פורום נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ ראש
    מאירוביץ
    10/11/2008

שלום בן 40 עושה ספורט ובריא בעיה של לחצים בראש כאשר מבצע כפיפות מרפקים וכפיפות בטן עם חזרה לעמידה רואה שחור בעניים וחוסר שיווי משקל לכמה שניות בוצעו כל הבדיקות שתכתוב לי לבצע והכל תקין אך אני עדיין סובל מה זה יכול להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ ראש

הוספת תגובה

• לחץ

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

סחרחורת המופיעה בזמן מעבר משכיבה לעמידה עלולה לנבוע מלחץ דם נמוך. כאב ראש עז המופיע בזמן פעילות גופנית מחייב התייחסות מיוחדת ובירור נוירולוגי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיוות חצי פנים
    שגית
    10/11/2008

לאבי- אדם כבן 65 יש עיוות בחצי מהפנים. יום אחד אבי קם בבוקר ולהפתעתו חצי מהפנים (צד ימין) היו עקומים: השפה העליונה הורמה כלפי מעלה העין הימנית נפתחה ללא יכולת לסגור אותה ומו כן גם הגבה היתה מורמת כלפי מעלה. בבדיקות שנערכו לו לא היה סימן לשבץ מוחי. כרגע הוא עובר טיפולי חשמל ודיקור סיני. עלי לציין כי עינו הימנית היא עין תותבת וכתוצאה מאי יכולתו לסגור אותו עינו הוצאוה בניתוח על מנת למנוע זיהום ובינואר הוא מתעתד לעבור ניתוח שני להחזיר את העין. השאלה שלי היא כזו: ממה דבר כזה יכול לקרות, האם גנטי, לחץ נפשי.. מה הטיפול, יש שינוי כתוצאה מטיפולי החשמל ומהדיקור אך עדיין אין שיפור ממשי (העיוות היה בחודש מאי) תודה ומחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    עיוות חצי פנים

הוספת תגובה

• עיוות

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

יתכן ומדובר בדלקת פריפרית של עצב הפנים. ברוב המקרים מדובר בזיהום וירלי המגיב לטיפול בסטרואידים פומיים ומשתפר עם הזמן. קיימות גם סיבות נוספות לתופעה ולכן יש צורך ביעוץ נוירולוג או מומחה א.א.ג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רואה שחור בעיניים!
    משה
    09/11/2008

שלום דוק. אני בחור בן 18 בריא לחלוטין. עכשיו קורה לי משהו מאוד מוזר בתדירות של פעם ב4 ימים בערך, שאני מרגיש פתאום חולשה בכל הגוף כאילו הגוף שלי קורס + אני רואה שחור בעיניים למשך 3 שניות בערך, וגם כאבי ראש חזקים. כל ההליך הזה נמשך משהו כמו 6 שניות ומפסיק. ולאחר מכן אני מרגיש רגיל לחלוטין. אני רוצה לציין שאני מרגיש חולשה מאוד עזה, שאני פשוט לא יכול להמשיך לעמוד, שזה קורה אני אוטומטית יושב ותופס את הראש. מה זה הדבר הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    אני רואה שחור בעיניים!

הוספת תגובה

• שחור בעיינים

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

לחולשה כללית ולכאבי ראש סיבות רבות. במידה והתחושות שתיארת מופיעות בזמן מעבר משכיבה לעמידה יתכן ומדובר בלחץ דם נמוך. אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שישמע את פרטי תלונתך באופן מדויק ויבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה-MRI ראש
    רינת
    07/11/2008

שלום רב, אני בן 55 לאחר מס' אירועים של שבץ מוחי..עברתי MRI מח ולהלן הפירוט: אות בדיפוזיה תקין. חדר רביעי תקין. הגומה האחורית תקינה. מערכת החדרים סימטרית.מודגמים מס' מוקדים היפראינטסים מפוזרים בחומר הלבן בשתי ההמיספרות פרונטלי מימין ומשמאל, פריאטלי משמאל. המוקדים קטנים ולא ספציפיים , יתכן על רקע ווסקולרי. אין עדות לאפקט מסה.אין האדרה חריגה במח. מע' החדרים העל טנטוריאלית תקינה. FLOW VOID עורקי תוך קרניאלי בגדר התקין. אין עדות לשרידי דם במוח בשקלול GRADIENT. בסיכום: מעט מוקדים היפראינטסים מפוזרים במח, יתכן שינויים וסקולריים. שאר המח בגדר התקין. לציין פוליפ או ציסטה קטנה בסינוס מקסילרי ימני. רציתי לדעת מה המשמעות של התשובה? מה זה מוקדים היפראינטסים ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה-MRI ראש

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

מדובר במושג הדמייתי המתאר נגעים המופיעים כבהירים בבבדיקת הMRI סביר להניח כי מדובר בחסימות של כלי דם מוחיים קטנים. כמובן שיש לחזור עם תוצאות ההדמיה לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת ראייה
    א
    07/11/2008

אימי, בת 57, מעשנת, לחץ דם גבולי וכולסטרול גבוה (מטופל וכעת מאוזן), חוותה טשטוש בחלק משדה הראייה הימני שנמשך כשעה (היא אומרת שהחלק הימני של הפנים של דמויות בטלויזיה, וכן של הפרצוף שלי, למשל, כשהביטה בו, היה מטושטש ו"מרוח" לצד ימין. היא לא עצמה עין אחת כדי לבדוק האם ההפרעה נעלמת, כך שאנו לא יודעים אם הבעיה הייתה בעין או בשדה הראייה)... (ברקע סינוסטיס וכן מיגרנות חוזרות) במיון, כל הבדיקות הנירולוגיות הקליניות היו תקינות, וכן הסי. טי. היא שוחררה לאחר יום, עם חשד לאירוע מוחי חולף, עם מרשם לאספירין 300 מ"ג ליום והמשך בירור. שבועיים לאחר מכן היא חוותה שוב טשטוש - הפעם בכל שדה הראייה - שנמשך כמה דקות, אלא שהפעם היא כיסתה את עין ימין ואז הראייה היתקנה. כשכיסתה את שמאל הכול היה מטושטש שוב. האם זה אירוע מוחי חולף נוסף? או שעצם העובדה שההפרעה "היתקנה" עם עצימת עין אחת, וכן העובדה שהביטוי היה שוב דווקא הפרעת ראייה ולא, למשל, חולשת פלג גוף,מקטינה את הסיכוי שהיה זה אירוע מוח מלכתחילה ומצביעה דווקא על בעייה בעיניים?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת ראייה

הוספת תגובה

• הפרעת ראיה

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

גם הפרעה בשדה ראיה ימני או שמאלי המערבת את שתי העיינים וגם טשטוש ראיה חולף המערב רק עין אחת עלולים לנבוע בשבץ מוחי אולם בטריטוריות מוחיות שונות. העדר חולשת צד איננה שוללת שבץ מוח. הפרעת ראיה בעין אחת עשויה לנבוע גם מבעיה עינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "טיקים" באזור המרפקים
    רונן
    07/11/2008

בימים האחרונים יש לי מעין טיקים ביידים ליד המרפקים - זה לא בדיוק תנועה לא רצונית אלא האזור פשוט קופץ, מעין רעידות חזקות ומעצבנות. זה קורה לי הרבה מאוד פעמים ביום. זהמפסיק כשאני משנה את תנוחת היד אבל אחרי כמה דקות זה חוזר שוב. אשמח לקבל תשובה

הוספת תגובה

• טיקים

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

מאחר וישנם סוגים שונים של תנועות לא רצוניות יש צורך להתבונן בתנועות ולאפיינן וכן לבצע בדיקה נוירולוגית. לשם כך יש לגשת לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להסבר
    פרלה
    06/11/2008

בבדיקת M.R.I לבירור אפשרות של מלפורמציה של כיארי כתוב באחד המשפטים: "ווריאנט אנטומי - קאבום ספטום פלוצידום". מכיוון שחסר לי עוד כ3 שבועות עד שהנאולורוג יראה את התוצאות, האם תוכלו להסביר לי מה פירוש המונחים האלה? עושה רושם שנשללה המלפורמציה. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח להסבר

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

כיארי הינו וריאנט אנטומי של צניחת המוחון לתעלת השדרה ולרוב ללא משמעות קלינית. גם הממצא הנוסף שציינת הינו וריאנט אנטומי של המחיצה בין חדרי המוח. כמובן שיש לחזור עם תוצאות ההדמיה לרופא המטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

פרלה
    11/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mri מוח לאחר מיפוי לב?
    נועם
    05/11/2008

שלום, נקבע לי תור לביצוע mri מוח, אך יום לפני כן יש לי מיפוי לב ( בבדיקה זו מזריקים חומר רדיואקטיבי כידוע), שאלתי היא האם אפשרי לבצע את שתי הביקות האלה יום אחרי יום והאם עצם הזרקת חומר הרדיואקטיבי לא תשפיע על תוצאות ה mri מוח שבו מוזרק חומר ניגודי? תודה..

לקביעת תור
    סגירה
    mri מוח לאחר מיפוי לב?

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

החומר הניגודי המוזרק בMRI הינו גדוליניום והינו שונה מהחומר הרדיואקטיבי המוזרק במיפוי הלב כך שלהערכתי אין מניעה מביצוע שתי הבדיקות. ליתר ביטחון כדאי להתיעץ קודם עם מכון ההדמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמות צד שמאל בפנים וכף יד שמאל
    אלון
    05/11/2008

בן 45.ברקע אמא ואחות חולות ב MS מגיל 38 כל אחת מהן. מזה 10 ימים סובל מצד שמאל רדום בפנים(כמו בסוף הרדמה אצל רופא שיניים),מהסנטר עד הרקה שמעל האוזן. אחרי כמה ימים הצטרפה תחושה דומה באצבע יד שמאל,אחכ גם באגודל שמאל.בתחילה רק בקצות האצבעות הללו ואחרי יומיים בכל כף היד הפנימית. אושפזתי לכמה ימים בבי"ח ,לאחר MRI ואקו לב TEE ודפלר צוואר ומח ,אין ממצאים למעט נקודה בגזע המח שאינה ברורה.לדברי הרופאים יתכן ארוע הקשור לכלי דם/מחלה עצבית או שזה כלל לא קשור. למעט אספרין ביום נשלחתי הביתה עד MRI נוסף עוד חודש כדי להשוות את הממצא במח לבדיקה הקודמת וכן המלצה לבדיקה במעבדת שינה לאיתור הפסקות שינה בלילה. שאלותי: א. האם יתכן שעברתי ארוע מוחי קל ? ב. אם כן מה ניתן לעשות בטווח המיידי לצמצום/עצירת הנזק? ג. האם יש סימנים מבדילים ברורים מבחינת התחושות שלי בין ארוע מוחי קל לבין בעיה כמו הטרשת? תודה,אלון.

הוספת תגובה

• הרדמות

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

הטיפול המניעתי באספירין ניתן מתוך מחשבה קלינית כי לא ניתן לשלול אירוע מוחי קל וחולף. פרטי הסיפור המדויקים,הבדיקה הגופנית והתבוננות בMRI עשויים ,אם כי לא בהכרח,לכוון לאבחנה הנכונה. הינך מוזמן לפנות למרפאה הנוירואימונולוגית במרכז הרפואי תל אביב בניהולו של ד"ר קרני עם בדיקות העזר שביצעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשמל
    אבי
    05/11/2008

אני בת 41 ולאחרונה אני מרגישה שבכל מי שאני נוגעת ובקניות בסופר עם עגלה או עם דלת מכונית , אני מרגישה זרם חשמלי כמו התחשמלות עם רעש של זרם. זה מפריע לי מאוד מה התופעה הזו אני מאוד מודאגת ומוטרדת. בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    חשמל

הוספת תגובה

• חשמל

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

תחושה חולפת של זרמים בגפיים עלולה לנבוע ממספר סיבות.אני מציע לפנות לרופא המטפל כדי שיתרשם ממשך התלונה, פיזורה האנטומי,תדירות ההתקפים ומפרטים נוספים ויחליט האם יש מקום לשקול בדיקות עזר נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ בבקשה
    טל
    05/11/2008

שלום לרופאים רציתי לבקש את דעתכם בנושא שמטריד אותי זה זמן רב. תקופה לא קצרה אני סובל מידי כמה ימים ולרוב אחת ליום-יומיים מ"התקף" של עייפות רבה, לפעמים חולשה בעיקר בגפיים ותחושה של עיניים מאוד עייפות הנוטות להיעצם כשלפעמים מצטרף לכך דמעת בעיניים (בעיקר בעין ימין). מידי פעם התקפים של קפיצות כמו בהלה לשניה, טיפה חוסר יציבות ועצבנות שמונעת ממני להשאר במקום אחד רגוע, לפעמים בעיקר בשעות הערב, נרדם לשניה מול הטלויזיה ומתעורר בפתאומיות אחרי מספר שניות עם הרגשה כאילו של הבלה או הרגשה של מאין איבוד שליטה. (לציין כי התופעה הזו כמעט ולא מתרחשת כאשר הולך לישון במיטה). מידי פעם, תחושה של צוואר תפוס או עם תנועה שגורמת לכאבים בצוואר ותחושה כאילו תחושות החולשה וחוסר השקט נובעות מהצוואר והחלק האחרוי התחתון של הראש. (קורה שבזמן אי שקט, אני מנענע מעט את הראש לצדדים כדי כאילו להעיר את הגוף ולהחזירו לקצב). בדיקות שגרתיות תקינות פחות או יותר, פרט לכולסטרול מעט גבוה (בסביבות 230, HDL כ-46, LDL כ-150), סוכא מעט גבוה (בסביבות 110), בלוטת טריס תקינה, B12 כ-280, חומצה פולית כ-12). יותר מבירור זה לא ביצעתי ולא נשלחתי ע"י הרופא. האם עלי לבקש בירור יותר ספציפי ?, ממוקד לאיזה כיוון ? האם יש מקום לביצוע MRI/CT של הראש, האם עלי לדרוש ולהתעקש על בדיקות אלה ? והיתכן כי סממנים אלה נובעים מבעיה באזור זה ? האם יש לכם עוד המלצות קונקרטיות לבירור מאחר ואיכות החיים שלי לא משהו, בעיקר בתקופה בה קיימות התופעות וגם בין לבין בגלל המחשבות לגבי הגורם להן. אני אודע לכם על כל עיצה ותשובה מפורטת ככל האפשר.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ בבקשה

הוספת תגובה

• יעוץ

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

חולשה כללית לרוב איננה על רקע בסיס נוירולוגי. חשוב להבין האם הנטיה של העיינים להעצם היא למעשה צניחה של העפעפיים המכסים את גלגל העין והאם תלונה זו מופיעה לקראת שעת הערב. בנוסף חשוב לקבל מידע לגבי תלונות נוספות כגון כפל ראיה וקושי בבליעה או בדיבור.אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מהתלונות ויבצע בדיקה גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות והבהרות

טל
    09/11/2008

אז ככה... הנטיה של העיניין להיעצם מתבטאת בעיקצוצים חלשים בעינים עם דמעת חלשה ונטיה של העפעפיים להיעצם, זה לא שהם נופלים מעליהן על גלגלי העיניים אלה מין תחושה של עייפות כאילו לא ישנתי המון זמן. יכול להתרחש לווא דווקא בערבים אלה גם במהלך היום. לא הבחנתי בכפל ראיה או קושי בבליעה או דיבור, לעתים רחוקות תחושה של כאילו העצמים שאני רואה חולפים על פני במהירות רבה, אבל שוב הנ"ל לעתים רחוקות. האם עייפות אינה בכלל סממן של בעיה נוירולוגית כלשהיא ? האם תהליך בראש או מחלות כגון ALS וכו' נותנים סממנים כאלה ? אילו סממנים נותנים בכלל ? תודה על היעוץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

טל
    09/11/2008

האם סממנים כאלה יכולים לנבוע משינויים ברמות הסוכר ? בצום רמת הסוכר שלי בסביבות 110. היתכן כי מספר שעות לאחר אכילת דבר מתוק אני אחווה סממנים כאלה ? (חולשות, עייפות, עצימת עיניים כו') ? האם לדעתכם, אני חייב לגשת לבדיקת נוירולוג ואילו בדיקות לבקש ממנו ? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר איתן אוריאל
    11/11/2008

רמת הסוכר שציינת הינה תקינה. רמות סוכר נמוכות עלולת לגרום לחולשה כללית. עייפות כללית איננה סימן לALS. אני מציע לפנות לרופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיקולציות בכל הגוף מלווה בכאבים
    איתן
    05/11/2008

נבדקתי אצל נוירולוג בעקבות פסיקולציות בכל הגוף, מלווה בכאב קל ביד שמאל. הבדיקה שלו הייתה תקינה, רפלקסים תקינים, כוח גס שמור וכו'. כמו כן הוא שלח אותי לבצע בדיקת EMG כולל מחט לשריר לכל הגפיים, שגם יצאה תקינה לגמרי ולא זיהתה פעילות ספונטנית או שום דבר חריג, גם בדיקת CPK תקינה לגמרי. הנחתי לעניין, ופניתי לאורטופד בקשר לכאבים ביד, הנ"ל אמר לי שאם בדיוק בזמן בדיקת ה - EMG אין לי פסיקולציות הבדיקה תצא תקינה (לגילוי פעילות ספונטנית), ברצוני לציין שהפסיקולציות מתרחשות בזמנים לא קבועים ובאזורים לא קבועים. לפעמים בשעה יכולים להופיע כמה פסיקולציות ואח"כ במשך כמה שעות כלום. רציתי לדעת האם מה שאמר האורטופוד הוא נכון והבדיקה שעשיתי בעצם לא שווה כלום(כי לא היו פסיקולציות בזמן הבדיקה)? האם יש משמעות לעניין שהפסיקולציות הן בכל הגוף ולא מוגבלות לאזור אחד? ושאלה אחרונה, האם ייתכן מצב שמה שאני מרגיש הוא לא פסיקולציה אמיתית?
    תודה רבה על כל התייחסות

הוספת תגובה

• פסיקולציות

יעל
    06/11/2008

היי איתן, שמי יעל וגם אני כמוך סובלת מהתופעה הנוראית הזאת כבר 3 חודשים. למרות שעשיתי את כל הבדיקות וכולן ברוך השם תקינות, אני לא מצליחה להרגע ממנה. מבירור מקיף שעשיתי באינטרנט ואני מניחה שגם אתה, הרבה אנשים כמונו סובלים מזה, אני בספק אם לא היה את האינטרנט , אם זה היה מלחיץ אותנו כל כך. בכל אופן תנסה לבדוק שני דברים - 1 - את רמת המגנזיום שלך בדם וגם אם לכאורה היא תקינה תנסה ליטול כדורי מגנזיום ציטאראט, הבנתי שזה עזר להרבה אנשים להיפטר מהתופעה. 2- את רמות הברזל והפריטין שלך בדם- רמות נמוכות יכולות להיות קשורות לתסמונת הרגליים הלא שקטות שגם לעתים מלווה בפסיקולציות. אצלי הפריטין הוא נמוך והמגנזיום הוא תקין , אבל בכל מקרה אני נוטלת גם מגנזיום כבר שבוע וגם כדורי ברזל כבר חודש, בתקווה שזה יפתור את הבעיה. אם תרצה לדבר אני נמצאת במייל [email protected] .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה יעל

דן
    06/11/2008

תודה לך על התשובה. גם אני חקרתי את הנושא לעומק באינטרנט, והבעיה העיקרית היא שכל פעם שרושמים קפיצות שריר או פסיקולציות מגיעים ישר לאתר שקשור ל - ALS שלא תורם לבריאות הנפשית של אף אחד, למרות שנוירלוג שנבדקתי אצלו טען שזה סימפטום נלווה ולא עיקרי ורוב הפסיקולציות הן שפירות לגמרי. הקפיצות שלך הן בכל הגוף ללא יוצא מן הכלל? את סובלת גם מכאבי שרירים ועייפות? נבדקת EMG? ושוב תודה על ההתייחסות והתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דן

יעל
    06/11/2008

בתשובה לשאלותיך - כן עברתי emg עם מחט בדיוק כמוך הבדיקה יצאה תקינה. אני סובלת מעייפות, בגלל זה החשש שלי הוא שמה שיש לי זה "הרגליים הלא שקטות", אני מתעוררת הרבה פעמים בלילה ולעתים מתוך שינה יש לי קפיצות של הגפיים באופן לא רצוני, משהו מטורף לגמרי. מעבר לזה ברוך השם אין לי חולשת שרירים או משהו כזה. רוב הרופאים לא ימליצו לך על מגנזיום מאיזה שהיא סיבה שעדיין לא הבנתי אותה. אבל התוסף הזה עזר להרבה אנשים, אז אין מה להפסיד, אני לוקחת כדור אחד ליום למרות שכתוב על האריזה עד 3, וזה בהמלצת הרוקחת. כמה זמן אתה סובל מזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכחתי משהו...

יעל
    06/11/2008

אני סובלת מהקפיצות האלה בכל הגוף, ללא יוצא מן הכלל. החל מהפנים ועד לקצות האצבעות ברגליים. כאבי שרירים היו לי רק בשבוע האחרון אבל זה נראה לי קשור יותר לזה שעברתי דירה וזה דרש הרבה מאמץ של כל השרירים בגוף ( :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העיקר בריאות!

איתן
    06/11/2008

אני סובל מזה בערך חודשיים. המחשבה על זה מגבירה את התופעה.... בכל מקרה אני אנסה את המגנזיום. העיקר בריאות ותודה על ההתייחסות והעצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיקולציות

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

האבחנה של ALS מתבססת בעיקר על הבדיקה הקלינית של הנוירולוג ובנוסף גם על בדיקת הEMG. אנשים רבים סובלים מתופעה של פסיקולציות שפירות שאיננה בעלת משמעות קלינית. גם הפרעה בתפקודי בלוטת המגן עלולה לגרום לפסיקולציות. במידה והנוירולוג המטפל שלל מחלת ALS אני מציע להסיר דאגה מליבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי איתן

miki
    27/04/2010

אני יודע שפרסמת שאלה באתר ממזמן אך נתקלתי בה בחיפוש באינטרנט ואני ממש כמוך גם בסיטואציה המתסכלת הזאת, ושאלתי היא האם זה עבר ? לחץ נפשי או התקף חרדה גרם לזה? אשמח לקבל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ נפשי

נועה
    24/07/2010

שלום לכולם
    גם אני סובלת בימים האחרונים מהתופעה של קפיצות שריר .
    אולם אצלי יש גם חולשה בידיים וברגליים עוד לא בדקתי את הנושא ולא ברור אם מדובר בחולשה או רק בהרגשה.
    אני במתח נפשי מאוד גבוה מכיוון שאני סובלת מכאב ראש ממושך מעל חודש וחצי שהכניס אותי לסרטים שיש לי גידול עם התלבטות גדולה האם לעשות CT או לא.
    רופא ניורולג בדק אותי לפני קפיצות השריר וטען שכאב הראש לא קשור אליו.
    האם מתח נפשי יכול לגרום לכל התופעות של חולשה וקפיצות בשריר ?
    עכשיו אני כבר חושבת על מחלת ניוון והלחץ רק גובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיקולציות

ד''ר מאיר קסטנבאום
    24/07/2010

פסיקולציות (קפיצות שריר) יכולות להיגרם ע"י סטרס. בנוסף גם מעיפות, התיבשות, הפרעה במלחי הדם, מחלות עצב וסיבות נוספות.
    במידה ומופיעות פסיקולציות ומלוות בחולשת שרירים מומלץ שתפני לנוירולוג לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שריר

נועה
    25/07/2010

שלום ד"ר
    הייתי היום אצל ניורולג והוא שלל בעיה נירולגית בבדיקה פיזית בלבד. הוא טען שאם יש חולשה בשני הצדדים זה לא קשור לניורולגיה
    יש לי קפיצות בכל הגוף אפילו בשפתיים מין קפיצות קטנות
    האם אפשר לשלול בבדיקה כזו חס וחלילה מחלת ניוון שרירים מסוג כלשהו ?
    האם מחלת ניוון שרירים לא מתחליה בכל הגוף ?
    תוך כמה זמן מתפשטת מחלה מסוג זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

נועה
    25/07/2010

האם חולשה ברגליים שבאה לסירוגין יום כן ויום לא מנחמת שלא מדובר במחלת ניוון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר אבי גדות
    25/07/2010

אכן - מחלת ניוון שרירים אינה מתאפיינת בחולשה לסרוגין אלא חולשה מתקדמת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות שריר

ד''ר אבי גדות
    25/07/2010

מחלת ניוון שרירים - ALS מאובחנת בראש וראשונה בבדיקה גופנית ובבדיקות עזר דוגמת EMG.
    מאחר ונבדקת ע"י נוירולוג ששלל בעיה גופנית ניתן להוריד את רף המתח.
    אם התלונות ממשיכות ממליץ לפנות שוב לייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך עלי לציין.
    גלי
    05/11/2008

שלום ביצעתי mir מוח שהראה מוקדים בחומר הלבן של המוח דו"צ היה כתוב בתשובה שאינם ספציפים וגם mir עמוד שידרה גבי וצאורי שהראה מוקדי מלצייה מפושטים במספר גבהים מה זה מלצייה? ומה פירוש sus/ multpla sclerosis. האים הכוונה לתרשת נפוצה? תודה גלי

לקביעת תור
    סגירה
    תודה על תשובתך עלי לציין.

הוספת תגובה

• MRI

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

הכוונה כי קיים חשד הדמייתי לטרשת נפוצה. האבחנה מתבססת בעיקר על התלונות הקליניות והבדיקה הגופנית ובנוסף גם על בדיקות ההדמיה ובדיקות עזר נוספות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוע מוחי
    חלי
    04/11/2008

אני בת 57. אבי נפטר מארוע מוחי בגיל 70. לאחרונה איבחנו אצלי פקטור 5 הטרוזיגוט. עשיתי את הבדיקה לאחר שאחי לקה בטרומבוזה במפשעה ואיבחנו אצלו פקטור 5. לא המליצו לי לקחת תרופות אלא רק בטיסות ארוכות. מכיון שאני בסיכון האם יש דרך למנוע ארוע מוחי או טרומבוזה . נשארתי בתחושה קשה שבעצם כל יום יכול להופיע אצלי ארוע. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ארוע מוחי

הוספת תגובה

• אירוע מוחי

ד''ר איתן אוריאל
    09/11/2008

ההחלטה לגבי טיפול מניעתי ראשוני הינה בידיו של ההמטולוג המטפל. מכל מקום כדאי לאזן בקפדנות גורמי סיכון וסקולרים כגון יתר לחץ דם,סוכרת,עישון,משקל עודף,יתר שומנים בדם וחוסר פעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת
    לילך
    03/11/2008

שלום רב, אני בת 37 לאחר ארועים של הרדמות פלג גוף ימין + קרישיות יתר - מקבלת קלקסן 60 מ"ג פעמיים ביום וכן תרופה - נרונטין בעקבות אבחנה של נוירולוגית - ניתוקים בעקבות קרישי דם קטנים. - נבדק חשד מחלת אפלה ( תסמונת אנטיפוספולידית) . להלן תוצאות בדיקת MRA . אודה על חוות דעתך . מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים נראים שמורים. ללא עדות למוקדי אות חריג מפרנכימת המוח בתמונת ה T2 או ה FLAIR בדיקת ה MRA היא תקינה המערכת האחורית, העורק הורטברלי השמאלי הוא הדומיננטי. עורק ורטבלי ימני הוא דק יותר. העורק הבאזירלי תקין. PCA נראים תקינים דו"צ. המערכת הקידמית , הקרוטיס הפנימי נראה תקין והתפצלויותיו הראשיות ל MCA ו ACA כולל סעיפיהם הראשיים נראים שמורים. ללא עדות לאנאוריזמה או AVM . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת

הוספת תגובה

• חוות דעת

ד''ר איתן אוריאל
    04/11/2008

למרות שנראה כי מדובר בבדיקה תקינה יש צורך לעבור על דיסק ההדמיה באופן ישיר. ההחלטה לגבי המשך הטיפול בקלקסן או קומדין צריכה להתקבל על ידי הנוירולוג וההמטולוג המטפלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה