מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תרופות לאסטמהאריקה30/07/2011
שלום, בסביבות גיל ה-40 התחלתי עם בעיות של חרחורים בשינה וקוצר נשימה. לאחר שעברתי דירה מאזור ההר לאזור החוף החל גם שיעול וקוצר נשימה. התחלתי עם בדיקות אלרגיה (מעט לקרדית) ובתרופות להקלה. מזה כשנתיים אני במעקב והחלפת תרופות בכדי למצוא מינון שמתאים לי. בתפקודי ריאה עם זריקה נגד אלרגיה 80% וכיום כ-60% , ומקבלת בחצי השנה האחרונה סרטייד דיסקוס, קיו ואר 100, ספיריבה 18mcg אך הרופא לא מצליח להגדיל את אחוזי התפקוד. שאלתי: האם כל התרופות שאני לוקחת כבר שנתיים מביאות להשמנה (עליתי כ-8 ק' מאז, מה שממש לא אופייני לי, גם אם אני בקושי אוכלת), האם התרופות או המחלה מביאות גם לחוסר ריח - בעבר וכיום עם זריקה הרחתי מצויין, וכיום ממש ריחות קלים (לפעמים זה עדיף, אני יודעת...), והאם להמשיך בכלל עם כל התרופות האלה אם לא מגיעים למצב שהריאות יתפקדו במקסימום היכולת שלהם...? כיום אני בת 44, לא עישנתי מעולם (למעט עישון פסיבי של הורים ובעל, לצערי). תודה רבה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר דניאל סטרובין30/07/2011סטרואידים נשאפים כטיפול קבוע אינם גורמים מתופעות סיסטמיות (בינהם גם השמנה) במידה ומינון ליום הינו פחות מ1 מ"ג - כך עולה ממחקרים בעניין.
במקרה המדובר מקבלים שני סטרואידים נשאפים (פליקסוטייד בתוך סרטייד שהינו משאף משולב, וגם בקלומטאזון בקיובר).
תרופות לאסתמה אינן אמורות לגרום להפרעה בתחושת הריח
לגבי טיפול המיטבי במקרה הזה יש להתיעץ עם רופא ריאות המטפל . ספיריבה הינה מרחיב סימפונות מסוג אנטי-כולינרגי ומותווה לחולים עם חסמת ריאתית אך לעיתים מקבלים תועלת רבה של התרופה בחולים עם אסתמה (גם לפי מחקרים בשנים אחרונות וגם לפי נסיון קליני)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)