דלקת בקרום הריאה שהסתבכה?

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• דלקת בקרום הריאה שהסתבכה?
    דורון
    23/08/2011

שלום לרופא.

אני בחור בן 20. יש לי מחלת קרוהן ואני מקבל טיפול בתרופה ביולוגית במסגרת מחקר (שם התרופה הוא ודוליזומב) . לפני כחודש החלו לי כאבים בחזה וקשיי נשימה. הופנתי למיון ושם בעקבות בדיקת D DMER שהערכים בה היו גבוהים חשדו שיש לי תסחיף בריאה. עשו לי בדיקת C.T והיא הייתה תקינה. הרופאים במיון חשדו שיש לי דלקת בקרום הריאה. לא ניתן לי כל טיפול משום שאסור לי לקבל סטרואידים במסגרת המחקר בו אני משתתף למחלת הקרוהן שלי. במשך כ-3 שבועות סבלתי מלחץ קל בחזה ומכאבים לאחר שהם חלפו התחלתי להשתעל, שיעול יבש שגורם לי לצרידות ולעיתים אני כמעט ונחנק. אתמול הייתי אצל רופא המשפחה בגלל השיעול המציק. הוא שלח אותי לצילום חזה. בצילום אין עדות לדלקת ריאות אך הרופא טוען שיש משהו שמחשיד להתחלת דלקת ריאות ונתן לי טיפול אנטיביוטי ברוליד.

האם יכול להיות שיש קשר בין הדלקת בקרום הריאה לבין השיעול שממנו אני סובל עכשיו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בקרום הריאה שהסתבכה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בקרום הריאה שהסתבכה? - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    23/08/2011

שלום,

דלקת של קרום הריאה לא גורמת בד"כ לשיעול אלא לכאב המתגבר בשאיפה עמוקה. דלקת ריאות כן עלולה לגרום לשיעול. תרופות ביולוגיות שונות עלולות לגרום לדלקת ריאות לא זהומית. בתרופה הספציפית שאתה מקבל עלייך לבדוק עם רופא המחקר ובכל מקרה ליידע אותו על מה שקורה אתך לאחרונה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו