מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב עיניים לאחר ריטלין LAאלי08/02/2009
בן 28, בריא בדר"כ, עם רקע של גלאקומה במשפחה. בדיקות עיניים שגרתיות תקינות. ללא טיפול תרופתי קבוע, מלבד טיפול בריטלין עקב ADHD. לאחרונה הועלה המינון. לפני כ-3 ימים, כחצי שעה לאחר נטילת ריטלין LA במינון גבוה, החל בפתאומיות כאב לוחץ בעין שמאל (כאילו העין עומדת להתפוצץ), קבוע עם עליות וירידות. הכאב נמשך לאורך כל זמן השפעת הכדור, כ- 10 שעות, ופחת עם תום השפעת הכדור, אך לא נעלם לגמרי. נבדקתי באותו היום ע"י ר.עיניים,כולל הרחבת אישונים, שבדק גם לחץ תוך עיני שהיה תקין (דגש גלאקומה במשפחה), ואבחן דלקת לא מרשימה כהגדרתו בשתי העיניים- הרופא לא קישר בין הכאבים לריטלין, סבר שיעבור עם הטיפול בדלקת. מטופל מזה 3 ימים בתרוצידין 3X1 ביום. לציין שהכאב בעין שמאל עדיין מציק, מופיע מדי פעם, ולא חלף למרות שלא נטלתי ריטלין מאז האירוע. מה הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב עיינים
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009התלונה מצריכה גם בדיקה נוירולוגית.אינני משוכנע כי קיים קשר לטיפול בריטלין . אני מציע לפנות לנוירולוג על מנת שיתרשם מתיאור ואופי הכאב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפילות ראייה במבט ישר קדימה ולמטהרחל07/02/2009
שלום ד"ר לפני שנתיים היה לי דימום מוחי שבאזור העינים בוצע צינטור שעדיין המפרצת פתוחה חלקית לפני שנה התחיל לי כפילות ראייה במבט ישר קדימה ולמטה האם זה תוצאה מהדימום מוחי? מה הטיפול והאם יכולים ליפסול לי את הרשיון נהיגה תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפל ראיה
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009יתכן כי המפרצת לוחצת על אחד העצבים התוך גולגולתיים האחראים לתנועת גלגלי העיינים. בדיקת CTA או MRA יתנו את האבחנה. ההחלטה לגבי המשך טיפול ורשיון הנהיגה תינתן רק לאחר בדיקה נוירואופתלמולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב של קומהליאור נזר07/02/2009
סבתה של אישתי נכנסה היום לתרדמת 7.2.08 אישה בת 78 אשר במהלך שהותה בבית ביתה קיבלה אירוע מוחי בו התעוותו הלסת וצד ימין היה רפוי כאשר הגענו לחדר מיון בתל השומר הרופא החליט לתת טיפול מהיר של מתן מדלל דם ישירות לוריד כאשר הגענו לחדר מיון העיוות בלסת נעלם והיא יכלה להזיז את הראש לשני הצדדים וגם החזיקה את ידינו בחוזקה (הייתה במצב של הכרה חלקית העיניים לא היו ממקודות וחוסר יכולת לדבר) לאחר מתן התרופה החלה להזיז את רגל ימין ויד ימין אך לאחר מכן היא החלה מדי פעם לפרכס היום היא נכנסה לתרדמת ורוצים להעבירה להנשמה לדברי הרופא השלושה ימים הבאים הם הקריטיים ביותר אשמח לקבל חוות דעת והכי חשוב אם היא תוכל להתעורר מהתרדמת ומה ההשלכות אשמח לקבל כמה שיותר עזרה המשפחה בחוסר אונים בתודה מראש וכבוד רב ליאור נזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קומה
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009לצערנו הטיפול במדללי דם לתוך הוריד בזמן שבץ חריף יעיל רק בכ-30% מהמקרים. על מנת להעריך את הצפי יש צורך לבצע בדיקה נוירולוגית מדוקדקת הכוללת בין היתר את מצב ההכרה ותפקודי גזע המוח ובנוסף לעבור על ההדמיה המוחית ולהתרשם מגודל האוטם. במידה והחולה בקומה קיימת בהחלט התויה להנשמה מלאכותית.הטיפול היחיד בשלב זה הינו במניעת סיבוכים והשנות של השבץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "בעיה מורכבת" שאלה נוספתדן06/02/2009
שלום ד"ר הרופא המטפל שלי לא יהיה לזמן ממושך והמחליף שולח אותי לכלי דם ונוירו שיחליטו האם לתת תחליף למיקרופירין הוא היזכיר תרופות כמו פלויקס ו קרדוקסין תחילה רצה לרשום לי קרדוקסין אך התחרט והחליט שכלי דם יחליטו אבל התור לכלי דם רק בעוד למעחה מחודש וחצי ובינתיים אין לי משנהו אחר לדילול מה עושים? ואגב האם מותר לקחת גם אומגה 3 בזמן טיפול ב מיקרופירין או פלויקס? האם פלויקס מדלל חזק יותר מאספירין? בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009במידה וקיימת התוית נגד למיקרופירין כגון מחלה פפטית בדרכי העיכול אין כל מניעה שרופא המשפחה יחליף את הטיפול לפלויקס ואין כל צורך בהפניה לנוירולוג או כירורג כלי דם. היעילות של פלויקס ואספירין דומה יחסית אולם פלויקס גורם לפחות תופעות לואי בדרכי העיכול. מאחר וגם לאומגה שלוש אפקט נוגד קרישה יש להתיעץ עם הרופא המטפל בנוגע לטיפול משולב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול בצד ימין של הפניםתמרה05/02/2009
לפני כשבוע הרגשתי תחושה של נימול בצד הימני של הפנים, זה בא ליידי ביטוי שהעין כמעט נסגרה והפה קצת התעוות יחד עם זאת הייתה תחושה בלחי. התחושה הייתה למשך כ-30 שניות ...זה קרה כ-6 פעמים במהלך השבוע. חשוב לציין גם שהתחושה בגוף הייתה רגילה, לא הרגשתי בלבול וחולשה ויכולתי לדבר רגיל במהלך ה-30 שניות. עשיתי כמעט את כל הבדיקות: EEG, סיטי, דופלר ובדיקות דם וסכרת. כל הבדיקות יצאו תקינות למעט הסכרת שיצא קצת גבוה. האם ידוע לך עלתופעה שכזו? לדעת הרופאים זה לא אירוע מוחי אך יחד עם את לא ניתנה סיבה לתופעה. מה עליי לעשות? אני ממתינה ל-MRI אך זה לוקח זמן עד שהתור נקבע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימולים
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009האבחנה המבדלת העיקרית לחוסר נוירולוגי חולף כוללת אירוע מוחי חולף,התקף כיפיוני (אפילפטי) ומיגרנה. יתכן גם כי מדובר בתלונה ללא משמעות קלינית או בסיס אורגני. למרות שהבירור שעברת עד כה נמצא תקין,הוא איננו שולל את האבחנות שמניתי. הדרך היעילה ביותר להגיע לאבחנה הינה על ידי קבלת תיאור מפורט מאוד של האירועים,היסטוריה רפואית מלאה ובדיקה גופנית ונוירולוגית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחהאודליה05/02/2009
לפני כיומיים סבתא שלי, אישה מבוגרת כבת 92, אישה שעד לפני יומיים תפקדה בצורה נורמלית לחלוטין, צלולה בדעתה כמו אישה בת 40. לפני יומיים קרה מקרה מוזר- היא קמה בבוקר והמטפלת שלה זיהתה שמשהו שונה באופן דיבורה. אכן, הלכנו לבקר אותה באותו היום ומה שקורה זה שהיא איבדה את דעתה. היא לא יודעת מי היא, מי אנחנו- מתבלבלת בין אנשים ומתנהגת כאילו היא מסוממת. היא הייתה דתיה שומרת מצוות ומתפללת כל בוקר, נוטלת ידיים וכו' ועכשיו כלום!! אין לה רצונות, בקשות והיא אף הפסיקה לדבר איתנו. מענייןאותי לדעת מה זה יכול להיות? יכול להיות שהיא עברה התקף בלילה או משהו שגרם לה פתאום לאבד את הזיכרון??? היא ממש כמו תינוקת עכשיו- אם לא תתן לה אוכל ביד היא פשוט לא תבקש ולא תאכל- דבר השונה לגמרי ממה שהייתה לפני זה. אשמח לשמוע דעתך, תודה אודליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחה
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009מצב בלבולי חדש המופיע באופן חריף,בחולה שהיה קודם לכך שמור קוגניטיבית. מחייב פניה דחופה למיון. יתכן ומדובר בתגובה לתרופות ,למחלת חום חריפה או לשינויים מטבוליים אך חשוב מאוד לשלול שבץ מוחי,אירוע כיפיוני או דלקת זיהומית של רקמת המוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוע לאחר לידהשרונה04/02/2009
שלום רב אני לאחר לידה כ 5 חודשים , שבוע אחרי הלידה עליי לציין בקיסרי קיבלתי ארוע מוחי דימומי דמם תת עכבישי בצד שמאל שלאחריו פירכסתי - עליי לציין כי עברתי MRI ונראה שהכל בסדר , ברוך השם שהיום אני בסדר אבל יש לי תחושות משונות. לגבי כאבי ראש הבנתי שיהיו לי הרבה זמן אבל אני מרגישה כאילו יש לי מין נפיחות בראש (לעיתים) שאני נוגעת בראש "כאילו" ישנה איזו דלקת מין הרגשה של לחץ וכאב במצח ובראש זה תופס אותי לכמה שעות ועוזב אותי. בנוסף היום כאשר שכבתי לנוח ושכבתי על צד ימין הרגשתי כאילו זרמים לאורך הפנים יד ורגל מין הרגשה משונה של כמה שניות שקשה לי להגדיר אותה כאילו הצד נעשה יותר חלש ועם זרמים. קמתי מיד מהמיטה והרגשתי בסדר ולא היתה לי חולשה , מה זה יכול להיות והאם על כל תחושה עליי לרוץ למיון או רופא? יכול להיות שהנני לחוצה מידיי כי לאחר מה שקרה לי יש לי כל הזמן תחושה של פחד שלא יקרה לי שוב למרות שהייתי אצל טובי המומחים שאמרו לי שזה קרה מההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
שרונה07/02/2009לגבי כאבי הראש שיש לי. ביומיים האחרונים אני מרגישה כאב שבא והולך חלש אבל מעצבן באזור שכאשר קרה לי הארוע שמה חשתי את הכאב החד והנוראי מכל, האם זה נורמאלי להרגיש שם כאב ? זה קרה לי גם לפני איזה חודש אבל ממש חצי יום ועבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ד''ר איתן אוריאל09/02/2009חשוב לדעת האם בצעת בדיקת MRA או CTA בעקבות הדמם כדי לשלול נוכחות מפרצת. כמובן שמבלי לקבל פרטים מלאים מפיך לגבי הבעיה המקורית והתלונות החדשות אינני יכול להתיחס אליהן במישרין. מכל מקום התיאור הקלאסי של דמם תוך עכבישי הינו של כאב ראש עז מאוד המופיע באופן חד ופתאומי. אני מציע להיות במעקב במרפאת מחלות כלי דם של המוח במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שרונה09/02/2009תודה על התשובה לשאלתך כן עשיתי MRA ונישללה מפרצת , נאמר לי כי זה קרה עקב טרומבוזה שקרתה לי לאחר לידה. בימים האחרונים אני מרגישה כאילו משהו מתנפח לי בראש, מעין לחץ שמקרין גם על הראש והפנים. בעיקר מעל המצח ובין העיניים. האם זה אופייני לאחר מקרה של דמם תת עכבישי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספתי שאלה נוספת
שרונה17/02/2009האם לאחר ארוע של דמם עכבישי, כאבי ראש, לחץ בתוך הראש כאילו ומתנפח, הרגשה של "ערפול "לשניה וכאילו שהראש זז בישיבה האם זה הגיוני. הייתי אצל הנאורולוגית והיא בדקה אותי ומבחינה גופנית הכל בסדר, אמרה שאם יחמירו הסימפטומים אחזור אליה לעשות סי.טי, (מה שאני ממש לא רוצה לעשות בגלל הקררינה הרבה. האם בכלל יש טעם לחזור על MRI אם עשיתי לפני חודשיים וחצי? (כולל MRA MRVׂ) הסימפטומים הללו היו לי כחודש וחצי לאחר הארוע , הפסיקו כאשר ירדתי במינון של האפנוטין מ3 כדורים לשניים ולפני חודש הפסקתי בכלל את האפנוטין ואחרי שבועיים כל הסימפטומים חזרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מורכבתדן03/02/2009
שלום רב בן 50 תרופות: טריטייס קומפ סיבסטטין10 כולסטרול 176 ldl73 hdl76 טריגליצרידים 127 הבעיה היא כזו. בדופלר קרוטיס מלפני שבועיים. מימין-"קיימת היצרות המודינמית פחות מ 25% ע"י רובד פיברוטי אין לזהות כיב" שאר הנתונים תקינים.בסיכום היצרות קלה בעורק הפנימי בדופלר קודם ליפני שנה- "שינויים מינימליים בעורק הפנימי" אי סדירות דפנות העורק הפנימי. בעקבות המימצא הנוכחי ניתן לי מיקרופירין[ ליפני שנים אחרי שימוש של 14 יום ב נקסין קבלתי כיב קיבה שטופל ב לוסק במשך חודש][בעבר אחרי שימוש באספירין אחרי הכדור ה 4 קבלתי כאב ראש חזק עם ציפצופים עירפול ותופעות שנתנו לי לחשוב שקבלתי אירוע מוחי] כעת הוסף לי פמוטידין 1 ליום כעבור שבוע התחלתי להרגיש מיחוש כאב עמום בצד שמאל של הבטן התחתונה הוסף לי עוד כדור גסטרו לערב אך הכאב ממשיך. בהוראת הרופא הפסקתי את המיקרופירין ליומיים והכאב פחת מאד. שוב חידשתי את הלקיחה והכאב חוזר גם עם 2 פמוטידין היום אני מרגיש ממש על הפנים. מציק לי מיחוש בבטן השמאלית הרגשת חולי. וכאב ראש עם ציפצוף. מתסכל!! ברקע קיימים כאבי ראש קבועים אך כעת הכאב ראש יותר מציק ונילווה לו טיניטוס הכאב ראש מיתפתח במשך היום והוא קיים כל יום עליי לגשת לרופא לספר שגם 2 פמוטידין לא שינו את המיחושים יש לי גם תור לנוירולוג שאלותי. מה עושים? האם הממצא מחייב דילול דם ומה לוקחים באם אספירין יוצר בעיה? איך לינהוג בקשר לכאב הראש והטיניטוס? מה יכול ליגרום כאב או מיחוש בטן משמאל? האם זה האספירין? מה ההמלצה בנוגע לכאבי הראש? [לציין שאחד ההורים קבל אירוע מוחי בגיל 68 וכעבור 5 שנים אירוע חוזר שהפך אותו לצמח חי כך עוד 10 חודשים] בתודה דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה
ד''ר איתן אוריאל04/02/2009במידה ואכן קיימת התויה לטיפול במדללי דם אני מציע להתיעץ עם הרופא בנוגע מעבר לטיפול בתכשיר הפלויקס הידידותי הרבה יותר לרירית הקיבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה טומוגרפיתאיציק03/02/2009
שלום, מדובר בבדיקת סריקה טומוגרפית ממוחשבת של מח ואנגיו לעורקי המח והצוואר . עבור אדם בן 65 שעבר לאחרונה אירוע מוחי קל מה משמעות הממצא " העורק הורטברלי הימני צר בקוטר כ-1 מ"מ עם הדגמה קלושה ביותר" ? כל שאר ההדגמות תקינות פחות או יותר... האם מדובר בחסימה רצינית ? האם בדרך כלל ניתן לפתוח סתימה שכזאת ? התור לנוירולוג הוא רק בעוד שבועיים . תודה מראש על ההתייחסות, איציק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
ד''ר איתן אוריאל04/02/2009חשוב לדעת האם האירוע המוחי עשוי להיות קשור להיצרות הורטברלית מימין. לשם כך יש לדעת מה היו סימני האירוע והממצאים בבדיקה הגופנית. בחלק גדול מהאוכלוסיה העורק הורטברלי הימני צר יותר מהשמאלי, אולם כדי להחליט האם קיימת לכך משמעות קלינית יש לקבל את כל פרטי האירוע וכן לצפות בהדמיה ישירות. כך ניתן להתרשם מהפרעת הזרימה וכן מהמילוי באיזורים המרוחקים יותר של מערכת הדם האחורית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול להיות ... ?!!!ארי01/02/2009
ערב טוב , כחודש , מרגישה מין כבידות בראש מאחורה וכן נימול בכל הראש כולל הפנים . מה יכול להיות זה ??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה... CT ו- MRI ראש
בת 2502/02/2009רציתי להוסיף את הפינוח שקיבלתי CT ראש ו- MRI ראש ... CT מוח ללא ח.נ מוקד ציסטי צלול סובארכנואידלי באיזור האונה הטמפורלית משמאל . יכול להתאים לציסטה ארכנואידלית גדולה . תתכן מחיקה מינימלית של הסולצי פרונטלי משמאל . ללא דימום. שאר הסולצי והחדרים תקינים . קו האמצע שמור . פופליפ קטן בסינוס מקסילרי ימני . ללא הרס גרמי מומלץ MRI תשובת ה- MRI היא : תהותה מגניטית למח . הבדיקה בוצעה בסדרות FLAIR , T2 , T1 , ולאחר הזרקת גדוליוניום . ממצאים : אין עדות לדימום או אוטם . לציין ממצאים היפואינטנסים בסדרת FLAIR ו- T1 לאורך הקרנים האוקסיפטליות ובסמוך לקאוודט שאינם נראים כממצאים פתולוגים . אין עדות לאפקט מסה . קו האמצע שמור . מודגמת ציסטה ארכנואידלית גדולה בקדמת האונה הטמפורלית השמלית הנמשכת לפיסורה הסילביאנית . אין עדות לאפקט מסה משמעותי על רקמת המח . מעט אפקט מסה על החלק הקידמי של האונה הטמפורלית . מודגם סיגנל זרימה תקין בכלי הדם המוחיים הגדוליים . ציסטרנות בזליות פתוחות . אני מודה לכם אם תוכלו לפשט לי את הכתוב , והאם יש קשר לתלונות שלי ? תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
ד''ר איתן אוריאל04/02/2009הציסטה הארכנואידלית עשויה להיות מקור לכאבי ראש אולם לרוב מדובר בממצא אקראי. הטיפול בדרך כלל הינו סימפטומטי במשככי כאבים. אני מציע לפנות עם תוצאות ההדמיה לנוירולוג על מנת שיתרשם ישירות מהממצא, אופיו וגודלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת MRIשירלי01/02/2009
שלום, אני בת 63, סובלת מסחרחורות וכאבי ראש. עברתי בדיקת MRI שהתוצאות שלה מאד מדאיגות אותי. קבעתי תור לנוירולוג, כמעט עוד שבוע, בינתיים אני קצת בלחץ. להלן התוצאות: MRI מח ללא ח.נ. טכניקה: T1, T2, FLAIR אין עדות לתת"מ לאורך עצבי קרניאלי 7,8 דו"צ. יש מעט מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן מימין. יתכן רקע של מחלה וסקולרית. בבקשה עיזרו לי להבין מה תוצאות הבדיקה ועד כמה הן חמורות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI
ד''ר איתן אוריאל04/02/2009אינני יכול להתייחס ישירות לבדיקה מבלי להתבונן בדיסק ההדמיה. מכל מקום ומבלי להתייחס לגופו של עניין, הממצאים המתוארים עשויים להתאים למחלה של כלי דם קטנים במוח. מדובר בממצא שכיח ככל הנראה משני ליתר לחץ דם וגורמי סיכון אחרים. מומלץ לאזן את לחץ הדם וגורמי סיכון וסקולרים נוספים כגון עישון,סוכרת,יתר שומנים ומשקל יתר.יש לפנות לנוירולוג המטפל על מנת שיצפה בהדמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בראש בספורט ואכילהמאיר01/02/2009
שלום רב מזה שנים רבות סובל מלחצים וכאבי ראש בזמן אימונים בחדר כושר ואו תוך כדי אכילת ארוחה משביעה לחצים וכאבי ראש ברקע בן 40 עושה ספורט ובריא.עברתי את כל הבדיקות עד האחרון שבהםוכולם תקינים והמסכם m r i תקין.מה עוד ניתן לעשות בכדי להגיע לאיכות חיים נורמאליים של פעילות ספורט ואכילה מהנה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצים בראש
ד''ר איתן אוריאל04/02/2009אני מניח כי בדיקת הMRI נעשתה גם בפרוטוקול MRA המדגים גם כלי דם על מנת לשלול מפרצת. במידה ואכן בוצע כל הבירור הדרוש יתכן ומדובר בסוג מיוחד של מיגרנה המופיעה בזמן מאמץ גופני והניתנת לטיפול (Exertional headacheׁ). אני מציע לפנות למרפאת כאבי ראש במרכז הרפואי תל אביב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי ראש במאמץ
מאיר05/02/2009שמחתי לקבל קצת מידע לגבי התופעה שלי לא מצאתי שום מקום שנתן לי מידע על תופעה זאת רציתי לברר איזה סוג טיפול ניתן לקבל ומה פירוש המילה בלועזית תודה רבה ממני הצמא לכל פיסת מידע בנושא מאיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקצוצים בגוף, כאבי ראששרית31/01/2009
שלום, יש לי 4 ילדים, מההריון של הילד הראשון (לפני 6 שנים) נרדמות לי הידיים. בנוסף יש לי פריצת דיסק בגב תחתון. לפני 14 שנה עברתי ניתוח פריצת דיסק, מה שלא ממש הועיל והכאבים המשיכו. לפני כשלוש שבועות נתקפתי שוב בכאבים עזים. לפני 35 שנה בהיותי בת 10 חודשים הוצא לי גידול מגזע המוח, הגידול גרם להידרוצפולוס והיה לי שנט במשך 6 שנים שהוסר בהיותי בת 7. מדי פעם יש לי כאבי ראש מאוד חזקים, לפעמים רק בצד אחד של הראש מלווה בכאבים בעיניים. לפני שנה ו-4 חודשים נולד בני הרביעי, לאחר הלידה סבלתי מאוד מעיקצוצים, מן זרם בכל הגוף, כולל בראש, מעל בית החזה (במחשוף) זרם שגרם לי להתגרד לרגע, ממש עקצוצים מעצבנים. עשיתי בדיקות דם ומהבדיקות התברר שהיתה לי רמה מאוד מאוד גבוהה של חומצה פולית והרופא חשב שיכול להיות שזה מזה משום שזה כבר גבל בהרעלה של חומצה פולית. הפסקתי את הכדורים. בשבועיים האחרונים שוב חזרו העקצוצים אבל בצורות שונות. מדי פעם יש לי מן הרגשה כאילו יש לי קוצים בבגד וזה ממש עוקץ אותי בחלקים שונים בגוף. לפעמים בידיים, ברגליים ועוד. הלילה הרגשתי כאילו יש לי אבן קטנה בעקב שדוקרת אותי, הושטתי את ידי, חשבתי שיש לי אבן קטנה בתוך הגרב והרגשתי שהעקב שלי מן רדום שכזה וכשנגעתי היו עקצוצים. אני רוצה לציין שאני עדיין מניקה. לוקחת תוסף מזון של אומגין 3 DHA. מה קורה לגוף שלי? אין לי משקל עודף, להיפך, אני בגובה של 1.62 ושוקלת 47.5 קילו. תודה על התשובות. שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אציין גם
שרית31/01/2009את ניתוחי הראש עברתי בהדסה בירושלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות הטיפול לאחר אירוע מוחייוסי29/01/2009
ב- CT מוח אובחן כי אבי עבר אירוע מוחי שגרם לו לבלבול גבוה וקושי בהליכה - לפי הסמפטומים נראה שהאירוע קרה לפני כ - 2 - 3 שבועות. מה ניתן וצריך לעשות כעת ?, האם יש דחיפות לגשת לבי"ח היום? תודה, יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירוע
ד''ר איתן אוריאל29/01/2009למרות שכעת כבר לא ניתן לטפל באירוע עצמו, אבחנה של אירוע מוחי מצריכה אשפוז על מנת לבצע בירור ולמנוע אירוע נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםיאיר28/01/2009
כבר שנים אני חווה גירודים בכל הגוף שמפריעים לי נורא. קשה לי לישון בגלל זה או לשבת בשקט להרבה זמן כשצריך ומיד חש את הצורך לגרד. במיוחד בחום הגירודים נוראים יותר. הלכתי לרופא עור שנתן לי אנטיהיסטמינים אך הם לא עזרו. האם זה יכול לנבוע מבעיה נורולוגית? ואם כן מה כדאי לעשות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירודים
ד''ר איתן אוריאל29/01/2009גרד איננו תוצאה של הפרעה נוירולוגית.הוא עשוי להיות משני לבעיה פנימית. אני מציע להתיעץ שוב עם רופא העור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)