פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביופסיה מעצם הגולגולת
    משה
    15/12/2008

שלום, אני בן 36 ובריא בדרך כלל. לפני עשר שנים עברתי ניתוח קרניוטומי בשני מוקדים בגולגלת (בעקבות ממצא אגבי שהתגלה ב-C.T שעשיתי לסינוסים) אחד מהם בגודל 4*5. לאחר מעשה התקבלו התוצאות מהביופסיה שזה לא היה גידול שפיר כפי שחששו הרופאים אלא בסה"כ שבבי עצם כהים. בקיצור, לאחר מעשה התברר שעברתי ניתוח (ומסלול יסורים...)מיותר, ומאז לא היה צורך שאהיה בשום מעקב. שאלתי, האם לעצם הימצאותה של עצם מלאכותית בחלקים נרחבים בגולגולת עלולה להיות השפעה שלילית לטווח הרחוק? וא"כ מהם? והאם לעובדה שעברתי אז (לפני הניתוח ואחריו)במשך תקופה קצרה ארבעה!!! סי טי ראש,וספגתי כמות גדולה של קרינה מצריכה אותי להיות באיזה שהוא מעקב? לתשובתך אודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביופסיה מעצם הגולגולת

הוספת תגובה

• ביופסיה

ד''ר איתן אוריאל
    16/12/2008

לא ידוע לי על הפרעות כתוצאה מעצם מלאכותית אולם עליך להתיעץ עם נוירוכירוג. למרות שמדובר חשיפה לקרינה רבה אין צורך במעקב מיוחד לאחר ארבע בדיקות CT.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך מידע
    שאלה
    15/12/2008

שלום ד'ר אני ילד שעושה עבודה על שבץ מוחי האם תוכל להסביר לי מהו שבץ מוחי? בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    צריך מידע

הוספת תגובה

• מידע

ד''ר איתן אוריאל
    16/12/2008

מדובר בחוסר נוירולוגי הנובע מהפרעה בזרימת הדם לאיזור מסוים במוח. הפגיעה עלולה לנבוע כתוצאה מחסימה של בכלי דם המספק את המוח או על רקע קרע של כלי דם,דהיינו דימום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום תוך מוחי
    אן
    13/12/2008

בעלי בן 33 קיבל דימום מוחי ב 9.12.08אחרי יומים שוחרר מב"ח.נפגע צד שמואל,בצד זה מרגיש רק כאב.מתלונן על כאבים ב עיניים,רואה סיוטים,מתצבן בקלות. בב"ח אמרו שדימום בינוני אם בצקת שאלה:כמה זמן יכולה להיות אחלמה?העם אפשר לעשות מסאג' בנוסף לפיזיוטרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    דימום תוך מוחי

הוספת תגובה

• דימום

ד''ר איתן אוריאל
    14/12/2008

בדרך כלל לדמם לוקח מספר שבועות להספג אולם לא ניתן לחזות כעת את מידת השיפור הקליני,אם בכלל. בנוסף לטיפולי פיזיותרפיה חשוב מאוד לאזן באופן קפדני את לחצי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מסוגל לבצע יציאה כבר שנתיים
    מיכאל
    11/12/2008

אני בן 23 לפני שנתיים אושפזתי בבית חולים פעמיים עם התקפי שילשולים, הקאות וכאבי בטן. במהלך חודש אבדתי 20 קילו מהמשקל. הרופאים לא ממש הצליחו להבין מה יש לי, ורק אחרי ברורים של שנה וחצי איבחנו לי מחלת כבד (PSC) אבל. מאז אותם אישפוזים אבדתי את היכולת לבצע יציאה. מאז אני משתמש בנרות גליצרין בערך כל יום. אם אני לא מכניס נר אין לי יציאה, וגם רצון ללכת לשירותים. (רק הרגשת מלאות, כבדות ונפיחות עד שאני לא מכניס נר). עברתי את כל הבירורים הגסטרואנטרולוגיים. בבדיקת קפסולה אנדוסקופית, היה מעבר איטי בכל המערכת עיכול, מלבד זה MRCP שהראה מיעוט דרכי מרה, וCT עם כבר שיכול להתאים לשחמת. הגסטרואנטרולוג שאני מטופל אצלו כבר נואש והפנה אותי לנוירולוג כי לדעתו הביתה נוירולוגית. בנתיים הנוירולוג שלח אותי לEMG לשלול LEMS וMG. וגם עשיתי בדיקה לנוגנדי אצטיל-כולין רצפטור שיצא שלילי. גם הנוגדנים לשריר חלק היו שלילים מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה אצלי? איזה בדיקות אני צריך לבקש לעשות? האם זה ניתן לשיקום? מאוד מבקש עזרה!! בתודה מראש

הוספת תגובה

• יציאה

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

לא סביר שהביטוי הבודד של הפרעה נוירולוגית יכלול עצירות בלבד. חשוב להבין האם קיימות תלונות אחרות המערבות את מערכת ההעצבים האוטונומית כגון נפילת לחץ דם בזמן עמידה,הפרעות במתן השתן או אימפוטנציה. מאחר ומדובר בבעיה מורכבת אני ממליץ על יצירת קשר ישיר בין הגסטרואנטרולוג לנוירולוג על מנת שיוכלו לבצע התיעצות בינהם לצורך הבנת הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי אז לאיזה נוירולוג

מיכאל
    13/12/2008

אני מבין שהנוירולוגים מתחלקים להתמחויות. למומחה למה עלי לפנות במקרה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ד''ר איתן אוריאל
    14/12/2008

מומחה להפרעות אוטונומיות.ניתן לפנות לד"ר גורביץ ביחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת שבץ לעומת מרפאה נוירולוגית
    שוש
    09/12/2008

בת 33. בעברי 2 ארועי TIA.בבדיקות נמצאה בעיה בקרישיות הדם, כנראה APLA ובהתיעצות עם המטולוג ואני לוקחת אספרין קבוע ובזמן הריון גם קלקסן. כמו"כ נערכו בעבר בדיקות אקו לב דרך הושט וזרימת דם בעורקי הצוואר ו-MRI ראש שיצאו תקינות לאחרונה היה לי ארוע נוסף (הפרעות בראיה) שבעקבותיו הגעתי למיון איכילוב. לא ברור אם זה היה ארוע TIA אך הומלץ לי לפנות למרפאת שבץ. אני שייכת לקופת חולים כללית וכיון שאין במאיר או בבלינסון מרפאת שבץ, רוצים להפנות אותי למרפאה נוירולוגית רגילה ברצוני לדעת מה היתרון במרפאת שבץ על פני מרפאה נוירולוגית וזאת על מנת שאוכל לשכנע את קו"ח בחשיבות הענין תודה

הוספת תגובה

• מרפאת שבץ

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

במרפאת שבץ יושבים רופאים נוירולוגים המתמחים בטיפול במחלות כלי דם של המוח בניגוד לנוירולוגים כלליים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לרעידות חזקות
    בן
    09/12/2008

שלום אני בן 26 ובריא לפי בדיקות הדם הכלליות. בשנה האחרונה התחילו לי רעידות חזקות בגוף (ידיים,כתפיים במיוחד). עשיתי בדיקת EMG ובדיקת פעילות ספונטנית יצאו שתיהן תקינות במאה אחוז. גם בדיקת EEG ביצעתי שתוצאותיה - תרשים תקין. אני ממש אובד עצות ממה נובעות רעידות חזקות אלו. האם נדרש לעשות בדיקות נוספות? CT? MRI?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לרעידות חזקות

הוספת תגובה

• רעידות

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

על מנת לבצע את האבחנה חשוב לקבל תיאור מדויק של התנועות הלא רצוניות ואף לצפות בהן. יש להבין האם מדובר בתנועות של יחידות שריר תחת העור או בתנועה מלאה של המפרק. בנוסף יש לבצע בדיקה נוירולוגית ולהתבונן בבדיקות העזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה
    גלי
    09/12/2008

שלום רב, לפני כשבוע הייתי בביקור שיגרתי אצל רופא שיניים שנתן לי 3 זריקות אלחוש. מספר שניות אחרי שסיים הרגשתי שמתחיל לי מעין לחץ בראש שהלך והתגבר במהלך שלוש השעות שלאחר מכן ואז בנוסף לכאב הראש התווספו גם בחילות, זיעה קרה והרגשה כללית זוועתית. הקאתי מספר פעמים הרגשתי שאינני מסוגלת לסבול מסביבי לא רעש ולא מגע (לא זכורה לי רגישות מיוחדת לאור). לקחתי כדור אדוויל להקלה אך הקאתי אותו. לאחר ההקאות הוקל לי במקצתת נרדמתי לשעתיים וכשהתעוררתי זה היה מאחוריי. סה"כ כל ההתקף מתחילתן היה כ-8 שעות. למחרת הייתי עדיין קצת חלשה ועם לחץ עמום בראש וואחרי יום נוסף כבר הייתי לגמריי בסדר. יש לציין עוד שני מקרים עם סמפטומים דומים שקרו לי בשנתיים-שלוש האחרונות (האחרון לדעתי היה לפני למעלה משנה וחצי). אני נוטה לחשוב שאלה היו התקפי מיגרנה. היום הייתי אצל רופא המשפחה וסיפרתי לו על המקרה והוא טען שלדעתו יכול להיות קשר בין זריקות האלחוש שקיבלתי אצל רופא השיניים ובין ההתקף. לדעתו הסמיכות בין כאב הראש לזריקה יכולה להראות על פגיעה אפשרית בכלי דם, כך שחומר האלחוש נכנס למחזור הדם ויכול להיות שעורר התקף שכזה. כמו כן הוא חושב שאולי זוהי איזשהי אלרגיה שלי לחומר האלחוש ובמקרה הטוב זה הסתיים בהתקף כמו שהיה לי אך יכול היה להסתיים הרבה פחות טוב. שאלותיי הן: 1. האם יכול להיות שהתופעה הזו והשתיים שהיו לי בשנים האחרונות הן אכן מיגרנות? 2. האם יכול להיות קשר בין זה לבין האלחוש? 3. האם עליי להמנע בעתיד מזריקות אלחוש כאלה (יש לציין שמאז שאני זוכרת את עצמי, אני מקבלת זריקות אלחוש אצל רופא השיניים) 4. האם נטייה למגרנות יכולה להתפתח גם בגיל 35, או שבדרך כלל מתחילה בילדות? מצטערת על האורך - חשוב היה לי לפרט. אודה מאוד לתשובותיך. גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

התקף מיגרנה מערב לרוב את מחצית הראש ומתואר ככאב פועם בעוצמה עזה המלווה בבחילות ורגישות לאור ורעש. הכאב נמשך בין מספר שעות למספר ימים. בכחמישית מהמקרים הוא מלווה בתחושה מקדימה (אאורה) המערבת בדרך כלל את שדה הראיה. לרוב המחלה מתחילה בגיל מוקדם יותר אולם לא ניתן לשלול את האבחנה. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אמין יותר CT אנגיו או דופלר?
    אני
    09/12/2008

שלום רב,, אני אחרי ארועים מוחייים בת 47 חולת SLE ן-APLA עברתי בעבר דופלר שהראה הצרות בשני עורקי הצוואר של 50% יש לי כולסטרול גבוה 290 כאשר ה-LDL 181 והכולסטרול הטוב -90 אני מטופלת בלופיטור 80 מ"ג כמו כן בקומדין 40 מ"ג שבועי. ערכתי CT אנגיו שתוצאותיו: עורקי ורטבלים בגדר תקין, היצרות 30% מוצאו ה-RICA שאר כלי הדם בצוואר במוח תקינים. ללא היצרות AVM או מפרצת. חדרים וחריצים סימטריים. ואני מבקשת לדעת... 1.האם התוצאות הללא שוללות את הדופלר הקודם שאני עורכת כבר כמה פעמים? האם ה-CT יותר אמין או אולי...הלפיטור עזר? 2.ובעיקר...ממה הארועים עם הכל תקין? 3.הפברינוגן שלי 700 כאשר 400 זה הנורמה...תמיד היה מעט גבוה אבל אחרי הארועים והקומדין הוא עולה ועולה...יש קשר לקומדין? תשובות ה-CT מעודדות אותי אבל עדיין משאיר אותי ללא תשובות...לארועים..ולתצאות הדופלר. המון תודה אני

הוספת תגובה

• CT

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

מאחר ומדובר בשתי טכניקות שונות יתכנו הבדלים באחוזי ההיצרות. חשוב גם לדעת היכן בוצעו הבדיקות ולהתבונן בהן ישירות. מכל מקום, היצרות של עד 49% נחשבת כקלה ואיננה מהווה אינדיקציה להתערבות כירורגית. מאחר והינך סובלת מזאבת ומסינדרום APLA הגורם לקרישיות יתר סביר להניח כי האירועים המוחיים נגרמו ממחלה של כלי דם מוחיים קטנים ולאו דווקא מתסחיף למוח מכלי דם צואריים. אני מציע לפנות להמשך יעוץ במרפאת שבץ במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה שבת שלום

אני
    12/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם התופעה הזאת מוכרת?
    ליאור
    08/12/2008

שלום ד"ר, רציתי לדעת האם אתה מכיר את המחלה(?): Benign Fasciculation Syndrome האם יש טיפול תרופתי שיכול לסייע? אם כן למי לפנות? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם התופעה הזאת מוכרת?

הוספת תגובה

• תופעה

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

מאחר ומדובר בסינדרום שפיר ללא משמעות קלינית אין צורך לטפל בו. המשמעות העיקרית באבחון פסיקולציות,דהיינו קפיצות של רצוניות של יחידות שריר מתחת לעור, הינה הצורך לשלול מצבים נוירולוגים אחרים. הינך גם מוזמן לפנות למרפאה הנוירומוסקולרית במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף: הירדמות חצי פנים שחלפה
    משה
    08/12/2008

לפני כשבוע, הרגשתי במשך כמה שעות כאבים עזים בראש, ולאחר מכן הרגשתי תחושה של חצי פנים רדומות (ללא כאבים). רופאת המשפחה הפנתה אותי למיון, שם עשיתי בדיקת c.t ללא ח"נ שהייתה תקינה, אולם הרופא המליץ לאשפז אותי לצורך ביצוע ניקור מותני-LP ובדיקת mri (בקהילה). אני סירבתי להתאשפז במקום, וביקשתי לבצע את הבדיקה לאחר 5 ימים (אשפוז אלקטיבי). לשמחתי,לאחר יומיים התופעה חלפה מאליה וכעת אני לא חשה בשום סימפטום. שאלתי, האם יש עדיין צורך שאבצע בעוד יומיים בדיקת LP ובהמשך-MRI או שלא? לתשובתך אודה.

הוספת תגובה

• הרדמות

ד''ר איתן אוריאל
    11/12/2008

מאחר והרופא שהמליץ על המשך הבירור התרשם מסיפורך באופן ישיר ובדק אותך אני מציע לשמוע להמלצותיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי פנים ימניות רדומות לי

רינת
    03/10/2009

חצי פנים ימניות נרדמו לי ואני חשה עקצוצים בחצי לשון חצי שפתיים חצי אף רדום חצי חלל הפה הימני שרוף מכאבים. בקרתי אצל רופא שאיבחן שיש לי דלקת בסינוסים וטופלתי באוגמנטין 875 מ"ג פעמיים ביום. לאחר שבוע שלא חשתי הקלה פניתי שוב נבדקתי וטענו שעלי להמשיך טיפול זה. לאחר שבוע נוסף הופנתי למיון תל השומר שם ביצעתי בדיקות וצילום סי.טי. ובו נמצא כי יש סינוסיטיס בצד שמאל. נוירולוג בדק אותי ולא מצא בעיה. רופאת קופ"ח החליפה לי תרופה לזינט פעמיים ביום ונוסידקס וכדור נוסף להרגעת כאבים. מזה שבועיים אני לא מפסיקה לבלוע אקמול, אדוויל ואופטלגין נוזלי אחרת יש לי כאבים. אני מתוסכלת מחוסר אונים זה. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חצי פנים

ד''ר איתן אוריאל
    04/10/2009

מאחר וכבר נבדקת על ידי נוירולוג שהתרשם ממך ישירות אין באפשרותי להוסיף דבר מבלי לבדוק אותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסקוליטיס מוחי שנתנה סימנים קליניים ראשונים
    אסנת
    05/12/2008

מדובר על וסקוליטיס מוחית שנתנה סימנים קליניים ראשונים בצורה של סחרחורת, חולשה, כאבי ראש, חוסר תאבון, הפרעות ביציאות, כאבי בטן וכאבי גב, בהמשך- ירידה קוגניטיבית דוהרת עד כדי דמנציה קשה ומצב סיעודי מוחלט, הוסקוליטיס אובחנה כחודש וחצי- חודשיים לאחר תחילת הסימנים. שאז בוצעה ביופסיה מוחית. כשאובחנה הבעיה טיפלו בסטרואידים ובכימוטרפיה.

אנחנו מייסרים עצמנו על שלא אובחן קודם. האם אפשר היה לשנות התמונה? האם העובדה שההדרדרות היתה הדרגתית מעידה על כך שאפשר היה לעצור את זה?

אסנת

הוספת תגובה

• ןסקוליטיס

ד''ר איתן אוריאל
    07/12/2008

האבחנה של וסקוליטיס מוחית הינה מאתגרת מאחר ומדובר במחלה נדירה המתבטאת בסימפטומים שאינם ספציפים. בדיעבד לא ניתן לאמר בביטחון האם טיפול מוקדם יותר היה עשוי לשנות את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחותי הצעירה נפטרה מוסקוליטיס

מיכל
    03/11/2015

לפני כשבועיים אחותי בת 42, חשה בעיה של התמצאות במרחב וכיוונים וכן אמרה שלא רואה כל כך טוב.. לקחנו אותה למיון מיד (לבלינסון) שם עברה סדרת בדיקות כולל CT ראש, אושפזה במחלקה הנוירולוגית ושם עברה למחרת MRI - האבחנה היתה די מהר וסקוליטיס, במשך 3 ימים טופלה בסטרואידים ועל אף הטיפול חלה החמרה קשה במצבה ביום הרביעי לאישפוז. היא נכנסה למצב קשה של אי שקט, לא יכלה לדבר, שכבה במיטה, נראתה סובלת מאוד... ביום שלאחריו כבר לא דיברה.. אז החליטו להוסיף את התרופה הכימותרפית.. גם זה לא עזר ומצבה המשיך להדרדר במהירות. בשבת בבוקר היא החלה מתקשה לנשום והועברה לטיפול נמרץ. שם היא נכנסה לקומה ונפטרה לאחר יומיים. הרופאים אמרו שזו מחלה אוטואימונית ולא היתה להם דרך אחרת לטפל בה... אנו בני המשפחה נותרנו המומים וכואבים. לא מבינים כיצד יתכן שאישה בריאה וצעירה, שהגיעה לבית חולים ואושפזה מיד כשהחלו הסימנים הראשונים הדרדרה כך ומתה תוך שבוע ימים. האם זוהי תופעה מוכרת? האם אי אפשר היה לעשות יותר למענה? אשמח לתשובה. מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות לגבי תשובת נוירולוג
    מדיאוס
    04/12/2008

מה זה החזר גלבלרי בלתי מתעייף? תודה

הוספת תגובה

• החזר

ד''ר איתן אוריאל
    04/12/2008

מדובר בהחזר בבדיקה הנוירולוגית המופק מהקשות על הגלבלה במרכז המצח. התגובה הנורמלית כוללת מספר מצמוצים בלבד. במצבים פתולוגים מסוימים המצמוץ איננו מתעייף אלא נמשך כל עוד הבודק מקיש על הגלבלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבלת ראש
    דליה
    03/12/2008

לפני חצי שנה אחי 56 ניפצע בתאונת דרכים ונחבל בראשו.נותח פעמיים בפעם השנייה נותח לאטימת סינוסים כי נכנס אויר לראש והיתה דליפה מהאף של נוזל שדרתי. מהניתוח השני הוא התעורר עם נזק באונה המצחית ומאז 4 חודשים יש בעיות קוגנטיביות.זיכרון קצר לקוי,פאסיביות,חוסר יוזמה ,שיפוט לקוי. לוקח אפנוטין 300 מג בערך 5 חודשים.לא היו פירכוסים מאז התאונה,רמה אחרונה 7 מתלונן כל הזמן על גירודים ,מתלונן על ריחות משונים שלא קיימים .עיניין הריחות היה חמור יותר בהתחלה לאחר הניתוח אבל פחת משמעותית בסיום השיקום הומלץ על המשך טיפול קוגנטיבי.הוא כבר 4 שבועות בבית ללא טיפול כלשהו. לאור העובדות הללו האם זה נכון להוריד אפנוטין? האם טיפול קוגנטיבי אפקטיבי בפגיעה כזו? האם יש קשר לגירודים? האם צריך לבקר נוירולוג בדחיפות?

לקביעת תור
    סגירה
    חבלת ראש

הוספת תגובה

• חבלה

ד''ר איתן אוריאל
    04/12/2008

אסור בשום אופן להפסיק טיפול אנטי אפילפטי ללא התיעצות עם נוירולוג. הזיות הריח עשויות להיות על רקע אפילפטי. טיפול קוגנטיבי עשוי בהחלט לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו טיפול קוגנטיבי?

דליה
    06/12/2008

עד היום לא הצלחתי להבין למה מתכוונים בטיפול קוגנטיבי, האם אפשר לארגן באופן עצמאי שהחולה ילך ל- טיפול במוסיקה,רכיבה טיפולית,שיקומון יד שרה (הרבה פעילויות),טיול לחוף הים,האם זה ישפר את הזיכרון?או שצריך משהו ספציפי לטיפול בזכרון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד''ר איתן אוריאל
    07/12/2008

כל הטיפולים שמנית עשויים לסייע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול שפיר בראש
    דבי
    03/12/2008

שלום דר, דודי בן 45, בריא בדרכ ולא מעשן. לפני כחודשיים הוא אושפז בגלל כאבי ראש חזקים והתנגשויות בחפצים. בבדיקת MRI שנערכה לו + ביופסה התגלה גידול בצד הימני בחדר הפריאוטאלי והאוספיטאלי בשלב ראשוני הוא טופל בסטרואידים האך מכיוון שהייתה החמרה בכאבי הראש צרפו גם טיפולים של ניקוי פלאסמה ( כחמישה עד היום) . הוא היה מאופשז לסירוגין. כיום ישנה הקלה מסויימת בכאבי הראש וראייתו השתפרה אך הוא מרזה ללא סיבה הניראת לעין וסובל מאובדן זיכרון ( וכאבי ראש כאמור) לרופאים המטפלים אין הבחנה ספציפית לבעיה , הם יורים באפלה, ב- MRI אחריון נראהכ כי הגידול קטן אך באחוזים בודדים. אנחנו מחפשים מרכזים רפואיים נוספים בארץ ובעולם איתם אפשר להתייעץ, טיפולים נוספים שניתן לעשות, משהו שיכול לאבחן את הבעיה באופן מוגדר יותר כדי לאפשר את הטיפול המתאים. כל עזרה תתקבל בברכה, תודה דבי

לקביעת תור
    סגירה
    גידול שפיר בראש

הוספת תגובה

• גידול

ד''ר איתן אוריאל
    04/12/2008

לא ברור לי מדוע קיימת בעיה אבחנתית לאחר ביצוע ביופסיית מוח והאם אכן מדובר בגידול או בתהליך אחר כגון תהליך דלקתי המגיב לסטרואידים ולפלסמהפורזיס. מאחר ומדובר בבעיה מורכבת יש לבדוק את דודך ולעבור על תוצאות ההדמיה והביופסיה. מומלץ גם לשלוח את ביופסיה להתיעצות נוספת עם הנוירופתולוג פרופ. סופר ב"הדסה עין כרם"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש ורעשים בראש
    זמן יקר
    03/12/2008

שלום מזה כחודשיים עם רעשים בראש בלילה לא מצליח לישון לילה שלם ביום כאבי ראש ולחץ בראש לאחר m r i תקין ושלילת בעית א א ג עם הפניה לנוירולוג עד שיגיע התור ועד שאקבל טיפול אשמח לקבל קצת מידע ממכם מה זה? מה עושים עם זה? מה זה נראה לכם? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש ורעשים בראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד''ר איתן אוריאל
    04/12/2008

האבחנה המבדלת לכאבי ראש הינה רחבה מאוד. חשוב לקבל תיאור מדויק של הכאב כולל עוצמתו,מיקומו.תדירותו ותגובתו למשככי כאבים ולבצע בדיקה נוירולוגית. הינך מוזמן לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה