מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- יש אסטמה, אין אסטמה אני כבר לא יודעאמיר27/08/2011
שלום רב,
קוראים לי אמיר, אני מיועד להתגייס בנוב' הקרוב לקרבי ואני לא רואה את עצמי עושה משהו אחר.
בילדות שלי עד גיל 7-8 השתמשתי במשאף, אך לעולם לא היה לי התקף עד היום.
לפני חצי שנה הלכתי לרופא והוא אמר לי שיש לי אסתמה סמויה, הוא המליץ לי להשתמש בונטולין אם וכאשר קשה לי לנשום, לפני כשבועיים היה לי ווירוס וכנראה הוא השפיע על האסתמה והיא "התעוררה" ויש לי קושי בנשימה במיוחד כשאני במצב אופקי כשאני הולך לישון.
כל החיים שלי עשיתי ספורט מאומנות לחימה, מכון כושר, כושר קרבי הכל ושום דבר לא הפריע.
השאלה שלי היא איך אני מטפל בבעיה או לפחות "מרדים" את האסתמה שוב?.
תודה, אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש אסטמה, אין אסטמה אני כבר לא יודע - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו28/08/2011שלום,
לדעתי עלייך קודם כל לבצע כעת תפקודי ריאה בכדי להתרשם מידת החסימה אם בכלל ולבבר צורך בטיפול. במצבים שבהם הייתה אסתמה בעבר והיא לא פעילה שנים ותפקודי הריאה הבסיסיים תקינים מבצעים מבחן תגר (מטאכולין או מאמץ) בכדי לבדוק האם קיימת אסתמה סמוייה. אם דיווחת לצבא כי היית אסתמטי בילדותך אני מניח שהם דררשו ממך לעבור אחת מבדיקות אלו לפני הגיוס עצמו. מה הייתה התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אמיר28/08/2011אני לא הודעתי לצבא על כך, אבל אני ביצעתי בדיקת מאמץ ועברתי בהצלחה, אני גם ספורטאי לא קטן, עד לפני 3 שבועות אני הייתי רץ ריצות ארוכות של 10-15 ק"מ וגם ריצות בקצב גבוה.
עשיתי גם בדיקה לתפקוד הריאות, אני לא זוכר איך נקראת הבדיקה אבל נתנו לי כל מיני חומרים והייתי צריך לנשום אותם ואחר כך לנשוף לתוך מכונה ולראות את התפקוד וגם את הבדיקה הזאת עברתי בהצלחה.
מה אפשר לעשות?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו29/08/2011שלום,
לדעתי בכך שאתה לא מודיע לצבא על בעיית האסתמה בעבר (ועל הבדיקות הנוספות9 אתה טועה. עלול לקרות, כפי שקה כבר מנסיוני עם חברה שכמוך, כי תוך שרות קרבי הפרופיל שלהם יורד ואז הם נפלטים לטבחות, שמירות, נהגים וכו'. בנוסף, אם האסתמה שלך בכל זאת קיימת/פעילה אתה נוטל סיכון בריאותי משמעותי. תצטרך להחליט!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אמיר30/08/2011אני לא רואה את עצמי עושה שום תפקיד אחר חוץ מזה...
אי אפשר לעשות טיפול מונע כנגד זה?.
טיפול שיכול לגרום לאסטמה להיות רדומה שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו30/08/2011שלום,
בוודאי שיש טיפול לאסתמה פעילה ! עלייך להבדק על ידי רופא שיעריך את מצבך וימליץ על טיפול. המלצותי על דיווח לצבא עומדות בעינן , גם עם טיפול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)