מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

כן
ריקי11/09/2011תודה על המענה
לפני כ3 וחצי שנים עברתי טסט מטאכולין, והתוצאות הראות שאין אסתמה.
הבעיה של האסתמה התחילה בהריון השני כשעברנו לשליחות ברוסיה
במשך החלק השני של ההריון סבלתי נורא, והשתמשתי בסימביקורט
מיד לאחר הלידה חלפו התסמינים, ואז עברתי את המטאכולין.
בהריון השלישי הסיפור חזר, ואחרי הלידה שוב הוקל לי, אך הפעם עדיין בלילות אני מרגישה צורך במשאף, והייתי לוקחת סימביקורט בלילות.
כשהייתי בארץ, בקיץ זה, כשנה אחרי הלידה, הלכתי לרופא ריאה מומחה שעשה לי בדיקת מאמץ ואמר שאין לי אסתמה ואם שאם יש צורך במשאף כדאי לקחת משהו קל יותר ואני לא צריכה סימביקורט.
את השאלה שלך - למה אני צריכה משאף אם אין לי אסתמה - אני שואלת את כל הרופאים, עדיין לא קיבלתי תשובה הגיונית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו12/09/2011שלום,
יתכן מצב שמטאכולין שלילי ובכל זאת יש אסתמה, אך לא שכיח. רצוי שתרכשי מד-שיא נשיפה (Peak expiratory flow meter)ותמדדי את שיא הנשיפה לפני ואחרי שאת נזקקת לונטולין ואת הרשימה תביאי לרופא שלך. את המכשיר ניתן להזזמין בבית מרקחת או בחברת תרופארם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לבריקליןריקי07/09/2011
שלום
אנו שליחים ברוסיה
קיבלתי מרשם רופא בישראל לבריקלין, בארץ לא הספקתי לקנות
אצלנו אין כזו תרופה
איזו תרופה ממותגים אחרים קיימת שהיא זהה לבריקלין?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחליף לבריקלין - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו08/09/2011שלום,
השמות הפרקמקולוגיים של התרופות ממשפחה זו הם סאלבוטמול (ונטולין), טרבולין, אלבוטרול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד שאלה
ריקי08/09/2011במשך תקופה ארוכה השתמשתי בסימביקורט כשהייתי צריכה, לפעמים זה היה פעם בשבוע..
הייתי אצל ד"ר טבצ'ניק, והוא ערך בדיקות ואמר שאין לי אסטמה, אבל בגלל שיש לי קשיי נשימה בלילות, רשם לי בריקלין שלדבריו הוא יותר קל מסימביקורט, ולא מכיל סטרואידים.
השאלה היא אם מה שציינת כתחליף לבריקלין ג"כ לא בכיל סטרואידים ונחשב כמשהו יותר קל מסימביקורט?
והאם יש את התרופות שאתה ממליץ בצורת משאף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה, ועוד שאלה - תגובה
ד''ר שבתאי ורסנו11/09/2011שלום,
התחליפים אינם מכילים סטרואידים. לא ברור לי מדוע את צריכה להשתמש בהם אם אין לך אסתמה. האם שלילת אסתמה כללה גם מבחן תגר (מטאכולין, או היסטמין ו/או מאמץ?).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ריקי12/09/2011תודה על המענה
לפני כ3 וחצי שנים עברתי טסט מטאכולין, והתוצאות הראות שאין אסתמה.
הבעיה של האסתמה התחילה בהריון השני כשעברנו לשליחות ברוסיה
במשך החלק השני של ההריון סבלתי נורא, והשתמשתי בסימביקורט
מיד לאחר הלידה חלפו התסמינים, ואז עברתי את המטאכולין.
בהריון השלישי הסיפור חזר, ואחרי הלידה שוב הוקל לי, אך הפעם עדיין בלילות אני מרגישה צורך במשאף, והייתי לוקחת סימביקורט בלילות.
כשהייתי בארץ, בקיץ זה, כשנה אחרי הלידה, הלכתי לרופא ריאה מומחה שעשה לי בדיקת מאמץ ואמר שאין לי אסתמה ואם שאם יש צורך במשאף כדאי לקחת משהו קל יותר ואני לא צריכה סימביקורט.
את השאלה שלך - למה אני צריכה משאף אם אין לי אסתמה - אני שואלת את כל הרופאים, עדיין לא קיבלתי תשובה הגיונית...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)