מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דפרסונליזציהבחור21/11/2008
אני מעוניין לדעת אם יש תרופה טבעית לדפרסונליזציה ואם כן האם ניתן לשלב עם תרופה כימיקלית תודה רבה וטיפים בבקשה לסיוט הבלתי פוסק של הדבר הזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפרסונליזציה
ד''ר איתן אוריאל23/11/2008לא ידוע לי על תרופה טבעית. אני מציע לפנות ליעוץ פסיכיאטר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקש עזרה חשוב לי ביותר כאבי ראשדניאל20/11/2008
תראו אז ככה אני לא יודע איך להגדיר את זה אז אני חושב שהכי נכון זה כאבי ראש, אז ככה קורה לי לפעמים אני יושב בכיתה או בבית או סתם הולך לאנשהו לא עושה איזשהו פעילות סתם ככה אני יושב ופתאום יש לי כאב ראש תמיד בצד שמאל ליד המצח מעל עין שמאל הכאב הזה נמשך כמה שניות ומפסיק זה מוזר כי יש לי את זה כבר כמה חודשים, וזה קורה לי בין 1- 3 פעמים ביום . אני יודה לך לכם מאוד אם תעזרו לי במציאת התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקש
ד''ר איתן אוריאל23/11/2008אני מציע לפנות לרופא המטפל על מנת שיקבל תיאור מדויק של כאבי הראש ויבצע בדיקה נוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצות של הגוףטלי20/11/2008
שלום רב אשמח אם תוכלו לספק לי קצה חוט לגבי בעיה שמטרידה את אימי כבר מספר חודשים. מזה כ- 20 שנה אימי סובלת מהפרעות בקצב הלב (פאפ). לאחרונה היא החלה להרגיש בנוסף לזה גם סחרחורות ומעין קפיצות של הגוף מידי פעם שגורמות לה לשכב באופן מיידי על הרצפה. כאילו היא חייבת להשתטח על הרצפה. היא מתארת את זה כתחושה של איבוד הכרה רגעי. אני לא יודעת אם כל התופעות האמורות קשורות אחת בשניה, אך אף רופא שהייתה אצלו עד היום לא יודע מה פשר ה"קפיצות" האלו מידי פעם. אני חייבת לציין שכל העניין הזה מפריע לה מאוד וגורם לה, למעשה, לתחושת חוסר ביטחון, ולכן היא בקושי יוצאת מהמיטה. אשמח לדעת האם מדובר בתופעה נוירולוגית או שאולי המפתח להבנת התופעה נעוץ בתחום אחר. בתודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפיצות
ד''ר איתן אוריאל23/11/2008לא ברור לי אופי האירועים . יש לקבל תיאור מדויק שלהם על מנת להתקדם באבחנה. במידה וקיים קושי אבחנתי ניתן לשקול אשפוז למספר ימים על מנת שתהיה אפשרות לצפות באירועים ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנוסףזמן יקר20/11/2008
לחצים בראש במיוחד לאחר ארוחה ובזמן פעילות גופנית כמה חודשים (אני סובל מהתקפי חרדות מדי כמה חודשים) שבוע אחרון רופא נתן לי קלונקס והכל נעלם האם יתכן על רקע פסיכולוגי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
ד''ר איתן אוריאל23/11/2008אכן יתכן כי התלונות הינן על רקע פסיכולוגי אולם אני מציע להשלים את הבירור כדי לשלול סיבות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהזמן יקר19/11/2008
מזה מספר חודשים עם סחרחורות וחוסר שיווי משקל מלווים בחרדות לא ידוע מה קדם למה רופא משפחה שהרגיש בעוצמת החרדות נתן לי קלונקס ומאז נעלמו התופעות האם ניתן לשלול בעיה רפואית? לאור התלונות רופא שלח אות לבדיקת m r i האם לבטל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד''ר איתן אוריאל19/11/2008מאחר והרופא התרשם שיש מקום לבדיקת MRI איננה רואה כל סיבה לבטלה. הבדיקה איננה כרוכה בחשיפה לקרינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כלי דם קטנים?גלי18/11/2008
שלום בהמשך לתשובתך לאחר חולשת צד שמאל היגעתי למכון לתרשת נפוצה עלי לציין שהחולשה היתחילה מכאב חד בראש מעיין דקירות בקודקוד הראש ואז הופיעה החולשה במכון לתרשת שם אני נימצאת עדיין בבירור לגבי אבחנה עליי לציין שיחד עים תופעות אילו ישנה גם תכיפות בשתן מאווד קשה של 10 ויותר פעמים ביום שזה משגע אותי וחולשות ניכרות במכון לתרשת כשהיגעתי בדקה אותי ניאורולוגית שמצאה החמרה בבדיקה הניאורולוגית עליי לציין שזו אינה הרופאה שמטפלת בי באופן קבוע כי הרופא לא היה היא יצרה קשר עים הרופא שלי ודנו בבעיה שלי היא אמרה לו שיש החמרה וזה יותר מתרשת לא הבנתי את מושג זה והוא אמר לה לדבר עים מנהלת מכון התרשת היא הלכה לדבר ולאחר מיכן אמרה לי שאני צריכה לחזור ביום חמישי לבדיקות דם ובנתיים ידונו לגבי על אבחנה וטיפול כעסתי מאווד כי אני כבר שם שמונה חודשים בבירור"? בלי שום טיפול סובלת ובימיוחד בימים האחרונים לאחר ההחמרה אמרתי לה ככה אני יחזור הבית ללא שום טיפול ויש לי ילד קטן בן 8 שאני צריכה לטפל עשו לי כבר המון בדיקות ועדיין לא היגיעו לאבחנה אמרתי לה מה ניראה לה הכיוון היא אמרה שהם הולכים לכיוון של מחלת כלי דם קטנים הייתי רוצה הסבר לגבי מחלה זו והאים אלו הסיפטומים שאני מרגישה מאבחנים מחלה זו של כאב ראש קודקודי חולשות נוראות עייפות כול הזמן ונימולים בגוף הרי זה גם מאפיין את מחלת התרשת אבקש את דעתך כי אני ממש נואשת וסובלת רציתי להוסיף אני כבר שלושה ימים נוטלת אופטלגין בשתייה שלאחר ההשפעה אני חייבת לקחת שוב פעם מרוב כאב ראש חזק בקודקוד הראש מה אתה ממליץ לי לעשות תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלה
ד''ר איתן אוריאל18/11/2008לעיתים האבחנה בין מחלת כלי דם קטנים לבין טרשת נפוצה עשויה להיות בעייתית. קבלת היסטוריה רפואית מדוקדקת הכוללת ,בין היתר, התייחסות לדלקות פרקים,עיינים ופריחות ,עשויה לסייע,כמו כן הבדיקה הגופנית והתבוננת ב MRI. אני מציע לפנות למרפאה נוירואימונולוגית בניהולו של ד"ר קרני במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות חדות בראשRU,17/11/2008
שלום רב, אני בת 31 (סך הכל בריאה) ומאתמול אני חווה כאבי ראש חדים(ממש דקירות) כל מספר דקות בצד אחד (שמאל) של הראש. לפני מספר חודשים היה לי מקרה דומה אך זו היתה דקירה חדה יותר פעם יחידה שחלפה. רופא המשפחה אמר לי לפני מספר חודשים כי זהו הולכה חשמלית (עצבית) במוח בעוצמה חזקה וזה קורה לעיתים ולכן אין טעם לפנות לנוירולוג. אני חוששת כעת אולי זהו סימן לבעיה כמו קריש דם (עלול לגרום לשבץ?) האם לדעתך יש לבצע צילום ואם כן איזה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות
ד''ר איתן אוריאל17/11/2008קיימות סיבות רבות לכאבי ראש ויש צורך בקבלת הפרטים המלאים ובבדיקה נוירולוגית על מנת לקבוע את האבחנה והטיפול. אירוע מוחי איננו מתבטא בכאבי ראש חוזרים. באופן עקרוני ומבלי להתייחס למקרה לגופו, כאב ראש חדש בעוצמה עזה המופיע באופן חד ופתאומי מחייב פניה למיון. הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח-בבקשה התייחסותאור16/11/2008
פרופ' בורנשטיין, אנא ענה לי על שאלותיי הנוספות וכן אשמח גם לקבל את מס' הטלפון של דר' קרני במרפאה. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח
ד''ר איתן אוריאל17/11/2008כדי לענות לכל שאלותיך יש צורך להתבונן בהדמיה. מרפאת ד"ר קרני-6974000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האים זהו עוד אירוע נוסף?גלי16/11/2008
שלום אני בחורה בת 42 אים אירוע ליפני כשנה של כאב ראש חד ולאחר מיכן חולשת פלג גוף שמאל שנישאר עד היום כניראה עברתי אירוע מוחי כך חשבו הרופאים מאז אני מטופלת באספירין 100 מ"ג עדיין לא הוגדרתי כCVS עליי לציין שבבדיקות יותר מאוחר נימצאה בעייה בקרישיות יתר שפם זה גבוהה ופעם זה פחות זה משחק אצלי לא קבוע ובmir מוח מוקדים בחומר הלבן של המוח עכשיו אני כבר חצי שנה בבירור במכון לתרשת נפוצה . ליפני כיומים היו לי כאבי ראש מאוד חזקים בקודקוד הראש ועים מעט קושי אפשר להגיד טישטוש ראיה לקחתי כדור אופטלגין שלא כול כך עזר ויותר מאוחר נירדמתי בסביבות השעה שש בבוקר היתעוררתי כשאני מרגישה את יד שמאל רדומה לגמרי וכבדה מאוד ניסיתי להזיז אותה אבל היה לי קשה עד שהרגשתי זרמים חזקים ועד הרגשת תחושה שהיא פחותה מהיד השניה מדובר ביד שמאל שהיא משתיכת לבעיה של החולשה של פלג גוף שמאל היום אני מרגישה את היד חלשה יותר אני מנסה להיזכר אים נירדמתי על היד וזה גרם לי לזה האים יש תופעה כזואות או שזה קשור לבעייה שהיתה לי ועדיין קיימת? האים יכול להיות שזה איזה שהוא אירוע נוסף אוו של התרשת אוו אירוע מוחי אבקש את תשובתך כי אני מאוד מודאגת אים כן מה עלי לעשות? תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל17/11/2008חוסר נוירולוגי חדש, כגון חולשת צד, עלול לנבוע הן מאירוע מוחי והן מהתקף טרשת נפוצה. בכל מקרה הוא מחייב פניה מיידית למיון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פינוח הרנגטןיוסי16/11/2008
MRIמוחבגדר הנורמה פרט למעט מוקדי הארכת הרפיה תת קורטיקלי לאור הפראות ראיה יתכן שמדובר בקונטוזיות קלות עם נזק לחומר לבן כגון DAIקל במפוי מוח ישפחות זרם גם לאיזורים פרונטליים דו צדדית ולקורטקטים והאוקסיפיטליים יותר משמאל מה אומר כול זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר אוריאל
ד''ר איתן אוריאל17/11/2008DAI-diffused axonal injury הינו מונח הדמייתי המתאר שינויים בעקבות חבלת ראש קשה. לא ניתן להתייחס להדמיה מבלי לדעת את ההקשר הקליני,לבדוק את החולה וכמובן להתבונן בה ישירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש - 7 חודשיםרבקה15/11/2008
שלום רב, אני בת 58. בריאה בד"כ. מטופלת בסימבסטטיו ובאלטרוקסין 450 מ"ג לשבוע . בבדיקות מאי 2008 - מאוזנת. מזה 7 חודשים סובלת מכאבי ראש בצד שמאל בלבד. הכאב התחיל בבסיס הגולגולת במפגש עם חוליות הצוואר "וטיפס" לאורך היקף צד שמאל. כיום ומזה מספר חודשים הוא מרגיש בבסיס, בפנים וברום הראש ( צד שמאלבלבד). יש לציין שהכאבים החלו בתקופה של משבר ומתח גדול במשפחה.מזה כמה ימים אני מרגישה אי נוחות באוזן שמאל. פניתי לנוירולוגית רק לפני שבועיים ובשלב זה היא חושדת שמדובר בtension headach ונתנה לי ל3 שבועות קלונקס לנטילה בלילה. יש לצין שיש לי בעיות שינה ובשל תסמונת דום נשימה משתמשת ב .cpap. הכאב מטריד. אני מאד מודאגת. אודה להתייחסות/עצה . בתודה רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל17/11/2008כאב ראש מסוג tension מהווה את הסוג השכיח ביותר של כאבי ראש. לרוב מדובר בכאב ראש לוחץ בצורת חגורה ובעוצמה קלה עד בינונית המופיע לקראת סוף היום ומלווה מתח נפשי. ודאי שאינני יכול לחלוק על אבחנה של נוירולוגית שבדקה אותך. במידה ותרצי חוות דעת נוספת הינך מוזמנת לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש
רבקה18/11/2008תודה על התייחסותך. פניתי אליכם רק מתוך דאגה שההבחנה "מקלה מדי". שאלתי: האם אופי של כאב שניסיתי לתאר: מרוכז בצד שמאל בלבד . נמשך כבר 7 חודשים קיים במשך כל היום בדרגות כאב שונות. לפעמים בבסיס בגולגולת ולפעמים "דוחף" לרום הראש ומרוכז שם. לאחרונה יש לי צפצוף מידי פעם באוזן שמאל וקצת עמימות. לעיתים אני מרגישה במעין שריפה במוח. האם יכול להצביע על כיוון אחר? בבקשה האר עיני. איך אוכל להגיע למרכז הרפואי שלכם? תודה מראש רבקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחון מחלה.אור15/11/2008
שלום רב, להלן תוצאות mri מח עם ובלי גדוליניום:מודגם 11 מוקדים מפוזרים בחומר הלבן במח פרונטלי דו צדדי פריונטריקולרי מאונך לחדרים ליטרליים ואוקספיטלי משמאל צמוד לקרן האוקסיפיטלי.אין אפקט מסה .אין רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה חריגה.הממצאים חשודים לדה מיאלנזציה כמו טרשת נפוצה. אבקש לקבל הסבר מפורט על הממצאים. וכן הנני סובלת מנימולים, טשטוש ראיה,lac חיובי, שריר חלק חיובי. אבקש כמו כן לדעת האם ממצא זה יכול לאבחן מחלות כמו לופוס או אפלה או בודאות טרשת נפוצה.מה הסיכוי בהטבה במחלה זו. אודה מאוד לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
פרופ' נתן בורנשטיין15/11/2008אבחנה לא נעשית על סמך הדמיה בלבד אלא על ידי קבלת הפרטים הרפואיים המלאים,בדיקה נוירולוגית ובדיקות עזר נוספות. הממצאים שתוארו עלולים להתאים לטרשת נפוצה אולם גם לתהליכים אחרים כגון אלו שציינת. הטיפולים לכל אחת מהאבחנות הינם כמובן שונים. הינך מוזמנת לפנות למרפאה נוירואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב בנהיול ד"ר קרני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח-המשך
אור15/11/2008ראשית , תודה רבה פרופ' על התשובה המהירה. שנית ארצה לדעת האם יש מקום לבדיקה של המטולוג לפי הממצאים?כמו כן מהם מוקדים בחומר הלבן במוח שאינם עוברים האדרה חריגה. תודה רבה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בפענוח-המשך
אור15/11/2008רציתי גם לדעת בבקשה האם ממצאים אלו מראים דימומים ישנים במח או על ארוע מוחי בעבר. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש כתוצאה משימוש במגנטמיכאל14/11/2008
האם ייתכן שבעקבות קירבה לאימי שחבשה חגורת גב אורטופדית מגנטית, החלתי לסבול מכאבי ראש, סחרחורות, איבוד שיווי המשקל? אציין כי החגורה נקנתה בחו"ל (בית מרקחת)..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר איתן אוריאל16/11/2008אינני מכיר את העזר המדובר. מכל מקום בבדיקת MRI , הנחשבת לבטוחה, נחשפים לעוצמה רבה של קרינה מגנטית. אני מציע לפנות לרופא המטפל או למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב לצורך בירור התלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות של מחלת התרשתגלי12/11/2008
שלום הייתי בביקורת אצל נוירולוג עים בני בן העשר שסובל מאפילפסיה שפירה עלי לציין שאני האם בחשד לתרשת נפוצה. במעקב במכון לתרשת כבר שיבעה חודשים רציתי לשאול כשהייתי בביקורת עים בני שאלתי את הרופא הרבה שאלות ויכול להיות שהייתי מבולבלת קצת מהמצב של בני ואז הרופא שאל אותי אים יש לי עובדת סוציאלית ואמרתי לו שלא והוא אמר שאני צריכה אזשאלתי למה אז הוא אמר שאני ניראת באי שליטה מבולגנת כזה בראש האמת שניפגעתי ואני חושבת על זה מידי פעם וזה מציק לי האים זה שייך לבעייה שלי של התרשת עלי לציין שיש לי בעייה קצת בזיכרון ובקשב מצאו לי את זה בבירור של המכון לתרשת אבקש את תשובתך כי מאותה פגישה עים הרופא נוירולוג אני מרגישה לא נוח עים מה שהוא אמר לי האים אני צריכה לדאוג כול כך תודה גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרשת
ד''ר איתן אוריאל12/11/2008הפרעה קוגניטיבית וירידה בזיכרון אינם מהוים ביטוי שכיח של טרשת נפוצה אולם עלולים להופיע בשלבי מחלה מתקדמים. אני מציע לפנות לנוירולוג המטפל לצורך הערכה קוגנטיבית. הינך מוזמנת גם לפנות למרפאת זיכרון ומרפאת טרשת במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאורה או TIAצבי11/11/2008
שלום למומחים, מזה כ- 3 שנים אני סובל ממיגרנות עם אאורה. עד לפני מס' ימים האאורה התאפיינה בהפרעות ראיה, הבזקים "שקופים" שנמשכים בין 12 ל- 15 דקות, חולפים ומשאירים כאב ראש חזק ועייפות ואולי מדוייק יותר לאות. בדצמבר 2007, חוויתי תופעת תריס חלקי בעין ימין ונשלחתי למיון לברור ניורולוגי לשלילת TIA. עברתי בדיקות ניורולוגיות שכולן היו תקינות כולל CT מוח שגם הוא היה תקין, בדיקות עיניים מקיפות ובסופו של דבר הנטייה היתה לכיוון אאורה תוך השארת האפשרות של TIA בסבירות נמוכה. מאז ועד לפני מספר ימים חוויתי התקפי מיגרנה עם אאורה בתדירויות שונות, הפרעות ראיה כל פעם בעין אחרת, ללא שום תבנית התנהגותית של הופעת ההתקפים. לפני מס' ימים הרגשתי עיקצוצים שהחלו בנחיר שמאל באפי, עברו לצד שמאל של הפנים כולל הלשון והשפתיים, משם ליד שמאל ולרגל שמאל, מייד אחרי כן הרגשתי אובדן תחושה חלקי באברים הללו, כל זאת למספר דקות שלאחריהן הכל התפוגג וחזר לנורמל. נסעתי על דעת עצמי לחדר מיון של בי"ח באזור והפעם אושפזתי ל- 3 ימים במח' ניורולוגית. עברתי בדיקת CT בסמוך מאד "לאירוע", בדיקות דם מקיפות, בדיקת EEG, דופלר של הקרוטיס ואקו לב, כל הבדיקות חזרו תקינות וללא ממצא. שוחחררתי לביתי עם אבחנה מבדלת של אאורה ו- TIA, תוך בקשה לעשות MRI מוח בקהילה ומעקב במרפאה ניורווסקולרית (מקווה שלא טעיתי באיות), חשוב לי לציין שבמשך תקופה של כמעט 3 חודשים טרום "האירוע" לא סבלתי מאף התקף מיגרנה, ובשבוע שקדם "לאירוע" היו לי 4 או 5 התקפים יומיים רצופים שכולם התבטעו בשיבוש ראייה בעין שמאל. עוד אציין שיום קודם לאירוע קיבלתי חיסון לשפעת. שאלתי הכמעט מובנת מאליה - האם התאור מתאים יותר לאאורה אן ל- TIA ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאורה
ד''ר איתן אוריאל12/11/2008האבחנה המבדלת בין אאורה מיגרנוטית לאירוע מוחי חולף הינה לעיתים בעייתית. תחושה של מסך המופיע מעל עין אחת בלבד למשך כ-10-15 דקות מתאימה יותר לאבחנה של TIA, אולם יהיה צורך לקבל את פרטי האירוע המלאים ,פרטי ההיסטוריה הרפואית כולל גורמי סיכון וסקולרים,לבצע בדיקה גופנית ולעבור על בדיקות העזר. כאשר קיים ספק עדיף לקחת בחשבון את האבחנה החמורה יותר, דהיינו,TIA ,לבצע בירור מתאים ולהתחיל טיפול מניעתי. חשוב לציין כי מיגרנה עם אאורה מהווה,בפני עצמה,ג ורם סיכון וסקולרי במיוחד בקרב מעשנים או נשים הנוטלות גלולות. הינך מוזמן לפנות גם למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב לצורך הערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)