פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארוע מוחי וגוש במח עם קרום סביבו
    שמרית
    28/01/2009

זה כשנה סובלת אימי (בת 52) מתופעת נימול ביד שמאל ואיבוד תחושה וכאבים הנלווים לכך. עשתה פיזיוטרפיות וכמובן שזה לא עזר, התופעה מופיעה אחת לחודש בערך והיא נלחצת ובוכה כשזה קורה..היום מצאתי אותה בוכה בזמן ההתקף,תופסת את היד ובוכה מכאבים והיא טענה שגם בצד שמאל של הפנים היא מתחילה "להיתפס" כלומר להרגיש את הנימול כמו ביד ואני הבחנתי בעיוות בפנים באזור של הפה- כמובן שנלחצתי שראיתי שזה התפשט לה לפנים ומייד לקחתי אותה לבית החולים. עשו לה סיטי ומצאו במוח "כתם שחור" או "גוש שומני" להגדרת הרופאים שמסביבו קרום העוטף אותו ומפריע לאבחן מהו בדיוק אותו גוש..בינתיים היא מאושפזת ונתנו לה סטרואידים שנועדו להמיס את הקרום ולאחר מכן רוצים לעשות לה MRI. אני ומשפחתי נורא מודאגים מכך, שאלותיי הם: 1. האם זה מוגדר ארוע מוחי מה שהיא עברה היום? 2. והכי חשוב - מה יכול להיות אותו גוש? אנחנו כל היום מעלים ספקולציות ומפחדים נורא.. מה דעתכם? אשמח לתשובה מהירה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גוש

ד''ר איתן אוריאל
    29/01/2009

כדי להגיע לאבחנה יש צורך לבדוק את אימך וכמובן להתבונן בהדמיה באופן ישיר. יתכן ויש צורך בבדיקות נוספות כגון MRI מוח או ביופסיה. סביר להניח שהטיפול בסטרואידים נועד להוריד את הבצקת והלחץ שסביב הממצא. אני מציע לבקש מהרופאים המטפלים מידע מדויק יותר מזה שנמסר עד כה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    דקלה
    27/01/2009

אני סובלת מOCD [הפרעה כפייתית] בכלל שישנם בOCD. אני נתונה בדיכאון, מצבי רוח ירודים, לקחתי שנים על גבי שנים תרופות פסיכיאטריות שכמעט ולא הועילו. קראתי כתבה שהתרופה טופמקס יכולה להועיל. האם יש טעם ללכת לנירולוג בשביל לקבל טופמקס? ואם הוא יתן לי, האם זה ממומן ע"י הקופה? בתודה, דקלה.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD

ד''ר איתן אוריאל
    28/01/2009

הטיפול המקובל בOCD הינן תרופות נוגדות דכאון מקבוצת ה SSRI. במידה ואינך מאוזנת עליך לפנות לפסיאטר ולא לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה בזרוע
    גליה
    27/01/2009

שלום רב, מאתמול בערב אני חווה חוסר תחושה בזרוע שמאל. חוסר התחושה מתחילה תחת המרפק ונמשכת לאורך לכיוון האגודל (באגודל אין הפרעה של חוסר תחושה) האזור מרגיש כאילו מת, ללא תחושה תקינה. קיבלתי הפניה לנוירולוג לעוד 10 ימים. אני די מודאגת מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני מבקשת לשאול שאלה מבלי להשמע מטופשת. במשך היום אתמול לבשתי חולצה שלחצה מאוד בשרוולים, עד תחושת נימול באצבעות הידיים לפרקי זמן קצרים במשך היום. בערב ראיתי שבאזור הפנימי של המרפק נוצר סימן עמוק (כמו אחרי הורדה של גרב לוחצת) האם יכול להיות לכך קשר? נכון למחרת בצהריים, עדיין ללא תחושה באזור שתארתי. אני בת 44 תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר תחושה בזרוע

הוספת תגובה

• חוסר תחושה

ד''ר איתן אוריאל
    29/01/2009

לחץ מקומי על עצב באיזורים מסוימים עלול לגרום להפרעות תחושה. על מנת להגיע לאבחנה יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית. באופן עקרוני ,הפרעת תחושה חדשה בפלג גוף או בגפה מחייבת פניה מיידית למיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טינטון סחרחורת ו זרמים בראש
    נילי
    24/01/2009

שלום רב, לפני 5 חודשים בזמן קימה משינה סחרחורת 360 מעלות. עברתי פיזיוטרפיה לתזוזת קריסטלים, שעזרה אך השאירה תחושת שיוט ותזוזה מתמדת. מאז צפצופים שהחלו בשתי אזניים, ורעש של זרמים. כל בדיקות אוזנים- שמיעה עד 20,000 הרץ, ברה, טימפנומטריה וכד'...איאנג'י תקין. נוירלוגית שלחה לבדיקה וזו התוצאה אםאראי- . לפני ואחרי הזרקת גדוליניום לוריד. 1. מבנה תקין סינוסים, ארובות עיניים, בסיס גלגלת ופרמידות. מעבר קרניו-צרביקלי תקין מתחת לטנטוריום:פרנכימה וחדרים שמורים לאחר הזרקה של גדולניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיוץ מבנה תקין של ורידי המוח למעט פגם מילוי בסינוס הרוחבי השמאלי בחלקו הלטרלי בקוטר כ- 8 "מ"מ. באבחנה המבדלת אפשרות של גרנולציה ע"ש פקיוני או פקיק. מה משמעות הדבר? האם קשור לסחרחרות ולטינטון? מה בדיוק יש לי ומה מצריך לבדוק? אני מאוד מודאגת ומנסה לתפקד כאמא אך לא מצליחה להעביר יום אחד בלי תחושה של תזוזה וזרמים.לוקחת אגיסרק 3 פעמים ביום. אודה לתשובתך תודה רבה

הוספת תגובה

• טינטון

ד''ר איתן אוריאל
    28/01/2009

יש להתבונן בהדמיה באופן ישיר. בנוגע לתלונות על סחרחורת וטינטון אני ממליץ לפנות ליחידת סחרחורת במרפאת אף אוזן גרון. קיימות בדיקות נוספות מעבר לבדיקת ENG כגון BERA ואודיומטריה העשויות לסייע באבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטם
    דליה
    24/01/2009

האם אוטם כלשהו במוח במיקרה זה בסמוך לקרן המצחית יכול לגרום לשבץ מוחי? האם העובדה שיש אוטם מחייבת ליטול תרופה אנטי אפילפטית?

לקביעת תור
    סגירה
    אוטם

הוספת תגובה

• אוטם

ד''ר איתן אוריאל
    28/01/2009

יתכנו אוטמים מוחיים "שקטים",כלומר הנצפים בהדמיה ללא ביטוי נוירולוגי קליני.אוטם לכשעצמו אינו מהווה התוויה לטיפול אנטי אפילפטי מניעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוטם

דליה
    30/01/2009

האיש בעל האוטם הנל מתלונן כל הזמן על גירוד בראש ולאחרונה מתאר "תולעים" שנכנסים לו לגוף לפעמים הוא מוריד את המצעים וישן על עיתונים בטענה שהכל מזוהם.בבדיקה אצל רופא עור לפני חודשיים נימצא כי יש סימן דלקתי בקרקפת ונתן לו שמפו טיפולי,אבל איך מגיע לתיאור של תולעים?זה קשור לחבלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בדיבור
    מיטל
    23/01/2009

שלום, אבי עבר אירוע מוחי לפני כיומיים (בסי.טי לא רואים כלום), הרופאים הגדירו את האירוע כאירוע מוחי קל. התוצאה של האירוע היא הגבלה בצד שמאל של הגוף וקושי בהתבאות, קושי לדבר בצורה ברורה (למרות שהוא יודע מה הוא רוצה להגיד, הוא לא מצליח לבטא את זה בצורה ברורה והדבר מאד מתסכל אותו). כמספר שעות לאחר האירוע הוא התקשה לדבר, ולאחר מספר שעות הוא דיבר בצורה כמעט לגמרי ברורה, אך לאחר מס' שעות שוב חלה החמרה ביכולת הדיבור, כך גם ביום למחרת- ישנה עלייה ושיפור בדיבור וחוזר חלילה. כמו כן, יש צניחה של צד אחד של השפתיים שלו. אני רוצה לדעת מה זה אומר? האם הוא עובר אירועים נוספים או שזה אירוע מתמשך או שזו השפעה של האירוע הראשוני? מה עושים? מה הסיכוי שלו להחלמה? וכמה זמן זה לוקח? איך אפשר להרגיע אותו ואיך אפשר להסביר את השיפור וההחמרה שלו בדיבור? תודה, מיטל

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בדיבור

הוספת תגובה

• קושי

ד''ר איתן אוריאל
    28/01/2009

אירועים מוחיים חולפים וחוזרים מהוים מצב חירום נוירולוגי ומחייבים הערכה תכופה לאבחון מקור לתסחיפים למוח והתחלת טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

נמרוד
    31/01/2009

מיטל שלום לי ולך יש מקרה דומה גם סבתא שלי סובלת בדיוק בימים אלה מאותה תופעה אחד לאחד כמו שתיארת אני אשמח אם נוכל לדבר יש לך מייל שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקה
    הילית
    21/01/2009

שלום לכם, רציתי לדעת אם הזרקת בוטוקס ליד אחרי אירוע מוחי (ספסטית) - אפשרית? מתי מזריקים? מי המזריק? מהן היתרונות /חסרונות? אם יש לך מאמרים על הנושא - אשמח לקבל קישור. תודה ויום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    הזרקה

הוספת תגובה

• הזרקה

ד''ר איתן אוריאל
    25/01/2009

הזרקות בוטוקס מהוות טיפול לספסטיות לאחר אירוע מוחי. לצורך טיפול ניתן לפנות ליחידה להפרעות תנועה במרכז הפואי תל אביב. תופעת לואי אפשרית הינה שיתוק או חולשה רפה של הגפה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה חריגה
    מאיר
    20/01/2009

שלום רב לפני חודשיים התחלתי להרגיש לא טוב אבדתי את חוש הטעם והריח טעם מתכתי בפה ירידה במשקל וכוי.. עוויתות ירידהה קוגנטיבית ועוד ct שלל בעיה גידולית לדעתי נחשפתי לטוקסינים מתכת או קרינה כלשהיא מה עושים? האם מתכות יכולות לחדור למוח ולחולל בעיות כאלה השתמשתי בלוריוון חצי כדור ביום אולי הכדור היה לא תקני מזויף והכיל חומרים רעילים? אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חריגה

הוספת תגובה

• בעיה

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

מאחר ומדובר באוסף רחב של תלונות לא ספציפיות יש צורך לקבל היסטוריה מדויקת ולבצע בדיקה גופנית. לא ברור לי מדוע הינך חושש שנחשפת לרעלנים או לקרינה. אני מציע לפנות לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי גקסון ודמנציה והרדמות איברים
    גולן
    20/01/2009

שלום אני בן 39 לאחר פציעת ראש שבר בבסיס הגולגולת bbb csf מהאף כיום עם בעיות זכרון - דמנציה הרדמות איברים ודבר שאיני יודע מהו - התקפי ג'קסון שאלתי איפה ניתן לעשות בדיקת זכרון לטובת וועדה רפואית האם הרדמות איברים קשור לפציעת ראש עברתי ניתוח בראש לניקוז כריש בין המח לגולגולת תודה

הוספת תגובה

• הרדמות

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

ניתן לפנות למרפאת זיכרון במרכז הרפואי תל אביב. הפרעות תחושה חולפות בפנים או בגפיים עשוית להיות ביטוי של התקף כיפיוני.חשוב לקבל תיאור מדויק של האיזור הרדום ומשך האירוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי כאבים צד שמאל
    טליה
    20/01/2009

בוקר טוב, אימי בת ה- 79 סובלת מהכאבים הנ"ל כבר מס' חודשים. זה בא במעין התקפים ותמיד בצידו השמאלי של הגוף. זה מתחיל מהאוזן תחושת לחץ וכאב, שיניים לסת וכך מתקדם הלאה ליד לרגל וכמעט לעל צד שמאל. הכאבים חזקים ומשתקים.זה יכול לקחת מס' שעות וזה קורה כל יום. היא היתה אצל כל הרופאים שרק ניתן : שיניים מס' פעמים, אף אוזן גרון מס' רופאים, פה ולסת, קרדיולוג, נוירולוג, אורטופד ואף אחד לא מצליח למצוא סיבה או פיתרון. היא היתה במרפאת כאב אך גם משם איננה רואה ישועה. היא קיבלה את הגאבאפנטין שגרם לה לתגובות לא רצויות והפסיקה. המצב ממש גרוע ואיננו יודעים למי עוד ניתן לפנות. כולם כ"כ חסרי אונים ומאכזבים. האם מנסיונך, כאבים המגיעים במן התקפות שמתחילות ממקום אחד וגולשות הלאה יכולים להיות ממקור נוירולוגי. עליי לציין שברקע תסמונת שיוגרן. אשמח אם אולי תוכלו לתת לנו כיוון נוסף כיצד לפתור או לפחות להקל על הבעיה. זה נורא קשה. המון תודה, טליה

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי כאבים צד שמאל

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

התלונה אכן איננה אופיינית. יש צורך לקבל היסטוריה מלאה ולבצע בדיקה נוירולוגית. אני מציע לפנות למרפאת כאב במרכז הרפואי תל אביב..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוקר טוב,

טליה
    21/01/2009

תודה על תשובתך אך לא ממש הבנתי את כוונתך ב"לא אופיינית". לא אופיינית למה? לכאבים ממקור נוירולוגי ?האם אתה חושב שהבעייה היא נוירולוגית לפי תיאור המצב ? האם תוכל להמליץ על מרפאה בירושלים ? תודה רבה, טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירוע מוחי
    צילה
    19/01/2009

בעלי אושפז בבית חולים רמבם בחיפה בשל אירוע מוחי- בתחילה לאחר בדיקת ה- CT חשבו הרופאים שבעלי יש דיסקציה בעורק הצווארי בצד ימין (להבנתי זו התפצלות הדופן הפנימי של העורק לבין החיצוני. ובנוסף אוטם בעורק הנ"ל. כרגע הוא מטופל ע"י קלגסן (זריקות 60 מ"מ) אנחנו דיי מבולבלים רוצים בדוק חוות דעת נוספת האם יש המלצות לנושא. יש לציין שלשאר העורקים זרימת הדם טובה מאוד ולאחר בדיקת ,MRI נאמר שהסתימה נפתחה והחלה זרימת דם בעורק. יחד אם זאת אני מרגישה שהבעל שלי שקט מידי , יש לו קצת הצתה מאוחרת בכל מיני סיטואציות. הוא שואל אותי את אותם השאלות מספר פעמים. הזכרון שלו לחלוטין בסדר גמור. אודה מאוד לתגובתכם ולקבלת המלצות על רופאים המתתמחים בנושא.

לקביעת תור
    סגירה
    אירוע מוחי

הוספת תגובה

• אירוע

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

טיפול בקלקסן ובהמשך בקומדין מהווה טיפול מקובל בדיסקציה עורקית בצואר. כדי לבסס את האבחנה יש צורך לבדוק את בעלך ולהתבונן בבדיקת הCTA.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה ודפלפט
    יסמין
    19/01/2009

אני אישה בת 47 בריאה ללא בעיות אסטמה, סוכרת וכל מה שהוא נקרא כרוני בכלל, לאחר ששלושה שבועות שבהם אני סובלת מכאבי ראש חשבתי שזה מגרנה קיבלתי תרופות אבל הכאב עדיין ריחף ואף היה לפעמים חזק לא יציב תנודות של עליות וירידות בכאבי הראש קיבלתי זריקת אימטרקס ועזרה לי לשעתים קיבלתי כדורי זומיק לא עזר (ידועה כסובלת ממגרנות) הגעתי לבית החולים בוצע C.T מוח נרשם -בסוף דף - ללא ממצא פתלוגי רופא בבית החולים(נוירולוג) אמר לי שבמקרה כשלי נותנים דפלפט שאכן אמור לטפל בכאבי ראש . ונתן לי דפלפט 200 מ"ג בגין כאבי ראש שנמשכים כבר כ-3 שבועות. הטיפול לטיפול למשך ה-20 יום הבאים והמלצה להמשיך לקבל דפלפט למשך שלושה חודשים וכמובן מעקב המרפאה הנורולוגית . אני לא חולת אפילפסיה . אני סומכת על הרופא אבל בכל המאמרים באינטרנט התרופה הזו מיועדת לחולי אפלפסיה . אשמח אם תבאר לי כי עולות לי ספקות רבות אם בכלל כדאי שאקח את התרופה .תודה מראש אני מחכה בקוצר רב להתייחסותך

לקביעת תור
    סגירה
    מיגרנה ודפלפט

הוספת תגובה

• דפלפט

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

למרות שדפלפט הינה תרופה אנטי אפילפטית במקורה, היא מהווה טיפול מניעתי מקובל להתקפי מיגרנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריש דם בגזע המוח
    עמי
    18/01/2009

שלום, לאמא שלי, בת 82 במצב בריאות ירוד, היה אירוע מוחי לפני מספר ימים. הרופאים מסרו לנו שהוא נגרם עקב קריש דם בגזע המוח. מאז היא מאושפזת ללא הכרה, מונשמת וכו'. הפרוגנוזה אינה חיובית. היא אינה שוכבת בשקט, אלא מניעה רוב הזמן את הגפיים (בעיקר את הרגליים ומפעם לפעם את יד שמאל, מזיזה מפעם לפעם את העפעפים (אך אינה פוקחת אותם), וגם מזיזה לפעמים את הלשון (הלשון קשורה עקב מכשיר ההנשמה). הרופאים מסרו לי שיכול להיות שהיא חשה כאב. ואכן, מפעם לפעם נראה, מהבעת פניה, שהיא סובלת מכאבים. שאלותי: 1. מה פשר התנועות האלה, האם היא במצב הכרה מעורפל? 2. כיצד ניתן לדעת האם היא אכן סובלת מכאבים ? 3. אם כן, מה ניתן לעשות להקטנתם? 4. האם היא יכולה לשמוע וכיצד ניתן לבדוק זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    קריש דם בגזע המוח

הוספת תגובה

• קריש

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

תנועות לא רצוניות בחולה בקומה עשויות לנבוע מהתקף כיפיוני ולכן כדאי לבצע ניטור עם מכשיר EEG. חשוב לאתר מקורות לזיהום כגון דלקת בדרכי השתן או דלקת באיזור העירוי כדי למנוע כאב וסבל אצל החולה חסר ההכרה. הדרך היחידה להעריך האם החולה שומע הינה על ידי מילוי פקודות מילוליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בעקבות VZV
    ליאת
    18/01/2009

שלום רב לפני כחודשיים וחצי השתחררתי מהדסה עין כרם לאחר טיפול של שבוע באציקלוויר (עירוי) בעקבות מנינגיטיס אנצפליטיס שנגרם מ VZV. (הגעתי לביה"ח עם כאב ראש קשה ואפיזודות של אבדן שליטה ביד ימין ובלבול קשה במילים ודיבור והתפרצות של פריחה) המשכתי טיפול עוד שבוע באציקלוויר בבית (פומי). בביה"ח נערכו MRI ו- EEG שהיו שניהם תקינים. נערך EEG חוזר גם הוא תקין. עם זאת לאורך התקופה המשיכו הפרעות בדיבור ובזיכרון אבל בשיחה עם הרופאים החלט לא לטפל כרגע כי נראה שבגדר הנורמה. לפני כשבוע התחלתי ללהרגיש בעיה בתזוזה של יד ימין - כאילו היא 'כבדה' לי, אבל ללא אבדן שליטה או ירידה מובחנת בתפקוד.. בנוסף הרגשתי עייפות קשה ובימים האחרונים גם כאב ראש אם כי נראה שהוא מקושר לכאב שרירים בשכמות והוא מוטב כאשר נוטלת קספו או נקסין וכאבי השרירים נחלשים. ושאלתי היא עד כמה לדעתכם עלי להיות לחוצה כרגע מהמצב ? האם מצדיק נסיעה שוב לבית החולים או להמתין ולראות כיצד מתפתח ?יש לי תינוקת בת 7 חודשים בבית ואני ממש לא ששה לאישפוז אם אינו הכרחי תודה רבה על חוות הדעת ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בעקבות VZV

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

חולשת פלג גוף חדשה בעקבות זיהום בVZV מחייבת פניה למיון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות במתן שתן
    אורי
    17/01/2009

שלום, אני סובל מספר שנים מקושי להטיל שתן ודחיפות במתן שתן. עשיתי בירור יסודי אצל אורולוג אך ללא ממצא. הרופא אמר שכדאי לי לעשות בירור אצל נורולוג ולראות אם הבעיה נובעת משמה. אז קודם כל, האם בעיה כזאת באמת יכולה לנבוע ממקור נורולוגי? ואיזה מין נורולוג עדיף לבקר בשביל בעיה זו, אחד שמתעסק בבעיות מוחיות, נורומסקולריות...? תודה רבה, אורי.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות במתן שתן

הוספת תגובה

• בעיות

ד''ר איתן אוריאל
    20/01/2009

במידה ואכן מוצה הבירור האורולוגי כדאי לפנות לנוירולוג. אני ממליץ לפנות למרפאה האוטונומית ביחידה להפרעות תנועה במרכז הרפואי תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה