מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרדמתreut28/12/2008
אבי בן 52, לפני כ3 שבועות קבל ארוע לב+החייאה 50 דקות. בבדיקת אלקטרודות במוח נמצא כי הקליפה החיצונית של המוח נהרסה כמעט לגמרי אך עדיין קיימת פעילות כלשהי. מאז אבי מוגדר בתרדמת עמוקה וקיבל עד לאחרונה חומר נגד פרכוסים ברמה המקסימלית. הרופאים מסרו כי פירכוסים נובעים מנזק מוחי. לאחרונה המינון החומר נגד פירכוסים קטן משמעותית וישנם רק מיצמוצים בעיניים, פתיחת עיניים אך "ללא מבט" ופיהוקים. אם פירכוסים מעידים על נזק מוחי מדוע הם הפסיקו כמעט לגמרי למרות הירידה במינון? על מה מעידים הפיהוקים והמיצמוצים? הם יש בדיקות ספציפיות שעלינו לבקש מביה"ח לבצע? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרדמת
ד''ר איתן אוריאל29/12/2008לא תמיד ניתן לראות במו עינינו את הפרכוס בחולה תרדמת ולכן מומלץ לחבר את החולה למכשיר EEG באופן רציף כחלק מהניטור. ניתן להעריך את מידת הנזק המוחי לפי תגובת החולה לקול ולכאב, תגובת אישונים לאור, סטיית עיינים בתגובה להזרקת מיים לתוך האוזן (מבחן קלורי) או לתזוזת הראש, הוספת נשימות מעבר למנשם באופן ספונטני,וכן על ידי בדיקות הדמיה ו EEG .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופה מוזרה באוזנייםאפריים28/12/2008
שלום רב בשלושה חודשים האחרונים יש משהו שמטריד אותי ולא חולף מתחיל לי כאב מוזר ברכות דו צדדי ואז נוצר מין לחץ שמקרין לשניי האוזניים וגורם לתחושה של שרפה בתוך האוזן ולכאב ואז האוזניים כאילו נסתמות ויש רעש של צליל כמו ציפצוף האם ידוע על תופעה כזאת וממה זה יכול להיגרם ברקע שלי יש בעיות רפאיות וביין השאר חשד למרפן בנוסף יש לי כאבים עיצביים בגוף במיוחד בכפות הרגליים ומטופל בתוסף b12 בגלל חסרים קשים וקשיים קוגנטיבים בנוסף אני סובל מאסינכרוניה של הלב וקרדימיופטיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעה
ד''ר איתן אוריאל29/12/2008במידה ומדובר בלחץ וצפצופים באוזניים (טינטון) אני מציע לפנות לרופא אף אוזן גרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת השפה הימניתשני27/12/2008
שלום רב ביומים האחרונים לאבי החלו כאבים בפנים ובלסת בעיקר בלילה ביום השלישי חלה החמרה והשפה הימנית שלו ממש "צנחה" למטה כאילו העצב נפגע גם כשהוא מחייך השפה לא עולה...וזה מדאיג אותי ממש..אבי עבר לפני זמן מה השתלות ושינוי במבנה הלסת אינני יודעת אם זה קשור בבקשה עצתכם למי לפנות..ומה זה יכול להיות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת שפה
ד''ר איתן אוריאל29/12/2008באופן כללי, השטחה של הקמט המחבר בין האף לשפה, צניחת זוית הפה וחוסר יכולת לחייך בצידו האחד המופיעים באופן פתאומי עלולים להיות סימן לשבץ מוח ומחייבים פניה למיון. סימנים אלה אינם מלווים בכאב בדרך כלל ולרוב מופיעים עם חוסר נוירולוגי נוסף. אינני יכול להתייחס להקשר של פה ולסת מבלי לבדוק את החולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות/זריקות נגד טונוסאני25/12/2008
שלום דוד שלי (54) עבר אירוע מוחי ב2006 בעיקבותיו התעצמו הפרעות ההליכה שלו , כאשר ברקע אירוע איסכמי ישן מימין 2003(גרעיני בסיס ואינסולה) לאחריו נותרה חולשה בכל פלג גוף השמאלי.עוד ברקע: סכרת 2, יל"ד ודיסליפידמיה. גפה עליונה שמאלית אינה פונקציונלית, ללא תנועה אקטיבית, טונוס פלקסורי מוגבר מאוד (ashword 3 ), הגבלה לקראת סופי טוח פסיביים בכל המפרקים ובעיקר לכיפוף בכתף. האם מומלץ במקרה זה טיפול תרופתי או זריקות להורדת טונוס, בנוסף לטיפול פיזיותרפי משמר אותו מקבל פעם בשבוע? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספסטיות
ד''ר איתן אוריאל26/12/2008ישנם תכשירים כגון בקלופן או טיזנידין העשויים לסייע בהפחת הספסטיות. גם זריקות בוטוקס יעילות במצבים מסוימים. יש צורך לבדוק את החולה ולהתרשם מהטונוס כדי להחליט על הטיפול היעיל. הינכם מוזמנים לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות , מיגרנה ושבץ מוחיגלי22/12/2008
שלום רב ד"ר, אני בת 30 ואובחנתי כסובלת מאנדומטריוזיס לפני כ-4 שנים . הייתי אצל טובי הרופאים המתמחים בנושא . חלקם המליצו על ניתוח וחלקם המליצו שלא . הגניקולוג שאני מטופלת אצלו כרגע הוא גניקולוג שמומחה לאנדו' מב"ח תה"ש. חשוב לי לציין כי אני והוא בחנו היטב את הנושא של ניתוח ולבסוף הוחלט שעדיף כרגע לא ללכת לטיפול כירוגי מאחר ואינני מתכוונת כרגע ללדת ואנדומטריוזיס מגיב טוב לטיפול הורומונלי , זה אומר שאני נוטלת גלולות(יסמין) ברצף למשך כ-3 חודשים ואז הפסקה לקבלת מחזור וחוזר חלילה . מצבי הכללי טוב , אינני מעשנת ולחץ הדם נורמלי . יתרה מזאת , אני נמצאת במעקב קבוע של אותו גניקולוג ומבצעת US כל חצי שנה לערך.. שאלתי היא כזאת , אני נטלתי תקופה ארוכה גלולות מסוג פמינט ולאחר כשנתיים שימוש החלה להופיע לי מיגרנה (כאבים בעין שמאל וחצצי ראש שמאלי +בחילות ולעיתים הקאות) -הדבר נבדק גם ע"י נוירולוג ולדבריו זהו סוג של מיגרנה אף על פי שאני לתומי חשבתי שמיגרנה אמורה להיות בכל הראש ולא בעין שמאל או בצד שמאל . הוחלט ע"י הגניקולוג להחליף לי את הגלולות ליסמין ומאז אני סובלת הרבה פחות תדירות הכאבים ירדה וזה מופיע לי בעיקר בסמיכות למועד "קבלת" המחזור , או התקופה בה אני אמורה כביכול להיות במחזור . אני גם לא בטוחה שהגלולות הן שיצרו את המיגרנה מאחר והשתמשתי בהן שנתיים עד שהחל להופיע הכאב המוזר הזה בעין . חשוב לי לציין שבזמן כאבים כאלו כאשר אני מסתכלת שמאלה כואב לי ואני מרגישה לחץ וגם כאשר אני מתכופפת עם הראש למטה יש לחץ על העין, הטיפול שאני לוקחת זה רוקסט ...וזה חולף , בהתקף חזק יותר אני משתמשת בפתיליות אביטרן.חשוב לי לציין שהייתי אצל רופאת עיניים והיא שלחה אותי לבדיקת שדה ראיה מאחר ולא מצאה כלום . אני מרכיבה משקפיים לראיה מרחוק ללא מספר רק צילינדר. היום קראתי בעיתון על הקשר שבין קבלת שבץ מוחי לנטילת גלולות אצל נשים הסובלות ממיגרנה. חשוב לי לציין שמעולם לא סבלתי ממיגרנות , אינני יודעת אם לשייך זאת לגלולות או לאי אלו לחצים נפשיים . על כל פנים , הנושא שבו דובר בכתבה מטריד אותי מאוד מאחר ואני צורכת גלולות הרבה יותר מאישה רגילה ... המיגרנה שלי לא כוללת אאורה אלא רק כאבים בעין שמאל וחצי ראש וגם כפי שאמרתי לא בתדירות גבוהה , יתרה מכך המיגרנה אצלי התחילה עקב שימוש בגלולות ולא לפניהן. אני מאוד חוששת ומרגישה במלכוד מאחר ואני חייבת להשתמש בגלולות , הרופא אומר שאם הפסיק את השימוש אגרום לרגרסיה ואנדו' יתפתח . אשמח אם תוכל להסביר לי מה ניתן לעשות ע"מ לא להגיע למצב בוא יגרם לי חלילה סטרוק . האם יסמין היא גלולה עם אחוז האסטרוגן הכי קטן שקיים היום על המדפים? האם תופעת הכאבים בעין זה יכולה להיות סוג של ארוע מוחי או שמיגרנה יכולה להתפרש גם כמו שיש לי כאבים בעין ובצד השמאלי פחות בראש יותר לחץ חזק בעין ..בראש אינני מרגישה כ"כ כאבים סליחה על ההודעה הארוכה . אודה לך אם תוכל להשיב לי .גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ' נתן בורנשטיין24/12/2008כאבים בעין אינם מהוים ביטוי של שבץ מוח. מיגרנה אכן מאופיינת בכאב המערב את מחצית הראש ולא את כולו , אולם הכאב מחליף צדדים בין ההתקפים. כדי לבצע אבחון מדויק של הכאב ולדעת האם אכן מדובר במיגרנה ולהחליט על המשך טיפול אני ממליץ לפנות למרפאה לכאבי ראש ופנים במרכז הרפואי תל אביב. המיגרנה המסוכנת בשימוש עם גלולות ועישון הינה בעיקר מיגרנה עם אאורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
גלי24/12/2008ד"ר בורנשטיין שלום , ראשית אני מודה לך על תשובתך המהירה . בנוסף הייתי רוצה לדעת האם חשוב שאבצע בדיקת טרומבופיליה עקב נטילת הגלולות ? לעיתים הכאבים מגיעים גם בצד ימין אבל בעיקר בעיקר בצד שמאל . אני יכולה לספור על יד אחת את כאבים בעין הימנית. האם היית ממליץ להפסיק את נטילת הגלולות עד אשר אגש למרכז עליו המלצת? אודה לך אם תוכל להשיב לי בשנית. גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרפאת זיכרוןדליה22/12/2008
אדם הופנה למרפאת זיכרון עי רופאה נוירולוגית של קופח לאחר שהשתחרר משיקום עקב חבלת ראש.אבחנה בוצעה בבית החולים השיקומי.מה תפקיד המרפאה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכרון
פרופ' נתן בורנשטיין24/12/2008הנוירולוג במרפאה יערןך אבחון מדויק של רמת הלקות הקוגניטיבית וימפה אותה. בנוסף הוא עשוי להציע מספר אפשרויות טיפוליות,תרופתיות ואחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליפים לא ראוים שקיימים ומבלבלים ו
l27/12/2008הורסים בהחבא. מה לעשות שבמקום לקבל את הטיפול הדרוש ישנם גורמים שמפנים ליחידות שיקומיות שעוסקוצת באותם תחומים ומאבחנות באופן פסיכולוגי ולא רפואי את אותם דברים בדיוק? למי עוד אפשר להפנות את השאלה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוק לייעוץדני22/12/2008
שלום דוקטור עקב פסיקולציות בכל הגוף נבדקתי ע"י נוירלוג ולאחר בדיקה מלאה שלו + בדיקת EMG קבע שהפסיקולציות שפירות. לטענתו אין שום דבר שניתן לעשות כדי להקל או להפסיק אותם וייתכן והם יחלפו לאחר זמן מה וייתכן שלא. התופעה מאוד מטרידה אותי. האם אתה מכיר טיפול כלשהו שעוזר במניעה של פסיקולציות? כל כמה זמן לדעתך צריך לחזור על בדיקה נוירולוגית בעקבות הפסיקולציות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיקולציות
פרופ' נתן בורנשטיין24/12/2008במידה ואכן הפסיקולציות שפירות לא ברור לי מדוע הינך מוטרד. לעיתים הפרעות בבלוטת המגן עלולות לגרום לתופעה דומה ולכן כדאי לבדוק את תפקודיה. הינך גם מוזמן לפנות למרפאת עצב שריר במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיגולים לבנים בשדה הראייהאורן22/12/2008
לעיתים, כאשר אני נמצא במקום חשוך, אני רואה עיגולים לבנים הנעים בתנועה מעגלית בקצוות שדה הראייה. תופעה זו מתרחשת למשך מספר שניות במקומות כגון אולם קולנוע, במקומות חשוכים ואף לאחר שתיית אלכוהול. יש לציין שאיני סובל מכאבי ראש או מתופעות פיזיולוגיות נוספות. מדוע תופעה זו מתרחשת? האם התופעה מוכרת? ממה היא נובעת? האם יש לכך פתרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיגולים
ד''ר איתן אוריאל22/12/2008מומלץ לפנות לרופא עיינים על מנת שיתבונן ברשתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 ענייניםli sa22/12/2008
ישנם מרכזים שמטפלים בנפגעי ראש רק על ידי פסיכולוגים ומעכבים את השיקום של המטופלים שם בהרבה שנים ואין מה לעשות כדי לעצור אותם כי מפנים אליהם מביטוח לאומי ומהרבה מקומות שיש בהם פסיכולוגים. עניין שני- כשלוקחים גלולות ויש מגרנה יש באמת שבץ או סכוי לשבץ? אני לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
ד''ר איתן אוריאל22/12/2008גלולות בשילוב מיגרנה עם אאורה (תחושה מקדימה) מעלות סיכון לשבץ ואירועים איסכמיים. כאשר גם עישון מתלווה לשני הגורמים שציינת הסיכון עולה פי 36
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה נוירולוגיתערן21/12/2008
שלום.אני בן 26 ומזה כשנה יש לי רעידות לא רצוניות בכתפיים,ידיים,רגליים מן תחושה חדה של מכת חשמל שנשמכת כמה שניות ונעלמת(התופעה מתחרשת מספר פעמים ביום). פרט לכך,גם חוש הריח אבד כמעט לחלוטין ואני מרגיש עצבני ומבולבל.מה שהביא אותי לחשוב שמדובר במחלה/הפרעה נוירולוגית כלשהי. בדיקות הדם המלאות תקינות וכך גם הבדיקות הנוירולוגיות EEG ו-EMG. אני בריא בד"כ ללא מחלות וללא תרופות קבועות. ממה יכולה להגרם תופעה שכזו?(יש לציין שדווקא במהלך הבדיקה הנוירולוגית לא ניצפו הרעידות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה
ד''ר איתן אוריאל21/12/2008קיים ספקטרום רחב מאוד של תנועות בלתי רצוניות.חשוב לצפות בתנועות שהינך מתאר או לפחות לקבל תיאור מדויק או חיקוי שלהן. בנוסף יש לבצע בדיקה נוירולוגית מלאה ולעבור על בדיקות העזר. תנועה לא רצונית של גפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אונה מצחיתדליה20/12/2008
לאחר תאונת דרכים קשה האיש 56,לאחר ניתוח קשה בראש ,פגיעה באונה המצחית.כל זה קרה לפני 5 חודשים.נכון להיום האיש סובל מירידה קוגנטיבית.זיכרון קצר לקוי,זקוק להכוונה,אינו יוזם,הפרעת קשב,זקוק להשגחה. בדיקת סיטי< ניצפה אינפרקט או אנצפלומציה פרונטלי מימין בסמוך לקרן המצחית האם זה אומר שהאיש יצפה מעכשיו והלאה הידרדרות קוגנטיבית הדרגתית כמו באלצהיימר? לא היו פירכוסים עד היום,לא התנהג באלימות,לפעמים יש מצבי רוח ,התנגדויות לקחת תרופות,נוטל רק אפנוטין שבקרוב יופסק לגמרי. השבוע יתחיל לקבל טיפול ריפוי בעיסוק בקהילה קופח ,פעמיים בשבוע,נוירולוגית הפנתה אותו למרפאת זיכרון בבית חולים כאשר התור הראשון יהיה בעוד שמונה חודשים.איך מתקדמים עם הבעייה?ניראה שהטיפול איטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אונה מצחית
ד''ר איתן אוריאל20/12/2008לא מדובר במחלה ניוונית כגון אלצהיימר אלא בפגיעה הנובעת מטראומה ולכן המהלך איננו דומה ומתקדם. מאחר ומדובר בפגיעה באונה מצחית אני מניח כי קיימת הפרעה בקשב,ריכוז,תפקודים מנהליים ושינויי התנהגות. אני ממליץ לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב או למרכז המטפל בנפגעי ראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דליה21/12/2008היה בשיקום בלוינשטיין נאמר כי הפגיע בלתי הפיכה והסיכוי לשיפור המצב נמוך מה עושים במרפאת זיכרון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לעשות שביטוח לאומי הפנה אותי דרך
l24/12/2008שהיתה לה זכאות ,לשיקום פסיכולוגי בלי כל הדברים שמשקמים קשב ובעיות של פגיעת ראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRI מוחהדר18/12/2008
שלום אבי בן 54 עבר לפני חודשיים אירוע מוחי קל לפני שבוע הוא עשה בדיקת MRI והייתי רוצה שתסבירו לי את נוסח הבדיקה "אוטם ישן בגרעינים בזאליים מימין. ייתכן שרידי דם בגבול המדיאלי של האוטם. עדיין לחץ קל על החדר הלטראלי השמאלי (גוף החדר). מוקדי אות פתולוגי מזעריים בחומר הלבן הפרונטאלי ימיני ואוקסיפיטאלי שמאלי. שאר החומר האפור והלבן תקינים." תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל20/12/2008מתואר האירוע שעבר אביך. ככל הנראה מדובר באירוע איסכמי,כלומר הנובע כתוצאה מחסימת כלי דם, אולם נוצר גם דימום קל לתוך האוטם. ישנם גם מוקדים נוספים,סביר להניח שהינם גם איסכמים, אולם יש להתבונן בהדמיה ישירות לצורך פיענוח.יש לשוב עם הדיסק בהקדם לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום למיגרנהbisi17/12/2008
שלום, אני בחורה בת 26 וסובלת כבר 6 שנים ממיגרנות. שמעתי שנטילת מגנזיום יכולה להקל על התקפי המיגרנה, השאלה שלי האם ליטול את המגנזיום באופן קבוע או לקחת רק כשיש לי התקף?(לא עשיתי בדיקות דם שהראו שיש לי מחסור במגנזיום או משהו...) ניסיתי בעבר דיקור סיני שלא כ"כ עזר לי ואני לוקחת משככי כאבים סטנדרטיים כל פעם שיש לי התקף. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום
ד''ר איתן אוריאל17/12/2008מגנזיום איננו מהווה טיפול רוטיני למיגרנה. טיפול הבחירה כולל תכשירים ממשפחת הטריפטנים בזמן הופעת ההתקף. טיפול מניעתי עשוי לכלול תרופות כגון דרלין,דפלפט,טופמקס או אלטרול. אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורטיגוענבר17/12/2008
שלום רציתי לשאול האם תופעת הורטיגו יכולה לנבוע כתוצאה מגידול ביותרת המוח? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורטיגו
ד''ר איתן אוריאל17/12/2008ורטיגו,דהיינו סחרחורת סיבובית אמיתית, עלול להגרם על רקע פגיעה באוזן הפנימית או לחילופין על רקע פגיעה בגזע המוח או המוחון. ההפרעות השכיחות כתוצאה מפגיעה בהיפופיזה כוללות כאבי ראש, הפרעות הורמונליות או הפרעה בשדה הראיה. כדי לבצע אבחון אני מציע לפנות לנוירולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון ורטיגו
ענבר18/12/2008לפני שמאבחנים את מקור הורטיגו האם יש בדיקות ספציפיות באמצעותן ניתן להבדיל בין ורטיגו לסחרחורת?(כלומר לאבחן שאכן מדובר בזה)מה סוג הבדיקות? האם אפשר להתעלם מהתופעות(הן לא משבשות את החיים)או שמומלץ בכל מקרה לפנות לנוירולוג לבירור? תודה ענבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפרסונליזציהבחור16/12/2008
האם דפרסונליזציה זה אירוע מוחי ?< בתוך הראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונליזציה
ד''ר איתן אוריאל16/12/2008לא מדובר באירוע מוחי אלא בהפרעה פסיכיאטרית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)