אסתמה חוזרת לעיתים קרובות

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• אסתמה חוזרת לעיתים קרובות
    אורטל
    25/07/2011

אני חולת אסתמה מגיל חצי שנה .
    עד גיל 16 לא היו לי התקפים רציניים בכלל ולא השתמשתי בשום משאפים או אנילציות.
    מגיל 16 ועד עכשיו (22) אני סובלת לעיתים קרובות מאסתמה ,קושי לנשום,שיעול יבש ורעד קל בריאות לעיתים רחוקות.
    לפני הגיוס הלכתי לרופא ריאות שאיבחן אצלי אסתמה קלה ורשם לי Seretide Discus סגול כטיפול מונע.השתמשתי לסירוגין במשך כחודשיים ואז הפסקתי עד גיל 20.
    לאחר מכן ,בגיל 20 ,הלכתי לרופאת משפחה שרשמה לי משאף ונטולין למקרה הצורך (להקלה מיידית) ומשאף נוסף (פליקסוטייד 250 מ"ג ללא CFC)
    אתמול לקיתי בהתקף אסתמה שנמשך לאורך כל הלילה ולמרות שלקחתי 3 שאיפות מהונטולין -לא עזר לי כלל ורק לקראת הבוקר ההרגשה השתפרה אך עדיין מרגישה מועקה בריאות.
    מצד שני,אתמול גם הייתי בסביבת מעשנים,הייתה לחות גבוהה ,אכלתי ארוחה כבדה בסוף היום והייתי די לחוצה בגלל הלימודים.
    יש לי 3 שאלות:
    1)האם גורמים סביבתיים אלו יכולים להשפיע בצורה ניכרת על האסתמה,לעורר אותה ואף להחמיר אותה?
    2)תוך כמה זמן התחושה הזאת אמורה לחלוף-יום,יומיים,יותר?
    3)האם מקלחת חמה מקלה על האסתמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

ד``ר דניאל סטרובין
    25/07/2011

תנאיי סביבה ואקלים משפיעים על איזון אסתמה. החמרות אסתמה יכולות להיות ממספר דקות עד מספר שבועות. במקרים בהם תלונות נשימתיות (שיעול, קשיי הנשימה) או התקפי אסתמה חוזרים לעיתים קרובות , יש לפנות לרופא מטפל (רופא ריאות) לצורך החלטה על המשך טיפול במחלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו