תחליף לבריקלין

מנהל הפורום

ד``ר שבתאי ורסנו
ד"ר שבתאי ורסנו
לקביעת תור אצל ד"ר שבתאי ורסנו ללא פרסום בפורום

• כן

ריקי
    11/09/2011

תודה על המענה
    לפני כ3 וחצי שנים עברתי טסט מטאכולין, והתוצאות הראות שאין אסתמה.
    הבעיה של האסתמה התחילה בהריון השני כשעברנו לשליחות ברוסיה
    במשך החלק השני של ההריון סבלתי נורא, והשתמשתי בסימביקורט
    מיד לאחר הלידה חלפו התסמינים, ואז עברתי את המטאכולין.
    בהריון השלישי הסיפור חזר, ואחרי הלידה שוב הוקל לי, אך הפעם עדיין בלילות אני מרגישה צורך במשאף, והייתי לוקחת סימביקורט בלילות.
    כשהייתי בארץ, בקיץ זה, כשנה אחרי הלידה, הלכתי לרופא ריאה מומחה שעשה לי בדיקת מאמץ ואמר שאין לי אסתמה ואם שאם יש צורך במשאף כדאי לקחת משהו קל יותר ואני לא צריכה סימביקורט.
    את השאלה שלך - למה אני צריכה משאף אם אין לי אסתמה - אני שואלת את כל הרופאים, עדיין לא קיבלתי תשובה הגיונית...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כן - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    12/09/2011

שלום,
    יתכן מצב שמטאכולין שלילי ובכל זאת יש אסתמה, אך לא שכיח. רצוי שתרכשי מד-שיא נשיפה (Peak expiratory flow meter)ותמדדי את שיא הנשיפה לפני ואחרי שאת נזקקת לונטולין ואת הרשימה תביאי לרופא שלך. את המכשיר ניתן להזזמין בבית מרקחת או בחברת תרופארם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לבריקלין
    ריקי
    07/09/2011

שלום

אנו שליחים ברוסיה
    קיבלתי מרשם רופא בישראל לבריקלין, בארץ לא הספקתי לקנות
    אצלנו אין כזו תרופה
    איזו תרופה ממותגים אחרים קיימת שהיא זהה לבריקלין?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לבריקלין

הוספת תגובה

• תחליף לבריקלין - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    08/09/2011

שלום,

השמות הפרקמקולוגיים של התרופות ממשפחה זו הם סאלבוטמול (ונטולין), טרבולין, אלבוטרול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

ריקי
    08/09/2011

במשך תקופה ארוכה השתמשתי בסימביקורט כשהייתי צריכה, לפעמים זה היה פעם בשבוע..
    הייתי אצל ד"ר טבצ'ניק, והוא ערך בדיקות ואמר שאין לי אסטמה, אבל בגלל שיש לי קשיי נשימה בלילות, רשם לי בריקלין שלדבריו הוא יותר קל מסימביקורט, ולא מכיל סטרואידים.

השאלה היא אם מה שציינת כתחליף לבריקלין ג"כ לא בכיל סטרואידים ונחשב כמשהו יותר קל מסימביקורט?

והאם יש את התרופות שאתה ממליץ בצורת משאף?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

ד''ר שבתאי ורסנו
    11/09/2011

שלום,
    התחליפים אינם מכילים סטרואידים. לא ברור לי מדוע את צריכה להשתמש בהם אם אין לך אסתמה. האם שלילת אסתמה כללה גם מבחן תגר (מטאכולין, או היסטמין ו/או מאמץ?).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

ריקי
    12/09/2011

תודה על המענה
    לפני כ3 וחצי שנים עברתי טסט מטאכולין, והתוצאות הראות שאין אסתמה.
    הבעיה של האסתמה התחילה בהריון השני כשעברנו לשליחות ברוסיה
    במשך החלק השני של ההריון סבלתי נורא, והשתמשתי בסימביקורט
    מיד לאחר הלידה חלפו התסמינים, ואז עברתי את המטאכולין.
    בהריון השלישי הסיפור חזר, ואחרי הלידה שוב הוקל לי, אך הפעם עדיין בלילות אני מרגישה צורך במשאף, והייתי לוקחת סימביקורט בלילות.
    כשהייתי בארץ, בקיץ זה, כשנה אחרי הלידה, הלכתי לרופא ריאה מומחה שעשה לי בדיקת מאמץ ואמר שאין לי אסתמה ואם שאם יש צורך במשאף כדאי לקחת משהו קל יותר ואני לא צריכה סימביקורט.
    את השאלה שלך - למה אני צריכה משאף אם אין לי אסתמה - אני שואלת את כל הרופאים, עדיין לא קיבלתי תשובה הגיונית...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו