מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיקרואדנומהרון23/12/2009
ליפני כ5 שנים גילו לי מיקרואדנומה בהיפופיזה בבדיקת MRI היום אחרי 4 וחצי שנים אני סובלת חודש מלחץ בראש באיזור בו שמים כיפה עם קפיצות קטנות באיזור העליון של האף נישלחתי שוב לMRI האם מיקרואדנומה יכולה להיעלם יש לציין שהורמון הפרולקטין שלי תקין הרבה זמן ללא כדוריםמה הדחיפות לMRI האם זה יכול ליהיות סתם לחץ נפשי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדנומה
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009מבלי שמוע את הסיפור המלא ולבצע בדיקה נוירולוגית אינני יכול להעריך את דחיפות הבדיקה. לעיתים יתכן דימום (אפופלקסיה ) לתוך אדנומה בהיפופיזה. הביטוי הקליני עשוי לכלול כאב ראש עז והפרעות בשדה הראיה. מידת הדחיפות והמשך הבירור יקבעו על ידי הרופא שהתרשם ישירות מהחולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאורלי22/12/2009
אבי עבר אירוע מוחי לפני מספר ימים, הוא מאושפז בבית חולים, ואני כל כך מודאגת כי אומרים שזה פגע לו בדיבור, אבל לדעתי הוא פשוט לא עצמו, ממש כמו פיגור, האם יש סיכוי שהוא יחזור לעצמו, אנו כל כך מקווים.
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009על מת להעריך את מידת הנזק הנוירולוגי והצפי הקליני יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית. לא תמיד ניתן לחזות עד כמה, ואם בכלל,החולה ישתפר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות למוחאבי22/12/2009
ברצוני לדעת איזה בדיקות אפשר לעשות במוח כדי לזהות נזק עיצבי או בעיה אחרת שלא רואים בבדיקות פשוטות כמו ct ו mri אני מתקוון לבדיקות כמו fmri ו peet scen מה יכולות לבדוק בדיקות אלו האם הם יכולים להראות לנו רמות מטובוליזים במוח או איזה שהו נזק עיצבי ומה בדיקת נוזל מעמוד חוט שידרה יכולה לתת מה היא יכולה להראות מלבד חידק וטרשת נפוצה ובאיזה מקרים עושים בדיקה זו מלבד מה שציינתי ומהי בדיקת דופלר צווארי לאחר חבלת ראש צליפט שוט האם היא יכולה להראות משהו ראוי לצין שעברתי חבלת ראש בתאונה לפני 11 שנים עד היום לא מאובחן אבקש בבקשה האם תוכל להסביר לי מידיעתך עד כמה שאפשר לגבי כל מה שציינתי אני מטער על אורך השאלות ואם תוכל לומר לי איפו אפשר באופן פרטי לבצע בדיקות אלה.
תודה רבה על עזרתך וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009אין כל טעם לערוך בדיקות מיותרות. ההחלטה לגבי הבדיקה הרלוונטית צריכה להתקבל על ידי הנוירולוג על סמך התלונה הקלינית וממצאי הבדיקה הנוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה רקמת השומן בעין קשורה למח ולרקמli sa22/12/2009
ת השומן שלו/מעליו מסביבו בתוכו אין לי מושג איפה אז אני שואלת.
לפני יותר מ22 שנים קיבלתי מכה אדירה ליד העין -נחבטתי בתאונת דרכים. היה שם דימום והלבן בעין קצת נספג ובמבט שמאלה זה נראה כאילו שיש לי פרופטוזיס אבל זה לא וזה בדוק. רופא פרטי שעבד באסף הרופא ויצא לפנסיה עכשיו אמר לי את זה. הוא אמר שהוא למד נוירולוגיה אבל אין לו הסמכה של נוירולוג אלא של נוירואופתלמולוג ושל רופא עיניים. הגעתי אליו אחרי שנוירולוגית ששלח אותי אליה רופא משפחה כי רופא נשים דרש את זה כתבה שיש לי פרופטוזיס, ואין לי. מחר אני אלך עם המסמך של רופא העיניים לנוירולוג אחר ואקווה שהוא יאמין לי. אני רוצה להשיג את האישורים מכל הרופאים בקופת חולים בשביל שאצל הרופא משפחה יהיה מידע נכון ואני רק מקווה שכולם יסכימו להאמין למכתב שיש לי מרופא העיניים שהוא גם נוירואופתלמולוג שמסתמך על בדיקות שעשה ועל מכתב של פרופסור שניתח אותי בעין לפני 20 שנים, והוא היחיד שכתב שהיתה לי ספיגה של רקמת שומן בעין. הבנתי מהנוירואופתלמולוג שהפרופסור נפטר, וגם לפני כמה שנים אימי צלצלה אליו ואשתו אמרה שהוא כבר מאוד במצב לא טוב. נוירולוגים מתיחסים לעין כאילו היא חלק מהמח והבנתי שזה נכון רק באופן חלקי. האם החומר הלבן בעין זהה לחומר הלבן במח? הנוירולוגית אמרה שהמח פגוע והנוירואופתלמולוג אמר שהמח תקין ושניהם הסתכלו באותו סיטי. זה לא מובן לי. השמחת חיים שלי שואפת לאפס. מחר אני הולכת לנוירולוג אחר בקופת חולים כי המכתב שיש לי מחוץ לקופת חולים ונוגע בעיקר לעין לא מקובל על הרופא נשים שלי למרות שכתוב בו שאין מניעה שאקח גלולות. אני בהתמוטטות כבר. אנא ענו לי מהר ככל האפשר. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוח
ד''ר איתן אוריאל24/12/2009חלק מהעין -הרשתית ועצב הראיה מהווים חלק ממערת העצבים המרכזית. אינני מבין מה התלונה הנוכחית מעבר לפרפוטוזיס. מאחר ומדובר בסיפור מורכב אני מציע לפנות לנוירולוג בליווי כל החומר הרפואי ובדיקות העזר שעברת עד כה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי בעיה נוירולוגיתאסתי אפריון21/12/2009
אני בת 28 נשואה +4. בילדותי וגם היום כשאני מקיאה אני מתעלפת. חוזרת לעצמי והכל בסדר. בראש הנה האחרון התעלפתי 8 פעמים ביום אחד. אושפזתי בהדסה עין כרם, עברתי st וצא ממני חומר מהגב, בדיקות דם והכל נמצא תקין. אני הייתי בחודשי הריון מתחילים מאד. עברתי הפלה אולי בגלל זה ואולי לא. לפני יומיים הכל קרה שוב. שוב אני בהריון כמובן ממש בתחילתו , התעלפתי 8 פעמים, הייתי מאושפזת יום וחצי ןשחררו אותי הביתה.לא מוצאים מה יש לי.לאחר שתי ההתעלפויןץ כדוריות הדם עלו לאלפים ואחרי 12 שעות הכל ירד לממדים נורמליים.האם יש לכם עיצה מה עושים כדי שזה לא יקרה שוב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל22/12/2009יש צורך להבין האם מדובר באירועי התעלפות-סינקופה, בהתקפים כיפיוניים או בבעיה אחרת. לצורך כך יש צורך לקבל פרטים מלאים ומדויקים לגבי אירועי ההתעלפות ממך ומעדים שנכחו באירוע,לבצע בדיקה נוירולוגית ולשקול בדיקות עזר נוספות כגון EEG,מבחן טילט,הולטר לב ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עצתך . . .אבנר21/12/2009
שלום רב ,
קיבלתי היום תשובה של סיטי ראש שנשלחתי אליה מרופא אף אוזן גרון עקב תלונה על חוסר יציבות .
בתשובה יש חלק המתייחס למוח והייתי שמח אם תוכל קצת לשפוך אור
לא נצפו דמם טרי , שבר או סימני לחץ
לא נמצאו ממצאים מוקדיים ברקמת המח . לא נצפו אזורי האדרה פתלוגית לאחר הזרקת חומר ניגוד .
חדרי המוח והחללים התת עכבישיים כולל צסטרנות הבסיס תקינים במיקומם וברוחבם , סימטריים . מודגם חלל רטרו - צרבלרי מוגדל , יותר מימין , במימדים של 5*3*6 ס''מ . נראה המשכי לציסטרנה מגנה . קיימת רמודולציה קלה של העצם בסמוך .
באבחנה מבדלת - ציסטה רכנואידלית .
אזורי האוכף התורכי , ארובות העניים ופורמן מגנום בטווח תקין .
לסיכום :
חלל רטרוצרבלרי מוגדל . באבחנה מבדלת - מגה ציסטרנה מגנה או ציסטה רכנואידלית
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל22/12/2009מדובר בהרחבה של חלל המכיל את הנוזל הצרברוספינלי. לרוב אין לממצא משמעות קלינית אולם יש צורך לשמוע את התלונה באופן ישיר,לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן בדיסק ההדמיה על מנת להחליט האם קיימת במקרה זה משמעות לממצא ההדמייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחירינה20/12/2009
אמי, בת 72 לפני כ-6 שבועות : בדיקת CT מוח שהדגים אוטם פריאטואוקציפיטלי משמאל וחשד לאוטם פריאטלי קדמי, בבדיקת דופלר עורקי צוואר הפרעה בזרימת הדגם בICA בו צדדי משמעותי כ- 91-99% , בבדיקת CTA של קרוטיס הודגם הצירות של ICA דו צדדי כ-90% משמאל וכ- 60% מימין, והומלץ על ניתוח ע"י רופא כלי דם. לאחר כשבוע בבדיקת CT מוח חדש הודגם אוטם תת חריף משמאל (ממצא ידוע) וHYPERDENSE MCA SIGN משמאל כביטוח לאוטם חדש. מטופלת בPLAVIX, כיום נמצאת בשיקום במצב אפזיה מעורבת קשה, שיתוק עצב הפנים, שיתוק ברגל ובידף אינה שולטת על סוגרים.
שאלתי היא האם ניתן לבצע את הניתוח, גם כיום כשמצבה של אמי הוחמר?
במידה ולא, האם קיים סיכון לחייה ?
תודה, רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל20/12/2009קיים סיכון לאירוע נוסף על רקע ההיצרות הסימפטומטית הקשה. מאידך יש צורך בהערכה נוירולוגית האם במצבה כיום קיימת התויה להתערבות. במידה וההתויה קיימת יש להחליט האם יש להעדיף ניתוח פתוח-אנדרטרקטומיה או התערבות צינטורית. אני ממליץ להתיעץ בהקדם עםהנוירולוג המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך יודעים שזהו שבץ מוחי?מורן17/12/2009
סבתא שלי בת 72 סובלת מחולשה שמתבטאת בכך שהיא מתעייפת מהר מאוד מבלי לעשות דבר לדוגמא היא קמה בבוקר בשעה 8 וחצי...כל היום יושבת על כורסא ב-12 מבקשת לישון קמה ב-14:00 ובחמש שוב רוצה לישון.
חשוב לציין שהחולשה גם מתבטאת בכאבים עזים ברגליים עד כדי אי יכולת עמידה והליכה והיא צריכה לפעמים להשתמש בכיסא גלגלים.
עוד דבר שאני חושבת שחשוב לציין הוא זה שאנו חוששים כי מדובר בדיכאון,האישה מדברת נורא חלש ואין לה כוח לכלום,לא מנסה להתאמץ.
חשה לעיתים בלבול קל ולאחר דקה-שתיים חוזרת לעצמה.
שאלתי היא- האם מדובר בשבץ?מה הסיפטומים לשבץ מוחי/CVA/STROKE ???ואם כן מה הטיפול היעיל ביותר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009חולשה כללית וכאבי רגליים אינם סיפטומים אופיינים לשבץ. יש צורך לברר מה המקור להתקפי הבלבול שהינך מתארת. כדאי לפנות לנוירולוג לצורך בדיקה נויורלוגית ואבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש לוחץ... זקוקה לעזרה!עינב17/12/2009
לפני כ- 3 שנים החלו לי כאבים עזים בחלק האחורי של הראש ועד היום אינם פוסקים לרגע.
הבדיקות שביצעתי:
בדיקות דם כולל בדיקת קרישיות- תקין
CT ראש- תקין
מיפוי עצמות- תקין עקמת קלה ביותר.
רנטגן לצואר- תקין עפ"י אורטופד אך לא לדעת שני כירופרקטים (הם טוענים שאין לי קשת בצואר).
אני כבר מיואשת ואיני יודעת מה לעשות.
תחילה לקחתי אלטרולט שלא עזר כלל. אח"כ התחלתי טיפול ע"י דיקור שגם לא עזר ובנוסף טופלתי אצל כירופרקט שאולי עזר ממש במקצת.
הכאב הזה מפריע לי כל היום ואינו מרפה.
אני כבר לא יכולה לחיות עם הכאב הזה.
ברצוני לציין שמלבד כאבי הראש נוספים תופעות לוואי כמו טיקים באף (חלשים מאוד), מדי פעם אני מרגישה חום נקודתי היכול להופיע בכל חלקי נגוף, לעיתים התכווציות קלות ברגלים, סחרחורות, חוסר ריכוז, נימול באיזור המצח, כאבי גב, צואר ושכמות שעם הזמן רק מחמירים.
למי אני יכולה לפנות?
איך ניתן להקל על הכאב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009קיימות סיבות רבות לכאבי ראש. חשב לבצע בדיקה נוירולוגית ולקבל פרטים נוספים לגבי סוג הכאב,פיזורו,משכו ואופיו. בהמשך יהיה ניתן להתאים טיפול יעיל יותר מהנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה ברגליםדני17/12/2009
מאז האירוע שעברתי לפני חמישה חודשים אני מרגיש חולשה ברגלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולשה
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009חשוב להבין מה היה הביטוי של האירוע ואיזו טריטוריה מוחית עירב. בנוסף יש לבצע בדיקה נוירולוגית לצורך אבחון הסיבה לחולשה שהינך מתאר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העם לקיחת אספרין יכולה לגרום לירידהדני17/12/2009
לאחר אירוע חולף התחלתי לקחת אספרין 300 מ"ג וירדתי במשקל , לא באופן דרסטי העם יש קשר לכך , העם יכול להיות שגם חילוף החומרים בגוף הוא יותר טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009לא ידוע לי כי אספירין גורם לירידה במשקל.ת ופעת הלואי השכיחה במערכת העיכול הינה כיב פפטי בקיבה או בתרסריון. עליך להתיעץ עם רופא המשפחה בנוגע לירידה במשקל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילן ברהשואל16/12/2009
האם ידועים מקרים שבהם תסמונת גילן ברה הוכרה כמחלת עבודה, תאונת עבודה, מחלת מקצוע וכו' כשהנזק התקבע והחולה נשאר/ה נכה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גליאן ברה
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009לרוב מדובר בתגובה לזיהום וירלי או חיידקי. על מנת לקבוע חוות דעת יש צורך בקבלת הפרטים הרפואיים והתעסוקתיים המלאים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודה
שואל20/12/2009אשמח לתשובה כללית לשאלה שנשאלה. שוב, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיליאן ברה
ד''ר איתן אוריאל20/12/2009כאמור ,יש להתייחס לכל מקרה לגופו .לא ניתן לתת תשובה כללית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה אחרת
שואל20/12/2009האם אתה, הרופא, מכיר כזה/כאלה מקרה/מקרים?
בהערכה אולי זה קרה למי שעסק בנושא טיפול בחולים. האם אתה מכיר?
או ללא קשר לעוסקים בטיפול בחולים.
לא שואלים שמות חלילה, פשוט האם אתה מכיר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח MRA + MRI מוח ארוךאביגיל15/12/2009
שלום רב!!!
אני בת 57 סובלת לאחרונה מסחרחורת בממוקד בצד שמאל בעיקר.
הנירולוגית שלי שלחה אותי לעשות CT מוח ומצאו לי שעברתי אירוע מוחי קל לא בטוח.
אז שלחה אותי לעשות את הבדיקות האלה זה ארוך סליחה באמת.
ממצא חדש היפודנסי במודלה משמאל בסיטי 1.10.09
ממצא היפודנסי ישן פרונטלי סופרא- ונטריקולי מימין היה כבר קודם. ללא שינוי מהבדיקות הקודמות.
נפילות חוזרות ללא התכווצויות, ללא פרכוסים או אובדן הכרה.
מודגמים במעבר הקרניו צרביקלי תקין.
ייתכן מספר מוקדים איסכמים בפונס.
מעל הטנטוריום מודגמים איסכמיים כנראה בחומר הלבן היקפי ותת קורטיקלי בעיקר באונות הפרונטליות, אך גם באונות הפריאטליות.
כעת נעג יחסית בחומר הלבן צמוד לטריגון משמאל, פסי ונגע בולט, חריג ב T2, FLAIR כנראה בסינגולייט גירוס מימין.
בדיפוזיה ללא עדות לנגע איסכמי חריף או ממצא מוקדי אחר.
הנגעים החריגים שהודגמו לא נראים בדיפוזיה.
בהם לא עוברים האדרה עם גדוליניום.
אין לראות פתולוגית עם גדוליניום.
לגבי ההנגעים הגדולים בחומר הלבן הפסי. הפריאטלי משמאל ובסינגולייט גירוס מימין קיימת אבחנה מבדלת של איסכמיה כרונית. חבלה בעבר אפשרית אבל פחות סבירה.
הסננה פחות סבירה לגבי הנגע בסינגולייט גירוס. ייתכן ממצא לא טיפוסי בחומר לבן במתאים לטוברוס- סקלרוזיס, לקורלציה קלינית.
דמיאלינציה לא סבירה לדעתי.
אות זרימה תקין בכלי דם הדולים בתוך גולגותיים.
MRA 3 DTOF :
מודגמים הקרוטיד הפנימי וענפיו הגדולים MCA - AC תקינים דו צדדית.
מודגם מקשר קדמי קטן.
הוורטברלי הימני הדומיננטי.
העורק הבזילארי קטן. מודגם AICA דו צדדית, מימין כנראה כפול. בהמשך העורק הבזיארי קטן ומתפצל ל SCA.
ה - PCA בעל מוצא עוברי דו צדדי עם מקשר אחורי בולט דו צדדית.
מודגם P1 מאוד היפופלסטי בכל צד.
כמובן מדובר בווריאנט אנטומי בלבד, לא פתולוגי.
נא עזרו לי לדעת מה יש לי בראש כדאי לדעת אם זה נובע מהסחרחורת.
תודה רבה אביגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009הממצאים עשויים להסביר את התלונות. מאחר ומדובר במספר ממצאים יש צורך להתבונן ישירות בדיסק ההדמיה וכמובן לבצע בדיקה נוירולוגית. במידה ואכן מדובר בממצאים על רקע איסכמי (הפרעה בזרימת הדם) יש מקום להמשך בירור בכיוון, בעיקר לאור גילך הצעיר יחסית, וכן התחלת טיפול מניעתי. אני ממליץ לפנות ליעוץ נוירולוג בליווי כל הבדיקות הרפואיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חג שמח \\יונית מטרסו15/12/2009
בהריון שבוע 22 בסקירת מערכות מאוחרת ,הרופא בכדי להעיר את העובר דפק שלוש מכות חזקות על הבטן שלי שזה יצא במצח העובר[בתמונה תחת מיימד רואים אחרי שעה שצולמה ] מאז עד הלידה לא גדל ראש העובר ,ובלידה היקיף ראש 32 ,היום בת שבע חודשים עם הקיף ראש 43 מפותחת לגילה וזמן האכילה מוציא את הלשון כלפי חוץ אחרי שהיא בולעת את האוכל ,מוזר, יש לה אי סמטריה ברגליים ,
1 האם המוח יכול להיתפתח אחרי הכל
2 אלו תרגלים אפשר לעשות איתה בכדי לפתוח אותה המכה הייתה במצח בצד ימין
3 הלכתי לכמה וכמה רופאים התשובות שאי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד כרגע היתפתחות בסדר
4 מה בדיוק קרה עם העובר
5 לפני כן היה לעובר ראש גדול בכמה ימים
אשמח לקבל בשובה מפורטת ואמיתיית בשפה של רופאים אפילו
תודה יונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009צר לי אך אני נוירולוג מבוגרים ועליך להתיעץ עם נוירולוג ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדמיית מח ספינליתמאיה15/12/2009
מהי הדמיית מח ספינלית??
באילו מיקרים משתמשים בהדמייה זאת??
ומה ניתן לגלות בעזרתה?
תודה מראש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדמיה
ד''ר איתן אוריאל18/12/2009אני מניח כי מדובר בהדמיה ספינלית אלוא בהדמיית מוח ספינלית. מדובר בבדיקת CT או MRI של עמוד וחוט השדרה. ההתויה לביצוע הבדיקה כוללות תלונות המכוונות להפרעה שדרתית כגון חולשת רגליים או ידיים,הפרעות תחושה בפיזורים מסוימים,הפרעות בשליטה על השתן ועוד. חשוב לציין את הגובה המבוקש לצורך ביצוע הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)