כמה שאלות בנושא אסטמה.

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כמה שאלות בנושא אסטמה.
    אבי
    20/08/2011

שלום ד"ר.
    אני בן 21,לא מעשן (מעשן פסיבי) ,אני סובל מאלרגיה לאבק (קרדית הבית,מצחים,חתולים וכדומה..).
    באופן כללי זה לא מפריע לי במהלך היום, אלא אם כן אני נמצא בסביבה עם הרבה אבק או בימי אובך.
    לפני שלושה ימים נכנסתי למחסן וכנראה ששאפתי כמות גדולה של אבק והתחלתי להיות צרוד והרגשתי כאבים בגרון ובחזה,וכן כבדות בנשימה(לקחתי נשימות ממש ארוכות) זה נמשך קרוב ליום וחצי (אותן נשימות ממשיכות עד עכשיו.) עד שהלכתי לרופאת אף,אוזן,גרון, ציננתי בפני הרופאה שאני מעוניין לדעת איזה טיפול לקבל (או שזה באמת התקף אלרגיה או סתם כאב גרון שיחלוף).הרופאה הפנתה אותי לרופא משפחה לשם בדיקה ורשמה לי כדורים נגד האבק בשם "טלפס".
    אתמול הייתי אצל רופא משפחה אשר הסברתי לו את המצב הנתון וכן ראה את הממצאים של רופאת אף אוזן,גרון (איננה ראתה שום דבר - הכניסה מצלמה דרך נחיר שמאל כדי לבדוק,עשיתי תפקודי ריאות לני מס' שנים ויצא תקין.
    ציינתי בפניו שיש לי עדיין כבדות בנשימה והרופא בדק אותי עם סטטוסקופ.
    לאחר הבדיקה הרופא נתן לי משאף בשם "פיםלוניד" במינון 400mg, לשלושים יום ולקחת אותו כפעמיים ביום ולחזור לביקורת עוד כשבועיים.
    זאת פעם ראשונה שאני משתמש במשאף ואני לא ממש הבנתי איך להשתמש בו , ניסיתי לקבל הנחיות מדויקות מהרוקח אשר לא הבין את הפעולות של המשאף והפנה אותי חזרה לרופא שטען שהוא כבר לא בתפקיד והפנה לאחיות,וגם שם קיבלתי את אותן הוראות מהעלון אשר קראנו אותו ביחד (חשוב לציין שבאותו זמן כבר ניסיתי כדור אחד,כדי באמת לראות שאני מסתדר.)
    הרגשתי חסר ביטחון לגבי המשאף מכיוון שלא ידעתי איך לשאוף ממנו את האבקה,וויתרתי על הכדור השני באותו היום.
    אני כרגע מרגיש באותו מצב,מעט כבדות בנשימה,קראתי שוב את הנחיות העלון והצלחתי לשאוף את האבקה.

יש לי כמה שאלות לגבי המשאף:

1. האם הוא באמת נחוץ הטיפול במשאף? האם זה אומר שאני אסמטי? לא ממש קיבלתי הסבר למה קיבלתי משאף ואיך הוא באמת יעזור,עוד בייחוד שהרופא משפחה ידע שקיבלתי מרופאת האף,אוזן, גרון כדורים נגד האבק (טלפס).

2.הרופא אמר לי לקחת את המשאף פעמיים ביום; האם אמורים לקחת אותו בקצה אחיד (כלומר 12 שעות בין השאיפה הראשונה לשניה) או שזה לא ממש רלוונטי? כעקרון היום אני כנראה אקח אותו לקראת הערב (משהו כמו 10 שעות אחרי השאיפה של היום).

והאם אני יכול לקחת אותו לדוגמא ב 6 או 7 בבוקר ואז לקחת את המנה השניה לקראת השעה 11 בלילה? - אשמח אם תוכל לתת לי תשובה על זה.

3. האם הגוף שלי יהיה תלותי במשאף- כלומר אם אני אצטרך לקחת אותו ליותר מ 30 יום או לכל חיי?

4. מה לגבי ספורט? האם כדאי להפסיק את הפעילות הספורטיבית לשם ייעול הטיפול?

אודה לתשובות, אני חסר כל ידע אשמח אם תוכל לתת לי הדרכה וייעוץ!
    שבוע טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות בנושא אסטמה.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה קטנה..

אבי
    20/08/2011

שלום שוב ד"ר,
    משהו ששכחתי לציין.
    לאחר השאיפה אני עדיין מרגיש חלקיקים של האבקה בגרוני, האם זה נורמלי?
    הבנתי שהאבקה בעצם מכילה סטראויידים ואני פוחד מפטרת בגרון או בחלל הפה,
    מה נין לעשות כדי שדבר זה לא יקרה, האם לשתוף את הפה ולגרר אותו זו הדרך היחידה שיש?

מודה לך על הזמן,
    שבוע מצויין!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה.. - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    21/08/2011

שטיפה ויריקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במשאף

רחלי
    10/01/2015

מה ההבדל בין שימוש קבוע יומי במשאף לבין משאף רק בשמן התקף? מה ההשפעות הנוספות של שימוש לפרק זמן ארוך על בחורה בת 30?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש במשאף - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/01/2015

שלום,

טיפול בעת התקף במחלות ריאה חסימתיות (אסתה או COPD) ניתן רק לגבי מרחיבי סמפונות קצרי טווח כגון ונטולין או בריקלין. חל איסור להשתמש במרחיבי סמפונות ארוכי טווח (פורדיל, סרבנט או אוקסיס) כטיפול יחיד באסתמה !

משאפים קבועים באסתמה יכולים להיות שילוב של סטרואיד עם מרחיב סמפונות ארוך טווח (סימביקורט, סרטייד, רלבר) או סטרואיד בלבד. ב COPD לעומת אסתמה ניתן לתת מרחיבי סמפונות ארוכי טווח לבד.

משאפים קבועים ניתנים לאיזון המחלה הכרונית לטווח ארוך ולכן צריכים להלקח בקביעות.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו