פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ידיים רועדות
    רחובותית
    10/01/2010

שלום רב
    לאבי בן ה-70 שבעברו הרחוק יש אירוע מוחי קטן, רועדות הידיים. בעבר הן רעדו קצת, אבל זה לא הפריע לחיים בכלל, רק השפיע על כתב היד. כיום הידיים רועדות עד כדי חוסר יכולת להחזיק כוס תה ביד. פרקינסון נפסל בבדיקות וכך גם אלצהיימר. מה יכולה להיות הסיבה ולאן לפנות לבירור ו/או טיפול. האדם הוא אדם חיוני ושמח, לא מתבטל, עובד ומתפקד.
    אודה לתשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ידיים רועדות

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר איתן אוריאל
    11/01/2010

קיימות סיבות רבות לרעד בידיים. יש צורך להתבונן ברעד ולאפיין אותו מבחינת פיזורו האנטומי,מהירותו,משרעתו,תגובתו למנוחה ופעולה ועוד. בנוסף יש צורך בבצוע בדיקה נוירולוגית. כמו כן מומלץ לבדוק את תפקודי בלוטת התריס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים רועדות - הבהרה

רחובותית
    11/01/2010

תודה,ד"ר. רק תבהיר לי בבקשה האם כל הבדיקות שאמרת (חוץ מתיפקוד בלוטת התריס) מתבצעות בביקור רגיל אצל נוירולוג?
    ערב טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד

ד''ר מאיר קסטנבאום
    12/01/2010

הבדיקות מתבצעות ע"י נוירולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב , תמונה הנראית
    דורון
    10/01/2010

שלום רב. אני חייל בן 19 וחצי
    ושאלתי היא . אני מגלה אצלי כבר שנים בעיות קשב, בכל מאפייניה של בעעית הקשב ממחשבות בלתי פוסקות, כלומר זמזום תמידי של הקול שלי ומחשבות באוזן, העובדה שלעולם לא סיימתי ספר, וספר הפך להרפתקאה עצובה מבחינתי כמו גם לימודים, (למרות שהייתי תלמיד טוב)שכחה של פרצופים או דברים שעשיתי ממש לפני כמה שניות מזכיר זיכרון של דג ממש!. אך יש איזשהו מאפיין שהייתי יכול לחבר אותו לאותה בעייה , ורציתי לשאול אם יש באמת קשר או שמעת קשר דומה אצל מישו אם בכלל בעיית קשב תיאורטית יכולה לגרום לדברים מן הסוג הזה: הבעייה בשורה האחרונה היא בעייה של ראייה , כלומר תחושה שכמו שבעיית קשב היא קושי בארגון הגירוויים ומן " "התפרעות" של התהליך העצבי , האם זה גם אפשרי בקשר שבין ראייה לצורה בה התמונה נראית, אני קצת אספר על הבעיה, יש תחושה תמידית של טשטוש ובלבול קצת כמו מאחורי בועה , לפעמים זו ההרגשה, התמונה מרוחה והצבעים מאוד חזקים , לדוגמא שאני הולך בשדרת חנויות הצבעים והפריטים גורמים לי לתחושה של אובדן והצבעים נראים ממש זוהרים כמו בהיי דפנישן , או מביט מטה לכיוון הרצפה שבה הרבה קווים יש תחושה של דברים זזים טיפה וממש תחושה לא נעימה בעין, תחושה שגורמת לתחושת ריחוק קצת מהנעשה. אני ממש יכול להרגיש את הדבר .בעיית ראייה שגורמת להתמצאות לקויה ואף מוזרה שמובילה לחרדות שגוברות.

האם שמעת על דבר מן הסוג הזה , זה פוגע בי נפשית , רגשית חברתית ואישית .ממש מאמלל
    לתשובתכם! טל, אם כן חוץ מאבחון קשב האם יש משו לבדוק ומהם פתרונות אפשריים

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשב , תמונה הנראית

הוספת תגובה

• בעיית קשב

ד''ר איתן אוריאל
    11/01/2010

על מנת לאבחן בעיית קשב יש צורף במבחנים נוירופסיכולוגים שבצועם יוכל לשפוך אור על המקור לתלונותיך. בנוסף יש צורך לקבל פרטים מלאים יותר ולבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה לטיפול האפילפסיה
    פלוני
    10/01/2010

אני בן 17 עם עבר של 3 התקפים בחצי שנה האחרונה
    ושמעתי שמריחואנה יכולה לעקב ולמנוע התקפים אפילפטים
    ורציתי לקבל חוות דעת מקצועים לגבי הנושא
    עם כן מאיפה אוכל לארגן אישור לכן

הוספת תגובה

• מריחואנה

ד''ר איתן אוריאל
    11/01/2010

אין התויה לטיפול במריחואנה לאפילפסיה. יש מקום לטיפול בתרופות נוגדות כיפיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שטויות

בילי
    08/02/2010

אני סבלתי מאפילפסיה שנים והייתי על טיפול תרופתי, בגיל 14 התחלתי לעשן מריחואנה וכל ההתקפים נגמרו, ומאז אין לי שום בעיה, כל עוד אני מעשן כמובן.

אז הגיע הזמן שתפסיקו לרצות רק את הכסף שלנו על התרופות המסוכנות שלכם, ותתנו לנו תרופות טבעיות מועילות באמת ובלתי מזיקות .

כל טוב, וכמובן שזה לא אישי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    09/02/2010

אין אינדיקציה רפואית לטיפול במריחואנה בפרכוסים.
    לגבי תועלת של מריחואנה קיימת באינדיקציות מסוימות למשל בחילות בחולים המקבלים כימותרפיה.
    למריחואנה גם תופעות לוואי שליליות למשל עלייה בסיכון להתפתחות מצבים פסיכוטיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושה של נימול בראש
    שרה
    10/01/2010

בהמשך לתשובתך, הנימול כמו שציינתי הוא בראש עצמו ולא בפנים כפי שרשמת

לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של נימול בראש

הוספת תגובה

• נימול בראש

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

נימול חדש בראש מחייב הערכה ובדיקה רפואית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להרגיש טוב?
    אש
    10/01/2010

שלוש שנים שאני סובל מהתקפות של סחרחורת, נימול בפנים נימול שוק ימין, כובד בראש, לחץ בעין, כאב בנחיר ימין שאחריהם מגיע כאב ראש לא נורמאלי, שמגיעות כל שבועיים לפעמים עד כדי חוסר יכולת לתפקד כלל. אני בן 40 וסובל מאוד, עברתי MRI ו CT מוח תקינים לשמחתי, EEG' EMG' BERA תקינים בדיקות דם תקינות, אין ממצאים קלינים נוירולוגים. הממצא היחידי בבדיקת SEP עדות לנזק דמיאלינטיבי בעצב משולש מימין. כיצד אני ממשיך לחיות חיים נורמלים? אין לי מחלות אוטואימוניות? אני לא מקבל טיפול כי אין לי אבחנה.

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד ניתן להרגיש טוב?

הוספת תגובה

• כיצד ניתן להרגיש טוב?

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

הפרעות נוירולוגיות כגון הפרעות ראיה, תחושה שלאחריהם מופיע כאב ראש יכולים להופיע בכאבי ראש על רקע מיגרנה עם אורה (תופעות מקדימות) טרם כאב הראש.
    מכיוון שהבירור שעברת לא הדגים עדות להפרעה מבנית מוחית מומלץ שתיוועץ עם נוירולוג לגבי טיפול להקלת כאבי הראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגל "נרדמת" בשינה
    מ'
    10/01/2010

אני מוצאת את עצמי לאחרונה מתעוררת משינה כאשר אני שוכבת על הגב והרגל השמאלית שלי פשוט כואבת (אין את ההרגשה של הנמלים )אבל זה לא שריר תפוס והכאב משתחרר מעצמו אחרי דקה או שתיים , הכאב בצד הירך לפעמים אני קמה בבוקר והרגל עדיין כואבת אבל הכאב נסבל נניח לשים רגל על רגל אני לא ממש יכולה כי זה מציק לי ואני חייבת להוריד את הרגל.
    יש לציין שאני בהריון בעבר הרגשתי את התופעה וזה נעלם ועכשיו אני מרגישה את זה באופן קבוע
    מה עושים??

לקביעת תור
    סגירה
    רגל "נרדמת" בשינה

הוספת תגובה

• רגל "נרדמת"

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

כאב בצד הירך יכול להיגרם מסיבות רבות החל מסיבה מקומית, חבלה, או כאב רדיקולרי הנגרם כתוצאה מלחץ של דיסק על שורש עצבי בגובה מותני.
    לכל סיבה לכאב יש ממצאים אופיניים בבדיקה.
    מומלץ לפנות לרופא המשפחה לבדיקה ובהתאם להחליט על מידת הצורך בהמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוגי אפליפסיה
    יוסי
    09/01/2010

שלום,

רציתי לדעת מה זה
    temporal lobe epilepsy
    ומה הם אפשרויות הטיפול בה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    סוגי אפליפסיה

הוספת תגובה

• סוגי אפילפסיה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

מדובר הפרעה חשמלית מוקדית שמקורה באונה טמפורלית של המוח.
    ישנם מספר תרופות אפשריות לטיפול במצב.
    החלטה על סוג התרופה צריכה להתקבל ע"י נוירולוג מטפל בהתאם למאפייני המטופל- גילו, מחלות הרקע, פרופיל תופעות הלוואי של התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפה התחתונה נופלת
    יהושע
    09/01/2010

ב"ה
    שלום ד"ר

אבי כבן 80, בריא בד"כ ופעיל .
    בשלוש שנים האחרונות עבר אירועי אפילפסיה (פירכוסים) בערך אחת לחצי שנה.
    מאז הוא מטופל בכדורים(דפלפט או למיקטל). לאחרונה מידי פעם הוא חש שהשפה התחתונה בפה נופלת ללא שליטה.
    האם התופעה מוכרת והאם זה מדאיג. למה קשור?
    האם מומלץ על בדיקות מיוחדות או טיפול מסויים?
    בתודה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה
    השפה התחתונה נופלת

הוספת תגובה

• שפה תחתונה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

תנועה לא רצונית של השפה יכולה להיות ביטוי לפרכוס מוקדי.
    לא מוכרת לי תופעת לוואי ספציפית של התרופות הנ"ל.
    במידה והתופעה נמשכת מומלצת בדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת EEG
    יוסי
    09/01/2010

שלום,

בבדיקת EEG שעשיתי קיבלתי את התוצאות הבאות, אשמח אם תוכלו להסביר לי בשפה פשוטה מה משמעותן:
    Awake study the background is composed of posterior alpha and anterior beta.
    There is intermittent slowing of the background in the temporal regions bilaterally indepedently.
    there is no epileptiform activity.
    ?

במיוחד מה הפירוש של
    intermittent bilaterall slowing of the background?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת EEG

הוספת תגובה

• בדיקת EEG

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

בדיקת ה-EEG שביצעת לא הדגימה עדות לפעילות אפילפטית.
    האטה בפעילות הרקע היא לא ספציפית ולא מראה בהכרח על בעיה.
    כמובן שממצא זה תלוי בקונטקסט הכללי שבגינו הופנית לבדיקה, בגיל, בממצאים בבדיקתך.
    מומלץ המשך מעקב נוירולוג מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירוד / צריבה / עקצוץ בכפות רגליים
    רונית
    09/01/2010

שלום,
    לאחרונה הופיעו סימפטומים מוזרים בגופי. אני נמצאת לאחר מחלת ברונכיטיס במהלכה נטלתי אנטיביוטיקה. בימים האחרונים התחילה תחושה של עקצוצים בכפות רגליים אשר מפריעה לי לישון ומטרידה אותי ברמה נפשית מפני שזאת תחושה מוזרה שאינה מוכרת לי (עקצוצים ולפעמים גירודים). בנוסף יצאה לי פריחה במותן (רופאת המשפחה טוענת שמדובר בסוג של שאריות ממחלת אבעבועות רוח שהיה לי כילדה שרק חיכתה להתפרץ בעת שהמערכת החיסונית חלשה). בנוסף אני מצויה בתחושה של מועקה נפשית ולחץ . ראוי לציין שנמצא אצלי מחסור בויטמין D ובברזל (הפכתי לצמחונית לפני כחצי שנה). בימים האחרונים אני פחות מרוכזת ואפילו מבולבלת וחלשה (וגם עייפה). האם יכול להיות שהכל קשור? אם לא, מה עלי לעשות? קראתי כבר על על נוירופאתיה, מחלת הצילק, חוסר בתיאמין ומה שנקרא – Restless leg syndrome. עם כל כך הרבה מידע – איך אדע מה באמת יש לי? רופאת המשפחה נתנה לי משחה לרגל לטיפול ביובש (וכמעט ואין לי יובש) ועוד משחה לטיפול בזיהום למקרה שיש לי פטריה, אך זה לא עוזר. האם אני צריכה ללכת לנוירולוג? לרופא עור? איפה להתחיל?
    תודה מראש!

הוספת תגובה

• גירוד ברגליים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

גירוד ועקצוץ ברגליים יכול להיגרם ממספר סיבות החל מסיבות מקומיות כגון בעיה עורית (יובש,פטרת) ועד לבעיה עצבית כגון נוירופתיה.
    קיימים מצבים רבים שעשויים לגרום לנוירופתיה ביניהם תרופות, סכרת, הפרעות בבלוטת התריס.
    במידה והתופעות נמשכות מומלצת בדיקת דם ובהמשך פנייתך לנוירולוג לצורך בדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב MS עם התקדמות משנית
    ישי
    08/01/2010

השאלה כאן היא קשה מאוד, ולמרות שבדרך כלל אין מקום לענות עליה בפורום כזה אני מבקש בכל זאת.... בכוונה אני לא שואל אתכם כמומחים ב MS, אלא כנוירולוגים שחשופים לנושא אך פחות מעורבים בו אישית.
    ברור שהייעוץ האישי צריך להיות מול הנוירולוגים המטפלים, מה שמתבצע באופן סדיר!

ובכן, ב secondary progressive MS' לאחר התקף אחד ברור לפני מספר שנים , ובשנה האחרונה הדרדרות די מהירה בתפקוד, הרופאים מאוד לחצו לקבל טיפול באינטרפרון.
    עם זאת הסבירו שתופעות הלוואי קורות כמעט בכולם, ואילו השיפור קורה רק במיעוט המטופלים.
    השאלה שלי היא קשה מאוד ואני מאוד מבקש שבכל זאת תנסו לענות עליה:
    אם הייתם סובלים מ SPMS,חס וחלילה!, ולא הייתה לכם מגבלה כלשהי, האם הייתם הולכים על טיפול באינטרפרון, מיטוקסנטרון, או מטוטרקסט?
    האם יש אפשרות שהייתם בכלל דוחים את הטיפול בשל הסיכוי הקטן שיעזור מול הסכוי הגדול לתופעות לוואי? האם ניתן לקבל מיטוקסטנרון כטיפול הראשון ללא נסיון של אינטרפרון?
    תודה גדולה על המאמץ, למרות השאלה הלא מקובלת בפורומים כאלו.

הוספת תגובה

• טיפול ב-MS

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

כפי שאתה מודע וציינת זאת בשאלתך הטיפול הספציפי במצבך רצוי שיתבצע ע"י הנוירולוג המטפל שמומחה בתחום הטרשת.
    החלטה הייתם לקבל טיפול מתבצעת בשיתוף החולה לאחר שהחולה עודכן בסיכויים והסיכונים של הטיפול.
    לא קיים טיפול תרופתי שאין לו תופעות לוואי וכמובן שלא היה מוצע לך טיפול אגרסיבי לולא מחלתך.
    מומלץ שתשתף את הנוירולוג המטפל בהתלבטותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי
    אילנית
    08/01/2010

שלום דוקטור
    בעלי עבר ארוע מוחו לפני כ-6 שנים כיום הוא בן 62 , שאלתי היא האם סרט שהוא תלת מימדי יכול להזיק לו? האם שעתיים שלמות עם המשקפיים לא מזיקות?
    בתודה מראש
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    ארוע מוחי

הוספת תגובה

• ארוע מוחי

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

לא מוכרת לי בעיה בראיית סרט תלת מימדי.
    ניתן בלות בביטחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מגיהוקים מזה מספר שנים
    שרית
    08/01/2010

סובלת מגיהוקים מזה מספר שנים, כל הבדיקות שביצעתי עד כה תקינות, טיפולים שונים לא הועילו, כגון: לוסק, כדורי ארגעה, מוטיליום, לוסק, קלונקס, טיפולים תזונתיים כולל נטורופטיה, טיפולים טבעיים , האם נוירולוג יכול לעזור, האם זריקות בוטוקס יכולות לעזור, תודה מראש

הוספת תגובה

• גיהוקים ממושכים

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

ישנם מספר טיפולים תרופתיים נוספים היכולים לעזור כגון לרגקטיל.
    בוטוקס אינה מהווה תרופת הבחירה לטיפול בגיהוקים.
    יש לעבור בדיקה נוירולוגית לשילת בעיה נוירולוגית כמקור לגיהוקים ובהתאם לשקול הדמיה מוחית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה ותרופת דפלפט
    גילה
    07/01/2010

שלום רב,
    זה שנים שאני סובלת ממיגרנות,(אני בת 50) לאחרונה החמירו הכאבים ותדירות הכאבים.
    קיבלתי כטיפול מונע את תרופת הדפלפט. ובדיקת EEG. בקריאת עלון התרופת עולותהרבה חששות.
    תופעות הלוואי והאזהרות המופיעות בו רבות ומפחידות.
    האם התרופה אכן הוכיחה עצמה כמונעת התקפי מיגרנה?
    והאם התופעות המופיעות בעלון אכן קיימות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה ותרופת דפלפט

הוספת תגובה

• דפלפט

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

דפלפט הוכחה כטיפול הניתן למניעת כאבי ראש.
    לגבי תופעות לוואי- לא קיימת תרופה ללא תופעות לוואי. שכיחותן של התופעות משתנה.
    מומלץ עירנותך לגבי תופעות חריגות.במידה ומופיעות תופעות לוואי יש לעדכן את הרופא המטפל ובהתאם להחליט האם יש צורך לשנות בטיפול התרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפילפסיה
    תובע
    07/01/2010

שלום! אני נער שנפל לפני כשנתיים מגובה של כ4 מטרים על הראש עם שבר בארובת עין שמאל בctמוח הודגם דמם תת עכבישי וקונטזיות מוחיות קטנות החבלה הוגדרה כחבלת ראש קשה עם צינטסטרות פתוחות 1. איך זה ייתכן ששנתים לאחר החבלה אני עדיין מאבד תהכרה אחת ל4 חודשים? (איבדתי 6 פעמים תהכרה מאז) ל20 שניות עם תזוזה לא רצונית של יד ימין והכדורים שניתנו לי עד כה לא עזרו כמו למיקטל? 2. איך זה שכאבי הראש עדיין ממשיכים לי בתדירות גבוהה באיזור הנפילה יש לציין שלאחר האיבוד הכרה הראשון הופיע לי תרשים בeegבשינה שאומר האטה אינטרמנטית טמפורלית קלה מימין ומשמאל בהתאמה מה זה אומר?תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה

הוספת תגובה

• אפילפסיה

ד''ר מאיר קסטנבאום
    10/01/2010

אתה מתאר ארועים של פרכוסים בעקבות חבלת ראש קשה.
    הפעילות החשמלית באזור החבלה לא תקינה ולכן מופיעים ארועים של פרכוס.
    במידה ותדירות הפרכוסים גבוהה מומלץ בתיאום עם הנוירולוג המטפל לשקול החלפת/תופסת לטיפול אנטי אפילפטי שאתה מקבל כעת.
    ממצאי ה-EEG יכולים להתאים למצב לאחר החבלה אך הם לא ספציפים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה