מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות של בדיקת EEGחגית04/01/2010
שלום רב,
ילדתי בת ה- 10 הופנתה לבדיקת EEG בשל חשד לADD , תוצאות הבדיקה:
תרשים פתולוגי: איטיות כללית, פעילות פרוקסיסמלית כללית, פעילות אפילפטית פרונטלית שמאלית
1. מה פירוש שלושת הסעיפים הנ"ל?
2. הילדה הופנתה לקורלציה קלינית - מה הכוונה???
3. האם קיים קשר בין הממצאים לאיטיות בחשיבה , ניתוקי חשיבה? , חולמניות
האם יש טיפול?
תודה רבה
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל06/01/2010עליך לפנות לנוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "קצרים" במוחלילי03/01/2010
שלום,
אני בת 21 ולפני כ-7 חודשים התחלתי לקחת מינוציקלין נגד אקנה. לקחתי אותו כמעט חודשיים וחצי, אבל בזמן הטיפול התחלתי ללמוד. בזמן הלמידה שמתי לב שקורה לי דבר שלא קרה לי אף פעם - הייתה לי בשיעורים תחושה "מעוננת" שהרגישה כאילו יש לי ענן בראש שמפריע לי מאוד לריכוז, ובשנייה שהענן הזה "התפזר" לשנייה, הרגשתי מן "זאפ" במוח והידיים שלי (בעיקר ימין) עפו לצדדים (וכשניסיתי לעצור אותם זה פשוט גרם לנוקשות ביד למספר שניות בהן לא הצלחתי להזיז אותה). כמו כן הייתה לי נוקשות (למשך מספר שניות) בחלק הימני של הגוף.
בנוסף, התחלתי לגמגם. אני חייבת לציין שאף אחד מהדברים הללו לא היו לי בעבר, לא בתקופת בית ספר וגם לא אחרי אלא רק מאז שהתחלתי לקחת את המינוציקלין. החלטתי להפסיק לקחת אותו ובמשך כחודשיים התסמינים ירדו בהדרגה, אבל אף פעם לא שכחו. כיום, כשאני מתרכזת במשך שעה רצוף קורה לי את אותו "זאפ" במוח מלווה בתנועה הבלתי רצונית של יד ימין, בנוקשות ובגמגום - שמתבטא בחיי היום יום ולאו דווקא בעת ריכוז.
זה נורא מפריע לי...רציתי לדעת אם יש סיבה ללכת לבדיקות נוספות ואם כן, מה זה יכול להיות. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצרים
ד''ר איתן אוריאל04/01/2010בהחלט יש צורך לפנות לנוירולג שיתרשם מאופי התלונה ויבצע בדיקה נוירולוגית. יתכן שיהיה מקום לשקול גם בדיקות עזר נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בארובות העיניים ובמצחאיתי02/01/2010
יש לי בעיה חמורה מזה חודש ואשמח לכל עזרה:
בשני משפטים - אני סובל מכאבים בארובות העיניים, בעיניים שורפות ובחוסר יכולת לחזור לעירנות מלאה מחד ולחזור לשינה עמוקה מאידך. אני רדום כל הזמן ושאני ישן, השינה שלי לא עמוקה, גם בזמן השינה כואבות לי העיניים וארובות העיניים בעיקר.
הבעיה החלה לפני כחודש, אולי מיתר עבודה על המחשב (אני סטודנט למשפטים) של 16 שעות ברצף ו/או שימוש במסך מחשב לא מתאים (LCD 22 אינץ) כאשר התהפכו לי שעות השינה (ער בבקרים וישן בלילות) אז החלו לי כאבים עזים מסביב לעין שמאל, בארובת העין, במצח ובעין עצמה.
אמרתי לעצמי שאלך לישון יומיים ברצף, בגלל חוזר שעות שינה, והבעיה תחלוף לי, אך לא חלפה.
הלכתי תרופא עיניים דחוף מחשש שאני מפתח גלוקומה ואחרי שעשה לי בדיקת עיניים כולל בדיקה עם הרחבת אישונים, אמר שאין לי לחץ מוגבר ושהעיניים בסר ושלח אותי לרופא אאג לעשות צילום ולבדוק חשש מסינוסיטיס וכן לרופא נירולוג
הספקתי ללכת לרופא אאג ששלח אותי לצילום מערות הפנים, שנראה שלא יצא הכי מוצלח ולכן המליץ לי לקחת 10 ימים אנטיביוטיקה ולא לקחתי, שהרי אין לי נזלת, חום או תסמינים אחרים שמעידים על סינוסיטיס אפשרי.
חלפו מספר ימים והכאבים התמעטו בעין דמאל וכמעט חלפו לחלוטין.
והנה שוב - לפני 4 חמישה ימים - חזרו לי הכאבים והפעם לסירגין, בשתי העיניים - בעיקר בארובות העיניים ואזור המצח מסביב.
הלכתי שוב לאותו רופא עינייים שלח אותי לעשות בדיקת שדה ראייה שאני ממתין לה בעוד שבועיים, בדיקת עיניים רגילה עשה שוב ושוב יצאה תקינה.
הלכתי גם לבדיקת רופא נירולוד - והבדיקה שלו יצאה תקינה לגמרי.
ניסיתי לישון יומיים שלשוה ברצף בתקווה שהעיניים יירגעו והכאבים יחלפו - אך לא דובים ולא יער.
נהפכו - לא מצליח להשאר ער עכשיו, כל הזמן מנומנם, אבל שישן לא ישן עמוק.
אני מאוד מוטרד - יום שבת היום - שעה 1 בלילה - שוב התעוררתי, לא מצליח להרדם שוב - וביום ראשון צריך להתחיל עבודה חדשה בהייטק.
שאלותיי:
1.מה עושים, איך מחזירים את השינה למצב רגיל?
2. איך פותרים את בעיית הכאבים בארובות העיניים ובעיניים עצמן כי זה ממש מפחד אותי - זה אף פעם לא קרה לי?
3. האם יש צורך לעשות סי טי מוח כדי למנוע מצב שחס ושלום אני מתחיל לפתח סרטן באזור שנותן רק עכשיו את אותותיו?
4. האם יש כדורים שאני אשר ער?
אנא - עזרו לי בכל טיפ בבקשה...
תודה רבה מראש,
איתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר איתן אוריאל04/01/2010ישנם כאבי ראש המערבים את איזור ארובת העין ומלווים גם בדמעת, אודם בעין והפרשה מהאף. כמובן שיש צורך לקבל את התיאור המדויק של אופי הכאב, מיקומו, משכו ,תלונות מלוות ותגובה למשככי כאבים. בנוסף יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית על מנת לקבוע האם יש צורך גם בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה איתך..ולשאלותיך....
איתי04/01/2010עשיתי בדיקה נירולוגית שיצאה תקינה לגמרי.
גם בדיקת עיניים כולל הגדלת אישונים יצאה תקינה לגמרי.
כרגע, פשוט כואב לי, לא ישן מכאבים בעיקר בארובות העיניים - מסביב לעיניים ומעט בתוכם ובמצח ואולי הם הסיבה או התוצאה, קטונתי.
היום מתחי לקחת כדורי שינה - טו נייט.
בעזרת השם מקווה לישון לילה אחד שלם.
אתמול ישנתי..בשעה 22:30, הץעוררתי ב - 01:30, לקחתי קלונקס אחד ורק בשלוש בלילה נרדמתי שוב לשלוש שעות, ושתבין, בינתיים העיניים כואבות לי.
ואני עוד צריך לנהוג - שזה מסוכן כשלעצמו.
מודה, מפחד שאני מפתח סרטן במוח או בארובות העיניים אבל מניח שבגלל שהבדיקה הנירולוגית יצאה תקינה אף אחד לא ישלח אותי לעשות סי טי מוח ואולי גם לא רצוי.
ו - MRI עולה הרבה כסף לקופה.
אוף..מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש בקופ"ח כלליתli sa ל.01/01/2010
-האם יש בקופת חולים כללית נוירואופתלמולוג-אני בקופת חולים כללית ובעבר נפגעתי קשה מעל העין ובמח.היתה לי ראיה דו עינית ופזילה שתוקנו אצל רופא פרטי שהומלץ לי עליו לאחר שלאבא שלי לא היה אמון ברופא שהופניתי אליו בביילינסון.הייתי אז קטינה-כמעט 13 בתאונה ובערך 15 בניתוח, הניתוח היה לפני 20 שנים. בקופת חולים רציתי לפני שנה מרופא משפחה הפניה למישהו שיבדוק לי מה נשאר לי בעין למרות ניתוח התיקון שהצליח, בעצם הלכתי כי רופא נשים התעורר פתאום ורצה אישור שאין לי הידרוצפלוס או משהו כזה ושמותר לי להמשיך לקחת גלולות בלי סכנת קרישה, ונוירולוגית כתבה באחת הפעמים שיש לי הידרוצפלוס אבל את האאבחנה הזאת לא רואים כשמסתכלים בכרטיס קופת חולים. לאחר שעשיתי סיטי ובאתי אליה עם תגבור היא עשתה לי בדיקת כיווני ראיה עם מקל והיא כתבה שיש לי פרופטוזיס . חשדתי באבחנה הזאת והלכתי לרופא עיניים נוירואופתלמולוג שאיתרתי בדפי זהב, הוא לקח 400 ש"ח לביקור פרטי . הוא לא עובד בכלל בקופת חולים (והוא גר ברחוב של הצופים שהייתי בהם כשגרתי ברמת אביב, לפני שהעבירו אותי משם) והוא אבחן והסתמך על סיכום הניתוח מלפני 20 שנים שבקופת חולים לא רצו לראות כי הוא ישן, שהיתה לי ספיגה של רקמת העין ובגללה יש לי פזילה מדומה ואין לי פרופטוזיס. עם זה הלכתי לרופא משפחה והוא לא הסתכל על זה ושלח אותי לנוירולוגית. אז הלכתי לנוירולוג אחר בקופת חולים והוא עדכן את מצבי לרופא משפחה. הרופא משפחה קרא את זה ולא עדכן את מצבי כי אמר שאסור לו אלא נתן לי דף בחתימתו ועליו כתוב בקשר לתאונה נא להסתכל במכתב נוירולוג ונוירואופתלמולוג, ואני צריכה להסתובב עם שלישיית הדפים הזאת ביחד עם כרטיס קופת חולים. כמו כן מעצבן אותי שמישהו הכניס פעם לכרטיס הרפואי מידע שאי אפשר למחוק ובו כתוב שהתאונה היתה שנה לפני מתי שהיא היתה באמת. לקח לי הרבה זמן לנסות לתקן את זה והצלחתי רק שהרופא משפחה יוסיף לכרטיס שהיתה לי תאונה בשנה הנכונה, וכך כתוב בכרטיס קופת חולים שלי שהיתה לי פציעה נורא קשה ב86 -שזה לא נכון מבחינת השנה ותוספת של הרופא משפחה שלא יכול היה למחוק את ה86, שהיתה לי תאונה ב87.אני מאוד מאוכזבת מקופת חולים כללית. ביום שני אני הולכת לרופא נשים עם שלושה ניירות ואולי הוא ירשום לי גלולות. יש לי חבר קבוע + 3 שנים, וחודשיים אנחנו לא עושים מה שצריך כי כאב לי והרופא נשים רק הפסיק לי את הגלולות. מכיוון שלא הפנו אותי לנוירואופתלמולוג אלא הייתי צריכה לחפש אותו בעצמי ולרופא משפחה אסור בכלל לרשום את מה שהוא אבחן, אין לי טיפול הוגן בקופת חולים ואני מתענה מפעם לפעם במשך 22 שנים, מאז השתחררתי מהבית חולים של השיקום, וגם הלימודים בכיתה ח ט ובתיכון היו לי יותר קשים מכפי מה שהם היו יכולים להיות, וגם כשקיבלתי פיצויים במשפט שהייתי מיוצגת בו על ידי אמא שלי, מונה לי אפוטרופוס ונאבקתי בזמנו 10 שנים כדי להשתחרר מזה. אני מאוד מאוכזבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קופ"ח
ד''ר איתן אוריאל04/01/2010אני מציע ליחידה לנוירואופתלמולוגיה במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצאי EEGנווה01/01/2010
לאחרונה נבדקתי בבדיקת EEG עם חסך שינה 12 שעות.
קיבלתי את התוצאות וכמובן שיש לי פגישה עם נוירולוג, אך עד אז הייתי רוצה להבין מה פירוש התוצאה
"בוצע רישום EEG לאחר חסך שינה
נרשמה פעילות רקע אחורית דומיננטית בתדר 9 הרץ, מגיבה לפקיחת עיניים.
פעילות בטא נמוכת אמפליטודה נראתה באיזורים הקדמיים
בעת אוורור יתר נרשמה שתי דקות התפרקות של פעילות חדה כללית.
לא נרשמו שינויים בעת הבהובי אור
הנבדקת נרדמה עצמאית ונרשמו שלבי שינה NREM 123 גלי K, V קומפלקסים, כישורי שינה היו סימטריים לא נצפתה פעילות אפילפטית בשינה.
סיכום: פעילות כללית חדה נרשמה בעת אוורור יתר, פעילות כללית אינטראיקטלית לא כולל בשינה"
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EEG
ד''ר איתן אוריאל04/01/2010התרשים עשוי להתאים לסיפור של התקפים כיפיונים. כמובן שהתשובה ניתנת בעירבון מוגבל שכן יש לקבל את הסיפור הקליני ולהתבונן בתרשים ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע מוחי קלמאיה01/01/2010
שלום
בן זוגי עבר ארוע מוחי קל.בעת הארוע צד שמאל של הפנים התעקם והיד השמאלית רעדה.כעת הפנים חזרו לעצמם,היד חלשה והוא עובר פיזיוטרפיה.הוא מאד עייף כל הזמן עם סחרחורות וחש צורך לישון כל הזמן.האם זה נורמלי? עלי לציין שכבר מספר חודשים הוא עייף יותר מהרגיל ונרדם מהר מאד. האם זה היה סימן מקדים? הדיבור שלו מעט נפגע והוא יותר איטי וגם קשה לו להוציא את המילים ואני נאלצת להשלים לו את המשפטים.האם הדיבור יחזור לעצמו? מה הסיכויים לארוע נוסף אף חמור יותר? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל04/01/2010אירוע מוחי ראשון מעלה סיכון לאירוע נוסף ולפיכך יש לערוך בירור יסודי ולהתחיל טיפול מניעתי מתאים. עייפות כרוניתואף דכאון מהווים סיבוכים מאוחרים מוכרים של שבץ מוח וגם בהם ניתן לטפל. אני מציע לפנות לנוירולוג הבקיא בטיפול בחולים לאחר שבץ להשלמת בירור וקביעת טיפול אופטימלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשליטל30/12/2009
שלום.אני תקופה ארוכה(שנה +) סובלת מלחצים בראש(למעלה)וכאבי ראש אחוריים מאד כואבים+כאבי צוואר חזקים.ובחילות מדי פעם..
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות:בדיקות דם,תפקוד בלוטת המגן,,בדיקות עיניים,א.א.ג,צילום רנטגן עמוד שדרה צווארי,צילום סינוסים,eeg והכל יצא תקין!.
כמו כן,הייתי אצל ניורולוג שביצע בדיקה גופנית והבדיקה יצאה תקינה לחלוטין.
הוא נתן לי מרשם לכדורים:אלטורלט..והפנייה לסיטי..(אלו היו המלצותיו..ושאני אחליט..)
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1. מהם בדיוק הכדורים האלה?למה הם מיועדים?
2.האם כדאי לבצע ct למרות שהבדיקה הניולוריגת וכל הבידקות מסביב תקינות(כי הבנתי גם שיש קרינה עצומה בבדיקה ז)ו
3. ממה יכולים לנבוע כאבי ראש אחורייםם?האם כאבים מסוג זה יכולים לנבוע מצוואר?משרירים?ממתח?(למרות שהצילום רנטגן ע.ש.צ יצא תקין?
אודה לחוות דעתך.אני מודאגת מאד.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009אלטרול הנו תכשיר לטיפול בכאבים כרוניים, דכאון והפרעות שינה. אני מציע לשמוע להמלצות הנוירולוג שבדק אותך והתרשם ישירות מהתלונה. צילום רנטגן איננה בדיקה אבחנתית לכאבי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI מוחשלי30/12/2009
שלום,
שמי שלי ואני בת 27.
לפני שנה עשיתי בדיקת MRI מח עם חומר ניגוד עקב הפרעות בראיה. מצאו ציסטה בגומה אחורית. הנוירולוג אמר לי שיתכן שזה מולד אך יש לבצע מעקב. לפני שבועיים ביצעתי MRI נוסף שבו נכתב כי גודל הציסטה ללא שינוי אך ישנה שורה נוספת שלא הבנתי-
DVA ממצא אקראי בצרבלום משמאל
מה זה אומר? האם יש צורך לפנות לנוירולוג?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009מדובר בממצא של אנומליה בכלי דם. לרוב מדובר בממצא אקראי אולם יש לפנות עם הבדיקה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונטרקטורותTCH29/12/2009
איך פותרים בעיה של מנח לא תרי של פרק הירך והגורם לכאבים או מונע הליכה תקינה
וכן איך מאתרים זאת באנמעות MRI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירך
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009יש להתיעץ עם אורטופד ולא נויורלוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- aplaלופו29/12/2009
שלום אני בן 38 עברתי אירוע מוחי לפני כמה חודשים
הייתי מאושפז 3 שבועות
עשו לי הרבה בדיקות שאחד מהם היתה אנגיוגרפיה צנתור
האבחנה לאחר צינתור היתה brain vasculities ,עשו לי עוד בדיקות דם ולבסוף החליטו שזה apla,רציתי לדעת אם יתכן שבצנתור זה היה חשד לvasculities ולאחר מכן אמרו שזה apla
עשיתי אחשיו בדיקות דם בשביל ניורולוג חלק מהבדיקות שיצאו :
Factor VIII -165
Lupus anticoagulant DRVVT 2.16
Lupus anti coagulant APTT -2.88
Factor XI-140
Cardiolipin IgM Ab-7.8
האם הם מעידים על apla ולא וסקוליטס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009מאחר ומדובר במקרה מורכב יש צורך בקבלת ההיסטוריה המלאה, ביצוע בדיקה, סקירה של האנגיוגרפיה ומעבר על כל בדיקות המעבדה והעזר לצורך קביעת אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ תוך גולגולתישני29/12/2009
שלום,
לפני כ-3 שבועות התחלתי לסבול מכאבי ראש חזקים המלווים בכאב בעיניים, בעיקר בשינה, כמו מין לחץ חזק באזור הקדמי של הראש. הרופא משפחה הפנה אותו לנוירולוגית ולאחר בדיקת עיניים הרופא אמר שיש שיש סימנים ללחץ תוך גולגולתי גבוה. כעת שלחו אותי לבדיקת C.T אולטראסאונד של העין ובדיקת שדה ראיה שעדיין לא עשיתי אף אחת מהן. אתמול התקשרה אלי הנוירולוגית ואמרה שאני צריכה להתאשפז בבי"ח על מנת לעשות גם בדיקת של רמת לחץ תוך גולגולתי, היא חושדת בקריש דם בעצב הראיה. קראתי קצת באינטרנט ועדיין לא הבנתי מה הקשר בין כל הדברים והאם כל הבדיקות האלו באמת נחוצות? אם אוכל לקבל פה מעט תשובות אודה על כך מאד. יש לציין שביומיים האחרונים התחלתי להבחין לעיתים בכתמים צהובים חוצמזה הראיה שלי בסדר פחות או יותר (אינני מרכיבה משקפיים).
תודה מראש,
שני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009כאבי ראש עם עידות בקרקעית העין ליתר לחץ תוך גולגולתי אכן מחייבים בירור מיידי הכולל בדיקתMRI אוCT רגיל ובפרוטוקול CTV או MRV בהמשך ניקור מותני, בדיקת שדה ראיה ואולטרסאונד של ארובת העין. אני מליץ לשמוע להמלצת הנוירולוגית המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם סיפרול הוא כדור שינה???שרון28/12/2009
שלום רב,
בביקור אצל נוירולוג התלוננתי על כך שאני ישנה כ 4-5 שעות בלילה במשך שנים.
אין לי את תסמנות הרגליים הזזות.
תחילה קבלתי רקוויפ (לפרקינסון) אך הבעיה החריפה.
היום, קבלתי את הכדור סיפרול (גם הוא לפרקינסון)
האם זה אמור לסייע לי?
אם לא, איזה כדור אמור לסייע לי ??
תודה
מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפרול
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009במידה ואכן הבעיה הינה רק בקושי להרדם מומלץ להתיעץ עם הרופא לגבי כדורי שינה ממשפחת הבנזודיפינים כגון בונדורמין.התרופות שציינת אכן משמשות לטיפול בפרקינסון או בתסמונת הרגליים הנעות (RLS).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראששרית28/12/2009
אני בת 31 ובחודש האחרון שאני נוסעת מירושלים לפ"ת קצת אחרי הירדות של ירושלים לפני לוד מתחיל לי במשך 10 דקות לחץ חזק בראש ( בפעם הראשונה חשבתי שאולי היה לי אירוע מוחי) התייעצתי עם רופאת המשפחה והיא אמרה לי שאין לי מה להילחץ ויש אנשים שמפתחים רגישויות במיוחד בעונת המעבר. היא אמרה לי לפנות לנוירולוג ליתר ביטחון ליעוץ. אחותי עובדת באחד הקופות החולים בהנהלה ושם אמרו לה שאם אני הולכת לנוירולוג אני צריכה לעשות סיטי לפני כי הוא לא ייעץ לי בלי לראות נתונים לפני ( לא יקח סיכון) והשאלה הגדולה אם כדאי לי לעשות סיטי כי הבנתי שיש בזה קרינה גדולה. וזה תופעה שקראה לי רק פעמיים באותו מקום.
מה אתה ממליץ לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009מבלי לשמוע את התלונה לפרטיה ולבצע בדיקה נוירולוגית אינני יכול לרשום המלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושת צריבהיהודית28/12/2009
שלום,
מזה כחודשיים אני חשה צריבה חדה בקצות אצבעות כפות רגלי (במיוחד בבהונות). התחושה חוזרת על עצמה מספר פעמים במהלך היום גם בעת הליכה וגם בעת מנוחה. אגב אינני נועלת נעלי עקב דקיקות.
אשמח לשמוע את דעת המומחים לענין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009האופי המדויק של התלונה אינו ברור לי. יש צורך לאפיין את התלונה ,להתרשם מהפיזור האנטומי המדויק ולבצע בדיקה גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בדיבוראבי27/12/2009
נהיה לי בעיה בדיבור אותיות שורקות קושי מסוים בדיבור ולעיתים גם יורק כאשר אני מדבר נטלתי תרופות רבות של אנטי דיכאון ואולי ארבעה סוגים של אנטי פסיכוטי אבל לא קבוע כל תרופה אנטי פסיכוטית במשך חודש גג והופסק זה היה לפני 8 שנים התרופה היחיד שהשתמשתי במשך שנתיים הייתה ריספרידל אבל זה היה לפני שנתיים ואני לא לוקח אותה כבר שנתיים ולא היה לי בעיה כזאת בכלל לאחר הפסקתה ומאז אני בניסיונו רק של אנטי דיכאון בלבד שהשנה האחרונה היה שימוש בציפרמיל 10 מיליגרם וכעת אני חודש וחצי בלי שום כדור והופיע בעיה זו אני יודע שבעיה זו יכולה לקרות מתרופות אנטי פסיכוטיות אבל לא השתמשתי בתרופות אלו בכלל לפרט ריספרידל במינון 1 עד 2 מיליגרם ליום אבל גם זה הופסק לפני שנתתים ללא שום תופעות אלו ראוי לצין שאני לא סכיזופרן ולא עברתי אף פעם התקף פסיכוטי או משהו שקשור לזה קיבלתי תרופה זו לשינה בלבד מפני שכדורי שינה לא עזרו האם בעיה זו עלולה לחלוף או שזה לצמיתות הופנתי על ידי נוירולוג להפרעות בתנועה באיכילוב האם זה טרדיב דסקנסיה מה אפשר לעשות נגד זה אם כדורים פסיכיאטרים עלולים לגרום נזק כזה למה לא מודיעם למטופלים את ההשלכות לטווח הארוך
תודה רבה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות
ד''ר איתן אוריאל31/12/2009יש צורך להתרשם מאופי הבעיות בדיבור ולאבחנן ולכן יש צורך בבדיקה על ידי נוירולוג. טרדיב דיסקינזיה הינן תנועות לא רצוניות סביב הפה, בשפתיים ובלשון על רקע שימוש בתרופות נויורלפטיות בעיקר מהדור הישן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)