מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנה מסוג PMPאורית15/12/2009
שלום רב
אני בת 35, בריאה ולא מעשנת.
לפני מספר שבועות היה לי "התקף" של אירוע שנראה ומרגיש בדיוק כמו אירוע מוחי - פציאליס בפנים, שיתוק חצי גוף ימני, ובעיות חריפות בדיבור. אחרי יום בערך זה חלף כלא היה.
כל הבדיקות - MRI, CT, אנגיו CT ובדיקות דם - גם תוך כדי הסימנים הנוירולוגיים האלו שחוויתי - היו בלי ממצאים פתולוגיים.
רק בבדיקת נוזל עמוד השדרה לאחר כמה ימים גילו אצלי לימפוציטים, אך תרבית של הנוזל היתה שלילית.
נאמר לי שאני סובלת מסוג נדיר של מיגרנה שנקראת PMP.
בד"כ אין לי כאבי ראש יותר מאשר לכל אדם אחר (קצת כאבי ראש מדי מספר שבועות, לא חריף, לא מפריע לי בתפקוד).
ממה בעצם זה נגרם?
איך אפשר למנוע אירוע כזה בעתיד?
האם יש קשר ללחץ בעבודה ולהתרגזויות?
האם עלי לשנות את אורך החיים שלי?
אני ממש מודאגת, והנוירולוגים של הקופה ללא ממש נותנים תשובות ברורות... מה דעתכם? מה זה בעצם ה"מחלה" ממנה אני סובלת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PMP
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009מדבר בהפרעה נדירה ששמה המלא הינו פסאודומיגרנה עם פלאוציטוזיס. הסיפור הקליני ונוכחות התאים בנוזל השדרתי עשוים לתמוך באבחנה, אולם יש צורך בקבלת פרטים מלאים יותר לגבי ההיסטוריה הרפואית ותיאור המקרה,מעבר ישיר על בדיקות ההדמיה והמעבדה (כולל בדיקה ציטולוגית של הלימפוציטים) וביצוע בדיקה נוירולוגית על מנת לבסס או לדחות את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ************המאם המאם13/12/2009
אני בן 35 בריא בד"כ.ביום 15.09.09 בזמן עמידה היה דקירה בריקה הימנית חזקה מאוד ובגלל הכאב הנ"ל הופניתי למיון ושם נעשה לי סי טי מוח והיה תקין לגמרי.
אחרי שבוע ימים מהמקרה הנ"ל התחלתי לחוש באי שיווי משקל,לחץ באוזניים וכאבי ראש.
עשיתי את הבדיקות הנ"ל וכולם תקינות:
בדיקות דם,סי טי מוח ,סי טי צווארי, בדיקת עיניים,בדיקת אף אוזן גרון,בדיקת ENG,במיון בדק אותי נוירולוג ואמר לי אולי יש לך מה שקוראים לו tenchen (ראש לחוץ).
אני מקבל אלטרולט 10 מ"ג 1 ביום בלילה, ואגריסק לסחרחורת,ואיתופאן לכאבים.
בימים האחרונים אני מרגיש בכאבים ביד שמאל,כאבים ונימול אני מפחד את האמת
האם זה נובע מהבעיה עצמה (ראש לחוץ) כאילו זה דבר נוירולוגי.
והאם התרופות שאני מקבל הן בסדר.
אם אני רוצה להחליף את האטופן במה להחליףו,,
תודה,,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009חשוב גם לאפיין היטב את כאבי הראש ואת הסחרחורת ובהמשך להציע טיפול נוסף או חלופי לתרופות שציינת. אני מציע לפנות לנוירולוג עם כל בדיקות העזר שבצעת עד כה לצורך הערכה מלאה ובדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאריק11/12/2009
שלום רב
אני נוטל אפנוטין 350 מ"ג ביום. אני די בטוח כי התרופה גורמת לי לבעיית דיבור בעיית קשב ופגיעה בזיכרון.
אני רוצה לנטול זרעי מרווה/שמן אומגה 3 צימחי.הבנתי כי זה יכול לסייע בבעיות דלעיל. האם דוע לך כי נטילת הדברים דנן אסורים לחולה אפילפסיה (לא היו לי 11 שנה התקפים).האם מותר לנטולם?
חוץ מזה-האם יש תרופה כימית שעוזרת לשיפור זיכרון ואני יכול לנטולה עם אפנוטין?
תודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנוטין
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009ראשית,הפרעה בזיכרון אינה תופעת לואי אופיינית של אפנוטין ולכן יש צורך לערוך בירור האם קיימת סיבה אחרת לתלונה. שנית,מאחר והינך מאוזן תקופה ארוכה ולטיפול ממושך באפנוטין עלולות להיות תופעות לואי אחרות כדאי להתיעץ עם נוירולוג לגבי החלפת הטיפול או אפילו הורדה הדרגתית שלו. בהמשך יהיה ניתן לשקול שימוש בתוספי המזון שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסברגליה10/12/2009
ד"ר שלום.
האירוע אירעה לפני 6שנים.בשנה הרשונה לעבודתי בזמן העבודה בשעות הבוקר הבוס שלי שוחח איתי ופתאום ראיתי חושך למס' דקות ולאחר מכן הראיה חזרה אלי והמשכתי לתפקד כרגיל.יש לציין
שבאותה תקופה הייתי מאוד לחוצה בעבודה.לא ספרתי לאיש על כך ולכן גם מעולם לא נבדקתי כתוצאה מאירוע זה.האם זה חד פעמי או לאחר שנים עלול לחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009לא ברור לי מדוע רק עתה הינך מוטרדת. מכל מקום, הפרעת ראיה חולפת עלולה להיות ביטוי של אירוע מוחי אם כי קיימות סיבות אפשריות רבות אחרות. בשלב זה, למרות הזמן שעבר, יש צורך לקבל פרטים רפואים מלאים וכן לשקול בדיקה נוירולוגית, בדיקת רופא עיינים וביצוע דופלר צואר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות מפוי מחמיכל10/12/2009
שלום רב דר.
במיפוי מח ספקט" מודמים אזורים עם ירידת פרפוזיה באונות הטמפורליות והפריאטליות וירידת פרפוזיה קלה לתלמוס משמאל.
אבקש הסבר והאם יש צורך בבדיקות המשך?
מהם בדיקות MRA.MRV.?
בעבר חולשות וחסר יציבות כחדשיים עבר באופן ספונטני . נשארו רק זרמים ברגל ימין.כ הבדיקות תקינות.
בברכה מיכל בת-56
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי מוח
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009לא ברור לי כלל מה היתה התויה לביצוע מיפוי המוח שכן לפי התלונות שדתיארת היה מקום קודם לבצע הערכה אנטומית ולא תפקודית,כלומר בדיקת MRI. בדיקות MRA,MRV הינן בדיקות MRI בפרוטוקולים מיוחדים המדגימות את כלי הדם התוך גולגולתים. בשלב זה יש צורך בקבלת כל הפרטים המלאים וכן בביצוע בדיקה נוירולוגית וכן סקירה של בדיקות העזר שבוצעו עד כה לצורך יור התלונה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה למיפוי מח
מיכל18/12/2009דר.נכבד
ראשית תודה על תגובתך המהירה.
לשאלתך ביצעתי מיפויי מח בשל טנטון תחושת פרהסינקופי ושינויים קוגניטיביים קלים.לפני כ-חצישנה הופיעו לי באופן ספונטני חולשות בגפים תחתונות עם חוסר יציבה בולט. כ"כ חוויתי פעם אחת זרם חשמלי חזק מאוד מעין מכת ברק שטלטלו אותי ב-4 הגפיים ,רדימות בחצי לשון שמאל ועוד. זה חלף כעבור שעה. L/Pלאוליגו-תקין
MRI 2-3 מוקדים קטנים היפראינטנסים בחמר הלבן ,לא ספציפי, באזור תת קורטיקלי פרונטלי מימין ובקורונה רדיאטה משמאל.החולשה עברה אחרי כ-חדשיים ללא כל התערבות,. לציין שכל הבדיקות האחרות תקינות.
שאלותי הן:
האם יש קשר בין תשובת MRI ותשובת מפוי מח?האם הבעיה מרמזת על כלי דם?
האם סימפטומים שהיו וחלפו יכולים לחזור שוב?
אילו בדיקות נוספות רצוי שאעשה ע"מ להקדים תרופה למכה?
האם תלונותי הנ"ל שייכות לתחום הנוירולוגי?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר איתן אוריאל20/12/2009צר לי אך מבלי לבצע בדיקה נוירולוגית,לקבל היסטוריה מלאה ולעבור על בדיקות העזר ישירות אין באפשרותי להוסיף על תשובתי הקודמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור הבירוראני10/12/2009
שלום,
בחודש האחרון סבלתי מ-4 מיקרים של חולשה קיצונית כאשר שניים מהם הסתיימו בהתעלפות וע"פ הסובבים איבוד הכרה לכ-5 דקות.
כשהתעוררתי הגוף כולו רעד בחוסר שליטה.
לפני מספר ימים בעקבות ההתעלפות האחרונה אושפזתי בביה"ח.
ביצעו לי בדיקה MRI ו-EEG מחשש לאפילפסיה והתוצאות תקינות.
יחד עם זאת פלג גוף שמאל מראה על חולשה כלשהיא.
מבחינת הראש אני כל הזמן מרגישה שהראש מאוד כבד ורמת הריכוז שלי נמוכה מאוד.
מה הכוון הנוסף שעלי לפנות אליו?
אומנם שוחררתי הביתה אבל אני ממש לא מרגישה כתמול-שלשום.
מה עושים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009בדיקת MRI וEEG תקינות אינן שוללות אפילפסיה. יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר לגבי אירועי איבוד ההכרה ממך,ובמידה וניתן גם מעד שנכח באירוע. בנוסף חשוב להעריך את החולשה משמאל במידה וקיימת. אני מציע לפנות לנוירולוג בצירוף כל החומר הרפואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש וטיקיםאורן09/12/2009
אני סובל מכאבי ראש כבר שנתיים וחצי.. ניסיתי המון טיפולים ואף אחד לא עזר.
כשהייתי ילד היו לי טיקים והיום יש לי ממש מעט.. אבל עדיין הם ישנם.
האם יכול להיות קשר כלשהו בין טיקים לכאבי ראש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009לא ברור על איזה רקע סבלת מטיקים ומה היו אופיים. קיימות סיבות רבות ומגוונות לכאבי ראש ואין סיבה מיוחדת בשלב זה לקשור אותם לטיקים,אולם יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ולקבל פרטים מלאים לגבי אופי הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד חלשה לאחר אירוע מוחירמי09/12/2009
אבי עבר אירוע מוחי לפני כשנה ונפגע בצד ימין.(סכרתי ועושה דיאליזה)
הצליח לשקם חלקית את היד והרגל (הדיבור לא חזר אליו)
לאחרונה מרגיש שהיד השמאלית חלשה במיוחד בכף היד ואני רואה שקשה לו לקום מהכיסא.
כיצד ניתן לעזור לו לשפר את הכח ביד וברגלים.
והאם יש דרך לשקם אותו בדיבור מעבר לריפוי בדיבור.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד חלשה
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009ראשית,יש להבין האן קיימת החמרה בחלשת היד ובמידה והתשובה חויבית יש צורך להעריך את הסיבה. יתכן כי הקושי התפקודי נובע בחלקו גם מטונוס מוגבר ואז ניתן לשקול טיפול בזריקות בוטוקוס. יש צורך בבדיקה נוירולוגית על מנת להעריך את הסטאטוס הנוכחי ובהתאם להציע טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירורא09/12/2009
,הבעייה שלי:בעבר סבל מליקוי בהתפתחות שפתית ובכושר למידה,נחשד בעבר כסובל מתסמונת לנדאו רלפנר לווה בתרשים חולני EEG
טופלתי בזמני ע"י סטרואידים.
אני מחפש משהו שיכול לעזור לטפל בבעיה או נירולוג שמתמחה לטפל בבעיה שלי...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009לא צינת את גילך ואת הבעיה הנוכחית. אני מציע לפנות ליעוץ נוירולוג לצורך הערכת הסטאטוס הנוירולוגי הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושה מוזרה בראש ובעינייםיפית09/12/2009
כבר כחודש אני סובלת מתחושה מוזרה בראש ובפנים. כמו סחרחורת וחוסר פוקוס אבל זה לא שמסתובב לי החדר. העיניים נראות קטנות ועייפות ותחושה שמשהו לא בסדר בראש. לפעמים כמו לחץ בפנים מתחת לעיניים ומעליהן. בדיקת עיניים תקינה וגם CT ראש תקין. כמו כן גם בדיקות הדם הן בסדר חוץ ממעט מחסור בויטמין D. התחושה הזו ממש מפריעה לי לתפקד ואני לא יודעת ממה זה נובע. גם נויירולוג בדק אותי ואמר שהבדיקה שעשה היא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושה מוזרה
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009מאחר ומדובר בתלונות לא ספציפיות שאינן מכוונות למקור מסוים יש צורך בקבלת תיאור מדויק יותר וביצוע בדיקה נוירולוגית. מאחר וכבר נבדקת על ידי נוירולוג אין באפשרותי להוסיף דבר מבלי לבדוק אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה זה?קארין09/12/2009
אתמול הידיים התחילו לרעוד לי בלי שום סיבה לא יכולתי לשלוט על הרעד רק לאחר שעה שעתיים בערך מזה עבר. יש לציין שלא הייתי בלחץ.הרעד היה מהמרפק לאצבעות ממה זה בבקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעד
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009קיימות סיבות רבות לרעד בידיים. חשוב לאפיין את הרעד מבחינת פיזורו האנטומי,אופיו,מהירותו,משרעתו ועוד. בנוסף יש לבצע בדיקה גופנית ונוירולוגית. מומלץ גם לבדוק את תפקודי ובלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת אלחושמור08/12/2009
לפני זמן מה איבדתי תחושה באחת מהאצבעות ברגליים (ליתר דיוק, הצד הימני של האצבע השניה משמאל ברגל שמאל). ההשערה שלי שזה קרה לאחר שבמשך כמה ימים נעלתי נעלי עקב (שאיני רגילה בכך) למשך זמן ממושך כל יום, וביליתי שעות רבות בעמידה. בסוף כל יום חשתי כאב שאחריו עקבה תחושת אלחוש מסויימת אבל היא עברה עם עיסוי ועם הזמן, פרט לאותו חלק.
על פניו, זו שטות- מי צריך להרגיש את האצבע הזו ברגל, אוכל להסתדר גם בלי העצבוב הזה. אבל מדאיג אותי שאולי זו תופעה שיכולה להתפשט? אולי זה מצביע על בעיה חמורה יותר? או בקיצור, יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלחוש
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009כדאי להתרשם מהפיזור המדויק של הנימול וכ לבצע בדיקה נוירולוגית ואורטופדית על מנת לנהבין את מקורו. במידה והתלונה נמשכת ממליץ לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב בצד ימיןרות08/12/2009
בת 52 מזה מס' שבועות כאב בצד ימין של הגוף. כאב ראש ובעורף בנקודה מסויימת, לאורך היד, לאורך הרגל ונימול בכף הרגל. הכאב ברגל במיוחד בעמידה והליכה. רקע של תת פעילות של בלוטת התריס כרגע מאוזנת והיפרפרולקטינמיה 1550.
עצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב
ד''ר איתן אוריאל10/12/2009ראשית יש לברר את הסיבה להיפרפרולקטינומה ולבצע הדמית מוח. שאר התלונות אינן ברורות. יש צורך להבין האם מדובר בכאב או בהפרעת תחושה בפלג גוף ימין. כמו כן יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולקבל את ההיסטוריה הרפואית המלאה. מומלץ לפנות ליעוץ נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
אלכס18/02/2011היי דקל
אני סובל מבעיה דומה בימים אחרונים.
כאבים בקרקפת שייתכן ונובעים מקשקשים וסבוריאה.
רגישות יתר בצד ימין של הראש, גם בצוואר ובעורף.
בנוסף תחושה של כאב כשנוגעים בעור של יד ימין.
כיצד פתרת את הבעיה שהייתה לך? למי פנית? מה הייתה האבחנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי גם לי יש אותה בעיה כמעט.
דקל19/07/2010היי
אתמול החל לי כאב בצד ימין של הראש, מאחורי האוזן, כאילו יש לי רגישות יתר בקרקפת.
אך מידי פעם אני מרגיש פולס של כאב כאילו בתוך הראש ולא בחוץ...
כשאני נוגע בשיער אני מרגיש כאב בקרקפת, הכאב הוא גם בצוואר אבל על העור, כשאני נוגע בעור אני חש בכאב...
הייתי אצל רופא המשפחה הוא אמר לי שכנראה זה נובע מדלקת בגרון (הוא ראה שיש משהו בשקדים בצד ימין).
אבל בערב שמתי לב שאני מרגיש את הכאב גם ביד ימין, גם אותו אופי של כאב, כשאני "מלטף" את היד אני חש בכאב בעור...
אין לי שום מלחה בעבר או משהו בסגנון.
גיל 29
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש ופנים
ד''ר מאיר קסטנבאום20/07/2010כאב ראש ויד שמופיע בו זמנית יכול להיגרם ממספר סיבות. יתכן ומדובר ב-2 בעיות שונות אולם לעיתים הפרעה בתחושה בראש וביד יכולה להיגרם עקב הפרעה וסקולרית (כלי דם).
מומלץ לבדוק האם מדובר בכאב או בהפרעה תחושתית, האם גם הרגל מעורבת, האם מעורב גם חולשה או תופעות כמו סחרחורת סיבובית , הפרעות ראייה, דיבור או בליעה.
מומלצת בדיקתך ע"י רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד ימין רדומה + טיקיםדנה08/12/2009
לפני שנה בעלי אובחן כסובל ממנינגיטיס ויראלי, היה מאושפז שבוע בבי"ח.
מאז סובל מהתקפים של כאבי ראש בעוצמה חלשה.
בשבועות אחרונים תחושה שיד ימין רדומה מהמרפק קרניאלית.
היום היו טיקים/קפיצות של אחת האצבעות ביד ימין?
האם יתכן שקיים קשר למנינגיטיס?
האם העניין דורש בדיקה נוירולוגית בדחיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יד רדומה
ד''ר איתן אוריאל08/12/2009אינני חושב כי קיים קשר למניניגיטיס מלפני שנה. באופן כללי, הירדמות או חולשה של פלג גוף או גפה מחייבת פניה למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילת זייתים ושיכחהחן07/12/2009
פרופ' שלום רב,
מזה זמן לא קצר, אני שומע מאנשים כי אכילת זייתים מביאה לבעיות זיכרון, ואני אחד שאוכל המון(!) זייתים.
שאלתי היא האם יש מידע או שביב מידע לגביי נכונות הדבר? ואם לא מבחינה רפואית אז אולי בכלל זו אמונה דתית?
אודה לך מאוד על תשובתך,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זיתים
ד''ר איתן אוריאל08/12/2009לא ידוע לי על קשר כזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)