התקף אסטמה שבו שרירי הריאות היו תפוסים

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• התקף אסטמה שבו שרירי הריאות היו תפוסים
    ד``ר שבתאי ורסנו
    20/08/2011

בשבוע האחרון סבלתי שוב מהתקף אסטמה שבו שרירי הריאות היו תפוסים ובעקבות כך לא יכולתי לנשום כהלכה.
    הלכתי לרופאה -הביאה לי ונטולין,אירובנט,סולבקס ובודיקורט לאנילציה.
    השתמשתי בבודיקורט פעמיים ביום למשך יומיים והפסקתי
    בסולבקס השתמשתי 3 פעמים ביום למשך יומיים וגם הפסקתי
    ואת הונטולין עירבבתי יחד עם האירובנט ,עשיתי אנילציה למקרה הצורך ולאחר יומיים הפסקתי.
    הגעתי למרפאה,עשיתי בדיקת סטורציה ויצא לי 100% .בעקבות כך,הרופאה אמרה לי להפסיק עם כל האנילציות אבל יום אחרי עדיין הרגשתי קושי בנשימה ועשיתי אנילציה של אירובנט 0.5CC ביחד עם 1.5 מים .
    ההרגשה השתפרה עד כדי כך שאני לא מתאמצת לנשוף ולשאוף אוויר לריאות אבל מצד שני , אני מרגישה דופק מהיר כל כמה דק' ואני מתקשה להירדם.
    שאלתי היא: האם נגרם נזק לריאות בכך שעשיתי אנילציה נוספת למרות שלא הייתי צריכה ושאלה נוספת-יכול להיות שבעקבות כך הסטורציה שלי עלתה ליותר מ-100% או שזה בלתי אפשרי?
    אשמח לתשובה בהקדם,תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סטורציה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2011

שלום,

באסתמה תחילת טיפול והפסקתו לא אמורה להיות מושפעת מרמת הסטורצייה (אלא אם מדובר בסטורצייה נמוכה מהתקין). תתכן סטורצייה סופר תקינה באסתמה בלתי מאוזנת ואף בעת התקף !. בהחרפת אסתמה הטיפול לרוב ממושך ולא יומיים שלושה. סטורצייה של 100% אינה סיבה להפסקת טיפול. ארובנט לרוב לא גורם לדופק מהיר (לעומת ונטולין או בריקלין).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו