ייעוץ על שחפת

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• ייעוץ על שחפת
    מאי
    21/07/2011

עשיתי בדיקה לשחפת ויצא לי 6 מ''מ
    אני בבירור בגסטרו כבר כמעט חצי שנה בגלל כאבים חזקים בבטן ימנית תחתונה עם חשד לקרוהן
    הרופאה במרפאת שחפת אמרה לי שאם זה רק לבירור זה תקין ואם זה לטיפול מונע לקרוהן זה חיובי

אז השאלה שלי היא אם יש לי את החיידק או לא ? או שזה תלוי רק אם יהיה לי קרוהן ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ על שחפת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יעוץ

מאי
    21/07/2011

יש לציין שבנוסף היה לי חודשיים שיעולים שסיבתם לא ידועה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ על שחפת - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/07/2011

שלום,
    בדיקת מנטו איננה בדיקה המאבחנת שחפת פעילה. הבדיקה מצביעה על הסיכוי כי עברת זהום (בהווה או בעבר) בחיידק השחפת. זהום משמעותו היא לא בהכרח מחלה. חיידקי שחפת שחדרו לגוף (זהום) עלולים להשאר רדומים לשנים ולהתפרץ בגרימת מחלת השחפת בהזדמנות שמערכת החיסון נחלשת. אם אובחנת כחלה במחלת קרוהן והרופאה במרפאת שחפת מתייחסת לתשובת המנטו כזהום אזי היא תשקול תחילת טיפול אנטיביוטי מונע בכדי שלא תתפרץ אצלך מחלת שחפת בעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

מאי
    21/07/2011

תודה רבה
    השיעול יכול להיות קשור לכך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    24/07/2011

שלום,
    אם צילום חזה תקין הרי שהסבירות לקשר בין שיעול ושחפת נמוכה ביותר. יש לברר את סיבת השיעול, במידה ונמשך, גם ללא קשר לבדיקת המנטו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו