלו הוא מתחיל לבכות. ביומיים האחרונים הוא אפילו חייך אלינו כמה פעמים.. בסיטי מוח שעבר יומיים אחרי הדום לב נמצאה בצקת מוחית ואחרי 4 ימים שוב בוצע סיטי ונראה כי יש שיפור מסויים. אני ימבינה שככל שהזמן עובר הסיכויים לא פועלים לטובתנו אבל בכל זאת רציתי לדעת האם השינויים שחלו בזמן האחרון מעידים על תקווה מסויימת?????

לקביעת תור
    סגירה
    תרדמת ודום לב

הוספת תגובה

• תרדמת לאחר דום לב

רונית
    17/11/2010

שלום לך, רציתי רק לומר לך שמנסיון של דום לב שהגיס שלי עבר לפני שבועיים, כ- 10 ימים לאחר ניתוח מעקפים, שיש המון סיכויים מעבר לכל מה שכתוב בספרי הרפואה. לאחר שגיסי לקה בדום לב הוא הונשם והורדם באופן יזום, הוזרק לו חומר משתק שריירים כדי שהמוח ינוח, ולאחר תקופה מורטת עצבים, הלא יאומן קרה. הוא פקח עיניים, היו לו בעיות זכרון, והיום רוב הזכרון חזר לו באורח מפתיח. יש ניסים וניסים גלויים. תאמינו ותחזקו אותו, אם לא הייתי רואה בעיניים, גם אני לא הייתי מאמינה, אחרי שהרופאים לא נתנו לו סיכויים. בשורות טובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי עברה דום לב ונמצאת בחוסר הכרה

יגאל
    12/12/2010

רות שלום,
    אחותי עברה מקרה דומה לפני כשבוע ונמצאת כרגע במצב של חוסר הכרה.
    רציתי לדעת מה מצבו של בעלך בתקווה שב"ה
    הוא יצא מזה.

תודה
    יגאל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר שאלות
    אורית
    09/11/2010

יש לי אפילפסיה אני בת 34 נוטלת בקביעות למודקס 150 מ"ג ביום כ -13 שנים בלי התקפים וגם אז היה התקף כאשר ניסו להפסיק את הטיפול .
    1 ) האם מותר לעשות טיפול לאוזניים בנרות היפו ?
    2) לפעמים יש לי במיוחד באור חזק או מול אור לבן או כאשר אני מבצעת תנועה פתאומית מצב שאני רואה בשדה הראייה נקודה שחורה ומסביבה עיגול - למשך שתי שניות אין לי כאב כלשהו מזה או שינוי , רק פחד, כך קורה לי כ 3 פעמים ביום האם זה קשור לאפילפסיה יש לי עדשות מגע בד"כ בעין , האם יש צורך לעשות עם זה משהו ?
    3) בעבר הייתה לי למשך כ - 2 שניות וכך מספר פעמים ביום הרגשה מוזרה ( כאילו הפרעת מיקוד , חלום ?) למשך שנייה או שתיים ללא שום כאב בתקופה האחרונה התופעה - השתפרה כאשר הקפדתי ללכת פחות עם עדשות מגע ויותר עם משקפיים ? איך אוכל לדעת האם התופעה נוירולוגית או קשורה לעיניים ?

לקביעת תור
    סגירה
    מספר שאלות

הוספת תגובה

• תוספת

אורית
    09/11/2010

EEG מהתקופה האחרונה אין בו שום שינוי אך עדיין לא תקין לגמרי כמו בעבר
    ובדיקת עיניים מהתקופה האחרונה תקינה לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ALS קפיצות שרירים מדי פעם (ברגליים, ישבן וידיים)
    אורית
    07/11/2010

אבי אובחן לפני חצי שנה ב-ALS. מאז האבחנה אני בחרדה שזה גנטי. פתאום שמתי לב שיש לי קפיצות שרירים מדי פעם (ברגליים, ישבן וידיים), ובחודש האחרון אני סובלת מכאבים בכתפיים ובשתי הידיים לסירוגין (יש ימים שאין כאבים כלל ויש ימים שכואב מאוד). רופא המשפחה בדק אותי בדיקה נוירולוגית קצרה ואמר שהכל תקין.
    ליתר ביטחון הוא שלח לבדיקות דם ראומטיות שיצאו תקינות, וגם לצילום צוואר בו התגלו שני זיזים בחוליות C5 ו- C6.
    הרופא אומר שהכאבים יכולים לנבוע מהזיזים בצוואר בשילוב עם חרדה שהחלה עם האבחון של אבי, ורשם לי ארקוקסיה (כדור אחד ביום, למשך עשרה ימים). הכאבים אכן פחתו וכמעט נעלמו עם התרופה אבל חזרו עם תום נטילת הכדורים.
    יש כזו סברה שבמחלת ה-ALS אין כאבים כלל אבל בקריאת חומר גיליתי שיש חולים שסבלו מכאבים בתחילת התפרצות המחלה. האם יש מקום לדאגה? האם לעשות בדיקת EMG?

הוספת תגובה

• ניוון שרירים

נועם
    10/11/2010

היי אורית.
    ראשית צר לי על אביך התווידיתי למחלה זו רק בחוגדשים האחרונים
    לפני 5 חודשים בערך התחלתי להרגיש קפיצת שריר מידי פעם ברגל. זה היה לאחר שהייתי בסטרס מטורף. לאחר שקראתי באינטרנט שיש קשר בין קפיצות שרירים לניוון החלו לקפוץ שרירים בכל הגוף ויש התדרדרות ...כאבים בכל הגוף רגליים ידיים צוואר ישבן כאילו כל הזמן הגוף מכווץ. האם גם לך זה קורה?
    הייתי אצל נירולוג פעמיים וטען שזה לחץ לא הלכתי לעשות EMG מהחשש לגלות משהו.
    אני דווקא קראתי שיש לחולי ALS התכווצויות מאוד כואבות בעיקר ברגליים ובלילה.
    אלו כאבים יש לך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לנועם

אורית
    11/11/2010

אין לי התכווצויות שירים אלא כאבים בידיים. אני מחכה לתשבוה של הרופא באתר, אבל משום מה אין מענה בעל שאלות בשבוע האחרון בכלל.
    האם הכאבים שלך פסקו? פחות? נשארו אותו דבר? האם מלווה אליהם חולשה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

נועם
    11/11/2010

בת כמה את? אני בת 36
    יש לי כאבים שלא מוגדרים. כמו כאב שאני מאמצת את השריר כל הזמן. זה לא פסק עדיין כואב. אני לא יודעת אם זו חולשה אך קשה לי להרים דברים הידיים הזרועות והאמה כואבות. כואב לי הרגליים כאשר אני עולה במדרגות. מה הכוונה לחולשה?אני מצליחה לעשות דברים אך מלווה בכאב.
    אני הכי מוטרדת מהקפיצות שרירים המורגשות כל היום בגוף כבר כמה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורית

אורית
    12/11/2010

את צריכה ללכת לנוירולוג טוב, שיבדוק שהכל תקין מבחינה נוירולוגית. לפעמים זה נובע מסטרס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות יתר של מערכת עצבים
    שי
    01/11/2010

שלום רב,
    לאחר שהייתי אצל נוירולוג לאור קפיצות שרירים ולעיתים נוקשות צריבות בכפות ידיים ולפחות לטעמי יש לי דלדול שריר ביד ימין טען הנוירולוג שלדעתו אין לי מחלה נוירולוגית אלא רגישות יתר של מערכת העצבים (נשלחתי לפני שלושה חודשים ל EMG שיצא תקין). הנוירולוג שלי טען שאין סיבה לטעמו לקחת כדורים נגד הרגישות יתר.
    יש לי מספר שאלות
    1. האם רגישות יתר של מערכת העצבים עלולה לגרום לדלדול שריר?
    2. האם עישון מגביר את פעילות היתר של מערכת העצבים או מעכב? ואם אפשר על הסבר קצר אני מבין שהניקוטין קשור לאיצטיכולין מאחר ויש רצפטורים ניקוטיניים אם אפשר הסבר קצר אשמח.
    3. האם התרופות עד כדי כך מזיקות או שיש כאלה שהן חלשות יותר (חומר פעיל יותר ידידותי לסביבה).
    אודה לכם על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות יתר של מערכת עצבים

הוספת תגובה

• פעילות יתר של מערכת עצבים - תגובה

ד''ר איתן אוריאל
    02/11/2010

לא ברור לי לאילו תרופות הינך מתייחס. רגישות יתר של מערכת העצבים איננה מחלה נוירולוגית ואיננה גורמת לדלדול שרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה