מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי MRI שעברתיאבי01/07/2009
לפני כשנה קיבלתי התקף אפילפסייה ,והשנה מספר חודשיים חזר ההתקף,עכשיו אני מטופל עם דפלפט, בסריקת MRI שעברתי , קיבלתי את התוצאות הבאות:
להלן הסיכום:
מוקד סוב-קורטיקלי פרונטלי ימני ברוב הסריקות נראה כציסטה קטנה אך בסדרת FLAIR מדגים סיגנל דומה לקורטקס הסמוך,שאיננו מתאים לציסטה.
לא ברור אם הממצא בעל משמעות קלינית אך מומלצת בדיקת ביקורת בעוד מס חודשיים.
מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל08/07/2009יש צורך להתבונן ישירות בבדיקת ההדמיה על מנת להגיע לאבחנה. יתכן ומדובר בממצא מולד שעלול להסביר את ההתקף. לשם כך חשוב גם לקבל תיאור מלא של ההתקף ולעבור על בדיקת הEEG.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מאוחרות לכסת"ח , מח ועינייםli sa01/07/2009
לא ברור לי אם בעקבות תאונה לפני 22 שנה היה לי שטף דם שהוביל לפזילה שתוקנה אחר כך והיה לי עיבוי במקום שהגולגולת ספגה מכה או שהיה לי שבר בגולגולת שגרם למתיחת השריר ולפזילה שאחר כך תוקנה. עכשיו זה חשוב כי נוירולוגית רוסיה ומעליבה בקופת חולים פולטת כל מה שהיא רואה ולא מוכנה לקבל שום הערה מצידי ואפילו לא מצד אמא שלי שבסוף החלטתי להביא אותה כתגבור. נפגעתי קרוב מאוד לגיל 13, ולאחר הרבה שנים מאז שנוירולוג הילדים מבילינסון שטיפל בי פרטי מאז שהשתחררתי מבית לוינשטיין אמר שהמצב הוא ככה, ושלא הייתי במעקב ורק לקחתי וויטמין בי ותרופה עם פירצטם באופן כרוני, פתאום הרופא נשים שלח אותי לסיטי דרך הרופא משפחה והנוירולוגית שרק אחרי הבדיקות והקרינה נזכרה לשלוח אותי לבדיקת תפקודי קרישה. ולפני זה כתבה שהשתקמתי לחלוטין ואחרי זה אמרה שאני פגועה.
הפרופסור ממכון מור שפרשן את הסיטי כתב שיש הרחבה קלה בחדרים בלי שהבאתי לו לראות פרשנות רפואית של סיטי קודמים ששם רק החדר הרביעי היה מורחב.
אני חושבת שזה בסדר כי אני מתפקדת מצויין, לוקחת שנים גלולות גינרה ולאחרונה גלולות אליאן עם פחות אסטרוגן שרופא הנשים החליף לי, ומחכה לקבל הפניה לבדיקת תפקודי קרישה מרופא משפחה, אבל הנוירולוגית אמרה שאני פגועה ושיש לי הרחבה בחדרים בלי להתייחס לזה שהיא קלה, כפי שציין הפרופסור. אין לי את זה מול עיני כרגע, אבל הפרופסור נדמה לי כתב שהסיטי תקין, בתקוה שאני לא מבלבלת עם הבדיקה של האיאיג'י. ונראה לי שבשתיהן היה כתוב תקין.האיאיג'י נעשה בתנאי מנוחה עם לפקוח עיניים ולסגור. התוצאה היתה שהוא תקין.
היו רק גלי אלפא ולא היה שינוי בתגובה לעצימת עיניים, פקיחתן,או הבזקי אור.
האם זה נורמלי ? מה זה אומר? למה לא היו לי גלי ביתא? כמה אני פגועה ולפי אילו פרמטרים? הלכתי לנוירואופטלמולוג פרטי בלי הבדיקות בגלל שהנוירולוגית אמרה שיש לי פזילה ואני יודעת שהפזילה תוקנה שנתיים אחרי שנוצרה ושהשומן בעין קצת נספג לי, אבל זה לא מעניין אותה והיא אומרת שזה קשור לרופא עיניים. הנוירואופתלמולוג מתעקש שהעיניים הן חלק מהמח ומסרב להסביר לרופא המטפל שזה הרופא משפחה דברים כמו שרציתי. הכנתי רשימת שאלות ואדבר איתו בשבוע הבא כי הוא בחופש ואקבע אליו פגישה ואני מקווה שהיא תהייה לפני התור לרופא משפחה שהוא חמישה ימים אחרי מתי שהרופא עיניים אמר לי להתקשר אליו, ושיהיה לי מסמך שיספק גם את הרופא משפחה וגם אותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר איתן אוריאל08/07/2009מאחר ועברת דרך רופאים רבים ובצעת בדיקות מרובות אני מציע לפנות לנוירולוג אחד בליווי כל החומר הרפואי על מנת שירכז את הנושא ויתרשם ממך ישירות. הינך מוזמנת לפנות למרפאה הנוירולוגית במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת באיחור...,
ל24/05/2010כמה זה עולה? אני לא גרה בתל אביב
התברר לי אצל רופא פרטי שחלק גדול ממה שנספג אצלי ומהפגיעה שלי קשור לעין יותר מלמח ואין לי פגיעה בעצב הראיה. יש לי המון מסמכים מעכשיו ומפעם ורופא המשפחה שלי לא מסתכל עליהם ולא מתעד אותם כך שהדבר היחיד שהוא רושם זה שהיתה לי פגיעה כזאת וכזאת ב1987. האם מביקור במרפאה נוירולוגית באיכילוב יהיה לי מסמך שרופא המשפחה יסכים לקרוא ולתעד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטקסרינת30/06/2009
האם הטיפול בבוטקס מתאימה גם למי שעבר אירוע מוחי לפני 4 שנים וסובל מספסטיות בגפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטוקס
ד''ר איתן אוריאל08/07/2009יש לבדוק את הגפה הספסטית ולהתרשם האם התפתחו קונטרקטורות במפרק לפני ההזרקה. מומלץ לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב לצורך יעוץ ושקילת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירוע מוחישלומי29/06/2009
אבי בן 54 קיבל לפני שבועיים אירוע מוחי הוא איבד את יכולת הדיבור והבליעה וידו הימנית אינה זזה ואין שיפור ממשי הוא מאושפז בבח' ברזילי וכמה שידוע לי יש כוונה להעבירו לשיקום בבית לוינשטיין בימים הקרובים מה הייתם ממלצים לעשות אולי לקבל חוות דעת נוספת ממקור אחר המליצו על דר'' חוסה כהן והאם יש אפשרות שגם לאחר השיקום הסיכון של התקף נוסף קיים בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע מוחי
ד''ר איתן אוריאל30/06/2009מאחר ואכן קיים סיכון לאירוע נוסף יש צורך לבצע בירור מקיף הכולל, בין היתר, גם דופלר עורקי התרדמה בצואר ואקו לב וכן להתחיל טיפול מניעתי בנוגדי צימות או תכשיר אחר לפי ההתויה הקלינית. איננו נוהגים להמליץ בפורום על רופאים. כדאי לערב בהמשך הטיפול והמעקב נוירולוג המתמחה בשבץ מוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ברקות של הראשרחלה28/06/2009
שלום ד"ר
אני בן 31 בדרך כלל לא סובל מכאבי ראש כרוניים
אלה מדיי פעם כמו כולם,
לאחרונה יש לי 3 ימים כאבי ראש חזקים
שהתחושה היא כאבים ברקות של הראש עם וריד קופץ בצדדים
רק לאחר לקיחת רוקסט פלוס זה עובר
אבל זה לא עוזב אותי כבר 3 ימים
יש לי 2 שאלות :
1.האם זה יכול להיות תופעות לוואי עקב נטילת לנטון 30 כל יום (בגלל ריפלוקס)
2.זה נחשב לכאש ראש או מיגרנה?ומה אתה ממליץ לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל30/06/2009מאחר וקיימות סיבות רבות ומגוונות לכאבי ראש,בכל הופעה של כאב ראש חדש יש לקבל פרטים פרטים נוספים לגבי אופי הכאב, מיקומו, משכו, תלונות מלוות,היסטוריה רפואית ועוד. בנוסף חשוב לבצע בדיקה נוירולוגית הכוללת הסתכלות בקרקעית העין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים בראשנוי26/06/2009
היום אבא שלי התעצבן ממש וצעק ולאחר מכן הוא החל להתלוננן על זרמים פתאומיים בצד השמאלי העליון של הראש.
הוא הפחית בדיבור ושכב ואף הזיע קצת (לא ברור כתוצאה ממה), עכשיו הוא נכנס למיטה ולדעתי נרדם שהוא עדיין מתלוננן על זרמים פתאומיים באותו מקום.
זה מאוד מדאיג אותי, ורציתי לשאול מה זה יכול להיות ואם יש חשש למשהו ויש איזה בדיקות שכדאי ומומלץ לעשות.
תודה מראש נוי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילו 43
נוי26/06/2009דרך אגב אבי הוא רק בן 43 ולא סבל משום אירוע בעבר אך מרבה להיות בהתקפי עצבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון
נוי27/06/2009אתמול בלילה הוא הלך לבית חולים וביצע מספר בדיקות(לא ידוע לי איזה) ואמרו לו שהכל תקין אבל בבוקר הוא התעורר שכל הצד השמאלי בראש שלו רדום ועכשיו הוא נמצא בבית חולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לנוי
מירה28/06/2009מה קורה עם אבא שלך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול
פרופ' נתן בורנשטיין28/06/2009אביך אכן נהג בחכמה כאשר פנה לבית החולים. אני מניח כי שם נבדק על ידי נוירולוג שהתרשם ישירות מאופי התלונה וכן שבוצעו מספר בדיקות עזר על מנת להגיע לאבחנה. אנא עדכן אותנו היכן עומדים הדברים כעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימולאבי25/06/2009
שלום יש לי כבר כמה ימים נימול ביד בלילה וברגל
ממה זה נובע ומה עלי לעשות?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול
פרופ' נתן בורנשטיין28/06/2009הופעה חדשה ופתאומית של נימול או הפרעות תחושה בפלג גוף או במחצית הפנים מחייבות פניה למיון על מנת לשלול אירוע מוחי. כמובן שיתכנו סיבות רבות אחרות לתלונה ועל מנת להגיע לאבחנה יש צורך בבדיקה גופנית על ידי נוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפלפטדנית24/06/2009
האם זה נכון שהוא בעצמו יכול לגרום להתקפי אפלפסיה.אני מקבלת אותו למניעה של מיגרנות?(ונדמה לי שגם לקחתי מינון עודף ממה שנאמר לי).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפלפט
ד''ר איתן אוריאל25/06/2009. דפלפט איננו גורם לאפילפסיה אלא נרשם גם בהתויה של תכשיר אנטי אפילפטי. ודאי שיש להמנע מנטילת מינון עודף שכן לתרופה יתכנו תופעות לואי אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בעקבות ישיבה מתמדת מול מחשבנטע22/06/2009
שלום,
אשמח אם תוכלו לייעץ לי בנושא הבא:
במסגרת עבודתי אני יושבת שעות רבות (9-10 שעות ביום) מול מסך מחשב.
אני מקפידה לעשות הפסקות כל שעה בערך ולתת מנוחה לעיניים.
ובכל זאת, בתקופה האחרונה אני מוצאת כי הישיבה מול המחשב גורמת לי לבחילות, כאבי ראש וטשטוש בראייה באחת העינים.
בבדיקות מרובות אצל רופא משפחה, רופאי עיניים ואפילו נוירולוג, נמצא כי הראייה שלי היא 6/6 ואין לי כל בעיה פיסית אחרת (במילים אחרות - אני בריאה). הנוירולוג אמר שמעכשיו אני צריכה להתרגל לחיים כאלה, עם הרגשה לא טובה כשאני מאמצת את העיניים... כמו כן הוא הציע לקחת חופשה של 10 ימים בה לא אאמץ את העיניים כלל (ללא עבודה מול מחשב, קריאה או צפיה בטלויזיה).
רציתי לדעת - מה עושים? האם זוהי התשובה הסופית או האם יש משהו אחר שניתן לעשות או מישהו אחר שניתן לפנות אליו? כיוון אחר של טיפול / תרופה או תרפיה?
אשמח לתשובה מהירה,
תודה - נטע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשב
ד''ר איתן אוריאל25/06/2009מאחר והבירור הנוירולוגי נמצא תקין וכנראה אינך סובלת מבעיה נוירולוגית אני ממליץ להתיעץ עם רופא עיינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת אסטרוגן על המוח ?גיל21/06/2009
שלום רב !
לפני כארבע שנים נחשפתי לכמות גדולה של אסטרוגן אשר מייד לאחריה נשארתי עם הפרעת זקפה פסיכוגנית וכמה תסמינים אורגניים כמו אוסטואופניה ורמת LH גבוהה שכיום התאזנה. כיום הפרופיל ההורמונאלי שלי תקין אך אינני מוצא סיבה להעדר הזקפה הפסיכוגנית - היום קראתי מאמר שלטסטוסטרון נמוך אין השפעה על עירור כתוצאה מגירוי ויזואלי (האם זה באמת כך?) מה שמחזק אצלי את המחשבה שאולי המקור הוא נפשי אך מאידך קראתי שאסטרוגן מקטין את הרצפטורים לטסטוסטרון באשכים - שאלתי היא האם יכול להיות שהאסטרוגן "הרס" לי את הרצפטורים במוח האחראים על גירוי ויזואלי (שכן ז.בוקר נשארו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפוטנציה
ד''ר איתן אוריאל25/06/2009במידה והפרופיל ההורמונלי כולל טסטוסטרון ופרולקטין אכן תקין אני מציע להמשיך את הבירור אצל אורולוג כולל בדיקת זיקפה במעבדת שינה. ניתן גם לשקול עם הרופא המטפל שמוש בתכשירים כגון ויאגרה או סיאליס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה שלא נמצא לה פיתרון עדייןברכה21/06/2009
שלום , בעלי הוא גבר בן 54 בעל סכרת בחודשים האחרונים יש לו כאבים חזקים בברכיים שכרגע לא נמצאה סיבה להם.
לאחרונה הוא איבד הרבה ממשקלו, יד ימין החלה לרעוד לו בכתיבה , השיניים נוקשות ,עייפות רבה למשך כל שעות היום, גימגום קל מדי פעם , והצחוק שלו הפך מוזר ולא טבעי כפי שאנו רגילים לשמוע . הוא נבדק במיון ברמב"ם ע"י נוירולוג , עשה CT ראש , ראה קרדיולוג , עבר בדיקות דם (שיצאו תקינות מלבד הסכרת) , א.ק.ג , נבדק על ידי אורטופד מומחה לברכיים שלדעתו יש פגיעה קלה בפיקה , כל שאר הבדיקות שציינתי יצאו תקינות !
האם לדעתך ישנה בעייה נוירולוגית? והאם יש בבדיקות נוירולוגיות נוספות שכדאי לעשות על מנת לגלות את הבעייה ? אני כבר ממש דואגת היות ולא מוצאים את הסיבה לכל התסמינים .
מקווה שתוכל לעזור לנו ,
תודה מראש
ברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל21/06/2009אכן תיאור התלונות הינו מגוון ולא מכוון בהכרח להפרעה נוירולוגית, אולם יש צורך להתרשם מהרעד ביד ימין וכן מההפרעה בדיבור אותה תיארת. לשם כך עליו לפנות לנוירולוג בכיר שיתרשם בעייניו מהתלונות ויבצע בדיקה נורולוגית מלאה. בנוסף חשוב לוודא כי בדיקות הדם שביצע כללו גם תפקודי בלוטת התריס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור-יאיר19/06/2009
שלום
יש לי חום עד 37.4 תקופה ארוכה וגם לא פעם ראשונה בחיים ,זה לא החום הרגיל שלי ,זה מלווה בחולשת/ קהות שרירים ברגליים והרגשה כללית רעה !!!
יש לי מעט נתונים :
cmv חיובי נמוך !!!!!!
B12 195
המוגלובין 18
אני סובל מ"אגורופוביה" מטופל ב"אנפרניל" 100 מ"ג ו"קסנקס" עד 4 ביום !!!
לא מסוגל לצאת לבדיקות ,לא מתרחק מהאזור מגורי ודי בלי פתרון
מבקש עצה מה אפשר לבדוק בכל זאת ???
תודה מראש
כמו כן מטופל ב י.ל.ד ב"אוסמו אדלט"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר איתן אוריאל21/06/2009סרולוגיה חיובית לוירוס הCMV עשויה להסביר את התלונות. גם שימוש מופרז בכדורי הקסנקס עלול לגרום לחולשה ולקהות החושים שהינך חש. למרות האגרופוביה אני ממליץ כי תלך להבדק על ידי רופא על מנת שיתרשם האם קיימים ממצאים נוספים המתאימים לזיהום פעיל בCMV כגון אודם בגרון, הגדלת בלוטות לימפה ,הגדלת טחול וכבד ועוד. כמו וכן עליך לבצע בדיקות דם נוספות הכוללות ספירת דם,כימיה מלאה ושקיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך .....
יאיר21/06/2009תודה רבה
האם אני צריך לדעתך לקחת תוסף של B12 - קראתי על תופעות שיכולות לקרות גם לפני שהרמה
נמוכה מאוד ???
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד .........אם אפשר תודה
יאיר26/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישונים לא שוויםדנה18/06/2009
לפני כנשה וחצי היה לי דימום קטן ומקומי מקברנומה באונה פריאטלית ימנית . בימים האחרונים שמתי לב שהאישון בעין שמאל מעט גדול יותר מעין ימין ממש מעט, בעיקרון אני מרגישה טוב. MRI מלפני 4 ימים יצא ללא שינוי. אגב יש לי אנגיומה בפונס.ודזורן מולד בעיניים תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישונים
ד''ר איתן אוריאל21/06/2009קיימות סיבות רבות להבדל בקוטר האישונים (אניזוקוריה). לחלק מהאוכלוסיה קיימת אניזוקוריה מולדת ופיזיולוגית ללא כל משמעות קלינית אולם לעיתים ישנה סיבה שחשוב לאבחנה. לפיכך יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית ובעיקר לבדוק מהו ההפרש בקוטר בין האישונים,האם שניהם מגיבים לאור בצורה שווה והאם קיימים חסרים נוירולוגים נוספים כגון צניחת עפעף או הגבלה בתנועות גלגלי העיינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר דמם תת עכבישיאיילת18/06/2009
שלום
אני לאחר דמם תת עכבישי בערך שנה, התגלה לי גם כולסטרול האם אני יכולה לקחת טיפול בסטטינים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר
ד''ר איתן אוריאל18/06/2009חשוב להבין מה היתה הסיבה לדמם התת עכבישי שכן לרוב הוא נובע מקרע של מפרצת מוחית. כמו כן יש לדעת מהם ערכי הכולסטרול בדם. באופן עקרוני, יתכן ואיזון אגרסיבי מידי של רמות כולסטרול עלול להעלות באופן מזערי את הסיכון לדמם תוך מוחי. מאחר וחשוב מאוד לטפל ברמות כולסטרול גבוהות, אני מציע להתייעץ עם הרופא המטפל או לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש לאחר מאמץי.17/06/2009
שלום,
מידי פעם - כבר הרבה זמן - יש לי כאב ראש ממוקד מעל המצח ולפעמים גם מעל העיניים.
עד עתה ייחסתי אותו למיגרנה ואכן הוא היה עובר אחרי יום או יותר.
בזמן האחרון הכאב הזה החל להיגרם לי גם אחרי מאמץ כמו הליכה או ריצה.
אין סימפטומים נוספים כמו בחילה או סחרחורת, הכאב הוא ממוקד ולא פועם, במקום שתיארתי.
אני בן 35 עם עודף משקל.
אופטלגים ב"דכ מעביר את הכאב לכמה זמן אך אם הוא חזק מלכחילה הוא חוזר לאחר מכן.
האם עלי לעשות משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב ראש
ד''ר איתן אוריאל21/06/2009כאב ראש חדש המפריע לתפקוד מצריך בירור אצל רופא כולל בדיקה נוירולוגית מלאה והסתכלות בקרקעית העין. באופן עקרוני כאב ראש עז המופיע בפתאומיות לאחר מאמץ גופני מצריך בירור מיידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)