מידע רפואי
פורומים
- אולטרסאונד בהריון, שקיפות עורפית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- שיקום לב
- איפור וטיפוח
- בנות, העצמה נשית
- תמיכה בדיאטה
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- תרופות סבתא
- דלקות והפרשות באברי המין - גברים ונשים
- פדיקור
- קונדילומה, פפילומה, קוניזציה
- חרדה חברתית
- תזונה בהריון
- פטרת ציפורניים
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר עדי אדר
מומחה לנוירולוגיית ילדים דר` עדי אדר הינו מומחה לנוירולוגיה והתפתחות הילד, כיום מנהל את מכון אדר , מכון ארצי לאבחון הפרעות קשב וריכוז, נירולוגיה ילדים. מכון אדר זכה גם השנה בסקר שביעות רצון של כללית מושלם. כמו כן תחומי העיסוק של דר` אדר כוללים כאבי ראש, הפרעות תנועה, טיקים.
מנהל הפורום
- ברונכיאקטזיות התנגשות דעות של ממוחיםמשה עמית27/11/2024
היי בן 25 כן סובל מליחה בגרון וגם בחזה לצערי הייתי אצל מומחים לברונכיאקטזיות ד"ר מיכל שטיינברג ,ודר משה היישניג שנהם הרגיעו אותי שעל פי הסיטי הריאות תקינות או לפחות נקיות מברנוכיאקטזיות
אבל עדיין סובל מכאבי חזה וליחה לפעמים דביקה לפעמים סתם שקופה אז לקחתי את הסיטי לשתי רדיולוגים פרטיים ד"ר דיגו מרסר והשני היה שירות מחול אז לא מוכר ככ אחד ד"ר דייגו אמר שאכן קיים ברונכיאקטזיות אבל בצורה מאוד מינימלית ועיבוי דופן קל ,והרופא מחול רשם שקיים רק בריאה השמאלית למטה כזה וגם ד"ר לירן לוי חושב שיש לי ברונכיאקטזיות מינימליות
שני שאלות 1 האם כדאי לי להסתמך על דעות של רפואי ריאות שמתמחים בברונכיאקטזיןת כמו הרפואים שציינתי יותר מאשר רדיולוגים שזה מגיע לאבחנה של ברונכיאקטזיות בסיטי?
2 אני קראתי מאמר באנגלית שאומר שעיבוי דופן הקירות הסימפונות של הריאות יכול להראות כברונכיאקטזיות אבל זה רק נראה כביכול
להמשך טיפול אני עדיין מטופל באינהלציה לפי הצורך ומשאפים מחכה לסיטי חדש האחרון היה ב2022 לראות אם יהיה תמונה ברורה יותר אבל מה דעתך על כל הנושט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברונכיאקטזיות?
ד''ר שבתאי ורסנו27/11/2024שלום,
מציע שתעביר לד"ר שטיינברג, אותה אני מכיר ומוקיר, את תשובות הרדילוגים השונים ואת דיסק ה CT כדי שתוכל לעיין שוב, אולי גם במשותף עם רדילוגים מבית חולים בו היא עובדת. ליחה יכולה להווצר גם ללא ברונכיאקטזיות, כמו כן יש לוודא כי הליחה נובעת בשעול עמוק (מתוך הריאות) ולא בכיחכוחים בשל נזילה אפית אחורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
שוב אני משה28/11/2024היי אז אני אגיד שדר שמיכל הסתכלה על הסיטי וקצת לא הבינה מה אני רוצה כי אני כביכול עם סיטי תקין אבל עדיין סובל מליחה בגלל זה ערערתי והליחה יוצאת מהריאות ואני מטופל עם אינהלציה סליין 7 אחוז כאילו ישלי ברונכיאקטזיות ,ותמיד או לפחות בדרכ יוצא משהו בין אם זה דביק לבין אם לא ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- שינויים פברוטיים מינימליים בפסגות סיטי ריאותשלמי27/11/2024
שלום דר'
לפני שנה וחצי נדבקתי בקורונה פעם ראשונה ואף אושפזתי בבית חולים בעקבות בעיות בנשימה
ואז כבר היו לי 4 מקרים נוספים של דלקות בדרכי הנשימה
ותמיד מקבל אנטיביוטיקה ומשאפים
צילום חזה יוצא תקין ללא דלקת ריאות
עשיתי סיטי חזה ללא חומר ניגוד
הפענוח הוא
שינויים פברוטיים מינימליים בפסגות
קשרית באונה תחתונה מימין בקוטר 3 מ"מ
קשרית סובפלאורלית בלינגולה בקוטר 4 מ"מ
לסיכום רשום
ללא ממצא חריג בריאות
אבל רשום ממצאים כמתואר
האם מסוכן? למרות שרשום ללא ממצא חריג
מה המשמעות של שינויים פברוטיים מינימליים בפסגות???
ומה המשמעות של קשרית באונה תחתונה מימין ???
וכן גם קשרית סובפלאורלית בלינגולה בקוטר 4 מ"מ????
מבקש את עזרתך
האם יש פה מחלת ריאות
מה ניתן לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים ב CT חזה
עקרונית, שינויים פיברוטיים מינמאליים בפסגות הריאה הם ממצא שכיח גם בבריאים. לגבי הנודולים בגודל שהזכרת ראה תשובתי מהיום לדורית. בכל מקרה עלייך לחזור אל הרופא שהפנה אותך לבדיקה לשמוע מה רלבנטי לגבייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- פענוח סיטי לאור דלקות חוזרות בדרכי הנשימהדורית27/11/2024
שלום רב דר'
לאור דלקות. חוזרות בדרכי הנשימה ,
הפניתי לסיטי ריאות - ללא חומר ניגוד
להלן התשובה:
לא הודגמו קשריות לימפה מוגדלות באקסילות במדיאסטינום או בשערי הריאות
כלי הדם הגדולים במדיאסטינום בטווח התקין
הלב בגודלו תקין-תפליט פריקדיאלי מינימלי
לא הודגמו תפליט פלאורלי או חזה אוויר
פרניכמת הריאות ללא תסנין
שינויים פברוטיים מינימליים בפסגות
קשרית באונה תחתונה מימין בקוטר 3 מ"מ ( 9-255)
קשרית סובפלאורלית בלינגולה בקוטר 4 מ"מ (9-258)
שינויים ניווניים בעמוד שדרה DISH
מעבר בטן חזה
בקי היטאלי קטן
אדרנלים קטנים
לסיכום:
ללא ממצא ריאתי חריג
ממצאים כמתואר
מה המשמעות של הקשריות, של השינויים
די מוטרדת ממה שרשום, זה זה מסוכן?
האם התחלה של סרטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשריות
קשריות עד 3 מ"מ לא מהוות הוראה למעקב הדמייתי. 4 מ"מ, למעקב במידה ויש גורמי סיכון, למשל עישון, בן משפחה דרגה ראשונה עם סרטן ריאה ועוד. קשריות קטנות כגון אלו שלך נפוצות גם בבריאים, בד"כ ללא משמעות בריאותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- שאלת המשך-סובלת מרגישות יתר בסמפונותדורית20/11/2024
שלום ד״ר
תודה על תשובתך המהירה,
הייתי אצל רופא ריאות מס' פעמים , אך לא המליץ על ct ריאות
שאלתי היא ,
ממי אוכל לקבל הפניה ל-ct, וגם בקשר להערכה של נוגדנים בדם,
האם ניתן להגיע אליך לייעוץ
אשמח לקבל מענה בנושא
פשוט כבר אובדת עיצות ,
מרגישה שלא מתייחסים נכון לתלונות שלי
מאחר והצילום ריאות תקין, ואין צפצופים , אז לא מפנים להמשך בירור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר בסמפונות
ד''ר שבתאי ורסנו21/11/2024שלום,
נסי דרך רופא המשפחה. אני מופיע באינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- סובלת מרגישות יתר בסמפונותדורית19/11/2024
בת 63,
לא מעשנת ולא עישנתי מעולם,
בשנה וחצי האחרונות סובלת כל כמה חודשים מהתקף של דלקת בסמפונות, מלווה בליחה ירוקה עם שיעול טורדני
עשיתי תגר מטכולין לפני שנה , יצא תקין
עשיתי גם ספירומטריה לפני שנה יצא תקין
אך בשנה האחרונה כבר עם 4 התקפים חוזרים
ועכשיו שוב עם התקף , מטופלת האנטיביוטיקה אזניל ל- 5 ימים
עושה אינהלציה עם איירובנט 3 פעמים ביום
להשיעול מרגיש לי עמוק עם חרחורים וליחה
לא מרגישה שינוי למרות כל הטיפול
ברצוני לציין שאין היסטוריה של מחלות ריאה במשפחה
צילום ריאות ללא ממצא חריג
אאך ההתקפים מרגיש לי שהם קשים יותר ויותר
והםעם כבר מס' ימים ללא הטבה משמעותית
אודה לעזרתך , מה עלי לעשות
האם יתכן שזה מחלת copd שלא מאובחנת
קיבלתי משאף רלבר לטיפול מונע , אך זה לא עוזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות יתר- זיהומים חוזרים בסמפונות
ד''ר שבתאי ורסנו20/11/2024שלום,
במקרים כאלו צריך לברר סיבות לזיהומים חוזרים בדרכי הנשימה (ליחה ירוקה) למשל CT בחתכים דקים לשאלת ברונכיאקטזיות (התרחבות פתולוגית של הסמפונות), וגם הערכה של מערכת החיסון הכללית (רמות של נוגדנים בדם). כדאי לפנות לרופא ריאות בעניין זה. אם תפקוד ריאות תקין הרי לא מדובר ב COPD כהגדרתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהוספת תגובהלקביעת תורסגירה- סטורציה לפני שינהאריק13/11/2024
שלום דוקטור, עקב פיברוזיס ריאות בשכיבה, לפני השינה, סטורציה יורדת מייד עד 91-92% (לא מדדתי בשעות הלילה). האם יש צורך בטיפול של חמצן בשעות הלילה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטורציה
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2024שלום,
עדיף למדוד בלילה תוך שינה. פני לקופת חולים לברר אפשרות למדידה לילית רציפה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול יבש ממושך ובדיקת סיטימאיה12/11/2024
היי,
בת 52. סובלת המון שנים משיעול יבש טורדני שלא עבר. בסיטי ריאות האחרון שעשיתי )בקרינה נמוכה ללא חומר ניגוד( בין יתר הדברים כתוב:
Svc שמאלי פרסיסטנטי - וריאנט אנטומי.
בסיטי אחר מלפני מספר שני נמצאו שם ברונכואקטזיות.
אשמח להבהרה מה זה אומר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעול יבש וסיטי
ד''ר שבתאי ורסנו13/11/2024שלום,
SVC זה וריד נבוב עליון ובמקרה שלך לפי הפענוח מדובר במיקום שונה מלידה ולא במחלה. לגבי השיעול עלייך לעבור ברור אצל רופא ריאות שימצה את כל האפשרויות האבחנתיות. CT זה לא הברור היחידי הדרוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחמצן וסטורציה תקינהאבי09/11/2024
שלום דוקטור, עקב סיליקוזיס ריאות יש לי FEV1-42% ודיפוזיה 32%. אבל סטורציה בד"כ תקינה פחות או יותר (כ-94-96% במנוחה) ואני מעדיף לא להשתמש במחולל חמצן. האם יש מקרים שבהם עם תוצאות ספירומטריה הנ"ל אכן אין צורך בטיפול בחמצן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמצן וסטורציה תקינה
ד''ר שבתאי ורסנו10/11/2024שלום,
חמצן לא ניתן בגלל תפקוד ריאות ירוד, אלא בשל סטורציה הנמוכה מ 89% באופן קבוע או בסטורציה גבולית עם עדות ליתר לחץ דם ריאתי (_ב CT ו/או באקולב).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת תפקודי הריאותגנה03/11/2024
עשיתי בדיקת תפקודי ריאה
רציתי לדעת אם התוצאות טובות כי קיבלתי רק ערכים
Fvc 73
Fev1 60
Fev1/fvc 83
Fef35-75 42%
Frc77
VC 72
ic57
Erv 124
RV 51 RV/tlc 74
Dlco 71
Va64
Kco 110
Iv 36
האם תקין? הטכנאית נתנה לי הרגשה שתקין, רופא המשפחה לא הרים טלפון אז מבינה שהכל בסדר
ואם הכל בסדר מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי ריאה
ד''ר שבתאי ורסנו04/11/2024שלום,
חסר הערך TLC. הרושם הוא שיש הקטנת נפחים קלה (רסטריקציה), ללא חסימה ועם ירידה קלה בכושר הדיפוזיה. התוצאות אינן תקינות. פני לרופא ריאות עם כל הנתונים/צילומים וכיו"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה עם הסבר על תוצאות סיטי חזה של אימיילנה30/10/2024
בתודה מראש. מנסה להסין מה הממצאים ומה דחיפותם. הרופאה לא זמינה בשבוע הקרוב.
ממצאים:
בלוטת התריס ללא שינוי.ללא לימפאדנופתיה בבתי השחי פרט לקשרי לימפה ידועים קטנים, ללא שינוי.
מבוא לבית החזה תקין.
מרכיבי המדיאסטינום תקינים.
מרכיבי הלב מעט מוגדל.
.RUL- הפעם הצללות פרי ברונכיאליות ב
.LUL- הופיעו הצללות פרי ברונכיאליות ב
עיבוי דפנות הסימפונות דיפוזי, ללא שינוי.
ללא שינוי, מלוות בקונסולידציה עם מרכיב אטלקטטי )מעט בשיפור(. ,RML- ברונכיאקטזיות ידועות דו"צ ב
הצללות פרי ברונכיאליות הופיעו בבסיסי הריאות דו"צ.
קונסולידציה שטחית ידועה עם מרכיב אטלקטטי בבסיס הריאה משמאל, ללא שינוי.
מוקד סופרה דיפארגמטי מימין ידוע בקוטר 0.4 ס"מ, ללא שינוי.
הופיעה קונסולידציה שטחית בבסיס הריאה מימין סופרה דיאפרגמטית, ממצא חדש.
לא הודגמו בלוטות מוגדלות במיצרובשערי הריאות.
הטרכיאה והתפצלות הברונכים תקינים.
אין עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
שינויים טרשתיים באאורטה.
במעבר חזה/בטן מודגמות בלוטות יותרת הכליה תקינות.
כבד, טחול, לבלב וכליות אשר נכללו לסריקה ללא שינוי.
לא ניתן לזהות תהליכים היפודנסיים שהודגמו בבדיקה הקודמת עקב חוסר הזרקה.
מבנה גרמי ללא שינוי.
הופיעו תהליכים פרי ברונכיאליים דו"צ בריאות, קרוב לוודאי תהליך דלקתי חוזר. .RML- סיכום: החמרה בממצאים פרט ל
למעקב לאחר טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT חזה
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2024שלום,
כפי שהפענוח הרשמי מסכם יש ממצאים ריאתיים חשודים כתהליך דלקת'/זיהומי סביב סמפונות, על רקע מחלה כרונית של הריאות. רצוי שרופא הריאות יראה את הצילומים , ישווה לצילומים קודמים וייבדוק את אימא. בינתיים תתיעץ עם רופא המשפחה שמכיר את הרקע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר צמיחה של MAC האם מסוכןציפי29/10/2024
ת
המטופל נבדק כבר ע"י פרופ אדיר
:27/09/2024
בתרבית כיח צמיחה של COLI.E
29/10/2024
בתרבית כיח צמיחה של MAC
קוד איפיון אבחנה
OBSERVATION AND EVALUATION FOR SUSPECTED CONDITIONS V71
תרופות
P מ ק נ OP סה"כ משך D פ יחידה הגשה מנה תרופה
RELVAR ELLIPTA 184/22MCG INH
184MCG/22MCG
1 INH שאיפות 1 D 30 1 יחידה N ר 1 W
סיכום והמלצות: מבקש לשלוח את התרבית למעבדה בבחיי"ח איכילוב לבדיקת רגישות
לאנטיביוטיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MAC
ד''ר שבתאי ורסנו29/10/2024שלום,
מדובר בחיידק השייך למשפחת החיידקים של השחפת, אם כי לא מדובר בשחפת עצמה. לשם החלטה על אינדיקציה טיפול יש צורך לפחות ב 2 תרביות כיח חיוביות (או בברונכוסקופיה אחת) , ממצאים רנטגניים ב CT שעשויים להתאים לזיהום כזה וכיו"ב. זהום בעל משמעות קלינית מתרחש בד"כ בבני אדם עם מחלת ריאות כרונית ושינויים ריאתיים מבניים, מדוכאי חיסון ועוד. המשיכו בברור ע,י פרופ' אדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmac
ציפי29/10/2024האם בשלב זה זה מדבק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהMAC
ד''ר שבתאי ורסנו03/11/2024שלוםף,
MAC נמצא באופן רגיל באדמה ובמיים וההדבקה היא בעקר מהסביבה, בבני אדם שמערכת ההגנה הכללית ו/או המקומית (בריאות) פגועה. הדבקה מאדם לאדם פחות נפוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח ct שני ועזרה בייעוץאביטל29/10/2024
ביצעתי שני ct ב4 החודשים האחרונים .
לאחר סי טי ראשון שהובחנה הצללה ביצעתי ביופסיה שברוך השם יצאה תקינה - אך הרופא לא היה רגוע כ100% וביקש לבצע סי.טי. נוסף לאחר 3 חודשים והיום קיבלתי תשובה :
הצללות נודולריות בתבנית של עץ בהנצה עם GGO ב LUL נספגו באינטרוול עם רזולוציה מלאה.
מה זה יכול להיות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT שני
ד''ר שבתאי ורסנו29/10/2024שלום,
אם אני מבין נכון את מה שציטטת הרי שמפענח ה CT טוען כי הממצאים הקודמים נעלמו לחלוטין. חזור לרופא הריאות שלך להערכה מצידו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT פרוטוקול תיגרדניאל22/10/2024
הלן סיכום תוצאות בדיקת CT חזה פרוטוקול תיגר (גיל 65, ברקע שיעול חלש לא תכוף יבש, בעבר עישון ועבודה עם מתכות) בריאות שינויים פיברוטיים קלים. בולה ציסטית גדולה באונה העליונה מימין וקשר ראתי כ9- מ"מ באונה העליונה מימין. בשאר הריאות אין לראות גושים או תסנינים. אין בדיקות קודמות להשוואה. האם יש חשש לממאירות? האם כדאי לפנות עם הבדיקה לרופא ריאות או לחזור עוד חצי שנה על הבדיקה ואז לפנות לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות CT
ד''ר שבתאי ורסנו23/10/2024שלום,
רופא ריאות חייב לראות את צילומי ה CT בעקר בשל הקשרית המתוארת של 9 ממ ויחליט על מעקב או ברור מידי, לפי הרקע שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת סימביקורט על קורטיזול? ובלוטת האדרנל?אריק16/10/2024
אני בן 62. אני לוקח סימביקורט 160 כבר שנים רבות עקב אסטמה, במינון של בד"כ 1 שאיפה ביום, ובמצבים של החמרה, למשל עקב זיהום אוויר - אני מגביר ל-2 שאיפות ביום..
לאחרונה, כמה חודשים לאחר ניתוח הוצאת גידול שפיר בהיפופיזה, אובחנה אצלי תת פעילות של בלוטת האדרנל, וקורטיזולים נמוכים, והרגשה כללית רעה (תשישות וכו').
שאלתי היא: האם ניתן לייחס את הירידה בקורטיזולים אולי גם לשימוש בסימביקורט? והאם כדאי לשקול הפסקה הדרגתית בסימביקורט - האם זהעשוי לשפר את תפקוד האדרנל, והקורטיזולים?
אני שואל במיוחד כי במשך שנים רבות נאמר לי ע"י הרופאים המטפלים כי ההשפעה של הסטרואידים בסימביקורט היא זניחה, ומקומית - אז האם ייתכן שלא כך הדבר?
תודה, אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימביקורט וקורטיזול הדם
ד''ר שבתאי ורסנו16/10/2024שלום,
תופעות הלוואי של סטרואידים בשאיפה קשורות לכמות המצטברת של השימוש. במקרה שלך נראה כי הכמות איננה גבוהה במיוחד, אבל תתכן גם שונות אישית. בעקרון כמות מצטברת גבוהה עלולה להשפעי על האדרנלים, לא מאד שכיח. את התשובה לשאלתך ייתן לך רופא אנדוקרינולוג, על סמך בדיקות דם שביצעת/תבצע, במיוחד לאחר הניתוח שעברת. הסביררות הגבוהה יותר בעיני היא שהתופעה קשורה לניתוח/לגידול. בכל מקרה, התאמת מינון הסימביקורט צריכה להעשות בעצה אחת עם רופא הריאות המטפל שלך שמכיר את מחלתך לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום גבוה אחרי ברונכוסקופיהיורם15/10/2024
שמי יורם, גיל 60, כליה אחת.
יום ראשון 6/10 עשיתי ברונכוסקופיה,
לאחר בדיקות פט סיטי בשל ממצא של גוש רקמתי בקוטר 3.4*4.2 סמ באיזור הריאות.
ככל הנראה ציסטה אך עדיין מחכים לתשובת ביופסיה.
לאחר הברונכוסקופיה,
ברביעי 9/10 התחלתי להרגיש צמרמורות
וחום גבוה שהולך ומתחזק עד עכשיו, *כבר כמעט שבוע* הנע בין 38 ל39.9, מידי פעם כאבים עזים באיזור הבדיקה וכאבי ראש חזקים.
ביום ראשון 13/10 קיבלתי אנטיביוטיקה טבניק.
נראה שהוקל אך הכאב חוזר לאחר זמן מה.
בשני התאשפזתי בהלל יפה בעקבות כאבים והחמרה בתחושותי.
נעשה צילום ריאות שנראה תקין אך לא נשללה דלקת
ובדיקות כלליות.
מלבד הכאבים, סובל מאוד מליחות והפרשות משמעותיות שהתחזקו מאז הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום גבוה לאחר ברונכוסקופיה
ד''ר שבתאי ורסנו16/10/2024שלום,
ברונכוסקופיה עלולה לגרום לכניסת חיידקים לדם עקב המניפלציות שעושים בדרכי הנשימה, ולגרום זהום. עלייך להיות בהשגחה תכופה על ידי רופא המשפחה שלך, לבדיקה גופנית חוזרת, בדיקות דם וכיו"ב. כמו כן יש לעדכן את המכון בו נעשתה הברונכוסקופיה, רצוי את הרופא המבצע עצמו. לאור כליה אחת, חשיבות המעקב/טיפול חשובה אף יותר. באם לא נלקחו תרביות דם עם עליית החום, יהיה מקום לשקול ביצוען.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?