מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ממצאי MRIמורן27/12/2009
אימי עברה לפני ארבעה חודשים ניתוח לכריתת מנגיומה, ובכן לאחרונה היא חשה במעין גולה שמשנה את מקומה סביב הניתוח ובנוסף רעשים באוזן ימין (היא מתארת את זה כרעש של גרירה) טבכן תוצאות הבדיקה הינן: הודגמו שינויים גליוטיים בגישה ניתוחית אוקציפיטלית מימין, חדר רביעי התרחב, והופיעו סימני אטרופיה צרבלרית קלה, אזורים סופרה טנטוריאליים הודגמו ללא סטיו- כמו קודם. אודה לך מקרב לב אם תוכל לתרגם עבורי את הכתוב ובנוסף מה עליה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009יש צורך בהתרשמות מדויקת מהתלונות החדשות שאינן ברורות לי וכן בביצוע בדיקה נויורולוגית והשוואה ישירה בין ההדמיות האחרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספקט מוחאבי26/12/2009
עברתי בדיקת ספקט מוח ובבדיקה קעיקרון הכול היה תקין חוץ היה רשום ריבוי נוזלים בקטבים הפרונטלים ואפנו אותי חזרה לנוירולוג לאחר חבלת ראש קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספקט
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009בדיקת ספקט איננה אבחנתית לממצא שתיארת. יש צורך לבצע גם בדיקה להדגמה אנטומית של המוח דהיינו CT או MRI.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ נוירולוגי לפגיעת שוקיים בתאונהגיל26/12/2009
שלום רב, עברתי תאונת דרכים שבמהלכה נמחצו לי שני השוקיים ללא שברים (זה מה שקורה כשמערבל בטון נכנס בך מאחור...). האורטופד שטיפל בי שלח אותי לאולטרה סאונד ולמיפוי ללא ממצאים חריגים. כיום 3 שנים מאוחר יותר אני סובל בקביעות מקשיחות בשוקיים, נימול במגע ותחושה שלוקח לרגליים זמן להתעורר לאחר מנוחה. כל זה מלווה באי נוחות עד כאב (רמת הרגישות והכאב אינם קבועים לאורך היום).
אילו בדיקות ניתן ומומלץ לבצע האם יש תופעה נוירולוגית או אחרת מוכרת לאחר פציעה שכזו.
אשמח לקבל המלצות לנוירולוגים המתמחים בסוג זה של פגיעות.
תודה מראש
גיל הסובל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009ראשית יש צורך בבדיקה נוירולוגית על מנת לבדוק את פיזור ואופי התלונות. בהמשך יתכן ויהיה צורך בהשלמת בירור על ידי בדיקות עזר כEMG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש בלתי נסבלים !!דנה, סובלת !25/12/2009
אני בת 18 ונמצאת לפני גיוס. מזה כחודש אני סובלת מכאבי ראש נוראיים כל יום כל היום, כואב לי בשני צידי הראש ברכות מעל העיניים בחיבור של העיניים והאף ובראש עצמו . אני כבר מיואשת ! בלילות לפעמים כאב הראש מתעצם ואני מרגישה כאילו דופקים לי עם פטישים בתוך המוח !!
הייתי אצל נוירולוג שאמר שזו מיגרנה ונתן לי כדורים שמיועדים לחולי אפילפסיה שאני לא לוקחת אותם כי אני פוחדת נראה לי שהם מזיקים יותר ממועילים. ועוד כדור ממש חזק שמיועד לכאבי ראש של מיגרנה ששכחתי את שמו שעשה לי לחצים בחזה וקשיי נשימה ולא לקחתי אותו יותר. ביצעתי גם בדיקת עיניים שיצאה תקינה.
אני כבר לא יודעת מה ל עשות בבקשה תעזרו לייייי !!
האם לבצע עוד בדיקות ?
איך להיפטר מהכאב ראש הזה?
אני רוצה להתגייס בראש שקט :(
דרך אגב אני לאיודעת אם זה קשור או לא, נ דמה לי שלא, אבל יש לי אבנים בכליות ...
מתחננת לעזרה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009אין סיבה שתמשיכי לסבול מכאבי הראש שתיארת. מאחר וכבר נבדקת על ידי נוירולוג אינני מבין מדוע הינך מסרבת לקבל טיפול מניעתי ומדוע לא פנית שוב לנוירולוג על מנת שיחליף את הטיפול שגרם לתופעות לואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיתוק כף ידשגית25/12/2009
שלום רב, מה האבחנה המבדלת לשיתוף כף יד כשסיטי ראש יוצא תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיתוק
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009האבחנה המבדלת לחולשת יד הינה רחבה ונעה מפגיעה מוחית,בעמוד שדרה צוארי,שורש ספינלי או עצב היקפי. בדיקה נוירולוגית עשויה לגלות את המקור האנטומי לתלונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה והשלכותיהמאור24/12/2009
היי,
לפני כשנה הגעתי למסקנה בנוגע לתפקוד הנוירולוגי שלי לאחר אורגזמה.
שמתי לב שאחרי אוננות / קיום יחסי מין יש לי כאב ראש חזק וקשיים להרדם.
זה לא היה מפריע לי לולא החשש שהדבר פוגע בזיכרון שלי וביכולת שלי להתרכז. חשוב לציין שכאבי הראש מלווים אותי ימים אחרי האורגזמה.
האם יש אפשרות שאורגזמה פוגעת בתפקוד התקין וגורמת לתסמינים הנ"ל? האם ייתכן שאיבר המין סופג חומרים כימיים במהלך המין?
אני בהפסקה כבר ארבעה שבועות והתמינים פחתו בצורה משמעותית. פחות כאבי ראש, ריכוז גבווה וזיכרון טוב יותר.
ייתכן שזה פסיכולוגי? או שמא יש משהו בדברי?
אשמח בייעוצך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009כאב ראש חדש ופתאומי בעוצמה עזה ולא מוכרת בזמן קיום יחסי מין מחייב פניה למיון. במידה וכבר נערך בירור ראשוני יש לשקול את האבחנה של orgasmic migraine. הינך מוזמן להתיעץ עם נוירולוג לגבי התאמת טיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כשיש תופעות נוירולוגיותאיתן24/12/2009
שלום,
אני בת 59 סובלת לעתים מנימול ומתח באזורים שונים בפנים, כתוצאה מקברנומה בגזע המוח, נמצאת במעקב MRI בלבד.
שאלתי מתייחסת לחיסון נגד שפעת החזירים, האם כדאי לי להתחסן או שזה עלול לעורר דימום נוסף מהקברנומה, שזה כמובן מסוכן מאד עבורי או לחזק את התופעות הנוירולוגיות שלעיתים די קשות. ממתינה בקוצר רוח לתשובתך
מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009אינני יכול דרך הפורום לתת המלצות אופרטיביות באופן פרטני,ההחלטה לגבי חיסון או כל תכשיר רפואי אחר צריכה להנתן על ידי הרופא המטפל המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
איתן27/12/2009תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעד בידיים וברגלייםל24/12/2009
שלום,
לפני כשנה פניתי לנוירולוגית בעקבות חולשה בידים וברגלים שהביאו לרעד וחוסר יכולת לעמוד על רגל אחת, עברתי סיטי אמ אר איי בדיקות דם ופרט לavm שנמצא )(הבנתי שאין לכך כל קשר הכל היה תקין .
לאחר חצי שנה זה התחיל לעבור (מעט שיאצו) עד שעבר לגמרי
לפניי יומיים הכל חזר יד ורגל ימין חלשות וכבדות (מעיו נוקשות שרירים) יש גם תחושה מוזרה בברך ימין שורף כזה (מתקשה להסביר) (למשל לאחר כתיבת שורות אלה היד כבר חלשה מאוד
מה עליי לעשות האם לחזור לנוירולוג או שזה תחום אחר אשמח להכוונה/הפנייה
בפעם הקודמת נאמר לי שזה אולי מלחץ ואכן הייתי בתקופה לחוצה אך כיום הכל רגוע ואין בעיות מיוחדות
אי מרגישה שמשהו לא בסדר ומפחדת שהכל יתחיל מהתחלה כיוון שזו תופעה מלחיצה ולא נעימה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל27/12/2009התלונות אינן ברורות. חשוב לקבל אינפורמציה לגבי הפיזור האנטומי והטיב המדויק של התלונות בעבר וכיום וכן לגבי תוצאות ה בירור שנערך. באופן כללי , חולשת פלג גוף חדשה מחייבת פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EEG -האטה איטנרמטנטית טמפורליתאילונה24/12/2009
ימנית קלה..
מה זה אומר??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009לא ניתן להתייחס לפענוח הבדיקה מבלי לקבל את הסיפור הקליני ואת ההתויה לביצועה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נכון שאספירין לא רלוונטי להומוז|ליבי24/12/2009
לפני כ - 15 שנים עברתי ארוע וצוין במכתב השחרור כי ככל הנראה המדובר היה מוחי קל על רקע גלולות דיאנה. הפרוטאין S היה נמוך מאד בעת הארוע. כמה שנים אחר כך גילו שאני הומוזיגוטית MTHFR . במספר בדיקות נוספות שערכו לי הפרוטאין C וה - S שלי תקינים לגמרי. למרות זאת הנחו אותי לקחת אספירין 100 באופן יומ יומי כל חיי. הגניקולוגים הנחו אותי לקבל קלקסן בהריון ובמאמר מוסגר ציינו שהאספירין לא רלוונטי בכלל במקרה שלי כי לא יכול למנוע השנות ארוע מוחי שנגרם על הרקע המתואר.
האם נכון? האם אני סתם נוטלת אספירין ועלי להפסיק? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009ההחלטה גבי הטיפול נוגד הקרישה הרלוונטי צריכה להתקבל על ידי הנוירולוג או ההמטולוג המטפלים. יש צורך לקבל תיאור מדויק של האירוע שעברת ופירוט מלא של פרופיל הקרישיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי לאורגזמה- יש כזה דבר??pz23/12/2009
שלום ד"ר אברמוב,
אני בת 24, בריאה ב"ה, לא לוקחת תרופות, לא מעשנת וכו'.
מדי פעם, כשאני חווה גירוי מיני חזק ומתמשך או אורגזמות (תמיד זה תוך כדי יחסים מלאים) יש לי לפעמים תופעה של חוסר תחושה ברגל ימין, בערך מהברך עד הקרסול. התחושה בד"כ קלה ועוברת מהר אם כי פעם אחת היא היתה חזקה יותר ועברה לחלוטין רק אחרי יומיים בערך.
-האם זה נורמלי וטבעי?
-יש מה לעשות כדי שזה יפסק?
-צריך להמנע בגלל זה מריבוי אורגזמות וכו'?
-זו תופעה נוירולוגית או סקסולוגית בכלל?
אשמח לתשובתך בהקדם!
תודה רבה.
פז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לואי
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009נימול בפלג גוף מצריך בדיקה נוירולוגית. אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהסיפור ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחי קל חזר אחרי שנתייםחנן23/12/2009
אני בן 61 ולפני 10 ימים עברתי – בפעם הרביעית - אירוע מוחי "קל" שהתבטא באובדן זיכרון במספר נושאים יומיומיים למשך כ- 8 שעות. יצאתי עכשיו מרופא המשפחה שקבע, על-סמך תוצאות תקינות של בדיקות סי.טי. מוח ודופלר של עורקי הצוואר, שלא נדרש שום טיפול מעבר ל אספירין 325 מ"ג שאני נוטל בקביעות מאז האירוע המוחי הראשון לפני 32 חודשים. בנוסף לאספירין אני נוטל בקביעות טיפות - אזופט וטרבתן – לטיפול בגלאוקומה וגלולות – סימבסטאטין ואוקסאאר-פלוס - לטיפול בכולסטרול ויתר לחץ-דם. בעקבות האירוע הראשון הייתי במעקב מרפאת-השבץ בבי"ח איכילוב ת"א ושם הונחיתי ליטול בקביעות את האספירין ולהחליף את התרופות שנטלתי עד אז נגד הגלאוקומה ושכללו חוסמי-ביטא אשר "נחשדו" כגורם אפשרי לאירוע. האירוע הנוכחי הינו לאחר פרק זמן של כשנתיים מהאירוע הקודם – השלישי. שאלתי היא – האם נראה לכם שיש לי צורך בהמשך בירור נוירולוגי ובדיקת גלי-מוח, והאם קיים סיכון שהאירועים הקלים הם הקדמה לאירוע מוחי קשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009אירוע מוחי חוזר על רקע טיפול באספירין מחייב התייחסות מיוחדת, בירור וכן לשקול את החלפת הטיפול הקיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אוטםל23/12/2009
לפני הרבה שנים היתה לי פגיעה בראש. הממצאים בסיטי שנעשה לי עכשיו לברור מצבי בקופת חולים היו מתאימים לספיגה של דימום ישן, שאכן התרחשה, או לאוטם, ואין לי מושג מה זה אוטם.
חוץ מזה, האם זה שנוירולוג כתב שאין לחץ תוך גולגלתי מסביר את זה שאין פרופטוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטם
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009אוטם נובע מחסימה של כלי דם מוחי. לגבי הפרופטוזיס, אני מפנה אותך שוב לתשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדר לחץ תוך גולגלתי ותקווה להעדר פל23/12/2009
הייתי צריכה מהנוירולוגית אישור לגלולות והיא בדקה לי את העיניים וכתבה שיש לי פרופטוזיס למרות שניסיתי להסביר לה שאין לי פרופטוזיס, ושלחה את זה במייל לרופא משפחה. הייתי היום אצל נוירולוג עם מכתב עדכני מרופא עיניים שכתב שאין לי פרופטוזיס, ומה שהנוירולוג כתב זה שאין לי לחץ תוך גולגלתי ושום מילה על זה שאין לי פרופטוזיס. האם לחץ תוך גולגלתי זה פרופטוזיס? האם לחץ תוך גולגלתי הוא מה שגורם לפרופטוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופטוזיס
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009פרופטוזיס הינו מונח המתאר בלט של גלגל העין. יתכנו סיבות רבות לפרופטוזיס בינהן גם הפרעות בתפקודי בלוטת התריס,תהליך ארובתי ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרואדנומהרון23/12/2009
עוד שאלה האם מיקרואדנומה יכולה להפוך לממאיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקרואדנומה
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009מדובר בגידול שפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)