פורום מחלות ריאה אסטמה - יש לך שאלה?

בפורום זה תוכלו להתייעץ על נושאים כמו גנחת, קוצר נשימה, שיעול כרוני, נשימה כבדה, סיבולת לב ריאה נמוכה, ונטולין, ארובנט, בריקלין, מכשיר אדים ועוד

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
הוספת הודעה לפורום
 
תמונה
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום
 
  • תוצאות צילום חזה
    אמיליה
    19/04/2019

    בפיענוח הצילום נכתב "מודגם תסנין ריאתי בסגמנט אחורי של אונה תחתונה משמאל". אשמח לדעת מה זה אומר

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תסנין בצילום חזה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    19/04/2019

    שלום,

    צילום חזה לכשעצמו לא נותן הסבר לסיבת ההצללה שנראית בקריאה. יש לחבר את הממצא הרנטגני עם הקליניקה, למשל אם יש חום ושיעול סביר כי הסיבה היא דלקת ריאות. סיבות אחרות תתכנה כאמור לפחי הנסיבות וגורמי סיכון שברקע. בכל מקרה יש כמובן לחזור לרופא המטפל ולאחר טיפול חובה לחזור על צילום ביקורת לוודא שהממצא נעלם (למשל לאחר דלקת ריאות צילום ביקורת כעבור 2-4 שבועות מסיום הטיפול).

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שאלה בנושא תוצאות צילום חזה
    דלית
    18/04/2019

    מצ”ב התוצאות:
    צ. באקספיריום.
    הצללה פראקוסטלית בשדה עליון של ריאה שמאלית-תסנין. סינוס קוסטופרני שמאלי סתום-התעבות פלוירלית?נוזל פלוירלי בכמות קטנה?
    הרופא אבחן דלקת ריאות.
    האם יכול להיות חשד גם לגידול ?

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • תשובות בדיקת ריאות- בירור
    גיל
    17/04/2019

    ד"ר שלום רב
    מזה כחודשיים אני מרגיש שאינני נושם כראוי או שאינני מכניס מספיק אוויר. במהלך ספורט אני נושם ממש טוב ולא מרגיש בעיה. בעית הנשימה היא במנוחה. הלכתי לבדיקת ריאות אשמח לדעת מה אומרת השורה עליה בtgv ביחס לסך הנפח?
    האם ידוע לך מה יכולה להיות הבעיה? האם זו חרדה? מצרף תמונת הבדיקה. תודה רבה לך


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אסטמה ואלרגיות - צילום חזה
    חנה
    16/04/2019

    הי,

    יש לי אלרגיות ובשבועות האחרונים התקפי קוצר נשימה, רופאת המשפחה שהקשיבה לריאות אמרה שהכל תקין.
    עשיתי צילום חזה וכשהטכנאית בקשה לנשום נשימה עמוקה לא הספקתי, ורק הספקתי להוציא אוויר של נשימה קודמת, אבל הצילום בוצע.
    קבלתי תשובה שהצילום תקין, האם יכול להיות שבגלל שלא לקחתי נשימה עמוקה לא רואים טוב אם יש או אין אסטמה?
    כדאי ללכת לרופא ריאות ולא רק לרופא משפחה? יש בדיקות נוספות כדי למצוא אסטמה?
    תודה רבה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אסתמה וצילום חזה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    17/04/2019

    שלום,
    צילום חזה לא משמש לאבחנת אסתמה !
    במידה והאסתמה שלך לא מאוזנת, או לחילופין לא ביצעת תפקודי ריאות בשנה האחרונה, יש לבצען ובמידה ולא תקינים או את סימפטומטית ביום יום -מומלץ לפנות לייעוץ רופא ריאות.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • שתי בדיקות ביופסיה בגין סיליקוזיס
    יגאל
    16/04/2019

    שלום דוקטור!
    עבדתי תוך מספר שנים עם אבן קיסר במפעלי שיש.
    בשנת 2010 אבחנתי בסיליקוזיס. בוצעה ביופסיה בבי"ח קפלן אצל ד"ר אלכס ירמולובסקי. בין ממצאים:
    THE MACROFAGES CONTAINTS BIREFRINGENT MATERIAL. הבחנה - SILICOSIS.
    בעוד כשנה, בשנת 2011, בוצעה ביופסיה שניה (בשאלה לשחפת), הפעם בבי"ח ברזילי אצל רופא אחר. הפעם לא מצאו חלקיקי סיליקה:
    SILICA PARTICLES ARE NOT IDENTIFIED
    מצ"ב שתי תשובות.
    אם בשנת 2010 היו חלקיקי סיליקה בריאות ובשנת 2011 לא מצאו, האם עדיין ניתן לסכם שאבחנה של סיליקוזיס היא נכונה? איזו בדיקה אמינה?
    תודה רבה


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הוספת תצלומי CT

    יגאל
    16/04/2019

    אני לא יודע האם יש צורך להוספת תצלומים לשאלה זו, אך ליתר ביטחון הוספתי. תודה רבה


    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיליקוזיס?

    ד''ר שבתאי ורסנו
    17/04/2019

    שלום,

    הבדיקה הפתולוגית שציטטת לא מגלה ספציפית חלקיקי סיליקה אלא מגלה חלקיקים של חומר אנאורגני. העדרם של חלקיקים אלו, ולעומת זאת קיומה של חשיפה מקצועית לאבק סיליקה וצילומי CT חזה מתאימים, מספיקה לאבחנה של סיליקוזיס.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אנטי היסטמינים ואסטמה- התייעצות
    סליפי
    25/03/2019

    שלום, רציתי לדעת האם חולה אסטמה יכול ליטול כדורי sleep aid. רשום על זה משהו בעלון, לכן היה לי חשוב לוודא אם לא קיים סיכון לפתח התקף בעת השימוש בתרופה. לאחרונה היו לי יותר התקפים מהרגיל, אם כי לרוב אני חווה התקף קטן יחסית כפעם-פעמיים בשנה (יש עבר של התקפים קשים ואשפוזים, רגישות גבוהה לבריקלין. אינני נוטלת תרופות קבועות, אם כי זה בניגוד להמלצת הרופא...). ובאופן כללי הייתי שמחה לדעת האם מותר לקחת אנטי היסטמינים או שמא אין קשר למחלה ואין כל בעיה. תודה

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • אנטיהסטמינים ואסתמה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    26/03/2019

    שלום,

    בעקרון אנטיהסטמינים אינם חלק מהטיפול באסתמה. פעמים רבות המטופלים סובלים הן מאסתמה והן מנזלת עונתית/כרונית ואז יש מקום לטיפול אנטיהיסטמיני, עדיף בתרסיס לאף (אם אין תופעות אלרגיות במקומות נוספים כגון עיניים ועור). את כדורי ה SLEEP AID אינני מכיר ולא יכול להתייחס.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מרכיבי הכדור

    סליפי
    26/03/2019

    תודה על המענה.
    לגבי sleep aid - היא מורכבת מ Doxylamine
    Succinate
    25mg

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סליפ אייד

    ד''ר שבתאי ורסנו
    07/04/2019

    שלום,
    הכדור מכיל אנטיהיסטמין מדור ראשון הגורם לישנוניות. לא מיועד כתרופת בכירה לטיפול בתופעות אלרגיות. ראו תשובתי הקודמת.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צרידות ואיבוד קול בגלל שיעול חזק ומתמשך
    דפנה
    05/04/2019

    דר' שלום ותודה רבה,,, כבר שבוע אני עם ברונכיט חזקה. קיבלתי מוקסיפן וברונכוליט , לא לקחת את הברונכוליט, השתעלתי שבוע בצורה מטורפת 24/7 כמו נביחות של כלב בשעות היום והלילה שבכח רציתי להוציא ליחה שבקושי יצאה., גם היו לי התקפי שיעול בלי שרציתי שלא הפסיקו במשך עשר דקות. השיעול היום פחת, אבל, פתאם היום נהייתי צרודה והקול כמעט ונעלם פעם ראשונה בחיים שקרה לי דבר כזה. אני בפאניקה נוראית. השאלה שלי, האם משיעול יכול להיקרע מיתרי הקול או להיגרם נזק בלתי הפיך? בבקשה תשובתך הדחופה לי. תודה דפנה.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צרידות וברונכיטיס

    ד''ר שבתאי ורסנו
    07/04/2019

    שלום,

    קרוב לוודאי כי הצרידות בעקרה מהווה חלק מהתגובה לזיהום בדרכי הנשימה, אף כי ייתכן שקיים גם מרכיב מכני כגון השיעול הקשה. לרוב מסתדר בהדרגה. אם קצב השיפור ידאיג אותך, רופא א.א.ג בבדיקה גופנית יוכל לוודא מה שלום יתרי הקול.

    הוספת תגובה
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • משאף סרבנט האם זה יכול להיות תחליף טוב?
    מיכל
    04/04/2019

    שלום,
    אני מאובחנת עם אסתמה 15 שנים(בת 35). שנים הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 פעמיים ביום, ולעיתים החמרה בחורפים. בחורף הזה חודשיים נאלצתי להעלות לסרטייד 500 פעמיים ביום וסינגולאייר,ולאחרונה חזרתי למצב של סרטייד 250 פעמיים ביום. נשלחתי לתפקודי ריאות שיצאו תקינים אחרי הפסקה של סרטייד ל 12 וחצי שעות, ורופא אלרגיה פתאום אמר לי שהוא חושב שאין לי בכלל אסתמה ושאני שנים עם טעות באבחנה... כי תפקודי הריאות היו אמורים לצאת לא תקינים, ובפעמיים שהייתי אצלו הריאות היו נקיות...(לקחתי וינטולין לפני היציאה מהבית והסברתי לו).
    הוא אומר שאולי יש לי ליחה שגורמת לי לתסמינים.. אבל אמרתי לו שאם אני רק מאחרת בזמן נטילת הסרטייד יותר מידי אני כבר עם קושי לנשום טוב. הוא החליט שאנסה להוריד את הסרטייד ולעבור למשאף סרבנט שהוא בלי סטרואידים. יש לי גם אסתמה של המאמץ ולפני ספורט אני חייבת 2 שאיפות וינטולין. האם עצם זה שעבור לסרבנט לא עלול לסכן אותי מבחינת זה שלא אקבל טיפול מונע? וגם אם אצליח לתקופה להיות מאוזנת עם הסרבנט עם הזמן זה נקרא שאני לא מטופלת ולא מקבלת טיפול מנע ואז המצב עלול יותר להחמיר?
    תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרבנט כתחליף

    ד''ר שבתאי ורסנו
    04/04/2019

    שלום,
    זה שתפקודי הריאות שלך תקינים לאחר טיפול ממושך בסרטייד לא שולל שאת אסתמטית. ייתכן פשוט שהאסתמה שלך מאןוזנת. מאידך ייתכן שאת לא אסתמטית, במידה והסרטייד נרשם לך בזמנו ללא שעמדת בקריטריונים של אבחנת אסתמה (זו לא קביעה אלא אופציה). עשי כרגע כפי שהומלץ לך אך במידה ויופיעו סימפ]טומים תכופים/ממושכים של אסתמה חזרי לרופא, בצעי תפקודי ריאה והחזרה לטיפול מונע תשקל שוב.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • דחוף לי בבקשה, צילום חזה שעשיתי היום
    ליאן
    01/04/2019

    שלום ותודה מראש, עשיתי היום צילום ריאות שהרופא זיהה ברונכיט ואני התעקשתי על צילום חזה והוא אמר שאין צורך וזה נגד רצונו ובכל זאת נתן לי. קיבלתי תשובה שפעם ראשונה כתבו לי דבר כזה. האם זה סרטן:
    ממצאים :
    שינויים אמפיזמטיים , סרעפות שטוחות .
    הצללות עדינות בבסיסי הריאות - ממצאים חשודים תהליך דלקתי דו"צ - אבחנה מבדלת עם שינויים ריאתיים כרוניים
    ציור אינטר-סטיציאלי מוגבר בפסגות - יותר מימין - משינויים ספציפיים לאחר - TB ללא ממצא אקוטי ללא שינוי מהותי .
    ללא הרחבת המדיאסטינום או שערי הריאות
    צל הלב אינו מוגדל
    המלצות:
    ייעוץ רופא ריאות.
    תאום קליני של הממצאים - יש לשקול המשך בירור ע"י CT בית החזה
    בבדיקה זו קיימים ממצאים, המצריכים פניה לרופא המפנה לשקילת המשך בירור וטיפול.

    בבקשה זה מסוכן ? נכנסתי לחרדה ופחדים. ליאן. תודה רבה.

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צילום חזה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    03/04/2019

    שלום,

    אין בתיאור הממצאים שום דבר המחשיד לסרטן. חזור לרופא עם הצילום ובקש את התייחסותו.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • בקשה לסיוע בפענוח צילום חזה
    הכל דבש
    28/03/2019

    שלום רב,
    כהכנה לניתוח נשלחתי לצילום חזה. קיבלתי את הדיסק אולם ללא כל מכתב. אני מניח שהתשובה נשלחה למנתח. מבקש עזרה להבין מה רואים. תודה


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • צילום חזה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    31/03/2019

    שלום,

    הפורום לא מיועד לפענוח צילומי חזה מכוון שלא ניתן להשוות את איכות הצילומים המועברים לאלו על דיסק שנבחן על מסך גדול. יחד עם זאת, לא נראה ממצא מיוחד במגבלות האלו. התשובה המחייבת היא זו שתקבל רישמית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • הפרעה חסימתית כתוצאה מסיליקוזיס
    אבי
    30/03/2019

    שלום דוקטור!
    בשנת 2010 כשהובחנתי בסיליקוזיס, היתה לי הפרעה רסטריקטיבית. משנת 2015 - גם רסטריקטיבית וגם חסימתית. האם, באופן תיאורטית, יתכן שסיליקוזיס גורם לפעמים גם את ההפרעה חסימתית?
    תודה רבה


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיליקוזיס והפרעה חסימתית

    ד''ר שבתאי ורסנו
    31/03/2019

    שלום,
    עקרונית חשיפה לאבק סיליקה עלולה לגרום להפרעה חסימתית בלתי הפיכה המלווה סיליקוזיס ולעיתים אף ללא סיליקוזיס (כלומר ללא פגיעה ברקמת הריאות). במקרה של תפקודי הריאות שהצגת, לא מדובר במחלה חסימתית מכוןן שהערך FEV1/FVC הינו תקין וגם העקומה לא נראית חסימתית. נראה לי כי ביצעת את שתי הבדיקות (זו שלפני ונטולין וזו שלאחריה) באיכות ביצוע שונה ואין כאן שיפור/הפיכות אמיתית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סטורציה בהליכה 6 דקות
    אבי
    26/03/2019

    שלום דוקטור!
    אני סובל מפיברוזיס של ריאות דו צדדי. לפני כ-4 שנים במבחן הליכה של 6 דקות הסטורציה ירדה מ-97% ל-79%. מאז חלה החמרה ניכרת בצילומי CT. יחד עם זאת, במבחן חוזר של הליכה 6 דקות סטורציה כמעט ולא ירדה - מ-97% עד 94%. האם במקרה של פיברוזיס ישנם ימים יותר "טובים" ויותר "גרועים" כשסטורציה משתנה מבדיקה לבדיקה? תודה רבה


    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • פיברוזיס

    ד''ר שבתאי ורסנו
    27/03/2019

    שלום,
    בדיקת הסטורציה במאמץ היא לא בדיקה מאד מדויקת וייתכנו שינויים מפעם לפעם גם בגלל עניין טכני. חשוב יותר הם תפקודי הריאה כולל כושר הדיפוזיה. הצילומים שהראתה אינם קלאסיים למחלה פיברוטית. מה האבחנה אצלך. האם נעשתה ביופסיה ריאתית?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האבחנה של סיליקוזיס

    אבי
    27/03/2019

    תודה דוקטור!
    האבחנה לפי ביופסיה היא סיליקוזיס. חשבתי שפיברוזיס וסיליקוזיס הם בארך אותה המחלה - אני מצטער על שגיאה:)
    FEV1 49, דיפוזיה 51. אני במעקב. פשוט מה שנראה לי מוזר - שתוצאות בדיקת של הליכה 6 דקות הינן כל כך שונות.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סיליקוזיס

    ד''ר שבתאי ורסנו
    28/03/2019

    שלום,
    אכן התמונה ב CT מתאימה בשלב זה לגרנולומות ולא לפיברוזיס. פיברוזיס עלולה להתפתח בהמשך (וגם סיבוכים אחרים) ולכן אתה חייב להיות במעקב מתמשך אצל רופא ריאות !. אני מקווה שאתה מבצע בדיקת תפקודי ריאות מלאים (כולל דיפוזיה וקיבולות) כחלק מהמעקב ולא בדיקת ספירומטריה פשוטה. הערכים שציינת הם חלקיים ולא מאפשרים קבלת רושם על ההפרעה התפקודית.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרקואידוזיס האם זה הגיוני?
    מיכל
    26/03/2019

    שלום,
    אני בת 35 מאובחנת עם אסתמה 15 שנים, לאחר דלקת ריאות, ותמיד היתה אסתמה של המאמץ ואלרגיה. לוקחת סרטייד 250 פעמיים ביום וסינגאולאייר ולאחרונה לא קצת לא מאוזנת וצריכה סרטייד 500 פעמיים ביום. סובלת מעייפות עקב שינה לא איכותית שנים רבות. לאחרונה רופא פנימאי שלח אותי לצילום חזה לשלילת סרקואידוזיס. האם יש לזה בכלל טיפול במידה וימצא שיש לי את זה? כי אני תוהה האם כדאי לעבור את הצילום עם הקרינה הרבה כי עברתי לא קצת הליכים עם קרינה בתקופה האחרונה. התסמינים שלי הם לא שיעול יבש.. אלא נשימה כבדה או קוצר נשימה כשלא מאוזנצת, ועייפות שחשבתי שהגורם לה הוא איכות השינה... מלבד זאת יש בזה תסמינים אחרים שאין לי. האם עדיף לוותר על הצילום? הרופא נתן המון המון בדיקות בהרבה תחומים. תודה מראש

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • סרקואידוזיס

    ד''ר שבתאי ורסנו
    27/03/2019

    שלום,

    אם מדובר בצילום חזה סטנדרטי הרי שקרינתו קטנה. צילום CT קרינתו רבה יותר אך אם יש אינדיקציה לביצועו יש לבצעו. מדוע הרופא שלח חשב על סרקואידוזיס לא ברור לי. ייתכן ואבחנת אסתמה לא מקובלת עליו?

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ווסט קירור עלול להחמיר אסתמה?
    שירלי
    23/03/2019

    שלום,
    יש לי אסתמה בינונית ובחורף קשה. בנוסף יש לי טכיקרדיה תנוחתית(אי סבילות לעמידה) ולעיתים רחוקות התעלפויות, והתסמונת מוחמרת עקב חום בקיץ. חשבתי להזמין מחו"ל ווסט קירור ששמים אותו כמו גופיה על הגוף ויש בו הרבה בלוקים של קרח שעוזר לקירור. האם עצם העובדה שיהיה לי קרח באזור שקרוב לחזה עלול לגרום להתקף אסתמה? אצטרף קישור מעלי אקספרס עם תמונה. תודה

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ווסט קירור ואסתמה

    ד''ר שבתאי ורסנו
    26/03/2019

    שלום,

    אוויר קר הנשאף לריאות עלול להיות טריגר להתכווצות הסמפונות. לגבי קירור הגוף עצמו לא חושב שישנם נתונים ולא יכול לתת תשובה. אם את בכל זאת מנסה ווסט כזה, אני ממליץ לעשו קירור בהדרגה.

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • האם ווסט קירור עלול להחמיר אסתמה?
    שירלי
    23/03/2019

    שלום,
    אני סובלת בקיץ מאוד מהחום ויש לי טכיקרדיה תנוחתית (תסמונת אי סבילות לעמידה)שגורמת לי להתעלפויות לעיתים רחוקות אומנם.(לא מטופלת תרופתית), והחום הוא גורם מחמיר ידוע בתסמונת הזאת. בנוסף יש לי אסתמה בינונית שבחורפים הופכת לקשה, ובקיץ לרוב מאוזנת.
    חשבתי להזמין מחו"ל ווסט ששמים בו הרבה מלבנים של קרח וזה עוזר ללכת בחוץ ולהתקרר.
    האם עצם העובדה שזה דיי על החזה זה עלול לגרום להתקף אסתמה מבחינת הקור? יש כאן תמונה של הווסט.
    תודה מראש!

    לקביעת תור
    סגירה
    הדפסה

    הוספת תגובה

     
    תמונה
