מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת סי.טי חזהאורנית21/08/2011
שלום רב,
אבא שלי בן 63, עישן 4 חפיסות ליום במשך שנים והפסיק לפני כמעט 30 שנה.
אני כל הזמן בלחץ כי לעיתים הוא קצת משתעל. פתאום.
מהפחד שלי והדאגה, ביקשתי בשבילו סי טי ונתנו לו לעשות.
על סמך ההפניה מרופא המשפחה, החליטו שלא להזריק יוד.
בתשובה כתוב כך:
לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בבית שחי, במיצר או בשערי הריאות.
כלי הדם הגדולים במיצר בטווח התקין, במגבלות העדר הזרקת יוד.
הלב תקין בגודלו, ללא תפליט פריקרדיאלי.
לא הודגמו תפליטים פלאורליים דו"צ. פרנכימת הריאות ללא תסנין. הודגמו שינויים ברונכיאקטטים באונות התחתונות דו"צ, ללא הסננה של הפרנכימה סביבם. הודגם נודול זעיר - RLL , קטן למדי לאיפיון. מעבר חזה בטן כולל אדרנלים תקינים, במגבלות העדר הזרקת יוד ובהתחשב בקרינה הנמוכה. מבנה גרמי - תקין למעט שינויים ניוונים בע"ש גבי. לסיכום: ברונכיאקטזיות ב-RLL וב-LLL.
נודול זעיר ב-RLL כמתואר.
האם יש ממה לחשוש? ככל שאני קוראת את זה יותר, כך אני בפאניקה יותר.
כמובן שיש לנו תור לרופא המשפחה בשביל לבוא עם התוצאות אך בכל אופן, האם תוכלו להרגיע אותי עד אז? יש עוד בדיקה שרצוי/חובה לעשות כעת במקביל?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת סי.טי חזה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו22/08/2011שלום,
השינויים המתוארים ב RLL וב LLL הם שינויים משניים לעישון וזהומים (ברונכיאקטזיות). לגבי הנודול הזעיר ב RLL יש צורך לראות את הצילום ויתכן מאד שיהיה צורך במעקב CT בעוד 6 חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)