מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיגרנה - טיפול מונעריקי19/11/2009
שלום,
אני בת 33 וסובלת ממיגרנות (ללא אאורה) כ13 שנים.
בזמן התקף לוקחת סומיטרידקס 50 מ"ג - והוא עוזר.
הבעיה היא שיש לי כ 3-4 התקפים בשבוע!
מחוסר ברירה התחלתי טיפול מניעתי של טופמקס שעלה בהדרגה ל 100 מ"ג ביום, אבל אז הרגשתי שיש לי יותר מיגרנות ולא בצורה שאני רגילה - זאת אומרת המיגרנות אצלי מופיעות בד"כ כתוצאה ממתח, גם כשזה ממש משהו קטן ולכאורה לא משמעותי ובסופי שבוע כשאני רגועה אין לי מיגרנות
אבל כשהגעתי למינון של 100 מ"ג בטופמקס היו לי מיגרנות גם בסופי שבוע, גם באמצע הלילה וגם מיד בבוקר.
אז הרופא הוריד לי את המינון ל 50 מ"ג והוסיף לי עוד שתי תרופות :
אתופן - 400 מ"ג
ואלטרולט - 10 מ"ג
האם הקוקטיל הזה ידוע ומוכר כמניעה למיגנה?
אני מאוד חוששת לקחת באופן קבוע בעיקר את האתופן - כתוב בהוראות שטיפול ממושך יכול לגרום להתקף לב (גם ככה אני בעלת עודף משקל ,כולסטרול גבוה ושומנים בדם).
אודה להיחסותך. המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ריקי,
Yan20/11/2009גם אני סובלת מזה שנה ממיגרנות חוזרות.
הרופא שלי רשם לי אתופן XL 600 ורוקסט ועד כה אני יותר ממרוצה.כאבי הראש שהיו תוקפים אחת לשבוע,נעלמו כלא היו.ויחד איתם הבחילות וכל תופעות הלוואי הבלתי נסבלות של המיגרנה.
יש לציין שלפני השילוב הנ"ל ניסיתי כדורים נוספים אך ללא הצלחה.
עם זאת תקופה ההתרגלות לשילוב (או לאחת מהתרופות) שלקחה שלושה ימים בערך,כללה טשטוש בראיה וכאבי בטן לא נעימים והאבסורד הוא שזה היה שווה את זה.
כבר שלושה שבועות שאני לא סובלת מכאב ראש אפילו לא הקל ביותר.
אצטרף לשאלתך ואוסיף;במידה והשילוב הנ"ל אכן יעיל,משמעות הדבר שאצטרך להמשיך להשתמש בשילוב זה עד גיל מבוגר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיגרנה
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009אינני חושב שכדאי ליטול אטופן באופן מניעתי כטיפול למיגרנה. קיימים תכשירים רבים אחרים הידועים ביעילותם כגון דרלין. אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש לצורך קביעת טיפול מיטבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות בקשר לETאני18/11/2009
אז ככה אני בן 18 יש לי רעד בגפים ובראש שמפסיק בזמן מנוחה אבל מתגבר בזמן לחץ. יש לי את זה מאז שאני זוכר את עצמי. אף פעם לא הייתי אצל רופא בקשר לזה. אבל עכשיו זה ממש מפריע לי ומוריד לי את הביטחון העצמי. רציתי לדעת אם אני פשוט צריך לקבוע תור אצל ניורולוג או ללכת לרופא משפחה קודם? איך זה הולך?
מצטער על השאלה המטומטמת אבל אף פעם לא הזמנתי תור אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
אני23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהET
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009ברוב הקופות ניתן לפנות לנויורלוג ללא צורך בהפניה מרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגוהדר18/11/2009
אבי בן 55 עבר אירוע מוחי קל לפני שנה
היום אובחן כי יש לו ורטיגו
מה ההשלכות לכך?
האם יש קשר בין השבץ לורטיגו?
אילו בדיקות אתה ממליץ לבצע?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009ורטיגו -סחרחורת אמיתית עלול להיות ביטוי של בעיה מוחית או בעיה באוזן הפנימית. יש צורך בבדיקה נוירולוגית ובדיקת א.א.ג על מנת לבצע את האבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות EMGמיכל18/11/2009
לאחרונה סובל מקפיצות בשריר במיוחד בזמן שינה.
סובל גם מבעיות גב (בלטי דיסק בעמוד השדרה הצווארי וגב תחתון).
לאחר נטילת מגנזיום יש שיפור עם קפיצות השריר. אך עדיין התופעה קיימת.
נשלחתי ל EMG ובדף התוצאות כתוב:
NEE- ללא פעילות ספונטנית, סימני ראינרבציה בואסטוס דו צדדי.
מה המשמעות של "סימני ראינברציה בואסטוס דו צדדי"? מה זה אומר?. זה קשור לקפיצות השריר?. האם זה יכול להיות קשור לגב?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר EMG
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009סימני ראנרויצה עלולים להסביר קפיצות שריר. יש צורך לבצע בדיקה גופנית ולהתבונן בכל בדיקת הEMG. יש לחזור עם תוצאות הבדיקה לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים בירךרוית17/11/2009
ילדתי לפני כשנה וחצי בלידה רגילה ומאז יש לי תחושת עקצצים מטרידים בירך קרוב לאגן כשאני שוכבת על צד ימין או שמאל. כמו מעין התעוררות איבר מהרדמות.
כיום אני בהריון שני בשבוע 23 ותחושה זו מתגברת מעט.
תופעה זו מאוד מפריעה לי לישון.
שאלתי היא האם איזה שהוא עצב מפגע לי במהלך ההריון ואם כן האם יש דרך לטפל בבעייה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקצוצים
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009חשוב לקבל תיאור של הפיזור האנטומי של הנימול ולבצע בדיקה נוירולוגית. בהריון יתכן לחץ על עצב הגורם לנימול בחלק הקדמי-צדי עליון של הירך-"מרלגיה פרסטטיקה".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלטרול/אלטרולטיותם17/11/2009
שלום, אני בן 20 ומטופל באלטרול במינון ש 50 mg לפני השינה, אני לרוב יושן 7 שעות. אבל התרופה גורמת לי להיות ישנוני ולהרדם בלי שליטה ממשית שלי בעניין,
מכיוון שאני בצבא, אני מחוייב לבצע דברים מבצעיים כמו שמירות שמצריכים ערנות מתמדת.
לאחרונה נרדמתי באחת המשמרות ואני עומד למשפט בגלל זה.
הרופאים הצבאיים אינם מקשרים בין נטילת אלטרול לבין ישנוניות למרות שהדבר מצויין בעלון התרופה וידוע.
האם אולי הם צודקים ואין לדבר קשר בין התרופה?
ואם הם לא צודקים איך או למי אני יכול לפנות שיעזור לי?
תודה רבה
יותם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלטרול
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009אלטרול אכן גורמת לישנוניות, במיוחד במינון גבוה כזה שציינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת גיליאן ברהגלית17/11/2009
אני בת 28 לאחר שפעת הופיעו תחושות של סחרחורות, טשטוש בראייה, נימול ברגליים עד הברך , חולשה כללית עד כדי קושי בללכת ולקום מהמיטה ובנוסף נימול בכפות הידיים. התופעות המשיכו כשבוע ימים ורק אז החלו מעט להשתפר. בבדיקות דם שנערכו נמצא נתרן נמוך אך פרט לכך לא נמצאו שום סימנים למחלות נוספות והיו תקינות. עליי להוסיף כי אני מאובחנת בתת פעילות של בלוטת התריס אשר מאוזנת באלטרוקסין (אין לי מושג אם יש קשר) האם ישנה האפשרות כי לקיתי בתסמונת באופן קל או שמא מדובר בסיבוך אחר של השפעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיליאן ברה
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009נימול וחולשה ברגליים עלולים להיות ביטוי של גיליאן ברה. גם רמות נתרן נמוכות עשויות היות חלק מהתסמונת. בדיקה נוירולוגית עשויה לאשר או לשלול את החשד.במידת הצורך יש להשלים את הבירור עם בדיקות EMG וניקור מותני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה...ליאור16/11/2009
שלום,
אבי בן 54 עבר לפני 4 ימים ארוע מוחי. בביה"ח לא הסבירו כלום ולא אמרו מה הלאה....היום שוחרר הביתה. הסימנים שהיו לו הם פציאליס, דיסאוריינטציה ובעיקר דיבור מבולבל ובעיה בזכרון...כל החלק המוטורי לא הראה בעיות בבדיקות שעשו לו (פעל אחרי ההוראות, הרים ידיים והפעיל כוח מנוגד). בזמן הארוע דיבר המון "שטויות" וחזר לתקופת הצבא...גם עכשיו איננו "מחובר" לגמרי למציאות, ומדי פעם פולט משהו לא קשור או שוכח שמות אנשים שקרובים אליו. הרבה מילים שוכח ונעזר להזכר.
יש לי כמה שאלות....מה עושים הלאה? האם זה משהו חולף, זה ישתפר? כי בסה"כ הוא מדבר מאוד לעניין ונותן את הרושם לסביבה שהכל בסדר איתו ולא היה כלום, אך לפעמים הוא מבולבל ולא ברור אם הוא באמת מבין מה שעבר עליו.
יש לו גם כאבים מתחת ומסביב לעין, האם זה חלק מהסימנים או שצריך לבדוק?
האם יש טיפולים/דברים שניתן לעשות למניעת ארוע חוזר חס וחלילה? (מלבד מה שכתבו לו שברור כמובן- צריך להפסיק לעשן, להתחיל דיאטה ולעשות הליכות...)
אשמח אם יש לכם רעיונות איך אפשר לגרום לבנאדם להחליט שהוא מתחיל לטפל בעצמו...כי כמו שאני מכירה, תוך יומיים הוא חוזר לעבודה המטורפת והפיסית שלו. (כן, לצערי גם ארוע כזה לא גרם לו "להתעשת"...)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009חשוב לבצע בירור מקיף הכולל, בין יתר, דופלר עורקי תרדמה, אקו לב והדמיית מוח.בנוסף יש להחיל טיפול נוגד צימות. לצורך הערכה מקיפה יותר אני מציע לפנות למרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורותהשועל16/11/2009
רצוני לשאול על תופעה של סחרחורות שמביאות למצב של שיווי משקל ולאחרונה אף גורמים להתעלפויות ונפילות.
טופלתי במרפאת סחרחורות בבית החולים השרון ושם עברתי בדיקות שמיעה, ברה, פוסטוגרפיה, עיניים, בבדיקות אלו לא נמצאו כל בעיות, גם בדיקות הדם יצאו תקינות.
מה יכולה להיות הסיבה להתרחשויות אלו? והאם ישנו מומחה בתחום שיכול לאבחן את הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009חשוב לקבל תיאור מדויק של הסחרחורת ,לבצע בדיקה נוירולוגית ובדיקת אא.ג וכן לעבור על בדיקות העזר. יתכן ויהי צורך להשלים את הבירור גם עם בדיקת ENG. אני מציע להמשיך בירור במרפאת סחרחורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחיענת15/11/2009
איזה צד בד"כ של אירוע מוחי יותר משמעותי וכמה זמן במצב של השגחה חולה אמור להיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009עירוב ההמיספרה השמאלית עשוי לגרום גם להפרעה שפתית בדיבור או בהבנה. ההחלטה לגבי משך ההשגחה הינה פרטנית לגבי כל חולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיוליה15/11/2009
אם רספונד עוזר נגד מצב שדיכאון?
לפני יש pdd וסובל מדיכאון הפסכיאטר המליץ שננס את התרופה
בני לקח כבר כמעט שלוש כדורים וזה התחיל במינן קטן אבל ממש קטן והוגדל לחצי כדור האם להמשיך לתתת לבני את התרופה או להפסיק אותה ו ולנסות טיפול אחר
בני ממש חרד בנושא תרופת בני בחיים לא לקח קודם תרופות
בכללי
לבני נאסו בדיקות וגילו הכול תקין אצלו האם יש לי סיבה לחשוש שיקרה לו משהו
ועם מפסקים תתרופה תוך כמה זה נעלמת ההשפעה שלה?
תודה על העזרה יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר **
יוליה15/11/2009לבני
אני מקווה שתעזרו בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009הפורום עוסק במבוגרים. אני ממליץ להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי לילדיםעמית14/11/2009
שלום ,
בנה של אחותי בן 12 חווה אתמול באמצע הלילה שבץ , לאחר שהובהל לבי"ח נמצא קריש דם במוחו , אנו רוצים למצוא פרופסור המתמחה בתחום .
אשמח לעזרתכם
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009אני מציע לפנות לנוירולג ילדים. הפורום עוסק בנוירולוגית מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת משיכה נקודתית בשיעראסתי14/11/2009
שלום רב,
בתי בת 9 מתלוננת זה מספר חודשים לסירוגין על הרגשה של "כאילו" מושכים לה בשיערה נקודתית באותו מקום בכל פעם .. יש לציין כי לפני כחודש ביקרנו אצל נוירולוג שאבחן מיגרנה עם אואורה אצלה, סובלת מידי פעם מכאבי ראש צדדים שמתלווה אליה נימול או קישיון ביד והפרעה בשדה ראיה, מה שעבר בתורשה ולצערי ממני ., פרט זה של הרגשת משיכה בשיער נשכח ולא נאמר לנויורולוג., מה לעשות ? האם לפנות בשנית ? מדוע הרגשה זו חוזרת על עצמה ? בדיקות דם שערכנו לפני כחודשיים - תקינות.
אודה לתשובותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משיכה
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009מאחר ואינני מטפל בילדים אני מציע להתיעץ עם נוירולוג ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישי דם אצל נערה בשל גלולותליזה13/11/2009
בתי נטלה גלולות "דיאנה בגיל 14 בשל שיעור יתר וסבלה במשך חצי שנה-תקופת השימוש בגלולה. מכאבי ראש חזקים.לאחר בירור נוירולוגי נאמר לנו להפסיק את התרופות.מאז פחתו כאבי הראש לכ 3 פעמים בשבוע לערך ועוצמתם גם היא פחתה אך הם ממשיכים עד היום שנתיים וחצי אחרי.
שאלתי-האם יתכן שנוצרו במוחה של בתי קרישי דם לפני שנתיים וחצי וממשיכים לגרום לכאבי ראש?איך אשלול אפשרות של קרישי דם?
אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009קיימות סיבות רבות ושכיחות הרבה יותר לכאבי ראש. יש לבצע בירור בנוגע לכאבי הראש הכולל קבלת תיאור מדויק של הכאבים ובדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיזינסייייייי13/11/2009
שלום לך דוקטור.
אנני מאוד מבקשת שתענה לי על כל השאלות ושתקרא הכל כי זה ממש חשוב.!
אני בת 17 ולפני 3 שנים היה לי ורטיגו ממש קשה שאושפזתי בגללו.
הורטיגו עבר במשך שבוע אבל בגלל שהוא היה כה קשה אז לא יכולתי ללכת והייתי צריכה ללמוד ללכת מהתחלה.
ובמשך שבועיים שלום עד חודש הכל עבר.
3 שנים הכל היה מצויין וכאילו שחכתי מזה בכלל.
אבל למשל במשך כל ה3 שנים האלה פחדתי להזיז חזק את הראש לפעמים כדי שזה לא יחזור.
יש לי פחד עיקרי ממש גדול,שזה לא יחזור.
אני מאוד עצבנית ביום יום.
ולפני 4 חודשים התחלתי להרגיש תחושה של ככאשר מבשלים בבית ואז מסתכלים על חלון שנמצא ליד התנור,וכאשר האש משתקפת על החלון,אז החלון זז כזה,מטושטש.
בזמן שזה קורא,אני יכולה ללכת וזה לא פוגע לי בשיווי משקל,אבל אני מרכגישה שאני כאילו מסתובבת או שאני מרגישה שלא הכל עוד בדיוק במקום.
שכל הסביבה לא יציבה ואני כן.
יש לציין שכאשר היה לי ורטיגו אז הכל הסתובב סביבי והקאתי,ועכשיו אני יכולה לעשות את כל פעילויות הספורט ואני לא מקיאה.
לפני כחודש שמתי לב לכך שזה קיים מכייין שלפני 4 חודשים זה היה אבל לא הרגשתי את זה,ואז נסעתי לחול ושם באותו הלילה שנחתתי קמתי בבוקר והחדר הסתובב סביבי למשך דקה.
ואז גם לא שמתי לב לכך שזה קיים ,ואז כחודשיים לאחר שבאתי לארץ זה ממש תקף אותי. הייתי בזמן המחזור וממש לא הרגשתי טוב,אז הלכתי מהבית ספר ומאותו היום פשוט מרגישה את זה.
זה כבר חודש ללא הפסקה. יכולה ליהיות הפסקה של 10 דקות,אבל אח''כ התחושה חוזרת.
ממש נדיר,אבל יכול ליהיות שאני מתעוררת בלילה והחדר מסתובב סביבי.
לרוב זה קורה לאחר חלום שבבו אני חולמת שאני מסתץובבת ואז אני קמה ואכן החדר מסתובב.
רציתי לשאול אותך,האם זה לא גידול?
כאשר הייתי לפני 3 שנים בבי''הח אז עשו לי mri שברוך ה' ייצא תקין ו ct שייצא תקין והכל בסדר.
יש לי לפעמים תחושה שאני זזה אפילו בזמן שאני יושבת ואני כאילו לא יכולה למקם את העיניים למקום אחד. אבל אין לי ניסטגמוס,מכיייווון שהייתי אצל נוירולוג שבדק אותי ואמר שהכל בסדר.
הוא רשם לי כדור אבל אני מפחדת לקחת אותו מכייון שאני לא יודעת עד כמה הוא יעוזר.
בבקשה תענה לי דוקטור האם זה לאר גיודל?
מה ניתן לעשות במקרים כאלה?
האם ניתקלת במקרים כאלה?
אני ממש בדיכאון,לא רוצה לצאת מהבית וזה ממש פוגע לי באיכות החיים.
אני בריאה בד'''כ.
כמו כן הרופאים קבעו שזה דיזינס. האם זה יכול להיגרם כתוצאה מלחץ?
האם פשוט הטיפול הוא להפסיק לחשוב על זה?
הייתי אצל אאג שאמר כי הכל תקין ונורמלי.
בבקשה תענה לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ????
ייייייי18/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסחרחורת
ד''ר איתן אוריאל26/11/2009יש לקבל תיאור מדויק של הסחרחורת ולבצע בדיקה נוירולוגית. במידה והבירור תקין יתכן ויש צורך בטיפול בתרופות נוגדות דכאון או חרדה על מנת שתוכלי להתמודד בהצלחה עם הפחדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)