נפחת הריאה

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• נפחת הריאה
    נורית
    15/01/2008

שלום !!!

אבא שלי סובל מזה מספר שנים מנפחת הריאה במצב מאוד קשה, הוא מועמד להשתלת ריאה אבל בזמן האחרון אמרו לו בבית חולים בלינסון שבמקום השתלת ריאה ישנו ניתוח חדש שבו מדביקים את החורים בריאה ע"י דבק ביולגי (BLVR) . הוא עשה השבוע את כל הבדיקות לניתוח זה ונתנו לו דף ובו פירטו את תופעות הלוואי של הניתוח, הוא נבהל וחושב לא לעשות את הניתוח בגלל תופעות הלוואי. יש לציין שהשתלת ריאה לגיל שלו (67) זה מאוד קשה.
    אני מעוניינת לדעת האם יש הצלחות לניתוח זה ומה קורה עם תופעות הלוואי האלו.
    תודה נורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפחת הריאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפחת הריאה

ד''ר שבתאי ורסנו
    19/01/2008

שלום,
    אני לא בטוח שמה שנאמר לך זה מה שאת מזכירה. לניתוחי השתלת ריאה בשל אמפיזמה יש לעיתים תחליף זמני שנקרא "הקטנת נפח הריאה" שניתן להעשות על ידי כריתה של חלקי הריאה הלא מתפקדים או על ידי החדרת שסתומים חד כיווניים לאותם אזורים שאינם מתפקדים (ועל ידי כך גורמים להקטנת נפחם).
    לא כל חולה אמפיזמה מתאים לסוג זה של פעולות וישנם קריטריונים די ברורים לכך !!!. הטכניקה של החדרת שסתומים היא עדיין ניסיונית בעולם ובודאי בארץ.

בברכה,

ד"ר שבתאי ורסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפחת הריאה

נורית
    20/01/2008

שלום !!!

ברצוני לדעת לגבי תופעות הלוואי של BLVR האם ידוע לך ? כי מזה אבא שלי מאוד פוחד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו